BALI - 14 dana

BALI - 14 dana

BALI - 14 dana

 

 

TERMINI:

 

     16.OKT – 29.OKT / 14 dana  | Promo  949 eur | First minute 1049 eur | Regular 1149 eur
      18.FEB – 03.MAR / 15 dana  | Promo  1049 eur | First minute 1149 eur | Regular 1249 eur

Plan i program putovanja

 

 

Dan 1

BEOGRAD – BALI

Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla” u dogovoreno vreme. Let do Denpasara sa presedanjem u Dohi.

 

Dan 2

UBUD

U večernjim  časovima stižemo na ostrvo Bali. Transfer do hotela u Ubudu. Nakon što smo se smestili u hotel počinjemo sa upoznavanjem ovog indonežanskog ostrva koje se nalazi na rubu Indijskog okean koje je po mnogima najlepše i najegzotičnije ostrvo u Aziji. Iako pripada zemlji sa najviše muslimana na svetu, neguje hinduizam i broji više od šest hiljada hramova i palata, zbog čega ga nazivaju ’’Ostrvo Bogova’’. Naše odredište, Ubud, je kulturni centar Balija, a posebno će nas zadiviti lepota ovog mesta poznatog po neverovatno lepoj prirodu, mnoštvu slikarskih galerija i hramova. Okolne prašume, terasasta pirinčana polja i svetilišta spadaju u najpoznatije pejzaže Balija. Noćenje.

Dan 3

UBUD

Upoznavanje sa Ubudom započinjemo obilaskom muzeja Agung Rai  i Puri Lukisan, kraljevske palate Puri Saren Agung i čuvene tradicionalne pijace sa beskrajnom ponudom unikatnih rukotvorina lokalnog stanovništva. U nastavku možemo pogledati neki od tradicionalnih plesova, najpoznatiji je Legong ples koji datira još od 12. veka, otići na čas joge ili prosto uživati u lokalnim specijalitetima u nekim od najboljih restorana na Baliju. Noćenje.

 

Dan 4

UBUD

Fakultativni izlet Centralni Bali ili slobodno vreme. Tokom izleta ćemo obići šumu majmuna nadomak Ubuda, hramove Tirta Empul i Gunung Kawi, pećinu Goa Gayah i  plantažu kafe Luwak. Povratak u hotel u poslepodnevnim časovima. Noćenje.

 

Dan 5

UBUD – KUTA

Nakon doručka odjavljujemo se iz hotela, transfer do Kute, najrazvijenijeg i najpoznatijeg mesta na Baliju koje će nam biti sjajno polazište za dalje istraživanje ostrva. Dan ćemo iskoristiti za upoznavanje Kute; probaćemo lokalne specijalitete u nekom od čuvenih Warung-a i ispijati koktele u nekom od lokalnih barova u Legian ulici, centru noćnog života. Noćenje.

 

Dan 6

KUTA

Nastavljamo sa obilascima po ostrvu koje je potpuno odolelo modernizaciji i globalizaciji i na njemu se živi po pravilima koja se nisu menjala decenijama. Svako ko poseti Bali upoznaće se sa tradicijom prinošenja cveća i hrane Bogovima. Toplina i srdačnost naroda, koji želi što bolje da vas ugosti, neće vas ostaviti ravnodušnim, imaćete utisak da ste posetili ’’raj na Zemlji’’. Noćenje.

 

Dan 7

KUTA

Dan ćemo iskoristiti za fakultativni izlet Snorkeling sa Mantama. Vozićemo se gliserom do ostrva Nusa Penida i Lembongan, gde ćemo imati priliku da plivamo sa mantama i posetimo skrivene plaže i lagune. Noćenje.

 

Dan 8

KUTA

Slobodno vreme koje možemo iskoristiti na nekoj plaži ili na nekom od brojnih kurseva kuvanja indonežanske hrane koja je atrakcija sama po sebi . Bogatstvo ukusa , mirisa ali  i sam način pripreme njihovih ukusnih jela nateraće vas da na hranu gledate kao na novootrkivenu umetnost, a na sam čin pripreme kao na čin opuštanja i meditacije. Bali je ostrvo na kojem je hedonizam imperativ i neće vam biti teško prepustiti mu se na svakom koraku. Noćenje. 

Dan 9

KUTA

Fakultativni Izlet Istočni Bali. Obilazimo vodenu palatu Tirta Gangga i Taman Ujung, hram Goa Lawah i Virgin Beach. Noćenje.

 

Dan 10

KUTA

Osim što je prepoznatljiv po brojnim hramovima, Bali je poznat i po terasastim pirinčanim poljima, prelepim plažama, vodopadima, bujnim tropskim šumama, ronjenju, surfovanju, ali i aktivnim vulkanima na visini od preko 2000 metara. Svaki trenutak proveden na ovom veličanstvenom ostrvu treba iskoristiti i videti što više od njegovih lepota. Noćenje.

 

Dan 11

KUTA

Dan ćemo iskoristiti za fakultativni Izlet Tanah lot i rafting. Naša prva stanica je Tanah Lot, hram koji datira iz 16-og veka i sagrađen je iz jednog komada stene koja je okružena morem, pa se do njega može doći samo za vreme oseke. Nakon Tanah Lot-a, nastavljamo put ka reci Ayung koja protiče kroz džunglu Ubuda. Pored spusta izazovnim brzacima, uživaćemo u prekrasnoj panorami netaknute prirode, vodopadima, sretati divlje životinje duž obale, poput velikih slepih miševa, crnih majmuna i još mnogo drugih. Noćenje.

 

Dan 12

KUTA

Nastavljamo sa istraživanjem dugih peščanih plaža, izbor je veliki pa ćemo i obići neke od njih. Možemo da učimo da surfujemo na Dreamland Beach ili, uz jedan od najlepših zalazaka sunca na Jimbaran beach-u,  uživati u mirisima sveže ribe sa roštilja u mnoštvu restorana ove predivne plaže…Noćenje.

 

Dan 13 

KUTA

Poslednjeg dana uživamo jos malo na plaži. Polako pakujemo stvari i opraštamo se od ovog čarobnog ostrva. Check out iz hotela i transfer do aerodroma u kasnim večernjim časovima. Let za Beograd sa presedanjem. 

 

Dan 14

KUTA – BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 16-10-2019 - datum povratka: 29-10-2019
Cena putovanja po osobi: 999 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1149 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja1249 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd - Denpasar - Beograd
 • Svi transferi na Baliju prema programu putovanja  (kombi ili mini bus)
 • Smeštaj na bazi 12 noćenja u hotelima , 9 noćenja  u hotelu od 4* u Kuti i 3 noćenja u hotelu od 3* Ubudu u 1/2 sobama
 • Organizovanje putovanja
 • Vodič

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza ( za drzavljane Srbije nije potrebna viza )
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

KUTA 

Hotel kategorije 4* lociran je u Legian ulici, na 5 minuta hoda od plaže. Poseduje restoran, bar, otvorene bazene, spa i velnes centar. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, sefom, mini-barom, fenom za kosu, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

UBUD

Hotel kategorije 4* lociran je na 10 minuta od Monkey Forest-a i muzeja Agung Rai. Poseduje restoran, bar i otvoreni bazen.  Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, sefom, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

Fakultative

Bali Bird Park i Tegenungan vodopad (privatna tura)

Bali Bird Park je turistička atrakcija na Baliju i nalazi se u regiji Gianiar. Prostire se na površini od oko dva hektara, a prelepi tropski vrtovi su stanište za oko hiljadu egzotičnih ptica kako sa indonežanskog tako i sa arhipelaga širom sveta. Park sadrži i raznoliku bujnu vegetaciju, a postoje i 3 jezera u kojima se nalaze razne vrste vodenih ptica, gde ćemo moći i da hranimo neke od njih. Imaćemo priliku da vidimo i komodo zmajeve, najveće žive guštere na svetu i kako se veruje, direktni su potomci dinosaurusa. Prepoznaju se po velikom izgledu, ravnim glavama, pognutim nogama i dugim, debelim repovima. Lokalno stanovništvo ih naziva “ora” ili “kopneni krokodil”. Nakon obilaska parka, put nas dalje vodi do Tegenungan vodopada. Jedan je od najlepših na Baliju, još uvek skriven i daleko od gužve, a lociran je na oko 10 kilometara od Ubuda, pored sela Tegenungan. Jedan je od retkih koji se ne nalazi u brdima ili planinama, a visina mu je oko 25m. Vodopad je okružen bujnom zelenom šumom, a sam pogled na celu kompoziciju predstavlja pravi melem za oči. 

Cena izleta: 65 

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice i takse
 • Ručak
Snorkeling sa mantama

Izlet uključuje odlazak gliserom do ostrva Nusa Penida i Lembongan, gde ćemo imati priliku da plivamo sa mantama i posetimo skrivene plaže i lagune. Naša prva stanica je uvala u kojoj se nalazi jedna od najlepših plaža na ostrvu Nusa Penida. Tu ćemo se zaustaviti kako bismo plivali i ronili sa ribicama drečavih boja, dok će dzinovski korali biti svuda oko nas. Nakon prvog snorkelinga sledi pauza za ručak na gliseru i izležavanje na sitnom belom pesku ispod palmi. Nastavljamo put ka zalivu Crystal bay, gde ćemo se susresti sa predivnim mantama. Mante su raže koje mogu dostići dužinu i do sedam metara, ali nisu opasne po ljude i hrane se isključivo planktonom. Zadiviće vas njihova lepota i spremnost na interakciju sa ljudima. Dok ove veličanstvene životinje budu kružile oko vas, dozivećete iskustvo koje ćete dugo pamtiti. Nakon što smo završili sa snorkelingom, vraćamo se na gliser i uživamo u vožnji do Balija.

Cena izleta: 80€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Povratni transfer gliserom do ostrva
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak, voće, sokovi i voda na gliseru
 • Takse
Tanah Lot i rafting (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak hrama Tanah Lot posle kojeg idemo na rafting rekom koja protiče kroz džunglu Ubuda. Naša prva stanica je Tanah Lot, hram koji datira iz 16-og veka i sagrađen je iz jednog komada stene koja je okružena morem, pa se do njega može doći samo za vreme oseke. Balinežani veruju da se odatle vidi najlepši zalazak sunca na celom ostrvu. Nakon Tanah Lot-a, putujemo ka centralnom Baliju gde ćemo napraviti pauzu za ručak i uživati u netaknutoj prirodi. Posle ručka nastavljamo put ka reci Ayung koja protiče kroz džunglu Ubuda i najduža je i najveća reka na Baliju. Pored spusta izazovnim brzacima, uživaćemo u prekrasnoj panorami netaknute prirode, vodopadima, sretati divlje životinje duž obale, poput velikih slepih miševa, crnih majmuna i još mnogo drugih. Ovakav vid zabave će definitivno oduševiti i zabaviti sve one željne avanture. Nakon ‘ veselog spusta ‘ povratak u Kutu.

 

 

Cena izleta: 65 

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Oprema za rafting
 • Ručak
Centralni Bali (privatna tura)

Tokom celodnevnog izleta obići ćemo šumu majmuna nadomak Ubuda, hram Tirta Empul, pećinu Goa Gayah i plantažu kafe Luwak. Na putu ka šumi majmuna prolazimo kroz grad Ubud, koji se smatra kulturnim centrom Balija. Zadiviće vas lepota ovog mesta koje je poznato po slikarskim galerijama i palati kralja Lotusa. Obilazimo mističnu šumu koja je obrasla egzotičnim rastinjem i drvećem koje je staro više stotina godina, dok svuda oko nas slobodno šeta i skakuće na desetine majmuna… Nakon sto smo se izigrali sa majmunčićima, nastavljamo put ka unutrašnjosti ostrva i zastajemo pored pirinčanih polja gde ćemo uživati u ručku okruženi predivnim pejzažima i napraviti fantastične fotke. Nakon živopisne vožnje uskim putevima iznad terasastih pirinčanih polja obilazimo hram Tirta Empul koji je poznat po izvorima svete vode na kojima Balinežani obavljaju ritualna kupanja. U povratku obilazimo plantažu na kojoj se proizvodi najkvalitetnija kafa na svetu Luwak, gde ćemo imati priliku da je degustiramo i kupimo.

Cena izleta: 60€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Ručak
Istočni Bali (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak vodenih palata Tirta Gangga i Taman Ujung, hrama Goa Lawah i čuvenu Virgin Beach. Tirta Gangga je bivša kraljevska palata koju je 1946. godine sagradio poslednji kralj regije Karangasem – Anak Agung Anglurah Ketut. Zadiviće vas brojne fontane i vrtovi koji se nalaze u okolini palate. Jedinstveni stil mešavine kineske i balinežanske arhitekture u kom je izgrađen ceo kompleks, učiniće da se osećate kao u bajci. Obilazimo i vodenu palatu Taman Ujung u selu Seraya, koju su takodje sagradili kraljevi Karangasema. Nakon obilaska palate, odlazimo u hram Goa Lawah u čijem se sklopu nalazi pećina u kojoj živi na hiljade slepih miševa. Nakon obilaska hrama, pravimo pauzu za ručak na jednoj od najlepših plaža na Baliju. Za razliku od drugih plaža na ostrvu, Virgin Beach je specifična po netaknutoj prirodi, a pored činjenice da nema izgrađenih hotela i odmarališta, njena posebnost ogleda se i u odsustvu električne energije. 

Cena izleta: 60€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook