• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

Bali 2020 - 15 dana

Bali 2020 - 15 dana

 
   
 

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – BALI

Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let do Denpasara sa presedanjem u Dohi.

 

Dan 2

BALI (UBUD)

U večernjim satima stižemo na ostrvo Bali. Transfer do hotela u Ubudu. Nakon što smo se smestili u hotel, počinjemo sa upoznavanjem ovog indonežanskog ostrva. Naše odredište, Ubud, je kulturni centar Balija, a posebno zadivljuje lepota ovog mesta poznatog po mnoštvu slikarskih galerija, muzeja i hramova. Okolne prašume, terasasta pirinčana polja, hramovi i svetilišta spadaju u najpoznatije pejzaže Balija. Noćenje.

Dan 3

UBUD

Upoznavanje Ubuda započinjemo posetom Šumi majmuna, jedne od najvećih atrakcija ovog dela Balija, zatim muzeja Agung Rai  i Puri Lukisan, kraljevske palate Puri Saren Agung, Saraswati hrama i čuvene tradicionalne pijace sa beskrajnom ponudom unikatnih rukotvorina lokalnog stanovništva. Svako ko poseti Bali upoznaće se sa tradicijom prinošenja cveća i hrane Bogovima. Toplina i srdačnost naroda, koji želi što bolje da vas ugosti, neće vas ostaviti ravnodušnim i imaćete utisak da ste posetili ’’raj na Zemlji’’. Noćenje.

 

Dan 4

UBUD

Tokom ovog dana obići ćemo pirinčana polja Tegalalang kao i čuveni Bali Swing. Možete se ljuljati visoko iznad litice, drveća i reka i imati spektakularan pogled, sve zahvaljujući popularnim „ubudskim ljuljaškama“. Budite strpljivi, jer ovo mesto je jedno od najposećenijih na čitavom ostrvu, a birajući različite vrste ulaznica, možete se popeti u ptičje gnezdo, posetiti park slonova ili baštu leptirova. U okviru ovog dana posetićemo i hram Tirta Empul i degustirati čuvenu kafu Luwak, na obližnjoj plantaži. Noćenje.

Dan 5

UBUD

Prepodne rezevisano za fakultativni izlet rafting rekom Ayung koja protiče kroz džunglu Ubuda. Pored spusta izazovnim brzacima, uživaćemo u prekrasnoj panorami netaknute prirode, vodopadima, možda sresti i poneku divlju životinju duž obale poput velikih slepih miševa, crnih majmuna i još mnogo drugih.

Nakon veselog spusta, put nas dalje vodi do Tegenungan vodopada. Jedan je od najlepših na Baliju, još uvek skriven i daleko od gužve i jedan je od retkih koji se ne nalazi u brdima ili planinama. Slobodno veče. Noćenje.

 

Dan 6

UBUD – KUTA

Nakon doručka, pakujemo stvari i oko podneva transfer do Kute, najrazvijenijeg i najpoznatijeg mesta na Baliju koje će nam biti sjajno polazište za dalje istraživanje „Ostrva bogova“. Dan ćemo iskoristiti za upoznavanje Kute – probaćemo lokalne specijalitete u nekom od čuvenih warung-a i ispijati koktele u nekom od lokalnih barova u Legian ulici, centru noćnog života. Noćenje.

Dan 7

KUTA

Nastavljamo sa upoznavanjem ostrva odlaskom na jednu od najlepših plaža na ostrvu, Nusa Dua koja je još poznata i po nekim od najekskluzivnijih hotela na svetu! Sitan pesak, pogled na pučinu i kokosova vodica je sve što nam treba u tom trenutku. Ukoliko ste ljubitelj aktivnog odmora, na Nusa Dui ćete moći da ronite, uživate u brojnim sportovima na vodi ili parasejlingujete. Noćenje.

 

Dan 8

KUTA

Slobodno vreme koje možemo iskoristiti na još nekoj plaži ili na nekom od brojnih kurseva kuvanja indonežanske hrane, koja je atrakcija sama po sebi. Bogatstvo ukusa, mirisa ali i sam način pripreme ukusnih jela nateraće vas da na hranu gledate kao na novootrkivenu umetnost, a na sam čin pripreme kao na čin opuštanja i meditacije. Bali je ostrvo na kojem je hedonizam imperativ i neće vam biti teško prepustiti mu se na svakom koraku. Noćenje. 

Dan 9

KUTA

Fakultativni izlet Snorkeling sa Mantama. Vozićemo se gliserom do ostrva Nusa Penida, gde ćemo se zaustaviti kako bismo plivali i ronili sa ribicama drečavih boja, dok će džinovski korali biti svuda oko nas. Nakon prvog snorkelinga sledi pauza za ručak na gliseru i izležavanje na sitnom belom pesku ispod palmi. Nastavljamo put ka zalivu Crystal bay, gde ćemo se susresti sa predivnim mantama – ražama predivnih boja i prijateljskog odnosa, koji uspostavljaju sa ljudima. Noćenje.

 

Dan 10

KUTA

Osim što je prepoznatljiv po brojnim hramovima, Bali je poznat i po terasastim pirinčanim poljima, prelepim plažama, vodopadima, bujnim tropskim šumama, ronjenju, surfovanju, ali i aktivnim vulkanima na visini od preko 2000 metara. Svaki trenutak proveden na ovom veličanstvenom ostrvu treba iskoristiti i videti što više od njegovih lepota. Zato ćemo obići i čuveni hram Tanah Lot, mesto gde se spajaju more i zemlja. Nakon toga uživaćemo uz zalazak sunca na Seminyak beach, uz pratnju muzike lokalnih barova i klubova gde se održavaju već dobro poznate sunset žurke. Povratak u hotel u Kuti u kasnim večernjim satima. Noćenje.

 

Dan 11

KUTA

Slobodan dan za individualne aktivnosti. Možete posetiti jedan od najimpozantnijih hramova na Baliju – Uluwatu, koji je izgrađen na vrhu strme litice, 70 metara iznad nemirnih talasa. Odavde se pruža neverovatan pogled na more i zalazak sunca, možda i najlepši na svetu. Pored impresivne lokacije hrama, zanimljivost je i ta što je naseljen majmunima, poznatim po tome što neretko znaju da ukradu stvari radoznalim turistima. Obavezno ostanite i na popularnom Kecak dance-u – performansu koji počinje oko 18h, pred sam zalazak sunca. U okviru Uluwatu hrama, grupa muških plesača, bez muzike, oko vatre zabavlja gledaoce svojom tradicionalnom predstavom. Noćenje.

 

Dan 12

KUTA

Fakultativni izlet Istočni Bali. Obilazimo vodenu palatu Tirta Gangga i Taman Ujung u oblasti Karangasem. Zadiviće vas brojne fontane i vrtovi koji se nalaze u okolini palate. Jedinstveni stil mešavine kineske i balinežanske arhitekture u kom je izgrađen ceo kompleks, učiniće da se osećate kao u bajci. Vrhunac izleta biće vreme provedeno na Virgin Beach uz ručak i šum talasa. Ova plaža je specifična po netaknutoj prirodi, a pored činjenice da nema izgrađenih hotela i odmarališta, njena posebnost ogleda se i u odsustvu električne energije. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

Dan 13

KUTA

Slobodan dan za individualne aktivnosti i sunčanje na Jimbaran plaži, poznatoj po najlepšim zalascima Sunca. Uživamo u svim nijansama narandžastog neba, belom mekanom pesku, dok nam povetarac nosi mirise sveže morske hrane – ribe i morskih plodova. Ništa bolje od degustiranja omiljenih koktela, dok gledate u nestvaran zalazak i uživate u pesmi lokalnih pevača na Jimbaran-u. Noćenje.

 

Dan 14

KUTA

Poslednjeg dana možemo kupiti još neki suvenir ili uživati na plaži. Polako pakujemo stvari i opraštamo se od ovog čarobnog ostrva. Check out iz hotela u kasnim večernjim satima, transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem u Dohi.

 

Dan 15

BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 08-10-2020 - datum povratka: 22-10-2020
Cena putovanja po osobi: 1199 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1299 eur First minute - važi za prijave do 60 dana pre početka putovanja1349 eur Regularna cena - važi za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd - Denpasar - Beograd
 • Transferi prema planu i programu (kombi ili mini bus)
 • Smeštaj na bazi noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Ubudu (4 noćenja u 1/2 ili 1/3 sobama)
 • Smeštaj na bazi noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Kuti (9 noćenja u 1/2 sobama)
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza (za državljane Srbije nije potrebna viza)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

UBUD

Hotel kategorije 4* lociran je na 10 minuta vožnje od Šume majmuna i muzeja Agung Rai. Poseduje restoran, bar i otvoreni bazen, joga studio i spa. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom. Doručak uključen u cenu.

 

KUTA 

Hotel kategorije 4* lociran je u Legian ulici,  na 10 minuta hoda od gradske plaže. Poseduje restoran, bar, 2 otvorena bazena, spa i velnes centar. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, sefom, mini-barom, fenom za kosu, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom. Doručak uključen u cenu.

Fakultative

Rafting rekom Ayung i Tegenungan vodopad (privatna tura)

Reka Ayung protiče kroz džunglu Ubuda i najduža je i najveća reka na Baliju. Pored spusta izazovnim brzacima, uživaćemo u prekrasnoj panorami netaknute prirode, vodopadima, sretati divlje životinje duž obale, poput velikih slepih miševa, crnih majmuna i još mnogo drugih. Ovakav vid zabave će definitivno oduševiti i zabaviti sve one željne avanture. Nakon veselog spusta, put nas dalje vodi do Tegenungan vodopada. Jedan je od najlepših na Baliju, još uvek skriven i daleko od gužve, a lociran je na oko 10 kilometara od Ubuda, pored sela Tegenungan. Jedan je od retkih koji se ne nalazi u brdima ili planinama, a visina mu je oko 25m. Vodopad je okružen bujnom zelenom šumom, a sam pogled na celu kompoziciju predstavlja pravi melem za oči. 

Cena izleta: 55€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Oprema za rafting
 • Ručak
Snorkeling sa mantama

Izlet uključuje odlazak gliserom do ostrva Nusa Penida i Lembongan, gde ćemo imati priliku da plivamo sa mantama i posetimo skrivene plaže i lagune. Naša prva stanica je uvala u kojoj se nalazi jedna od najlepših plaža na ostrvu Nusa Penida. Tu ćemo se zaustaviti kako bismo plivali i ronili sa ribicama drečavih boja, dok će dzinovski korali biti svuda oko nas. Nakon prvog snorkelinga sledi pauza za ručak na gliseru i izležavanje na sitnom belom pesku ispod palmi. Nastavljamo put ka zalivu Crystal bay, gde ćemo se susresti sa predivnim mantama. Mante su raže koje mogu dostići dužinu i do sedam metara, ali nisu opasne po ljude i hrane se isključivo planktonom. Zadiviće vas njihova lepota i spremnost na interakciju sa ljudima. Dok ove veličanstvene životinje budu kružile oko vas, dozivećete iskustvo koje ćete dugo pamtiti. Nakon što smo završili sa snorkelingom, vraćamo se na gliser i uživamo u vožnji do Balija.

Cena izleta: 140€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Povratni transfer gliserom do ostrva
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak, voće, sokovi i voda na gliseru
 • Takse
Tanah Lot i rafting (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak hrama Tanah Lot posle kojeg idemo na rafting rekom koja protiče kroz džunglu Ubuda. Naša prva stanica je Tanah Lot, hram koji datira iz 16-og veka i sagrađen je iz jednog komada stene koja je okružena morem, pa se do njega može doći samo za vreme oseke. Balinežani veruju da se odatle vidi najlepši zalazak sunca na celom ostrvu. Nakon Tanah Lot-a, putujemo ka centralnom Baliju gde ćemo napraviti pauzu za ručak i uživati u netaknutoj prirodi. Posle ručka nastavljamo put ka reci Ayung koja protiče kroz džunglu Ubuda i najduža je i najveća reka na Baliju. Pored spusta izazovnim brzacima, uživaćemo u prekrasnoj panorami netaknute prirode, vodopadima, sretati divlje životinje duž obale, poput velikih slepih miševa, crnih majmuna i još mnogo drugih. Ovakav vid zabave će definitivno oduševiti i zabaviti sve one željne avanture. Nakon ‘ veselog spusta ‘ povratak u Kutu.

 

 

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Oprema za rafting
 • Ručak
Centralni Bali (privatna tura)

Tokom celodnevnog izleta obićićemo jedan od najlepših pejzaža ne samo na Baliju već i šire – Tegalalang pirinčana polja. Kao deo UNESCO-ve baštine, ova kaskadno-smaragdna polja obrađuju lokalni uzgajivači riže. Posebna su i zbog jedinstvenog balinežanskog sistema za navodnjavanje koje se koristi još od 8. veka. Nakon živopisne vožnje uskim putevima iznad terasastih pirinčanih polja obilazimo hram Tirta Empul koji je poznat po izvorima svete vode na kojima Balinežani obavljaju ritualna kupanja. U povratku obilazimo plantažu na kojoj se proizvodi jedna od najskupljih kafa na svetu Luwak, gde ćemo imati priliku da je degustiramo. U neposrednoj blizini se nalazi i Swing, čuvena ljuljaška u džungli kojom ćemo se vinuti visoko iznad džugle i dotaći samo nebo.

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice

*U cenu izleta nije uključena ljuljaška koja se doplaćuje na licu mesta

Istočni Bali (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak vodenih palata Tirta Gangga i Taman Ujung, hrama Goa Lawah i čuvenu Virgin Beach. Tirta Gangga je bivša kraljevska palata koju je 1946. godine sagradio poslednji kralj regije Karangasem – Anak Agung Anglurah Ketut. Zadiviće vas brojne fontane i vrtovi koji se nalaze u okolini palate. Jedinstveni stil mešavine kineske i balinežanske arhitekture u kom je izgrađen ceo kompleks, učiniće da se osećate kao u bajci. Obilazimo i vodenu palatu Taman Ujung u selu Seraya, koju su takodje sagradili kraljevi Karangasema. Nakon obilaska palate, odlazimo u hram Goa Lawah u čijem se sklopu nalazi pećina u kojoj živi na hiljade slepih miševa. Nakon obilaska hrama, pravimo pauzu za ručak na jednoj od najlepših plaža na Baliju. Za razliku od drugih plaža na ostrvu, Virgin Beach je specifična po netaknutoj prirodi, a pored činjenice da nema izgrađenih hotela i odmarališta, njena posebnost ogleda se i u odsustvu električne energije. 

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook