• +381 60 490 6900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

FILIPINI - 16 dana

FILIPINI - 16 dana

FILIPINI - 16 dana

FILIPINI - 16 dana

Plan i program putovanja

 

Dan 1

BEOGRAD – MANILA

Skup na aerodromu u dogovoreno vreme. Ukrcavamo se na let za Manilu ( preko konekcionog grada ) i naša avantura može da počne.

 

Dan 2 

MANILA (1 noćenje)

U popodnevnim časovima slećemo u Manilu, glavni grad Filipina, zemlje koja je sa svojih 7.107 ostrva po mišljenju mnogih, jedna od poslednjih neotkrivenih rajskih destinacija. Vožnja do hotela i smeštaj. 

Unutrašnjost Filipinskog  arhipelaga, koji je okružen Filipinskim i Južnim kineskim morem, puna je različitih plemenskih zajednica koje jako teško čuvaju svoj kulturni identitet. Filipinci su izuzetno ljubazni, miroljubivi i blagi ljudi čija će vas skromnost i jednostavnost zadiviti. 

 

Ostrva krase terasasta pirinčana polja stara nekoliko stotina godina koja su danas pod zaštitom UNESCO-a, na njima raste i najveći cvet Rafflesia, nastanjuje ih i raznoliki životinjski svet sa retkim egzotičnim vrstama kao što su najmanji primati Tarsiusi, leteći lemuri i retka vrsta filipinskih krokodila… I podvodni svet čini jednu unikatnu celinu. Filipinski koralni grebeni visoko su cenjeni među roniocima, koji pored bogate faune pronalaze i flote potopljenih japanskih vojnih brodova.

 

Dan 3 

MANILA – BORAKAJ

Obilazak ove fascinantne zemlje počinjemo šetnjom po starom delu Manile, Intramuros koji krasi španska arhitektura iz kolonijalnog doba. Odlazimo do gradskog trga Rizal, do kineskih vrtova, finansijske moderne četvrti Makati i prestižne četvrti Bonifacio. Obilazimo i područje gde se nalazi najveće američko groblje izvan SAD-a. U večernjim satima uživamo u krstarenju brodom Manilskim zalivom uz zalazak sunca… 

U vecernjim časovima napuštamo užurbanu Manilu i letimo do Kaliba ( ili Ioila ) odakle imamo transfer do Borakaja. 

 

Dan 3 – 7

BORAKAJ (5 noćenja)

Smeštaj u hotel na Borakaju u kasnimvecernjim časovima. 

Borakaj je malo ostrvo udaljeno 320km od Manile, dugačko je samo 7km  i široko 4 km . Obale ovog magičnog ostrva krasi nestvarna priroda i zapljuskuje more prepuno ribica raznih boja. Četiri kilometra duga „Bela plaža“, smeštena na malenom Boracayu, sa puderastim belim peskom ubraja se među najlepše plaže na svetu. Tropska priroda, koralni grebeni, skrivene pećine i nasmejani meštani, čine ovo ostrvo posebnim. Uživaćete u svakom trenutku provedenom u ovom raju dok se izležavate u lezaljkama ispod palmi.

 

Idemo na fakultativni izlet katamaranom oko ostrva, gde ćemo imati priliku da se kroz snorkeling ili ronjenje upoznamo sa bogatim podzemnim svetom. Obilazimo i pijacu Talipapa, koja nudi najveći izbor suvenira koji izrađuju lokalci. Tu možete naći razne statuete napravljene od školjki, ogrlice i narukvive, torbe pletene od pruća, pamučne haljine i majice, magnete, drvene predmete… Tu se prodaje i kupuje sve što živi u moru oko Borakaja: ribe, školjke, rakovi, hobotnice, meso ajkule, sipe, i sve možete da probate po vrlo pristupačnim cenama. 

 

Dan 8 – 13 

EL NIDO PALAWAN (6 noćenja)

U jutarnjim časovima se opraštamo od Boracaya i putujemo do Kaliba ( ili Ioila ) odakle imamo let za Puerto Princesu na Palawanu. Transfer od aerodroma do El Nida i smeštaj u hotel u večernjim časovima.

Rajsko ostrvo Palawan se proteže na 650 km i savršen je izbor za odmor, rekreaciju i ronjenje… Biser Filipina El Nido koji je udaljen od civilizacije, očaraće vas svojom netaknutom prirodom, ljubaznim lokalcima i preukusnom hranom. Ovde nema prestižnih i poznatih hotelskih lanaca, sve je vrlo jednostavno i opušteno, bez turističke vreve. Tokom dana ćemo brodovima i čamcima otkrivati predivne arhipelage, pećine i smaragdno zelene-lagune okružene visokim liticama. Krijemo se na netaknutim plažama i uživamo u kupanju, ronjenju i istraživanju bogatog podvodnog sveta. Dok se odmaramo u hladu ispod palme isprobavamo lokalne specijalitete od morskih plodova koje su nam pripremili domaćini. U večernjim satima se opuštamo uz tradicionalnu masažu… 

 

Idemo na fakultativni izlet u nacionalni park Sabang gde se nalazi podzemna reka Svetog Pavla koja je duga 2,5 km. Brodovima ćemo zaploviti do ulaza u podzemnu reku, a zatim nastaviti s kanuima. Ova podzemna reka u početku uska, ali ubrzo sve šira, pružiće vam mogućnost da uživate u pogledu na prekrasne stalaktite i stalagmite. Posetićemo i farmu krokodila, Ranč Mitra, Bay Walk, na ovom ostrvu avantura je neizbežna na svakom koraku…

 

Dan 14- 15 

MANILA (2 noćenja)

Pakujemo kofere i putujemo do aerodroma u Puerto Princesi odakle imamo let za Manilu. Smeštaj u hotel u večernjim časovima. Dok se oprastamo od Filipina napravićemo i fakultativni izlet do Taal vulkana u gradiću Tagaitai. Unutar kratera Tall vulkana, jednog od najmanjih aktivnih vulkana na svetu nalazi se malo jezero, pogled na njega ostaviće vas bez daha… U oklini vulkana možete pronaći i farme cveća nestvarnih boja, zippline-ove za one koje vole adrenalin, pregršt mesta sa neverovatnim pogledom i gomilom restorana egzotične filipinske kuhinje.

 

Dan 16

MANILA – BEOGRAD

Napuštamo mističnu Aziju u ranim jutarnjim časovima i putujemo za Beograd razmisljajući o sledećoj Disko Drugar avanturi. Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 17-11-2018 - datum povratka: 02-12-2018
Cena putovanja po osobi: 1399 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Manila – Beograd sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Manila – Kalibo ( Iolo) – Puerto Princesa – Manila sa svim taksama
 • 14  noćenja u hotelima 2 i 3* i (1/2, 1/3 sobe)
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Vodič

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Filipine 60 eura
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protvvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa-e na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

MANILA 

Hotel kategorije 2* lociran je Makati-ju, turističkom delu Manile koji je poznat po dobrom provodu i shoppingu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

BORAKAJ

Hotel kategorije 3* lociran na 5 minuta hoda do plaže. Poseduje otvoreni restoran i bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom. Neke sobe poseduju terasu.

 

EL NIDO PALAWAN

Hotel kategorije 2* lociran je na 1 minut hoda do plaže. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, TV-om,telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom. Neke sobe poseduju terasu.

Fakultative

Biserne plaže Borakaja

Borakaj se izdvaja po najlepšim plažama i predstavlja tropski raj na Filipinima, a najomiljenija aktivnost posetilaca je obilaženje ostrva katamaranom. Ovaj poludnevni izlet počinje u jutarnjim časovima isplovljavanjem katamarana i traje do kasno popodne. Kroz vožnju se prepuštamo beskrajnom plavetnilu i neverovatnim prizorima skrivenih plaža Puka Beach i Crocodile Beach. Takođe, obilazimo i Magic Island i snorklujemo okruženi šarenim koralima u kristalno čistoj vodi. Ovde ćete imati mogućnost da plivate sa retkim morskim stvorenjima kao što su nudibranch i lionfish, ali i da zaronite prste u beli pesak pomešan sa raznolikim školjkama. 

Cena izleta: 30€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Vožnja brodom – katamaranom
 • Obilazak plaža
 • Oprema za snorkeling
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Lagune El Nida

Po mnogima najlepši izlet na Palawanu jesu lagune El Nida, zbog toga što je svaki kadar kao sa razglednica jer obuhvata obilazak najimpresivnijih pejzaža u tirkiznom raju, oivičenom neobičnim krečnjačkim stena Miniloc-a. Na samom početku obilazimo ostrvo Shimizu, odakle kajacima posećujemo Small Lagoon, Big Lagoon i Secret Lagoon. Predivan dan provodimo u uživanju na suncu i čistoj tirkiznoj vodi. Bezbroj ribica koje plivaju oko nas i nestvarno prirodno bogatstvo krečnjačkih stena neobičnih oblika koje su prekrivene bujnom vegetacijom, samo su neke od geoloških lepota El Nida. Pravimo pauzu za ručak u jednoj od uvala, a potom plovimo do Seven Commandos Beach, neobične plaže izuzetne lepote, na kojoj se nalazi samo jedan bar. Ovde možete uživati u osvežavajućem ukusu ohlađenog kokosovog oraha, a plivanje na ovoj plaži je prava avantura u kojoj se možete susreti oči u oči sa morskim kornjačama. U popodnevnim časovima povratak u hotel.

Cena izleta: 30€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Vožnja brodom – katamaranom
 • Vožnja kajakom
 • Taksa za nacionalni park
 • Obilazak plaža
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Vulkan Taal

Odlazak na Filipine pruža vam jedinstvenu priliku da obiđete Taal vulkan, najmanji aktivni vulkan na svetu. Na ovaj fakultativni izlet krećemo u ranim jutarnjim časovima i vozimo se kombijem do grada Tagaitai, jednog od najživopisnijih gradova u unutrašnjosti Filipina. Pristižemo u luku odakle se brodićem vozimo po jezeru do vulkana Taal, visokog svega 300 m, što ga čini najnižim vulkanom na zemlji. Po iskrcavanju na tlo vulkana sledi treking do kratera koji je ispunjen jezerom ili jahanje konja do vrha vulkana. Ovo mesto je dobro kontrolisano od strane lokalnog stanovništva, tako da ćemo bez brige uživati u netaknutoj prirodi. Nakon ove nezaboravne avanture odlazimo u obilazak neke od brojnih cvetnih bašti gde se gaje ukrasne biljke nestvarnih boja, a za one koji svoju žeđ za adrenalinom nisu utolili trekingom na vukan, tu je i vožnja zippline-om za potpuni doživljaj Disko Drugar avanture.

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do vulkana Taal 
 • Vožnja brodićem po vulkanskom jezeru
 • Ulaznica
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Nacionalni park Puerto Princessa

Idemo na fakultativni izlet u Nacionalni park Puerto Princessa Subterranean River, koji je našao počasno mesto na listi “Novih Sedam Svetskih Čuda”. Podzemna reka koja je je skoro čitavom dužinom plovna, omogućava posetiocima da se bliže upoznaju sa ovom netaknutom prirodnom lepotom, brojnim biljnim i životinjskim svetom kao i spektakularnim stenovitim formacijama. Zadivljujući prizori ove neverovatne pećine, gde se smenjuju podzemni vodopadi i odaje, čiji su zidovi obloženi kristalima ostaviće nas bez daha. Posebno se izdvajaju formacije stalaktita i stalagmita, kao i velike pećinske odaje od kojih svojim lepotom dominira takozvana Italijanska kapela. Iako je reka glavna ‘’zvezda’’ Nacionalnog parka, ne treba zanemariti činjenicu da ovde živi preko 800 vrsta enedemskih biljaka, oko 200 vrsta ptica i 20 predstavnika reptila.

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do nacionalnog parka
 • Vožnja čamcem
 • Vožnja kanuima kroz podzemnu reku
 • Ulaznica u nacionalni park i ekološka taksa
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
 • 1 noćenje u Puerto Princesa-i
Share on TwitterShare on Facebook