• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

IBICA I VALENSIJA - 11 DANA

IBICA I VALENSIJA - 11 DANA

IBICA I VALENSIJA - 11 DANA

 

TERMINI:

 

22. AVG – 01. SEP Regular 1699 eur  1399 eur – SPECIJALNA AKCIJA – POSLEDNJA MESTA!

Plan i program putovanja

Dan 1
BEOGRAD – VALENSIJA – IBICA (1 noćenje)

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme. Ukrcavamo se na let za Valensiju. Direktan let iz Beograda. U jutarnjim časovima stižemo u sunčanu Valensiju. Organizovan transfer lokalnim letom do Ibice, prelepog ostrva u Sredozemnom moru, na istočnoj obali Španije, poznatom je po živopisnom noćnom životu, predivnim plažama i bogatoj kulturnoj istoriji. Pored svoje reputacije kao mesta za zabavu, Ibica nudi mirna sela, mesta za jogu i prelepe pejzaže, čineći je raznovrsnom destinacijom za sve vrste putnika. Od istraživanja drevnih ruševina do opuštanja na plažama okupanim suncem, Ibica obećava nezaboravno iskustvo. Transfer do hotela. Nakon check-in-a, upoznavanje sa ostrvom. Noćenje.

 

Dan 2
IBICA (1 noćenje)

Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni obilazak ostrva Ibica. Počećemo dan istraživanjem Dalt Vile – UNESCO svetske baštine, starog grada Ibice. Zatim ćemo posetiti katedralu koja se nalazi unutar Dalt Vile. Ova impozantna crkva datira iz 13. veka i predstavlja remek-delo srednjevekovne arhitekture. Nakon istraživanja grada, uputićemo se do jedne od najpoznatijih plaža – Salines beach kako bismo se osvežili i opustili na belom pesku i kristalno čistoj vodi. Nastavićemo putovanje do jedne od najlepših plaža na ostrvu, plaže Cala Comte. Uživaćemo u kupanju i predivnom pejzažu. Za kraj ostavljamo posetu gradu San Antonio i čuvenom baru Cafe Del Mar. Celodnevni obilazak završavamo u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

 

Dan 3
IBICA (1 noćenje)

Slobodan dan na Ibici. Prilika za istraživanje i upoznavanje sa sunčanom Ibicom, za kupanje na plaži i prepuštanje mediteranskim čarima. Preporuka je opuštanje na obližnjoj plaži Playa Den Bossa. Večernje sate krasi uzbuđenje koje se proteže kroz mnogobrojne žurke. Noć nosi svoje čarolije, pozivajući nas da zaronimo u svet zabave. Noćenje.

 

Dan 4
IBICA (1 noćenje)

Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni obilazak još jednog bisera – prelepo ostrvo u Španiji poznato po kristalno čistim vodama, belim peščanim plažama i opuštenoj atmosferi – Formentera. Jednodnevni izlet na Formenteru je savršen način da istražite prirodnu lepotu ostrva i uživate u opuštenom danu pored mora.

Polazak je planiran sa Ibice. Nakon dolaska u La Savinu na Formenteri, očekuje nas uzbudljivo putovanje ka nekim od najlepših delova ostrva. Krećemo ka čuvenom svetioniku La Mola, a usput ćemo uživati u spektakularnom pogledu na okolne pejzaže i more. Put će nas voditi kroz slikovito ribarsko selo Es Caló, gde ćemo imati priliku da zastanemo i upijemo autentičnu atmosferu ostrva. Posle ručka, vraćamo se u La Savinu gde ćemo imati slobodno vreme za istraživanje ili opuštanje na obali, pre nego što se vratimo na Ibicu. Noćenje.

 

Dan 5
IBICA (1 noćenje)

Slobodan dan. Imaćemo priliku da kupimo poneki suvenir i provedemo nezaboravno vreme. Za obilazak tu su mesta kao što su: Mirador des Vedrà, čuveni restoran Ses Boques, Sant Miquel de Balansat, Sant Josep de sa Talaia, Sant Jordi de ses Salines… Noćenje.

 

Dan 6
IBICA – VALENSIJA (1 noćenje)

Doručak i check-out iz hotela. Organizovan transfer lokalnim letom do Valensije. Stižemo u sunčanu Valensiju. Transfer do hotela. Prvi dan je rezervisan za odmor i upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 7
VALENSIJA (1 noćenje)

Nakon doručka slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet Tomatina. Tomatina je svetski poznati festival koji se svake godine održava u mestu Buñol u Španiji, obično poslednje srede u avgustu. Festival je postao poznat po masovnoj borbi paradajzom, privlačeći hiljade posetilaca iz celog sveta. Glavni događaj Tomatine je masovna bitka s paradajzom. Oko 100 tona paradajza baci se na ulice Buñola, a učesnici se takmiče u tome da jedni druge gađaju paradajzom.

Ovo je prilika za ljude da se zabave, opuste i pokažu kreativnost u borbi s hranom. Osim bitke s paradajzom, Tomatina nudi i druge zabavne aktivnosti poput muzičkih koncerata, plesnih predstava i gastronomskih događaja. Posetioci mogu uživati u lokalnoj hrani i piću, te učestvovati u raznim aktivnostima koje organizuje lokalna zajednica. Ovaj festival slavi radost života i spontanost, pružajući nezaboravno iskustvo svima koji učestvuju. Povratak u Valensiju. Noćenje.

 

Dan 8
VALENSIJA (1 noćenje)

Dan rezervisan za razgledanje centra oblasti Kosta del Azar. Nakon doručka krećemo u fakultativni obilazak starog i centralnog dela Valensije. Započinjemo ovu turu na trgu Plaza de la Virgen (Bogorodičin trg), u srcu istorijskog centra grada. Kako su Valensiju osnovali su Rimljani, oko nas ćemo otkriti Katedralu, Baziliku Device Marije i fontanu koja predstavlja reku Turiju sa svojim kanalima.

Valensija je svakako mnogo više! Njene zavodljive i uske ulice mirišu na cvetove pomorandže i pričaju nam o bogatoj prošlosti, legendama, radoznalostima, tradiciji, nasleđu i živom folkloru..

Obići ćemo i Serranos kulu – glavna ulazna vrata u utvrđeni grad, Lonja de la Seda – simbolu prosperiteta i trgovinske moći koju je Valensija doživela tokom 16. veka, pravom arhitektonskom dragulju! Tu je i Mercado Central (Centralna pijaca Valensije) – jedna od najvećih i najživopisnijih pijaca u Španiji, trg Plaza Redonda, a za kraj ćemo ostaviti predivan park koji se proteže duž starog korita reke Turija i pruža mnoštvo zelenila, biciklističkih staza i mesta za rekreaciju. Nakon obilaska sledi slobodno vreme. Dan možete završiti u nekom od tradicionalnih restorana, degustacijom autentične paelje – pravog specijaliteta. Noćenje.

 

Dan 9
VALENSIJA (1 noćenje)

Dan rezervisan za fakultativni izlet do grada Alikante – lučkog grada na jugoistočnoj obali (Costa Blanca) u Španiji, i glavnog grada istoimene provincije, kao i grada Benidorm – poznatog po svojim prelepim plažama, visokim neboderima, živopisnim noćnim životom i bogatom turističkom ponudom. Dok je Alikante poznat po starom gradu, Barrio de la Santa Cruz, sa uskim ulicama, šarenim kućama i živopisnom noćnom scenom, Benidorm je grad koji nudi raznovrsne mogućnosti za zabavu i rekreaciju. Sa svojim dugačkim peščanim plažama, poput plaža Levante i Poniente, Benidorm privlači ljubitelje sunca i mora. Od svojih plaža poput Postiguet i San Juan do srednjovekovne tvrđave Santa Barbara smeštene na vrhu brda, Alikante nudi mešavinu kulturnih i zabavnih aktivnosti. Gradovi su takođe poznati po svojoj kulturi i tradiciji, sa lokalnim festivalima i manifestacijama tokom cele godine. Benidorm je takođe poznat po svojoj modernoj arhitekturi, posebno po visokim neboderima koji pružaju spektakularne poglede na obalu i more. Noćenje.

 

Dan 10
VALENSIJA (1 noćenje)

Slobodan dan koji možete iskoristiti za nove obilaske i plažu. Predlog je svakako da to bude Ciudad de las Artes y las Ciencias (grad umetnosti i nauke), arhitektonsko čudo i kulturni kompleks koji se sastoji od nekoliko futurističkih zgrada. Sadrži Oceanogràfic (najveći akvarijum u Evropi), Hemisfèric (bioskop i planetarijum), Muzej nauke.

Preporuka je i poseta brojnim muzejima, gde je jedan od poznatijih Muzej Fallas gde možete da saznate više o čuvenom festivalu Valensije i vidite ninote (satirične figure) spašene od plamena.

Zatim prošetajte kroz Barrio del Carmen, živahno područje poznato po uličnoj umetnosti, buticima i kafićima. Posetite Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM) kako biste videli izložbe savremene umetnosti. Možete i da istražite Biopark, jedinstveni zoološki vrt.

Što se plaža tiče, prva na listi je svakako plaža Malvarrosa. Ovo je najpoznatija plaža u Valensiji, smeštena na istočnom delu grada. Dugačka je i ima mekan beli pesak, te nudi ponudu raznih restorana i barova uz obalu. Idealna je za opuštanje i sunčanje. Potom su tu još i: plaža El Cabanyal koja se proteže duž tradicionalnog ribarskog kvarta Cabanyal i veoma je popularna među lokalnim stanovništvom; plaža La Patacona koja se smatra produžetkom plaže Malvarrosa i nalazi se severno od nje. Mirnija je od Malvarrose i savršena je za porodično kupanje; plaža Port Saplaya koje se nalazi u blizini luke Port Saplaya i poznata je po svojim šarenim stambenim zgradama duž obale. Ostatak dana možete iskoristiti za šetnju marinom sa brojnim restoranima i pogledom na Mediteran i usidrene jahte. Noćenje.

 

Dan 11
VALENSIJA – BEOGRAD (1 noćenje)

Doručak i check-out iz hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Organizovan transfer. Dolazak na aerodrom u popodnevnim časovima i direktan let do Beograda. Opraštamo se od neobične Španije i sabiramo utiske. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 22-08-2024 - datum povratka: 01-09-2024
Cena putovanja po osobi: 1599 eur PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1699 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1799 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Valensija – Beograd
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Valensija – Ibica - Valensija
 • Smeštaj u hotelu sa 4* (1/2) na bazi 5 noćenja sa doručkom na Ibici
 • Smeštaj u hotelu sa 3* (1/2) na bazi 5 noćenja sa doručkom u Valensiji
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi
 • Boravišna taksa (plaća se na licu mesta u smeštaju)

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Putnici koji nisu drzavljani Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
  Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

IBICA

Hotel kategorije 4* je smešten na idealnoj lokaciji, samo 200 metara od luke Ibice. Ističe se po svojoj bogatoj ponudi, uključujući spa centar i bazen na krovu sa pogledom na grad, katedralu i Sredozemno more. Sobe su udobne i dobro opremljene, sa svetlim dekorom. Sve sobe su opremljene klima uređajem, sefom, TV-om i besplatnim Wi-Fi internetom.

VALENSIJA

Hotel kategorije 3* se nalazi u modernom i poslovnom području Valencije, poznatom kao Ciudad de las Artes y las Ciencias (grad umetnosti i nauke). Nudi prostrane i moderno opremljene sobe sa sopstvenim kupatilom. Sve sobe su opremljene klima uređajem, sefom, TV-om i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

FESTIVAL TOMATINA

Tomatina je svetski poznati festival koji se svake godine održava u mestu Buñol u Španiji, obično poslednje srede u avgustu. Ovaj festival je postao sinonim za masovnu borbu paradajzom, privlačeći hiljade posetilaca iz celog sveta. Iako tačna istorija Tomatine nije potpuno jasna, veruje se da je započela 1945. godine kada je grupa mladića spontano izazvala sukob tokom lokalne parade. Od tada, ovaj događaj je postao tradicija, organizujući se svake godine. Pripreme za festival uključuju pokrivanje ulica ceradama kako bi se zaštitile zgrade od masovnog prskanja paradajza, dok lokalni trgovci takođe štite svoje izloge od moguće štete. Atmosfera u Buñolu tokom Tomatine je nezaboravna – grad se pretvara u ogromno igralište gde ljudi svih uzrasta i nacionalnosti uživaju u jedinstvenoj borbi s paradajzom. Glavni događaj Tomatine je, naravno, masovna bitka s paradajzom. Oko 100 tona paradajza baci se na ulice Buñola, a učesnici se nadmeću u tome da jedni druge gađaju paradajzom. Ova spektakularna bitka donosi smeh, zabavu i oslobađa kreativnost u borbi s hranom. Pored borbe paradajzom, Tomatina nudi i druge zabavne aktivnosti poput muzičkih koncerata, plesnih predstava i gastronomskih događaja. Posetioci mogu uživati u lokalnoj hrani i piću, te učestvovati u raznim aktivnostima koje organizuje lokalna zajednica. Ovaj festival ne samo da spaja ljude različitih nacionalnosti i kultura u zajedničkoj radosti i zabavi, već slavi i radost života i spontanost. To je nezaboravno iskustvo koje ostavlja dubok utisak na sve koji učestvuju. Nakon završetka ovog spektakularnog događaja, vraćamo se u Valensiju, noseći sa sobom sećanja na jedan od najuzbudljivijih festivala u Španiji.

Cena izleta: Na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
ALIKANTE I BENIDORM – CITY TOUR

Putovanje iz Valensije do Alikantea, lučkog grada na jugoistočnoj obali Španije, poznatog kao biser Kosta Blanke, započinje rano ujutru. Alikante je glavni grad istoimene provincije i ističe se po bogatoj istoriji, šarmantnom starom gradu i obali koja oduzima dah. Tamo ćemo započeti našu turu na šetalištu Explanada de España, duž obale gde se proteže više od 6 miliona malih komadića mermernog kamena. Stići ćemo do gradske skupštine koja je nekada bila kraljevski dvorac, a zatim ćemo posetiti baziliku Svete Marije, najstariju versku građevinu u gradu, izgrađenu na ostacima džamije. Proći ćemo kroz stari grad sa pogledom na dvorac Santa Barbara. Istovremeno, istraživaćemo šarmantni kvart Santa Cruz i saznaćemo o njegovim tajnama i legendama dok šetamo ulicama. Potom ćemo posetiti katedralu Svetog Nikole, Ramblu i XIX-vekovni deo grada, Ramblu Portal de Elche, Calle de las setas mágicas i Trg Gabriela Mira. Slobodno vreme za ručak ćemo provesti u Alikanteu. Nakon ručka autobusom ćemo se uputiti ka Benidormu koji očarava svojom raznolikošću, gde se moderna arhitektura spaja sa tradicionalnim šarmom, stvarajući jedinstvenu atmosferu koja ostavlja bez daha. Po dolasku, imaćemo panoramsku turu kako bismo upoznali i razumeli turistički razvoj grada i kako je turizam postao ekonomski motor Benidorma. Zatim ćemo proći kroz različite ulice koje će nam omogućiti da saznamo zanimljivosti grada. Prošetaćemo kroz istorijski centar od plaže Poniente, prolazeći kroz različite ulice starog grada, kako bismo saznali više o istoriji, tradiciji i legendama koje i danas postoje. Stići ćemo do crkve San Jaime i trga, gde ćemo pronaći vidikovac Mediterana, jedno od najtipičnijih mesta Kosta Blanke. Posetu ćemo završiti na plaži Levante. Nakon bogatog dana punog istraživanja i uživanja, vraćamo se u Valensiju u kasnim popodnevnim satima, noseći sa sobom sećanja na prelepe pejzaže i kulturno bogatstvo Alikantea i Benidorma.

Cena izleta: 90€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
VALENSIJA – CITY WALKING TOUR

Izlet u Valensiji nudi obilazak njenog starog i centralnog dela, bogatog istorijom i kulturom. Krećemo sa trga Plaza de la Virgen, srca istorijskog centra, gde nas okružuju impozantne građevine poput Katedrale, Bazilike Device Marije i fontane koja simbolizuje reku Turiju. Ovde ćemo saznati više o dve važne tradicije grada: cvetnom darivanju Device Marije tokom festivala Las Fallas i sastancima Vodnog suda, koji su deo nematerijalne kulturne baštine čovečanstva. Valensija nas osvaja svojim zavodljivim, uskim ulicama koje mirišu na cvetove pomorandže i oživljavaju bogatu prošlost kroz legende, radoznalosti, tradiciju i nasleđe. Nastavljamo ka Serranos kuli, glavnim ulaznim vratima u stari grad, i starom koritu reke Turije, transformisanom u zelenu oazu grada. Dalje idemo ka Lonja de la Seda, remek-delu gotičke arhitekture koje je nekada bilo tržnica svile, simbolizujući prosperitet i trgovinsku moć Valensije u 16. veku. Nakon toga, divimo se modernističkoj arhitekturi Mercado Centrala, jedne od najvećih i najživopisnijih pijaca u Španiji. Ovde se možemo prepustiti lokalnim specijalitetima i kupiti svežu hranu direktno od lokalnih prodavaca. Dolazimo i do trga Plaza Redonda, a poslednja destinacija je prelep park duž starog korita reke Turija. Ovaj park pruža oazu zelenila, biciklističke staze i mesta za rekreaciju, savršeno za opuštanje i uživanje u prirodi usred gradskog života.

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Panoramska vožnja gradom
 • Obilazak znamenitosti sa lokalnim vodičem
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
FORMENTERA – OBILAZAK OSTRVA

Jednodnevni izlet na Formenteru pruža savršenu priliku da istražite prirodnu lepotu ostrva i uživate u opuštenom danu pored mora. Polazak je planiran sa Ibice. Po dolasku u La Savinu na Formenteri, očekuje nas uzbudljivo putovanje ka nekim od najlepših delova ostrva. Krenućemo ka čuvenom svetioniku La Mola, prateći slikovite puteve dok uživamo u spektakularnom pogledu na okolne pejzaže i more. Putovanje će nas odvesti kroz slikovito ribarsko selo Es Caló, gde ćemo imati priliku da zastanemo i upijemo autentičnu atmosferu ostrva. Nakon uzbudljivog jutarnjeg obilaska, sledi zasluženi odmor za ručak u lokalnom restoranu gde ćemo probati lokalne specijalitete i napuniti baterije za dalje istraživanje. Posle ručka, vraćamo se u La Savinu gde ćemo imati slobodno vreme za istraživanje ili opuštanje na obali, pre nego što se vratimo na Ibicu. Ovo će biti jedan nezaboravan dan ispunjen avanturom, lepotom prirode i ukusnom hranom, koji ćemo pamtiti po dragocenim uspomenama na Formenteru.

Cena izleta: 130€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak – paelja
IBICA – OBILAZAK OSTRVA

Započinjemo dan istraživanjem Dalt Vile – UNESCO svetske baštine, starog grada Ibice. Prošetaćemo kroz uske kaldrmisane uličice, istražujući svaki kutak ovog fascinantnog mesta. Impresivne zidine tvrđave dočaraće nam bogatu istoriju ostrva dok uživamo u panoramskom pogledu na grad i more sa zidina. Nakon toga, posetićemo katedralu koja se nalazi unutar Dalt Vile. Ova impozantna crkva, sa svojim impozantnim stubovima i detaljnom arhitekturom, datira iz 13. veka i predstavlja remek-delo srednjovekovne arhitekture. Kada završimo sa istraživanjem grada, krenućemo ka jednoj od najpoznatijih plaža – Salines beach kako bismo se osvežili i opustili na belom pesku i u kristalno čistoj vodi. Nastavićemo putovanje do jedne od najlepših plaža na ostrvu, plaže Cala Comte, gde ćemo uživati u kupanju u tirkiznim vodama i prelepom pejzažu koji okružuje ovu prirodnu oazu. Za kraj našeg dana, posetićemo grad San Antonio. Prošetaćemo šetalištem pored mora, uživajući u prijatnoj atmosferi i lokalnim restoranima, ili istražujući obližnje plaže. Cafe del Mar je svakako jedno od nezaobilaznih mesta za posetu u San Antoniju. Ovaj kultni lokal poznat je širom sveta po svojoj spektakularnoj lokaciji, prelepom ambijentu i legendarnim zalascima sunca koje nudi svojim posetiocima. Celodnevni obilazak završavamo u kasnim popodnevnim satima.

Cena izleta: 100€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook