Bali-Singapur-KL - 17 DANA

Bali-Singapur-KL - 17 DANA

Bali-Singapur-KL - 17 DANA

Plan i program putovanja

 

Dan 1

BEOGRAD – KUALA LUMPUR

Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla” u dogovoreno vreme. Let do Kuala Lumpura preko konekcionog grada. 

 

Dan 2 – 3

KUALA LUMPUR (2 noćenja)

Slećemo na aerodrom u popodnevnim časovima, transfer do hotela u Kuala Lumpuru.

Kuala Lumpur je glavni i najveći grad Malezije, nalazi se na 35 km od obale Malajskog poluostrva. U ovoj azijskoj metropoli susreću se brojne kulture. Pored mnogobrojnih džamija, crkvi, kineskih pagoda i indijskih hramova, grad je poznat i po svojoj modernoj arhitekturi i oblakoderima. Živopisni kvartovi Little India i China Town odišu arhitekturom 19-og veka, a u delu grada koji se naziva Golden Triangle nalazi se najveća atrakcija grada, Petronas Kule (Petronas Twin Towers) visoke 452 m, koje spadaju u jednu od najviših građevina na svetu. Kule su povezane mostom Skybridge na 41-om i 42-om spratu koji je otvoren za javnost, sa njega se posetiocima pruža spektakularan pogled na grad. Tokom boravka u Kuala Lumpuru imaćemo priliku da posetimo Masjid Jamek džamiju, staru i novu kraljevsku palatu, kineski hram Thean Hou, nacionalni spomenik, nacionalnu džamiju, Independence Square. Grad je poznat i po povoljnom šopingu, a tu su i na desetine luksuznih tržnih centara i čuveni Central Market u Chinatown-u gde možete kupiti suvenire i autentičan malezijski nakit.


Kada sunce zađe idemo u Bukit Bintang aveniju koja je poznata po dobrom noćnom provodu. Pravimo fakultativni izlet u Batu Caves, hinduističko svetilište u pećini, na čijem se ulazu nalazi 42 m visoka statua indijskog boga rata Murugana. Ovaj hram je mesto gde se održava jedan od najvećih Hindu festivala – Thaipusam. Da biste se popeli do hrama morate savladati put od 272 stepenika i mnoštvo majmuna koji će vas pratiti do vrha… Nasmejani, ljubazni, raznobojni, raznih vera i jezika, sa smešnim ”engleskim”, Malajci će vas stalno držati u dobrom raspoloženju, radost življenja je zarazna i osvaja vas. Nećemo propustiti ni odlazak u Sunway Laguna zabavni park, park ptica i KLCC akvarijum. Trudimo se da obiđemo što više i uživamo u ovom impresivnom gradu punom kontrasta.

 

Dan 4

KUALA LUMPUR – SINGAPUR

Transfer do aerodroma u poslepodnevnim časovima odakle imamo let do Singapura.

 

Dan 4 – 5

SINGAPUR (2 noćenja)

U popodnevnim časovima stižemo u Singapur, transfer do hotela.

Nakon check in-a u hotel odlazimo u razgledanje grada. Singapur je ostrvska grad-drzava na jugu Malajskog poluostrva (na vrhu poluostrva Malake). Država Singapur se sastoji iz 63 ostrva od kojih je najveće ostrvo Singapur.  Sa svojih 710 km², to je jedna od nekoliko preostalih gradova-država na svetu i najmanja država u jugoistocnoj Aziji i posle Monaka druga najnaseljenija grad-država na svetu. Sve religije su zastupljene, ali je budizam najdominantniji. Simbol Singapura je biće Merlion, pola lav, pola riba. Kako je Singapur multikulturalna sredina, u njemu se mogu čuti razni jezici, a zvanični su malezijski, mandarinski, tamilski i engleski. Takođe, radi njegovog strateški važnog položaja zovu ga i „Azijski Gibraltar“.

 

Odlazimo i u fakultativni obilazak nekoliko znamenitost ovog fascinantnog grada od kojih su najpoznatije Gardens by the bay, Chinatown, Buddha Tooth Relics, Sri Mariamman Temple i idemo na krstarenje Bumboar čamcem Singapur rekom.

 

Dan 6

SINGAPUR – BALI

Napuštamo Singapur u poslepodnevnim časovima, transfer od hotela do aerodroma. Let do Denpasara na ostrvu Bali.

 

Dan 6 – 16

KUTA (11 noćenja)

U popodnevnim časovima stižemo na ostrvo Bali. Transfer do hotela u Kuti. 

Indonežansko ostrvo Bali se nalazi na rubu indijskog okeana i po mnogima je najlepše i najegzotičnije ostrvo u Aziji. Iako pripada zemlji sa najviše muslimana na svetu, neguje hinduizam i broji na destine hiljada hramova i palata, zbog čega ga nazivaju ’’Ostrvo Bogova’’. Osim što je prepoznatljiv po brojnim hramovima, Bali je poznat i po terasastim pirinčanim poljima, prelepim plažama, vodopadima, bujnim tropskim šumama, ronjenju, surfovanju, ali i aktivnim vulkanima na visini od preko 2000 metara. Ostrvo je potpuno odolelo modernizaciji i globalizaciji i na njemu se živi po pravilima koja se nisu menjala decenijama. Svako ko poseti Bali upoznaće se sa tradicijom prinošenja cveća i hrane Bogovima. Toplina i srdačnost naroda, koji želi što bolje da vas ugosti, neće vas ostaviti ravnodušnim, imaćete utisak da ste posetili ’’raj na Zemlji’’. 

 

Naše odredište Kuta je najpoznatije i najrazvijenije mesto na Baliju, idealna polazna tačka za sve izlete i obilazak ostrva. Duga peščana plaža prepuna surfera iz celog sveta, mnoštvo restorana u kojima možete probati specijalitete balinežanske kuhinje, povoljan šoping, barovi i klubovi u kojima možete da se provodite do jutra, glavni su razlog velike popularnosti ovog mesta. Preko dana ćemo se kupati na najlepšim plažama na ostrvu – Bias Tugal, Nyang Nyang, Semyniak, Padang Padang. Učićemo da surfujemo na plaži Dreamland, a gledaćemo jedan od najlepših zalazaka sunca na Jimbaran beach-u. Noću ispijamo koktele u nekom od lokalnih barova u Legian ulici, centru noćnog života.

 

Osim dobrog provoda i prelepih plaža, u okolini Kute se nalaze i brojni hramovi, od kojih je najznačajniji Uluwatu hram gde ćemo gledati Kecak, tradicionalni ples, u kom je predstavljena borba dobra i zla. Treba obići i Tanah Lot hram koji datira iz 16-og veka i sagrađen je iz jednog komada stene koja je okružena morem, pa se do njega može doći samo za vreme oseke u popodnevnim časovima. Balinežani veruju da se odatle vidi najlepši zalazak sunca na celom ostrvu. Pravićemo nekoliko fakultativnih izleta u unutrašnjost ostrva, gde ćete videti prizore koji ostavljaju bez daha. Obićićemo aktivni vulkan Batur sa paklenim jezerom u podnožju i Pura Besakih – kompleks od 22 hindu svetilišta. Posetićemo Ubud, malo mesto koje je zbog mnogobrojnih slikarskih galerija postao kulturni centar Balija. U blizini Ubuda nalaze se brojna pirinčana polja i sveta šuma majmuna Sengeh, jedna od najvećih atrakcija ostrva. U ovoj šumi postoji čak 115 različitih vrsta drveća i živi oko 340 sivih dugorepih makaka majmuna. Kupaćemo se i na Aling-Aling vodopadima. Bali je poznat i po plantažama duvana, citrusa i kafe. Najbolja i najskuplja kafa Kopi Luvak se pravi na ovom ostrvu i kilogram košta oko 500 dolara, a mi ćemo obići jednu od ovih plantaža. Nećete moći da odlučite šta pre da uzmete od onoga što ovo predivno ostrvo nudi. Mistični Bali urezaće vam se u sećanje i poželećete da ga što pre ponovo posetite.

 

Dan 17

KUTA – BEOGRAD

Pakujemo stvari i napuštamo ovo rajsko ostvo. Transfer do aerodroma. Let za Beograd preko konekcionog grada.

Cene i uslovi

datum polaska: 20-09-2020 - datum povratka: 06-10-2020
Cena putovanja po osobi: 1449 eur - PROMO CENA ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1499 eur First minute - za prijave do 90 dana pre početka putovanja1549 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd - Kuala Lumpur
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Singapur - Denpasar
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Denpasar - Beograd
 • Svi transferi prema programu putovanja ( kombi ili mini bus )
 • Smeštaj na bazi noćenja u hotelima 3* i 4*  ( 15 noćenja u 1/2 sobama )
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Maleziju 20 eur
 • Vize za Singapur i Indoneziju ( za državljane Srbije nisu potrebne vize )
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

KUALA LUMPUR

Hotel kategorije 4* lociran je u srcu Kuala Lumpura, na 5 min hoda od avenije Bukit Bintang. Poseduje restoran, bar i otvoreni bazen. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, sefom, mini-barom, fenom za kosu, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

SINGAPUR

Hotel kategorije 3* lociran je na 10 minuta voznje od centra grada. Poseduje restoran, bar i  bazen na krovu. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, fenom za kosu, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

KUTA 

Hotel kategorije 4* lociran je u Legian ulici, na 5 minuta hoda od plaže. Poseduje restoran, bar, otvorene bazene, spa i velnes centar. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, sefom, mini-barom, fenom za kosu, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

Fakultative

Snorkeling sa mantama

Izlet uključuje odlazak gliserom do ostrva Nusa Penida i Lembongan, gde ćemo imati priliku da plivamo sa mantama i posetimo skrivene plaže i lagune. Naša prva stanica je uvala u kojoj se nalazi jedna od najlepših plaža na ostrvu Nusa Penida. Tu ćemo se zaustaviti kako bismo plivali i ronili sa ribicama drečavih boja, dok će dzinovski korali biti svuda oko nas. Nakon prvog snorkelinga sledi pauza za ručak na gliseru i izležavanje na sitnom belom pesku ispod palmi. Nastavljamo put ka zalivu Crystal bay, gde ćemo se susresti sa predivnim mantama. Mante su raže koje mogu dostići dužinu i do sedam metara, ali nisu opasne po ljude i hrane se isključivo planktonom. Zadiviće vas njihova lepota i spremnost na interakciju sa ljudima. Dok ove veličanstvene životinje budu kružile oko vas, dozivećete iskustvo koje ćete dugo pamtiti. Nakon što smo završili sa snorkelingom, vraćamo se na gliser i uživamo u vožnji do Balija.

Cena izleta: 80€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Povratni transfer gliserom do ostrva
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak, voće, sokovi i voda na gliseru
 • Takse
Svetilišta Kuala Lumpura (privatna tura)

U toku fakultativnog izleta posetićemo svetilište Batu Caves, kineski hram Thean Hou, Nacionalnu džamiju (Masjid Negara) i ručati u indijskom kvartu Little India. Batu Caves je hinduističko svetilište u pećini nadomak Kuala Lumpura, na čijem se ulazu nalazi 42 m visoka statua indijskog boga rata Murugana. Ovaj hram je mesto gde se održava jedan od najvećih Hindu festivala-Thaipusam. Da biste se popeli do hrama morate savladati put od 272 stepenika i mnoštvo majmunčića koji će vas pratiti do vrha… Nakon obilaska ovog fascinantnog svetilišta posetićemo kineski hram Thean Hou koji je izgrađen u kombinaciji modernih arhitektonskih tehnika i autentičnog tradicionalnog dizajna, sa impozantnim stubovima, spektakularnim krovovima i ornamentnim rezbarijama. Obilazimo i nacionalnu džamiju i time upotpunjujemo sliku o verskim različitostima ovog azijskog grada. Izlet završavamo ručkom u indijskom kvartu Little India, gde ćete moći da probate neobične specijalitete indijske kuhinje.

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz 
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Ručak
Tanah Lot i rafting (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak hrama Tanah Lot posle kojeg idemo na rafting rekom koja protiče kroz džunglu Ubuda. Naša prva stanica je Tanah Lot, hram koji datira iz 16-og veka i sagrađen je iz jednog komada stene koja je okružena morem, pa se do njega može doći samo za vreme oseke. Balinežani veruju da se odatle vidi najlepši zalazak sunca na celom ostrvu. Nakon Tanah Lot-a, putujemo ka centralnom Baliju gde ćemo napraviti pauzu za ručak i uživati u netaknutoj prirodi. Posle ručka nastavljamo put ka reci Ayung koja protiče kroz džunglu Ubuda i najduža je i najveća reka na Baliju. Pored spusta izazovnim brzacima, uživaćemo u prekrasnoj panorami netaknute prirode, vodopadima, sretati divlje životinje duž obale, poput velikih slepih miševa, crnih majmuna i još mnogo drugih. Ovakav vid zabave će definitivno oduševiti i zabaviti sve one željne avanture. Nakon ‘ veselog spusta ‘ povratak u Kutu.

 

 

Cena izleta: 65 

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Oprema za rafting
 • Ručak
Centralni Bali (privatna tura)

Tokom celodnevnog izleta obići ćemo šumu majmuna nadomak Ubuda, hram Tirta Empul, pećinu Goa Gayah i plantažu kafe Luwak. Na putu ka šumi majmuna prolazimo kroz grad Ubud, koji se smatra kulturnim centrom Balija. Zadiviće vas lepota ovog mesta koje je poznato po slikarskim galerijama i palati kralja Lotusa. Obilazimo mističnu šumu koja je obrasla egzotičnim rastinjem i drvećem koje je staro više stotina godina, dok svuda oko nas slobodno šeta i skakuće na desetine majmuna… Nakon sto smo se izigrali sa majmunčićima, nastavljamo put ka unutrašnjosti ostrva i zastajemo pored pirinčanih polja gde ćemo uživati u ručku okruženi predivnim pejzažima i napraviti fantastične fotke. Nakon živopisne vožnje uskim putevima iznad terasastih pirinčanih polja obilazimo hram Tirta Empul koji je poznat po izvorima svete vode na kojima Balinežani obavljaju ritualna kupanja. U povratku obilazimo plantažu na kojoj se proizvodi najkvalitetnija kafa na svetu Luwak, gde ćemo imati priliku da je degustiramo i kupimo.

Cena izleta: 60€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Ručak
Istočni Bali (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak vodenih palata Tirta Gangga i Taman Ujung, hrama Goa Lawah i čuvenu Virgin Beach. Tirta Gangga je bivša kraljevska palata koju je 1946. godine sagradio poslednji kralj regije Karangasem – Anak Agung Anglurah Ketut. Zadiviće vas brojne fontane i vrtovi koji se nalaze u okolini palate. Jedinstveni stil mešavine kineske i balinežanske arhitekture u kom je izgrađen ceo kompleks, učiniće da se osećate kao u bajci. Obilazimo i vodenu palatu Taman Ujung u selu Seraya, koju su takodje sagradili kraljevi Karangasema. Nakon obilaska palate, odlazimo u hram Goa Lawah u čijem se sklopu nalazi pećina u kojoj živi na hiljade slepih miševa. Nakon obilaska hrama, pravimo pauzu za ručak na jednoj od najlepših plaža na Baliju. Za razliku od drugih plaža na ostrvu, Virgin Beach je specifična po netaknutoj prirodi, a pored činjenice da nema izgrađenih hotela i odmarališta, njena posebnost ogleda se i u odsustvu električne energije. 

Cena izleta: 60€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook