• +381 60 490 6900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

TAJLAND I KAMBODŽA - 19 dana

TAJLAND I KAMBODŽA - 19 dana

TAJLAND I KAMBODŽA - 19 dana

TAJLAND I KAMBODŽA - 19 dana

Plan i program putovanja

 

Dan 1

BEOGRAD – BANGKOK

Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla” u dogovoreno vreme. Došlo je vreme da krenemo u ovo dugo iščekivano putovanje, ostavimo Beograd za sobom i krećemo ka Tajlandu, zemlji Budizma i Rajskih plaža.

 

Dan 2 – 5

BANGKOK (4 noćenja)

Slećemo u Bangkok, transfer do hotela smeštenog u centru Bangkoka. 

Bangkok je jedan od najposećenijih i najinteresantnijih gradova u Aziji. Prestonica zemlje je od 1782. godine. Godinama je nosio epitet Venecije istoka zbog mnogobrojnih kanala reke Čao Praja na kojima se nalazi. Bangkok danas predstavlja jednu od najmodernijih metropola regiona, spoj nespojivog, ogromnih palata i hramova u starom delu grada i nebodera u novom delu. Zovu ga još gradom anđela i azijskim Njujorkom.

 

Tokom ova četiri dana planiramo da obiđemo stari deo Bangkoka (organizovani obilazak grada). Tom prilikom ići ćemo u Veliku kraljevsku palatu (Grand Palace) u čijem kompleksu se nalazi Hram smaragdnog Bude, kao i hramove Wat Arun (Hram sunca), Wat Poo (Hram ležećeg Bude) i Golden Mount (Wat Saket). Možete posetiti i Kinesku četvrt i Hram Wat Traimit sa zlatnom statuom Bude teškom 5,5 tona. U večernjim satima ićićemo u Red Light District Bangkoka – Soi Cowboy i Patpong. Očekujte neočekivano :). Nećete moći da odlučite šta pre da uzmete od onoga što ovaj impresivan grad može da vam ponudi; vožnje Tuk tuk-om i čamcima koji redovno saobraćaju kao linije gradskog prevoza, thai masaže, veliki tržni centri u kojima možete da kupite sve što vam je potrebno po više nego pristupačnim cenama, raznolika tajlandska kuhinja… Na ulicama Bangkoka nema čega nema, moći ćete da probate čak i skakavce, crve i ostale insekte :). Pravićemo izlet na Floating Market (ploveću pijacu) na kome ćemo kupiti poneki suvenir, a potom ćemo jahati slonove kroz tajlandske džungle….

 

Dan 6 

BANGKOK – KOH PHANGAN (noćna vožnja)

Pakujemo stvari, napuštamo Bangkok i krećemo autobusom ka jugu Tajlanda, gde ćemo uživati na najlepšim azijskim ostrvima.

 

Dan 7 – 12

KOH PHANGAN (6 noćenja)

Stižemo na Koh Phangan u jutarnjim časovima. Transfer do smeštaja.

Boravak na jednom od najegzotičnijih ostrva i po mnogima najlepšem na svetu, sa još uvek netaknutom prirodom, bez skupih hotela, sa bananama i kokosima koji rastu odmah pored trošnih i vijugavih puteva. To je mesto ljubaznih lokalaca koji će vas pozdravljati rukama sklopljenim u vidu molitve i rečima “Savadikap”. Uživamo u Rajskim plažama, meditiramo, istražujemo prirodu, potpuna sloboda… Ovo ostrvo je poznato po dobrim žukama, od kojih je su najpopularnije Fool Moon Party, Half Moon Party, Shiva Moon i Waterfall party.

 

Iznajmićemo džipove i motore i obići celo ostrvo uzduž i popreko, jahaćemo slonove, ići na ronjenje. Možete da partijate kad poželite, ali i da se izležavate na zabačenim tropskim plažama, daleko od civilizacije.  Za vreme boravka na Koh Phangan-u pravićemo fakultativni izlet gliserima u Angthong Marine Park, gde ćemo kanuima istraživati pećine Sam Sow ostrva, obići Green Lagunu, uživati u pejzažima koji ostavljaju bez daha… U blizini Koh Phangan-a nalazi se ostrvo Koh Samui i raj za ronioce Koh Tao, koje takođe vredi obići.

 

Dan 13 – 16

SIEM REAP (4 noćenja)

Napuštamo Koh Phangan, brodom putujemo do Surathanija, opraštamo se od predivnih ostrva. Od Surathanija let do Siem Reapa u Kambodži. Stižemo u Siam Reap u večernjim časovima. Transfer do hotela. 

Siem Reap je glavna turistička destinacija u Kambodži i popularan je zbog neposredne blizine čuvenog kompleksa hramova Angkor. Iako je Siam Reap relativno mali grad, apsolutno je prilagođen turistima i u njemu ćete naći mnoštvo barova, restorana i prodavnica. Nakon što smo se odmorili i upoznali Siam Reap idemo u obilazak Angkora, za koji je vožnja tuk-tukom najbolja opcija s obzirom na to da se prostire na površini od oko 50 kvadratnih kilometara.

 

Hramovi u Angkoru, kojih ima preko 1000, sagrađeni su u periodu između IX i XIII veka, u vreme najveće moći Kmerske imperije. Grad je tada imao oko 750.000 stanovnika i bio je jedan od najvećih na svetu. Sa propadanjem Kmerske imperije, grad je napušten i nestao je u džungli, sve do 1858. godine kada je otkriven od strane francuskog istraživača Herin Mouhout-a. Najznačajniji i najlepši hram u ovoj oblasti – Angkor Wat najveća je religijska građevina na svetu i zaštitni je znak Kambože. Pored Angkor Wat-a svojom lepotom će vas zadiviti i neverovatan hram Bayon sa 216 lica na fasadama i romantični Ta Prohm koji je zarastao u korenju ogromnih stabala, poznat po scenama iz filma Tomb Raider.

Za vreme boravka u Siem Reap-u treba posetiti i selo napravljeno na jezeru – Kampong Phulk, koje broji oko 3000 stanovnika. Stanovnici ovog sela žive u primitivnim kolibama do kojih se može doći jedino čamcem. Ovde ćete imati priliku da posetite farmu krokodila, školu, seoske prodavnice… Fasciniraće vas nasmejana lica ljudi, koji su bez obzira na uslove u kojima žive puni pozitivne energije.

 

Dan 17

SIEM REAP – BANGKO (noćna vožnja)

Napuštamo Siam Reap i autobusom putujemo do Bangkoka. 

 

Dan 18

BANGKOK (1 noćenje)

Transfer do smeštaja. Dan koristimo za obilazak još par zanimljivih destinacija, idemo do forenzičkog muzeja, Chutachak pijace, Bayoky Sky Hotela – najviše zgrade Bangkoka, još jedan šoping… I vreme je da se pakujemo.

 

Dan 19

BANGKOK – BEOGRAD

Napuštamo ovu prelepu zemlju u nadi da ćemo se uskoro ponovo vratiti. Transfer do aerodroma u ranim jutarnjim časovima, let za Beograd.

Cene i uslovi

datum polaska: 24-02-2019 - datum povratka: 14-03-2019
Cena putovanja po osobi: 1199 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja1299 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta Beograd - Bangkok - Beograd sa svim taksama
 • Avio karta Surathani - Siam Reap sa svim taksama
 • 15 noćenja u hotelima 2-3*  (1/2, 1/3 )
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Vodič 

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Tajland sa 2 ulaska 65 eur
 • Viza za Kambodžu 36 do 40 usd
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi
 • Doplata za avio transfere na destinaciji

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa-e na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

BANGKOK 

Hotel kategorije 2-3* lociran je u blizini Khao San Road-a, centralnog mesta okupljanja turista. Poseduje restoran, bar i dva otvorena bazena na krovu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

KOH PHANGAN

Hotel 2-3* lociran je na 2 minuta hoda od plaže. Hotel raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, terasom, TV-om, telefonom, klima-uređajem i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

SIEM REAP

Hotel kategorije 3* lociran je u oblasti Old Market, nedaleko od Pub Street ulice. Poseduje bar, restoran i otvoreni bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, TV-om, mini barom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

Fakultative

Snorkeling Koh Phangan (privatna tura)

Fakultativni izlet tokom kog ćete imati priliku da istražite čudesan podvodni svet Koh Phangana i kupate se na najlepšim plažama na ostrvu kojima je moguće prići samo čamcima. Naša prva stanica je Haad Salaad plaža, gde ćemo se zaustaviti kako bismo plivali sa nalepšim ribicama drečavih boja dok nas okružuju dzinovski korali… Nastavljamo put ka ostrvcetu Koh Ma i uživamo u bogatoj flori i fauni Tajlanskog zaliva. Zaustavljamo se na prelepoj Malibu plaži gde pravimo pauzu za ručak, nakon kog ćemo napraviti prelepe fotke na ljuljaškama nadomak mora. Obilazimo i Bottle beach plažu kojoj je moguće pristupiti jedino sa mora, ispijamo koktele zavaljeni u ležaljkama .

Cena izleta: 40€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Transfer čamcem/brodićem do plaža
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak
 • Voda i sokovi na čamcu
Angkor Wat (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak kompleksa hramova Angkor. Hramovi u Angkoru, kojih ima preko 1000 sagrađeni su u periodu između IX i XIII veka, u vreme nejveće moći Kmerske imperije. Grad je tada imao oko 750.000 stanovnika i bio je jedan od najvećih na svetu. Sa propadanjem Kmerske imperije, grad je napušten i nestao je u džungli, sve do 1858. godine kada je otkriven od strane francuskog istraživača Herin Mouhout-a. Najznačajniji i najlepši hram u ovoj oblasti – Angkor Wat najveća je religijska građevina na svetu i zaštitni znak Kambože… Pored Angkor Wat-a svojom lepotom će vas zadiviti i neverovatan hram Bayon sa 216 lica na fasadama i romantični Ta Prohm koji je zarastao u korenju ogromnih stabala, poznat po scenama iz filma Tomb Raider…

Cena izleta: 60€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz klimatizovanim vozilima
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznica u Angkor kompleks
Ang Thong Marine Nacionalni park

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak jednog od najlepših nacionalnih parkova na Tajlandu, Ang Thong Marine Park-a brodom. Naša prva stanica je ostrvo Koh Paluay, jedino naseljeno od preko 50 ostrva Ang Thong Marine Park-a. Na Koh Paluay-u se stanovništvo pretežno bavi ribolovom, posetićemo i Mae Koh ostrvo na kome se nalazi jezero Emerald Lake, poznato po scenama iz filma “The Beach” sa Leonardo de Capriom. Penjemo se na vidikovac sa kog se pruža spektakularan pogled na ostrva Ang Thong Marine Park-a i uživamo u netaknutoj prirodi, istražujemo pećine, skrivene lagune i plaže sa sitnim belim peskom.  U povratku idemo na snorkeling u okolini Koh Wao ostrva i divimo se čudesnom podvodnom svetu.

Cena izleta:60€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Povratni transfer brodom do Ang Thong Marine Park-a
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Oprema za snorkeling
 • Vožnja kanuima
 • Sokovi i voda na brodu
 • Ručak
 • Takse za nacionalni park
Damnoen Saduak Floating Market i jahanje slonova (privatna tura)

Ovaj fakultativni izlet uključuje obilazak Damnoen Saduak Floating Market-a, najpoznatije ploveće pijace na Tajlandu i jahanje slonova. Na plovećim pijacama se roba prodaje i kupuje iz čamaca. Datiraju još iz davnih perioda, kada je vodeni transport bio izuzetno važan deo svakodnevnog funkcionisanja. Danas su Ploveće pijace pre svega turistička atrakcija, koja omogućava brojnim turistima da bolje upoznaju kulturu i način života domaćeg stanovništva. Na Damnoen Saduak Floating Market-u ćemo osetiti pravi duh tajlandskog života; videćemo kako funkciniše trgovina “sa vode”: ukrcaćemo se u čamce i potom, iz njih razgledati i kupovati najrazličitije voće i povrće karakteristično za Tajland: rambutan, dragon fruit, mango, ananas…i probati neke od gotovih tajlandskih specijaliteta među kojima su najpopularnije Som Tum (salata sa papajom) i Boat Noodles (nudle sa svinjetinom i junetinom u soja sosu), a zasladićemo se i čuvenim Mango sticky rice-om (mango sa pirinčem). Na ovoj pijaci se mogu naći i različiti suveniri i predmeti tipični za Tajland. Nakon obilaska ovog fascinantnog mesta, punog boja, mirisa i ukusa, nastavljamo put ka džungli u kojoj ćemo jahati slonove, i doživeti nezaboravnu Disko Drugar avanturu.

Cena izleta: 45€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do “Floating Market”-a (kombi i brodić)
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Vožnja čamcima po “Floating Market”-u
 • Jahanje slonova u trajanju od 30 min
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook