• +381 60 490 6900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

KUBA Nova godina - 15 DANA

KUBA Nova godina - 15 DANA

KUBA Nova godina - 15 DANA

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – HAVANA

Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let do Havane sa presedanjem u konekcionom gradu

 

Dan 2 – 3

HAVANA (2 noćenja)

Dolazak u Havanu u podnevnim časovima. Transfer do Stare Havane i privatnog smeštaja („casa particular“). Havana (San Cristobal de La Habana) je glavni grad Kube i sa 2,1 miliona stanovnika jedan od najvećih gradova na Karibima. Čim kročite u Havanu osetićete pravi ukus Kube. Dok šetate ulicama i osluškujete ritmove ostrva koji vas teraju da zaplešete, srećete prolaznike koji vam se smeše i nonšalantno započinju razgovor i odmah stičete utisak da ste tu dobrodošli. Kasnije, dok se vozite oldtajmerima drečavih boja po Malekonu  i dok vam kosu kvase kapljice Karipskog mora,  zapitaćete se da li upravo gledate neki stari film ili to sve postoji, tu pred vašim očima. Upoznavanje sa Havanom. 

 

Dan 4

HAVANA

Nastavljamo sa razgledanjem Havane, obilazeći je kabrioletima. Fakulatativni obilazak najvažnijih znamenitosti krećemo od prelepog Vedada, glavnu poslovnu četvrt kraj Malekona, 8 km dugog šetališta uz more koje je zaštitni znak Havane. To je sastajalište umetnika, pesnika, filozofa i mladih zaljubljenih parova, koje svoj puni sjaj doživljava u vreme zalaska sunca. Nakon toga idemo u razgledanje Stare Havane (La Habana Vieja), najbolje očuvanog španskog kolonijalnog kompleksa na američkom kontinentu koji je od 1982. godine pod UNESCO zaštitom. Stara Havana je splet nesvakidašnjih trgova, povezanih uskim ulicama koje krase rustične zgrade, gde poneko drvo viri iz fasade,  mahom pešačka zona, sa palmama i ušuškanim parkovima. Videćemo trg Plaza de Armas, Muzej revolucije, katedralu San Cristobal na trgu Plaza de la Catedral, kapelicu El Template u kojoj je osnovan grad Havana 1599. godine, muzej grada Havane Palacio de los Capitanes Generales, muzej ruma „Havana club“. Pomoću lifta iz 19-og veka penjemo se na vidikovac, sa kog se pruža nesvakidašnji pogled na staru Havanu. Tokom dana, moći ćete da posetite i neku od bajkovitih peščanih plaža, nedaleko od samog grada. Karipska obala, čuvena je po najfinijem pesku, hladovini visokog palminog drveća i toplom, kristalno čistom moru. Kada se umorimo od šetnje i obilazaka, idemo u bar Floridita na koktel Daikiri, baš kao što je to radio i Hemingvej. Noćenje.

 

Dan 5

HAVANA

Nastavljamo sa razgledanjem Havane, obilazimo prelepi Vedado, glavnu poslovnu četvrt kraj Malekona, 8 km dugog šetališta uz more koje je zaštitni znak Havane. To je sastajalište umetnika, pesnika, filozofa i mladih zaljubljenih parova, koje svoj puni sjaj doživljava u vreme zalaska sunca. Obići ćemo Trg revolucije (Plaza de la Revolucion) na kom je Fidel Kastro držao govore. Na trgu se nalazi zgrada Ministarstva odbrane u kojoj je Kastro imao kancelariju, Ministarstvo finansija i spomenik pesniku i revolucionaru Hose Martiju. Vozimo se pored Cementario Colon – velikog groblja gde su sahranjene bitne ličnosti iz kubanske istorije. Kompleks Havanskog Univerziteta pleni svojom veličanstvenom arhitekturom, a na kraju obilazimo i četvrt Mira Mar. Veče dočekujemo u jednom od barova sa živom muzikom i čašom koktela u ruci. Noćenje.

 

Dan 6

HAVANA

Fakultativni izlet u Vinjales. Jutarnji polazak iz Havane i vožnja prema najegzotičnijoj regiji Kube, Pinar del Rio, gde se nalaze plantaže najkvalitetnijeg duvana na svetu. Obići ćemo okolinu bajkovitog grada Vinjalesa i otići na plantažu duvana, gde ćemo uz degustaciju aromatične kubanske kafe na seoskom imanju, učiti da zavijamo duvan sa plantaža. Obići ćemo i živopisnu dolinu koja je poznatu po izuzetnoj lepoti pejzaža i čuvenim morgotama, posebnim oblicima reljefa koji spadaju u prirodne retkosti. Izlet završavamo u vožnji čamcem po interesantnim pećinama. Povratak u Havanu. Noćenje.

 

Dan 7

HAVANA

Ujutru krećemo na fakultativni izlet do vile poznatog američkog pisca Ernesta Hemingveja u blizini Havane, gde ćete čuti priču o životu i smrti ove kultne ličnosti 20-og veka. U vili se nalazi biblioteka sa više od 9000 knjiga, pehari i trofeji iz lova, kao i neobično groblje kućnih ljubimaca. Predveče je moguće organizovati fakultativni odlazak u neki od nadaleko čuvenih kabarea, kao što je Tropicana Cabaret koji je otvoren daleke 1931. godine. Tu ćete moći da pogledate spektakl sa preko 200 pevača i plesača. Za one koji vole klasičnije kubanske ritmove poput salse, tu su kuće muzike (casa de la musica) u kojima se pleše salsa i đuska regeton do dugo u noć. Noćenje.

 

Dan 8

HAVANA – TRINIDAD

Ujutru se pakujemo i krećemo ka jugu Kube, u najbolje očuvani kolonijalni grad na Kubi, Trinidad. Staro jezgro grada je pod UNESKO zaštitom, a brojne znamenitosti kao i umetničke  galerije će vam istraživanje ovog gradića učiniti nezaboravno zanimljivim. Taverne, autentične ulice popločane kaldrmom, pastelno obojene kuće i konjske zaprege, sve ovo skupa čini da imate osećaj kao da je vreme stalo. Smeštaj u „case particulares“ i upoznavanje ovog bajkovitog mesta. Noćenje.

 

Dan 9

TRINIDAD

Dan je rezervisan za fakultativni izlet na obližnje rajsko ostrvo Cayo Iguana. Odlazak do ostrva katamaranom, pijuckanje koktela na plaubi i sanjarenje uz šum broda, izgubljenog u plavetnilu Karipskog mora. Cayo Iguana (Ostrvo iguana)  je poznato po tome da na njemu živi na stotine iguana, koje su već navikle na ljude i spremne su za poziranje pred fotoaparatom. Pored iguana, tu su i prelepe plaže sa najfinijim belim peskom na kojima ćemo leškariti, dok nas zapljuskuju talasi tirkiznog mora. Predveče povratak u Trinidad. Noćenje.

 

Dan 10

TRINIDAD

Ujutru krećemo na fakultativni izlet za Santa Claru i Cinfuegos. Santa Clara je grad gde se odigrala jedna od odlučujućih bitki za pobedu u revoluciji. Po dolasku  u Santa Klaru idemo u obilazak memorijalniog kompleksa Če Gevara (Memorial Che Guevara), gde je sa jedne strane muzej, dok se u drugom delu nalazi grobnica čuvenog revolucionara kao i njegovih saboraca iz rata u Boliviji 1967. godine. Nakon toga odlazimo do „Blindiranog  Voza“, muzejskog kompleksa na otvorenom. Na putu ka Cienfuegosu posetićemo delfinarijum, u kome ćemo odgledati predstavu sa delfinima, dok će zainteresovani moći i da plivaju sa njima (fakultativno). Nakon obilaska starog jezgra grada Cienfuegosa, sledi  povratak u Trinidad. Noćenje.

 

Dan 11

TRINIDAD

Dan rezervisan za odmor i plažu. U blizini Trinidada se nalazi jedna od najlepših plaža Kube, Playa Ancón gde možete da uživate u zalasku sunca ispijajući koktel, ili da ronite, plivate i plešete salsu u lokalnom baru. Hladan koktel, najfiniji topli pesak i šum mora, zvuči kao idealan početak predstojeće godine. Slobodan dan za uživanje na plaži . Noćenje.

 

Dan 12

TRINIDAD – VARDERO

Napuštamo Trinidad i putujemo u Varadero. Nakon dolaska u „casa particulares“, čeka nas uživanje u  najpoznatijem letovalištu Kube. Varadero je turističko mesto koje se nalazi na poluostrvu Hikakos. Plaža duga 22 km, sitan beli pesak i tirkizno-plavo, more glavni su razlozi velike popularnosti ovog mesta. Pored najvećeg bogatstva – prelepih plaža, u okolini Varadera nalaze se pećine i vodopadi. Sa više od 100 diskoteka, barova i noćnih klubova, ovaj grad može da zadovolji svačiji ukus. Slobodno vreme za koktele i kupanje. Noćenje.

 

Dan 13

VARADERO

Slobodno vreme da se na svoj način oprostite od ovog predivnog ostrva, uz još jedan poslednji ples na ovoj destinaciji ili neki od koketela, čiji ćete slatkasti ukus poneti sa sobom, poput suvenira. Slobodan dan za plažu. Noćenje.

 

Dan 14

VARADERO – HAVANA

Transfer do aerodroma u Havani u popodnevnim časovima. Let za Beograd sa presedanjem.

 

Dan 15

BEOGRAD

Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 22-12-2018 - datum povratka: 05-01-2019
Cena putovanja po osobi: 1549 eur First minute - za prijave do 45 dana pre početka putovanja1649 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Havana – Beograd
 • Smeštaj na bazi noćenja u casas particulares ( 12 noćenja u 1/2 ili 1/3 sobama )
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Vodič

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza ( za državljane Srbije nije potrebna )
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa-e na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

HAVANA

Casa Particular je locirana u starom delu grada. Svaka soba poseduje sopstveno  kupatilo i klima-uređaj. U okviru kuće se nalazi kuhinja koja je na raspolaganju svim gostima. Postoji mogućnost doplate za doručak.

 

VARADERO

Casa Particular je locirana na 10 minuta hoda od plaže. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klima-uređaj.  U dvorištu kuće nalazi se bašta sa terasom. Postoji mogućnost doplate za doručak.

 

TRINIDAD

Casa Particular je locirana na 5 minuta hoda od starog dela grada. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klima-uređaj.  U okviru kuće nalazi se bašta sa terasom. Postoji mogućnost doplate za doručak.

 

Fakultative

Vinjales - dolina duvana (privatna tura)

Tokom celodnevnog izleta starim automobilima-maquinama obilazimo dolinu Vinjales koja se nalazi u provinciji Pinar del Rio i poznata je po najvećoj proizvodnji duvana na Kubi. Glavna odlika doline su krečnjačke formacije – mogotes koje kao glave šećera skrivene pod bujnom vegetacijom izranjaju svuda unaokolo. Naša prva stanica je  vidikovac Los Hazmines (Los Jazmines) sa kojeg se pruža nesvakidašnji pogled na dolinu. Nakon vidikovca nastavljamo put do pećine Cueva del Indio (Pećine Indijanaca) gde ćemo ići u vožnju čamcima i videti vrlo interesantne formacije stena. Sledi poseta seoskom domaćinstvu koje se bavi proizvodnjom duvana. Dok slušamo interesantnu priču o proizvodnji duvana, žena seljaka nas poslužuje kafom i tompusim. Nakon što smo naučili dosta o duvanu nastavljamo sa istraživanjem okoline i uživamo u netaknutoj prirodi na ručku koji su nam spremili ljubazni lokalci. 

Cena izleta: 70€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz Havana-Vinjales-Havana
 • Vožnja čamcima kroz pećinu
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Lokalni stručni vodič u Vinjalesu
 • Ručak
 • Degustacija kafe i tompusa
Hemingvejeva kuća (privatna tura)

Izlet započinjemo vožnjom oldtajmerima kroz staru Havanu i dok se osećamo kao da smo se vratili u proslost putujemo ka kući u kojoj je Ernest Hemingvej živeo dok je pisao knjigu Starac i more. Hemingvejeva kuća Vila Finca la Vigia je izgrađena 1887. godine i nalazi se u blizini Havane u mestu San Francisco de Paula. U vili se nalazi biblioteka s 9.000 knjiga, pehari iz lova, neobično groblje kućnih ljubimaca na kom su sahranjeni Hemingvejevi psi, njegova garderoba i jos dosta toga zanimljivog. Posebnost vile je botanički vrt s tropskim biljem, u kojem se nalazi i brod kojim je u selu Cojimar sa svojim prijateljima Kubancima išao na pecanje. Nakon što smo posetili ovu impresivnu vilu vraćamo se u centar Havane i obilazimo Floriditu – bar u kojem je Hemingvej pio daikiri i Bodequita del Medio – bar u kom je čuveni pisac uživao u svom mohitu.

Cena izleta: 30€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz oldtajmerima
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Ulaznica
Kayo Iguana

Odlazak do ostrva Kayo Iguana katamaranom, nezaboravno je iskustvo tokom kog ćete moći da partijate, ali i da uživate u plavetnilu Karipskog mora. Kayo Iguana (Ostrvo iguana) koje je poznato po tome da na njemu živi na stotine iguana koje su već navikle na ljude i željno ih iščekuju kako bi im otele deo ručka :). Pored iguana, tu su i prelepe plaže sa sitnim belim peskom na kojima ćemo se izležavati dok nas zapljuskuju talasi tirkiznog mora. U povratku sa ostrva idemo na snorkeling u jednu od skrivenih laguna, gde ćemo istraživati podvodni svet bogat različitim vrstama riba i korala.

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od smestaja do luke
 • Prevoz katamaranom Trinidad-Cayo Iguana-Trinidad
 • Piće na katamaranu ( alkoholno i bezalkoholno )
 • Ručak na ostrvu
 • Oprema za snorkeling
 • Takse za nacionalni park
   
   
Cienfuegos i Santa Klara

Celodnevni fakulatativni izlet uključuje obilazak Cienfuegosa i Santa Klare.  Naša prva stanica je Cienfuegos, gradić koji Kubanci nazivaju Biser juga, a u bukvalnom prevodu na srpski jezik, ime mu je “Sto vatri”. Obići ćemo centar grada koji je pod zaštitom UNESCO-a i uživati u razgledanju savršeno očuvanih zdanja španskog neoklasicizma. Nakon obilaska Cienfuegosa nastavljamo put ka Santa Klari, gradu u kome se odigrala jedna od odlučujućih bitki za pobedu u revoluciji. U Santa Klari idemo u obilazak memorijalniog kompleksa Če Gevara (Memorial Che Guevara) gde se sa jedne strane nalazi muzej a u drugom delu posmrtni ostaci čuvenog revolucionara kao i njegovih saboraca iz rata u Boliviji 1967. godine. Nakon toga odlazimo do muzeja Blindirani Voz gde je Če sa lokalnim stanovnistvom onesposobio vozne sine i presreo, a zatim i pokorio Batistinu vojsku koja je krenula u Santiago de Kuba (Santiago de Cuba) kao pomoc vojsci koju je Fidel Kastro (Fidel Castro) sa svojim saborcima napao. 

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Ulaznice 
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook