• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

Berlin Calling - 7 dana

Berlin Calling - 7 dana

Berlin Calling - 7 dana

Plan i program putovanja

DAN 1

BEOGRAD – PRAG (noćna vožnja)

Sastanak grupe na unapred dogovorenom mestu u 18:00h. Polazak u 18:30h, noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku, sa usputnim zaustavljanjima. Žurka može da počne :).

DAN 2

PRAG – BERLIN

U prepodnevnim časovima stižemo u Prag, gde ćemo provesti 4-5 sati i maksimalno ih iskoristiti za razgledanje, odmor, klopu i ispijanje čuvenog češkog piva. Pogled na panoramu ovog slovenskog grada ostaviće vas bez daha… Po tvrdnji mnogih Prag je najromantičniji, najlepši i najočuvaniji grad u Evropi. Duh i šarm aristokratije osetićete u svakoj ulici kojom budemo prošli. Prošetaćemo Starim Gradom, preći Karlov most na Vltavi, uživati u lepoti Praškog dvorca… U popodnevnim časovima nastavljamo put ka Berlinu. U večernjim satima stižemo u Berlin, grad u kojem se spajaju istok i zapad, prošlost i budućnost… Nazivaju ga evropskim New York-om i prestonicom tehno muzike. Berlin je grad mladih, grad umetnosti, muzeja, galerija i čuvene Parade ljubavi… Smeštamo se u hostel koji se nalazi u blizini trga Alexandarplatz koji je glavno okupljalište turista iz celog sveta. Željno iščekujemo da istražimo svaki deo ovog neverovatnog grada. Ljubitelje noćnog provoda očekuje čitava paleta klubova koji se smatraju najboljim u Evropi, a među njima su Berghain, Weekend, Watergate, Tresor… Posle kraćeg odmora žurimo u neki od njih i partijamo do jutra. Noćenje

DAN 3

BERLIN

Nakon što smo se razbudili i doručkovali idemo u panoramsko razgledanje grada. Obići ćemo Trg Republike, Dvorac Charlottenburg, Parlament, Pariski trg, Kurfusterdamm, Brandenburšku kapiju, Checkpoint Charlie (nekadašnji granični prelaz, koji je predstavljao jedino mesto na kome se moglo preći iz jednog dela Berlina u drugi), ostatke Berlinskog zida koji su se pretvorili u najveću otvorenu galeriju na svetu – East Side Gallery… Posle organizovanog obilaska nastavićemo da uživamo u Berlinu, možemo da idemo u „Alternativni Berlin“ turu, sa fokusom na alternativne umetnike, grafite, skvotove, alternativna mesta za izlazak koja se nalaze u napuštenim fabričkim halama i magacinima… I opet clubbing, clubbing, clubbing… Jer Berlin je grad koji nikad ne spava… Noćenje.

DAN 4 

BERLIN (Tropical Islands – fakultativa)

Nastavljamo sa istraživanjem ovog impresivnog grada. Možemo otići do Muzejskog ostrva koje se nalazi na reci Šprej u gradskom centru (Museumsinsel); treba posetiti i Jevrejski muzej i muzej KDR (Komunističke Demokratske Republike Nemačke) koji pruža uvid u paradokse života u bivšoj Istočnoj Nemačkoj. Idemo u berlinski Zoo koji se smatra jednim od najbogatijih na svetu, Aquarium, Olympia stadion koji je izgrađen za Olimpijske igre koje su se održale 1936. godine. Možete iskusiti i Trabi-safari, obilazak grada trabantom, gde je turistima na raspolaganju više od 60 modela ovog automobila, od klasičnih „kabrija“ do trabanta raznih boja, pa čak i zebrastih i leopardastih. Penjemo se na televizijski toranj visok 365 metara, uživamo u pogledu, idemo do Potsdamer Platz-a, luksuznog dela Berlina koji ambijentom podseća na New York. 

Ukoliko ste više za odmor i relaksaciju organizovaćemo fakultativno odlazak u Tropical Island, najveći zatvoreni tropski raj na planeti koji se prostire na površini od 66000m2. Uživaćemo u „karipskom moru“, Bali laguni sa temperaturom vode od 32°C, vodopadima, koktelima, izležavati se na peščanim plažama..Tropical Islands je sve što nam je potrebno za odmor, opuštanje i punjenje baterija pred povratak kući… U večernjim časovima vraćamo se u Berlin. Partijanje do jutra… Noćenje (fakultativno :)).

DAN 5

BERLIN (Potsdam – fakultativa)

Možete da nastavite da akcijate po Berlinu ili da idete na fakultativni izlet u Potsdam, glavni grad nemačke pokrajine Brandenburg. Potsdam je jedan od najstarijih gradova Nemačke, koji je zbog bogatog kulturno-istorijskog nasleđa uvršten u listu UNESCO-a. Razgledaćemo prelepe palate u parku Sanssouci, Charlottenhof, Rimsko kupatilo, Kinesku kuću… Otići ćemo do Heliger jezera pored koga se nalaze Mermerna palata kao i Celcilienhof palata gde su se Čerčil, Staljin i Truman sastajali na kraju drugog svetskog rata (Potsdamska konferencija) radi dogovora o novom posleratnom poretku… Nakon obilaska Potsdama vraćamo se u Berlin… Clubbing… Noćenje.

DAN 6

BERLIN – DREZDEN – BEOGRAD

Nakon doručka ubacujemo kofere u autobus i napuštamo hostel. Još malo ćemo da šetamo po Berlinu, šopingujemo i polako ćemo se oprostiti sa ovim prelepim gradom… U 15:00h krećemo ka Beogradu , tročasovna poseta Drezdena, noćna vožnja kroz Nemačku, Češku, Slovačku i Mađarsku… 

DAN 7

BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. 

Cene i uslovi

datum polaska: 30-11--0001 - datum povratka: 30-11--0001
Cena putovanja po osobi: 169 eur First minute - prijave do 2 meseca pre početka putovanja189 eur Regularna cena - prijave od 2 meseca pre početka putovanja do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 •  Autobuski prevoz do Berlina (sa posetom Pragu i Drezdenu)
 •  4 noćenja u četvorokrevetnim i šestokrevetnim sobama. Hostel u centru grada.
 •  Panoramsko razgledanje gradova i usluge iskusnog vodiča

U cenu aranžmana nije uključeno:

 •  Doručak (švedski sto) - 6 eur
 •  Fakultativni izleti (Potsdam -25e, Tropical Islands - 40e)
 •  Putno zdravstveno osiguranje
 •  Ulaznice u muzeje 
 •  Individualni troškovi za vreme putovanja

Način plaćanja:

 • prilikom prijave 50 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u 2 jednake rate
  * poslednja rata mora biti isplaćena najkasnije dve nedelje pre početka putovanja

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 15 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 40 putnika
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protvvrednosti po prodajnom kursu Alpha banke

Smeštaj

Hostel se nalazi u samom centru grada – Mitte. Na raspolaganju su nam četvrokrevetne i šestokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom.

 

Fakultative

TROPICAL ISLAND

Tropical Islands, najveći zatvoreni tropski raj na planeti koji se prostire na površini od 66000m2. Uživaćemo u „karipskom moru“, Bali laguni sa temperaturom vode od 32°C, vodopadima, koktelima, izležavati se na peščanim plažama… U okviru kompleksa nalaze se i tropska sela sa autentičnim kućama iz dalekih zemalja kao što su Tajland, Borneo i Samoa, prašuma sa neverovatnim biljkama, fazanima i paunovima, tradicionalni restorani, spa centri.

Cena izleta: 40€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznica u Tropical Island
Share on TwitterShare on Facebook