• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

INDIJA I NEPAL-Nedostupno! - 15 DANA

INDIJA I NEPAL-Nedostupno! - 15 DANA

INDIJA I NEPAL-Nedostupno! - 15 DANA

Plan i program putovanja

 

Dan 1

BEOGRAD – NEW DELHI

Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let do New Delhija sa presedanjem u konekcionom gradu.

 

Dan 2

NEW DELHI

Dolazak u New Delhi u ranim jutarnjim časovima i smeštaj u hotel koji se nalazi u najživopisnijem delu grada Paharganju. U narednim danima obilazimo drugi najmnogoljudniji grad na svetu i kroz bogato istorijsko nasleđe se upoznajemo sa jednom od najstarijih kultura. Poslepodne je rezervisano za upoznavanje sa kvartom i isprobavanje  ukusne i autentične indijske “kuhinje“. Noćenje.

 

Dan 3

NEW DELHI

Drugi dan u prestonici Idnije je rezervisan za upoznavanje Novog Delhija, u čiji obilazak krećemo od Muzeja Indire Gandi – jedine žene premijera u istoriji Indije. Put nastavljamo ka Hummajan hramu i Lotosovom hramu, arhitektonskom remek-delu i duhovnom centru Bahai pokreta, u kome su otvorena vrata za vernike svih religija. Belina i monumentalnost ovog zdanja će vas ostaviti bez daha. Za kraj ture ostavljamo arheološko nalazište Qutub Minar i interesantne priče koje se “pletu“ oko ovog najvišeg minareta u Indiji, a koji je obeležio dolazak Islama u ovu hinduističku zemlju. Relaksaciju od bučnog delhijskog saobraćaja nalazimo u nekoj od egzotičnih bašti novog dela grada. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 4

NEW DELHI

Trećeg dana boravka u ovom fascinantnom gradu idemo u razgledanje Starog Delhija. Obilazak započinjemo  odlaskom u Jama Masid, džamiju koja je najveća u Indiji, a usput ćemo saznati zašto je neverovatan splet uskih ulica koje čine Chadni Chowk najupečatljiviji deo grada. Nakon toga idemo do Raj Mandira, grobnog mesta velikog indijskog vođe Mahatme Gandija, a u povratku odlazimo do Parlamenta i India Gate-a. Posle razgledanja starog grada vraćamo se  u hotel.  Za one koji su spremni da krenu putem svakog Indusa i prisustvuju magičnoj ceremoniji Arti na reci Gang, predstoji dvodnevni fakultativni izlet u najsvetiji grad Indije Varanasi. Noćenje.

 

Dan 5

NEW DELHI

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak u najmlađi hram u Delhiju – Aškadram. Noćenje.

 

Dan 6

NEW DELHI –  JAIPUR

Odjavljujemo se iz hotela u ranim jutarnjim časovima i krećemo za Jaipur.  Na putu ka Jaipuru idemo fakultativno u Agru i obilazak jedne od najpoznatijih građevina na svetu – Taj Mahala. Taj Mahal je u 17. veku sagradio mogulski vladar Šah Jahan svojoj voljenoj ženi Mumtaz i do dana današnjeg je ostao najveći spomenik ljubavi. Izgrađen je u potpunoj simetriji, od belog mermera u stilu „pietra dura“  gde su dragim kamenjem formirani mozaici, koji prekrivaju unutrašnjost hrama. Na putu ka Jaipuru fakultativno posećujemo i nekadašnju prestonicu Mogulskog vladara Akbara Velikog, koji važi za jednog od najpoznatijih vladara indijskog podkontinenta. Akbar je bio poznat kao veliki filozof i mislilac, imao je četiri žene, a svaka je bila druge religije. Danas je nekadašnja prestonica poznata kao grad duhova, koji pleni svojom veličanstvenom raskoši i arhitekturom. Još jedna atrakcija koju ćemo obići na ovom fakultativnom obilasku je pustinjski bunar Chad Baori. Zadivljujuće zdanje, koje datira iz 9. veka, je zbog svog impresivnog izgleda poslužilo Holivudskim rediteljima za snimanje filma Betmen. Dolazak u Jaipur u večernjim časovima i smeštaj u hotel. Noćenje.

 

Dan 7

JAIPUR

Slobodno pre podne za lagano istraživanje glavnog grada Rajastana, takozvanog „pink grada“. Popodne je rezervisano za fakultativni obilazak jedne od najlepših tvrđava Radžastana, Amber tvrđave odakle su maharadže vladale do 17. veka. Neverovatne prostorije, paviljoni, odaje u ogledalima i vrtovi, ostaviće vas bez daha. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 8

JAIPUR

Jutarnji obilak grada počećemo od Kraljevske palate u kojoj je izložena impresivna kolekcija teksitila, slika i izvezenih minijatura na svili, rukopisa i neobičnog oružja. Razgledanje nastavljamo u Jantar Mantar observatoriji, koju je napravio maharadža Jai Sing u 17. veku, a čiji masivni instrumenti za merenje vremena su i danas nepogrešivo tačni. Sledeće odredište nam je Palata Vetrova, nadaleko poznata po svojoj romantičnoj arhitekturi sa oko 1000 čipkasto dekorisanih prozora, odake su žene iz kraljevske palate mogle da posmatraju život na ulici. Sledi slobodno vreme na bazaru i kupovina začina, nakita i suvenira.  Noćenje.

 

Dan 9

JAIPUR – NEW DELHI – KATMANDU

Jutarnji transfer do aerodroma u Delhju, odakle imamo direktan let  u trajanju od 2 h za Katmandu. Po dolasku smeštaj u hotel i upoznavanje sa gradom. Noćenje.

 

Dan 10

KATMANDU

Ušuškan u dolini ,okružen snežnim vrhovima nižih Himalaja, Katmandu izgleda  potpuno nestvrano. Fakultativno razgledanje nekih od najsvetijih mesta Nepala: Budističku stupu najveću na svetu, Pashupatinath Temple koji se nalazi na reci Bagmati , srce hinduizma u Nepalu, a koji neodoljivo podseća na najsvetiji grad indije Varanasi. Tu je takođe Trg Durbar kojim dominira srednjevekovna palata. Brojni kraljevi su krunisani na ovom trgu a pored hramova tu su još i brojni spomenici koji svedoče o vanvremenskoj kulturi ove zemlje. Slobodno vreme . Noćenje.

 

Dan 11

KATMANDU – NAGARKOT

Slobodno prepodne a popodne se kreće za Nagarkot sa usputnim obilaksom Swayambhunath stupe koju još nazivaju i hram majmuna. Nastavak putovanja za Patan, stare i  živopisne prestonice jednog od izgubljenih  kraljevstava Kathmandua, koja naglas  pričaja priče o starim zanatima i životu kakav je bio nekada . Nastavak putovanja do Nagarkota, malenog turističkog mesta, na 2000 m nadmorske visine, sa grandioznim pogredom na lokolane planinske vrhove. Smeštaj u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

 

Dan 12

NAGARKOT

Rano buđenje da bi ispratili spektakl izlaska sunca iznd Himalaja. Fakultativni izlet u prelepi region Dhulikhel   obilazak malog grad Panauti i odlazak do manastira Namobuda koji je sav šarolik i izuzetne lepote. Slobodno vreme i povratak u Nagarkot i hvatanje što bolje pozicije za slikanje zalaska sunca. Noćenje.

 

Dan 13

NAGARKOT – KATMANDU

Slobodno vreme na Nagarkotu i u povratku za Katmandu  obilazak Baktapura,  sa velikom pijacom grnčarije i narodnih rukotvorina.  Povratak u hotel u Katmandu-u. Noćenje.

 

Dan 14

KATMANDU – NEW DELHI

Polazak za New Delhi u prepodnevnim časovima i  smeštaj u hotel . Slobodno vreme na bazaru , kupovina suvenira i opraštanje sa gradom . Noćenje.

 

Dan 15

NEW DELHI – BEOGRAD

Check out iz hotela u ranim jutarnjim časovima, transfer do aerodromaa. Let za Beograd sa presednjem u konekcionom gradu. Dolazak u Beograd  u vecernjim časovima.  Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 17-10-2019 - datum povratka: 31-10-2019
Cena putovanja po osobi: 1199 eur - PROMO CENA ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1299 eur First minute - za prijave do 90 dana pre početka putovanja1399 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd - New Delhi - Beograd sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji New Delhi - Katmandu - New Delhi sa svim taksama
 • 13 noćenja u hotelima 3* (8 noćenja u Indiji i 5 noćenja u Nepalu u 1/2 i 1/3 sobama)
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Vodič 

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Indiju 50 dolara
 • Viza za Nepal 30 dolara (vadi se na ulasku u zemlju)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

DELHI 

Hotel kategorije 3* se nalazi u Novom Delhiju na jednom od najprometnijih i najposećenijih mesta- Main Bazaru na samo 1 km od Central Parka i Canaught Placea.  Recepcija radi 24h  i wi –fi je dostupan u holu hotela. Hotel je lepo opremljen i relativno nov. Sobe su poseduju sopstveno kupatilo, klima uredjaj i TV. Na poslednjem spratu hotela se nalazi restoran sa odličnom hranom.

 

JAIPUR

Hotel kategorije 3* se nalazi u širem centru Jaipura, na samo  10 minuta od svih znamenitosti. Hotel je novijeg datuma i urđen je u indijskom stilu sa prelepom baštom i vrtom na vrhu gde se nalazi i restoran. Svaka soba ima klimu, TV i sopstveno kupatilo i izuzetno su lepo dekorisane.

 

KATMANDU

Hotel kategorije 3* se nalazi u srcu Katmandua , u četvrti Thamel. Sobe su uređene po evropskim standardima i imaju sopstveno kupatilo, TV sa satelitskim programom kao i klima uređajem. Wi –Fi je dostupan u holu hotela. Takođe se u okviru hotela nalazi dobar restoran sa proevropskom kuhinjom.

 

NAGRIKOT

Hotel je kategorije 3* je moderno opremljen i ima predivan pogled na Himalaje i dolinu Katmandua. Sobe su prostrane, sa izuzetno velikim prozorima  i u svakoj sobi je dostupan WI-Fi. Svaka soba ima sopstveno kupatilo.

 

Fakultative

VARANASI

Tokom dvodnevnog fakultativnog izleta obilazimo  Varanasi, najsvetiji i najautentičniji grad Indije. Prvog dana izleta, u popodnevnim časovima, imamo let iz New Delhija do Varanasija. Nakon dolaska u Varanasi i transfera do smeštaja idemo na večernju vožnju brodićem po reci Gang. Varansi koji još zovu i Benares je jedan od nastarijih gradova na svetu i neprestano postoji već 3 000 godina. Kroz njega protiče reka Gang koju Hindusi smatraju svetom rekom i u ovaj grad dolaze na neku vrstu hodočašća. U njemu se nalazi preko 2000 hramova , a stepenice koje se spuštaju u  reku, arhitektura grada, sveti ljudi koji u šatorima žive na gatovima i šareni sariji koji se suše duž obale će vas navesti na pomisao da ste na trenutak zavirili u neki drugi univerzum. Drugog dana izleta idemo na ranojutarnju vožnju brodićem po Gangu, posmatramo ovaj magični grad kako se budi u svoj svojoj lepoti. Slobodno prepodne za istraživanje grada. Popodne polazak na aerodrom i let do New Delhija.

Cena izleta: 270€

U cenu izleta je uključeno:

 • Avio karta na relaciji New Delhi – Varanasi – New Delhi sa svim taksama
 • Povratni transferi od hotela do aerodroma u Delhiju i Varanasiju
 • 1 noćenje u hotelu u Varanasiju ( 1/2 ili 1/3 sobe )
 • Voznja brodom po Gangu
 • Pratnja stručnog vodiča u Varanasiju
TAJ MAHAL, FATEHPUR SIKRI I CHAND BAORI

Naša prva stanica tokom izleta je Agra, jedan od najposećenijih gradova u Indiji.  Grad je osnovan za vreme hinduskog vladara u 16. veku, a milionsku posećenost duguje nalepšem biseru među hramovima, unikatnom i vanvremenskom Taj Mahal-u. Taj Mahal je sagrađen u  17.veku, a sagradio ga je mogulski vladar Šah Jahan  svojoj voljenoj ženi Mumtaz. Do dana današnjeg se smatra jednim od arhitektonskih čuda, kako u građevinskom, tako i u umetničkom smislu. Hiljade radnika su ga gradili čak 21 godinu, a građen je od čisto belog mermera. Ono što je posebno zanimljivo su senke zbog kojih izgleda drugačije u zavisnosti od doba dana – za vreme rađanja Sunca dobija nežno roze boju, dok će vas boja koju dobija tokom bakarno crvenog zalaska sunca potpuno očarati. Sam mermer je ukrašen rezbarijom, dragim kamenjem i kaligrafijom. Nakon Taj Mahala, obilazimo dva lokaliteta koja su pod zaštitom UNESCO-a :  Fatehpur Sikri – grad duhova i Chand Baori – stari pustinjski bunar koji svojom arhitekturom podseća na izvrnutu piramidu. Fatehpur Sikri je nekadašnja prestonica velikog mogulskog cara, dede Šaha Jahana, Akbara Velikog. Pored fantastične džamije koja je još u upotrebi, svojom lepotom i monumetalnošću plene i tri paviljona za Akbarove tri omiljene žene koje su bile hrišćanske, muslimanske i hindu vere. Poslednja stanica tokom izleta je Chand Baori, najveći i po mnogima najlepši bunar u Indiji. Bunar je dubok oko 30 m, sa preko 3 500 uskih stepenica koje se spuštaju prema vodi u perfektnoj simetriji, zbog cega podseća na obrnutu Piramidu. 

 

Cena izleta: U PAKETU PROGRAMA

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
AMBER FORT I SELO SLONOVA

Amber tvrđava se nalazi na desetak kilometara od Jaipura i skrivena među brdima predstavlja pravu oazu umetnosti i raskoši. Sagrađena je u 17. veku kao splet fantastičnih vrtova i prelepo dekorisanih palata od žutog peščara i belog mermera. Nakon obilaska tvrđave, selimo se u Selo slonova koje se nalazi nadomak nje. U selu živi oko 1000 slonova i svi uglavnom služe u turističke svrhe. Svake godine u martu mesecu, u Jaipuru se održava veliki Festival slonova, gde mozete videti na stotine okićenih i išarenih slonova kako paradiraju ulicama. Ako se odlučite, možete jahati slonove i tom prilikom napraviti interesantne fotografije za uspomenu.

Cena izleta:  U PAKETU PROGRAMA

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
NAMOBUDDHA TREKING

Polazak na izlet u jutarnjim časovima. Vožnja do Dhulikhela, jednog od najslikovitijih predela Nepala, odakle možete videti lanac Himalaja, uključujući Everest Himalayas. Odatle počinje šetnja do manastira Namobuddha. Na putu ćete proći kroz tradicionalno Newarovo sela, popećete se do svetog hrama Boginje Kali na vrhu brda i prekrasnom trasom proći pokraj tradicionalnih Nepalskih sela. Šetnja do manastira Namobuddha traje oko 3 sata. Namobuddha je vrlo poznato odredište za budističke hodočasnike. To je takođe najsvetije odredište za tibetanski budizam u Nepalu jer se tu nalazi Stupa za koju su vezane brojne budističke legende. Po dolasku upoznavanje sa manastirskim običajima i vreme rezervisano za ručak.  Nakon što ste uhvatili fantastičan pogled na planine i krajolik nastavljamo šetnju kroz  pirinčana polja do kulturnog i verskog svetog mesta – Panauti. Upoznavanje sa gradom i povratak u Nagarkot.

Cena izleta:  40€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice
 • Ručak
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook