• +381 60 490 6900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića bana 22, Beograd

INDIJA i NEPAL - 15 DANA

INDIJA i NEPAL - 15 DANA

INDIJA i NEPAL - 15 DANA

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – DELHI

Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let do Delhija sa presedanjem u Istanbulu.

 

Dan 2

DELHI

Dolazak u prestonicu Indije, Nju Delhi, u ranim jutarnjim časovima i smeštaj u hotel koji se nalazi u najživopisnijem delu grada, Paharganju. U narednim danima obilazimo čari prestonice koja je u pojedinim delovima zelenija od Londona i kroz bogato istorijsko nasleđe upoznajemo se sa jednom od najstarijih kultura na svetu. Prvi dan je razervisan za odmor i upoznavanje sa indijskom kuhinjom. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3

DELHI

Razgledanje Delhija krećemo od  istorijske četvrti Starog Delhija. Obilazak započinjemo  odlaskom u  Jama Masid koja je  najveća džamija u Indiji, a usput ćete saznati zašto je  neverovatan splet uskih ulica koje čine Chadni Chowk najupečatljivija tačka  Delhija. Zatim idemo do Raj Mandira grobnog mesta velikog indijskog vođe Mahatme Gandija i u povratku odlazimo do Parlamenta i India Gatea. Kratka pauza za ručak pa nastavak razgledanja Novog Delhija i njegovih znamenitosti : Hummajan hrama i Lotosovog hrama koji je hram svih religija na svetu i čija belina i monumentalnost će vas ostaviti bez daha . Za kraj ostavljamo arheološko nalazište Qutub Minar i interesantne priče koje se pletu oko ovog najvišeh minareta u Indiji koji je obeležio dolazak Islama u ovu hinduističku zemlju. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4

DELHI – AGRA

Ujutru krećemo na putovanje u trajanju od 4h za Agru  i po dolasku u grad smeštamo se  u hotel. Posle kraćeg odmora odlazimo na fakultativni obilazak jedinstvenog bisera Indije –  Taj Mahala. Taj Mahal je u 17.veku sagradio mogulski vladar Šah Jahan  svojoj voljenoj ženi Mumtaz I do dana današnjeg je ostao najveći spomenik ljubavi. Izgrađen je u potpunoj simetriji, od belog mermera u stilu “pietra dura”  gde su dragim kamenjem formirani mozaici koji prekrivaju unutrašnjost hrama. Nakon Taj Mahala planiran je i odlazak u velelepni kompleks Agra Fort, odakle je vladao Šah Jahan. Povratak u hotel i noćenje.

Dan 5

AGRA – JAIPUR

Jutarnji polazak u Jaipur , prestonicu Rajastana, takozvanog „pink grada“. Na putu do grada obilazimo i nekadašnju prestonicu Mogulskog vladara Akbara Velikog koji važi za jednog od najpoznatijih vladara indijskog podkontinenta. Akbar je bio poznat kao veliki filozof i mislilac, imao je 4 žene, a svaka je bila druge religije. Danas je to grad duhova ,koji pleni svojom veličanstvenom raskoši i arhitekturom. Još jedna atrakcija koju na putu obilazimo je pustinjski bunar Chad Baori koji izgleda nestvarno lepo i zadivljujuće zdanje koje datira iz  9.veka , a zbog svog impresivnog izgleda  korišćen je kao scenografija u filmu Betman. Po dalasku u Jaipur , smeštaj u hotel  i upoznavanje sa gradom. Slobodno popodne. Noćenje. Noćenje.

Dan 6

JAIPUR

Ujutru odlazak u fakultativno razgledanje grada. Počećemo od Kraljevske palate u kojoj je izložena neverovatna kolekcija teksitila, silka i minijatura na svili, rukopisa i neobičnog oružja. Zatim razgledanje nastavljamo do Jantar Mantar observatorije koju je napravio maharadža Jai Sing u 17. veku, a čiji masivni instrumenti za merenje vremena su i danas nepogrešivo tačni. Sledeće odredište nam je Palata Vetrova  nadaleko poznata po svojoj romantičnoj arhitekturi sa oko 1000, peščarom, čipkasto dekorisanih, prozora odake su žene iz kraljevske palate mogle da posmatraju život na ulici. Slobodno vreme na bazaru i kupovina začina , nakita i materjala. Predveče fakultativni izlet u Hram majmuna.  Noćenje.

 

Dan 7

JAIPUR

Ovaj dan je rezervisan za jednu od najlepših tvrđava Radžastana.Jutarnji polazak na fakultativni obilazak Amber tvrđave odakle su maharadže vladale do 17. Veka. Neverovatne prostorije, paviljoni, odaje u ogladalima i vrtovi.Slobodno popodne.Noćenje.

 

Dan 8

JAIPUR – DELHI

Jutarnji polazak za Delhi posle doručka . Vožnja u trajanju od 4 h sa usputnim pauzama. Po dolasku u Delhi odlazak u jedan od najmlađih i po mnogima najintersantnijih hramova u Indiji – Aškadram. Hram izuzetno podseća na neki zabavni park sa mnogo sadržaja. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 9

DELHI – KATMANDU

Polazak za aerodrom u New Delhiju u prepodnevnim časovima i direktan let  u trajanju od 2 h za Katmandu. Po dolasku smeštaj u hotel i upoznavanje sa gradom. Noćenje.

 

Dan 10

KATMANDU

Ušuškan u dolini ,okružen snežnim vrhovima nižih Himalaja, Katmandu izgleda  potpuno nestvrano. Fakultativno razgledanje nekih od najsvetijih mesta Nepala: Budističku stupu najveću na svetu, Pashupatinath Temple koji se nalazi na reci Bagmati , srce hinduizma u Nepalu, a koji neodoljivo podseća na najsvetiji grad indije Varanasi. Tu je takođe Trg Durbar kojim dominira srednjevekovna palata. Brojni kraljevi su krunisani na ovom trgu a pored hramova tu su još i brojni spomenici koji svedoče o vanvremenskoj kulturi ove zemlje. Slobodno vreme . Noćenje.

 

Dan 11

KATMANDU – NAGRIKOT

Slobodno prepodne a popodne se kreće za Nagrikot sa usputnim obilaksom Swayambhunath stupe koju još nazivaju i hram majmuna. Nastavak putovanja za Patan, stare i  živopisne prestonice jednog od izgubljenih  kraljevstava Kathmandua, koja naglas  pričaja priče o starim zanatima i životu kakav je bio nekada . Nastavak putovanja do Nagrikota malenog turističkog mesta, na 2000 m nadmorske visine, sa grandioznim pogredom na lokolane planinske vrhove. Smeštaj i noćenje.

Dan 12

NAGRIKOT

Rano buđenje da bi se ispratio spektakl izlaska sunca iznd Himalaja. Fakultativni izlet u prelepi region Dhulikhel   obilazak malog grad Panauti i odlazak do manastira Namobuda koji je sav šarolik i izuzetne lepote. Slobodno vreme i povratak u Nagrikot i hvatanje što bolje pozicije za slikanje zalaska sunca. Noćenje.

 

Dan 13

NAGRIKOT – KATMANDU

Slobodno vreme na Nagrikotu i u povratku za Katmandu  obilazak Baktapura,  sa velikom pijacom grnčarije i narodnih rukotvorina.  Povratak u hotel u Katmanduu. Noćenje.

Dan 14

KATMANDU – DELHI

Polazak za New Delhi u prepodnevnim časovima i  smeštaj u hotel . Slobodno vreme na bazaru , kupovina suvenira i opraštanje sa gradom . Noćenje.

 

Dan 15

DELHI – BEOGRAD

Ranojutanji let za Beograd sa presednje.Dolazak u Beograd i kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 09-05-2018 - datum povratka: 25-05-2018
Cena putovanja po osobi: 1249 eur Promotivna cena za prijave do 1.Aprila1399 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta za relaciju Beograd – Delhi – Beograd sa svim taksama
 • Avio karta za relaciju Delhi - Katmandu - Delhi sa svim taksama
 • 13 noćenja u hotelima 3* (8 noćenja u Indiji i 5 noćenja u Nepalu (1/2, 1/3 sobe) 
 • Svi transferi  prema planu i programu
 • Organizovanje putovanja
 • Vodič 

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Indiju 50 Usd
 • Viza za Nepal 30 Usd - vadi se pri ulasku u zemlju
 • Putno zdravstveno osiguranje (individualno)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi za vreme putovanja

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa-e na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Agencija zadržava pravo promene cene aranžmana, ukoliko avio kompanija promeni cenu avio karte
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

DELHI 

Smeštaj se nalazi u Novom Delhiju na jednom od najprometnijih i najposećenijih mesta- Main Bazaru na samo 1 km od Central Parka i Canaught Placea.  Recepcija radi 24h  i wi –fi je dostupan u holu hotela. Hotel je lepo opremljen i relativno nov. Sobe su dvokrevetne i sa sopstvenim kupatilom, opremljene  klimom i TV-om. Na poslednjem spratu hotela se nalazi restoran sa odličnom hranom.

AGRA

Ovaj hotel se nalazi u blizini svih znamenitosti u Agri i vrlo je dobro opremljen. Besplatan Wi- Fi je moguć u holu hotela. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba ima svoje kupatiloi klima uređaj. U okviru hotela se nalazi bar – restoran .

JAIPUR

Hotel Pearl Palace se nalazi u širem centru Jaipura, na samo  10 minuta od svih znamenitosti. Hotel je novijeg datuma i urđen je u indijskom stilu sa prelepom baštom i vrtom na vrhu gde se nalazi i restoran. Svaka soba ima klimu, TV i sopstveno kupatilo i izuzetno su lepo dekorisane.

KATMANDU

Hotel je noviji, koji se nalazi u srcu Katmandua , u četvrti Thamel. Sobe su uređene po evropskim standardima i imaju sopstveno kupatilo, TV sa satelitskim programom kao i klima uređajem. Wi –Fi je dostupan u holu hotela. Takođe se u okviru hotela nalazi dobar restoran sa proevropskom kuhinjom.

NAGRIKOT

Ovaj hotel , koji ima predivan pogleda na Himalaje i dolinu Katmandua , je pre svega novi hotel koji je moderno opremljen. Sobe su prostrane, sa izuzetno velikim prozorima  i u svakoj sobi je WI-Fi dostupan. Svaka soba ima sopstveno kupatilo.

 

Fakultative

TAJ MAHAL i AGRA FORT

Agra je jedan od najposećenijih gradova u Indiji , nastala za vreme hinduskog vladara u 16. veku, a milionsku posećenost duguje nalepšem biseru među hramovima ,unikatnom i vanvremenskom Taj Mahalu. Taj Mahal je sagrađen u  17.veku, a sagradio ga je mogulski vladar Šah Jahan  svojoj voljenoj ženi Mumtaz . Do dana današnjeg se smarta jednim od arhitektonskih čuda , kako u građevinskom tako i u umetničkom smislu. Hiljade radnika su ga gradili čak 21 godinu, a građen je od čisto belog mermera. Ono što je posebno zanimljivo su senke zbog kojih izgleda drugačije u zavisnosti od doba dana – za vreme rađanja Sunca dobija nežno roze boju , dok će vas bakarno crven zalazak sunca koji boji Taj mahal u zalasku sunca potpuno očarati. Sam mermer je ukrašen rezbarijom , dragim kamenjem i kaligrafijom. Ovaj izlet još obuhvata i obilazak tvrđave u Agri , odakle je vladao graditelj Taj Mahala a koja je u to vreme bila zabranjeni grad. Unutar tvrđave se nalaze 3 džamije u belom mermeru koje predstavljaju biser Mogulske arhitekture.

Cena izleta:  35€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice u Taj Mahal i Agra Fort
 • Ručak
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
FATERPUR SIKRI i CHAND BAORI

Tokom izleta obilazimo dva bisera pod zaštitom UNESKA : Faterpur Siki –grad duhova i Chand Baori – izvrnutu piramidu. Prva tačka na putovanju je nekadašnja prestonica velikog mogulskog cara , dede Šaha Jahana , Akbara Velikog. Faterpur Sikri ili u prevodu „ Grad Pobede“ je nastao na mestu gde je Sufijski učitelj predvideo rođenje muškog naslednika Akbaru Velikom. Pored fantastične džamije koja je još u upotrebi , svojom lepotom i monumetalnošću plene i tri paviljona za Akbarove 3 omiljene žene koje su bile različitih vera : hrišćanka , muslimanka i hinduskinja, Joda ,koju je i najviše voleo. Faterpur Sikri je bio prestonica svega 10 godina kada je misterioznim slučajem u gradu potpuno nestalo vode pa je ubrzo potom napušten. Chand Baori je pustinjski bunar iz 9. veka i spada u  biser radžastanske arhitekture. Živeći na suvom tlu nadomak radžastankse pustinje stonovništvo je radi snabdevanja vodom, u davana vremena, gradilo ovakve bunare za skupljanje kišnice. U Ražastanu ih ima oko 1500 ali Chand Baori  je najveći i po mnogima najlepši bunar u Indiji. Dubok oko 30 m, sa preko 3 500 uskih stepenica koje se spuštaju prema vodi , zbog svoje perfektne simetrije podseća na obrnutu Piramidu. Kako je temperatura na dnu bunara uvek za čak 7 stepeni niža nego napolju stanovništvo ga je kroz vekove koristilo i kao mesto gde bi se rashladili od radžastanke vreve.

Cena izleta:  20€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice za Fartepur Sikri i Chand Baori
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
JAIPUR TURA

Jaipur je prestonica Radžastana. Ovaj pitomi grad, koji broji oko 6 miliona stanovnika, je mesto gde se prepliću prošlost i sadašnjost i gde na ulicama, među bučnim rikšama, prolaze kamile i slonovi, a  koji svojim šarenilom šmekerski namiguje svakom turisti i ostaje mu u nezaboravnom sećanju. Staro jezgro grada je prefarbano u bakarno- ružičastu boju u čast engleskog kralja , pa je i čitav grad poneo naziv „ Pink City“ . Razgledanje atrakcija u gradu krećemo Kraljevskom palatom ispred koje se i dalje nalaze „svirači kobrama“, ljudi koji na flautama sviraju melodiju po kojoj  se ove , nimalo naivne životinje , njišu. Palata je bogato dekorisana , a muzej krije fantastične zbirke stvari kroz koje upoznajemo detelje iz svakodnevnice indijskih maharadža. Takođe obilazimo obzervatoriju maharadže Jai Singa iz 18. veka, koja je 2010. uvrštena u UNESKO kulturnu baštinu. Ove neverovatne građevine će vas oduševiti voleli astronomiju ili ne. Takođe se obilazi Palata Vetrova , nekadašnji ženski paviljon kraljevske palate gde ćete steći utisak o veličini tog grandioznog objekta.

Cena izleta:  30€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
AMBER FORT i SELO SLONOVA

Amber tvrđava se nalazi na desetak kilometara od Jaipura , i skrivena među brdima predstavlja pravu oazu umetnosti i raskoši. Sagrađena u 17. veku ona je splet fantastičnih vrtova i prelepo dekorisanih palata sagrađenih od žutog peščara i belog mermera , a u okviru kojih  se nalazi i muzej . Do Amber tvrđave možete doći u u stilu maharadže – u kraljevskoj korpi , na leđima slonova . Ako se ne odlučite za ovu avanturu posle svakao možete probati posmatrati svet sa visine jednog slona u selu slonova nadomak tvrđave. U selu živi oko 1000 slonova i svi uglavnom služe u turističke svrhe jer se svake godine u martu mesecu održava veliki Festival Slonova u Jaipuru, gde slonovi okićeni i iscrtani šarenim bojama paradiraju ulicom.

Cena izleta:  40€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice u Amber Fort i Selo slonova
 • Jahanje slonova 
 • Ručak
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook