• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

INDOKINA - 20 dana

INDOKINA - 20 dana

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – DA NANG

Došlo je vreme da krenemo na dugo iščekivano putovanje. Sastanak na aerodromu ,,Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. Krećemo ka Vijetnamu, zemlji netaknute prirode i kulturne raznovrsnosti. Let do Da Nanga sa presedanjem u konekcionom gradu.

 

Dan 2 – 4 

DA NANG (3 noćenja)

Slećemo u Da Nang, transfer do hotela u centru grada. Da Nang je primorski grad u centralnom Vijetnamu poznat po dugim peščanim plažama i prekrasnim mostovima. Tokom istorije je ostao upamćen kao francuska kolonijalna luka, a nalazi na pola puta između Hanoja na severu i Ho Ši Mina na jugu. Posetićemo gradsku katedralu, izgrađenu 1923.godine kao ružičasto zdanje koje je steklo reputaciju jedne od najjedinstvenijih crkava u Vijetnamu. Visoka je 70 metara, a poznata je i kao crkva Kon Ga (Rooster Church) zbog impozantnog zvonika na čijem se vrhu nalazi petao. Veče provodimo u nekom od lokalnih restorana ili barova duž reke sa pogledom na spektakularne mostove.

Tokom boravka u Da Nangu obićićemo Ba Na Hills i Golden Bridge. Na Ba Na Brdima, iznad Da Nanga, nalazi se most koji drže dve ogromne kamene ruke – Zlatni most ili Cau Vang. Kamene ruke izdižu most iznad zelenih brda, a dizajn čini da se posetioci osećaju kao da hodaju po svetlucavoj niti koja se proteže kroz ruke samih bogova. U nastavku ćemo se upoznati sa romantičnim i sanjivim Le Jardin D’Amour, a devet različitih vrtova reći će nam devet različitih priča koje se kriju iza divnih pejzaža i prelepog cveća. Svratićemo i do 100-godišnjeg vinskog podruma u ​​blizini, možda i degustirati neko od vina sa dugom tradicijom. Videćemo i Francusko selo jedinstvene arhitekture koja ilustruje drevna francuska sela, uzvišene crkve, šarmantne hotele i tradicionalne vikendice. Ovo mesto će nas potpuno vratiti nazad u vreme i to bez korišćenja vremeplova! 😊 

Odlazimo i do grada Hoi An, na centralnoj obali Vijetnama, poznatog po dobro očuvanom Starom gradu koji presecaju mnogobrojni kanali. Grad odražava fuziju autohtonih i stranih kultura, mešavinu epoha i stilova počevši od drvenih kineskih prodavnica i hramova do živopisnih francuskih kolonijalnih zgrada, ukrašenih vijetnamskih cevastih kuća i legendarnog Japanskog pokrivenog mosta. Koračaćemo uskim ulicama osvetljenim neobičnim i staromodnim svetiljkama i lampionima i čuti priče iz davnina koje ovaj grad zaista izdvajaju od ostalih.

 

Dan 5 – 7 

HO ŠI MIN (3 noćenja)

Napuštamo Da Nang i selimo se u Ho Ši Min, nekadašnji Sajgon. To je najveći grad po populaciji u Vijetnamu i izdvaja se po bogatom istorijskom nasleđu s obzirom da je grad prvobitno bio francuska kolonija. Imaćete osećaj kao ste u velikom haotičnom vrtlogu koji odiše životom i vitalnošću, te svako ko se ovde bude našao neće moći a da mu se ne prepusti. Od najluksuznijih hotela do najjeftinijih hostela, zatim od najmodernijih restorana do najskromnijih uličnih štandova, Ho Ši Min je grad energije i otkrića. 

Upoznavanje grada započinjemo u Pham Ngu Lao, najpoznatijem distriktu grada. Prošetaćemo čuvenom Bui Vien ulicom, duž koje se nalazi na desetine hotela i hostela, različitih kategorija i izgleda. S obzirom da je prilično popularan među turistima, Pham Nhu Lao je centar noćnog života sa mnogobrojnim barovima, klubovima i salonima za masaže. U neposrednoj blizini je i Ben Thanh Market gde ćemo uživati u dobro poznatim specijalitetima vijetnamske kuhinje.  

Drugi dan u ovom gradu izdvojićemo za odlazak u Muzej ratnih zločina gde ćemo čuti ponešto o ratu i sa vijetnamske tačke gledišta. Postavka muzeja prikazuje fotografije, mašineriju i oružje koje odražavaju surovu realnost rata, a zanimljivo je da lokalno stanovništvo Vijetnamski rat naziva Američkim! Thien Hau, taoistički hram, kao sledeće mesto koje posećujemo, je veličanstveno ukrašen hram posvećen boginji mora koja je pokrovitelj i zaštitnik mornara. 

Nakon toga, odlazimo do Kineske četvrti ili Cho Lon koja datira s kraja 18.veka. Ovaj haotični deo Ho Ši Mina obiluje restoranima, hramovima, egzotičnim prodavnicama i pijacama, a najpoznatija je Binh Tay pijaca gde ćemo se sa lokalnim prodavcima cenjkati za suvenire.

 

Dan 8 

HO ŠI MIN – SIEM REAP

Check out iz hotela u jutarnjim časovima, transfer ka Kambodži. Dolazak u Siem Reap u kasnim večernjim časovima, transfer do hotela u centru grada. Nakon check in-a, odlazak u čuvenu Pub Street na degustaciju lokalnih kulinarskih specijaliteta. Noćenje.

 

Dan 9 – 10 

SIEM REAP (2 noćenja)

Siam Reap je glavna turistička destinacija u Kambodži i popularan je zbog neposredne blizine čuvenog kompleksa hramova Angkor. Iako je Siam Reap relativno mali grad, apsolutno je prilagođen turistima i u njemu ćete naći mnoštvo barova, restorana i prodavnica. Nakon što smo se odmorili i upoznali Siam Reap  idemo u obilazak Angkor-a, za koji je vožnja tuk-tukom najbolja opcija s obzirom na to da se prostire na površini od oko 50 kvadratnih kilometara.

Hramovi u Angkoru, kojih ima preko 1000, sagrađeni su u periodu između IX i XIII veka, u vreme nejveće moći Kmerske imperije. Grad je tada imao oko 750.000 stanovnika i bio je jedan od najvećih na svetu. Sa propadanjem Kmerske imperije, grad je napušten i nestao je u džungli, sve do 1858. godine kada je otkriven od strane francuskog istraživača Herin Mouhout-a. Najznačajniji i najlepši hram u ovoj oblasti – Angkor Wat najveća je religijska građevina na svetu i zaštitni znak Kambože. Pored Angkor Wat-a svojom lepotom će vas zadiviti i neverovatan hram Bayon sa 216 lica na fasadama i romantični Ta Prohm koji je zarastao u korenju ogromnih stabala, poznat po scenama iz filma Tomb Raider. Za vreme boravka u Siam Reap-u treba posetiti i selo napravljeno na jezeru – Kampong Phulk, koje broji oko 3000 stanovnika. Stanovnici ovog sela žive u primitivnim kolibama do kojih se može doći jedino čamcem. Ovde ćete imati priliku da posetite farmu krokodila, školu, seoske prodavnice… Fasciniraće vas nasmejana lica ljudi, koji su bez obzira na uslove u kojima žive puni pozitivne energije.

 

Dan 11

SIEM REAP – PHUKET

U ranim jutarnjim časovima transfer do aerodroma odakle imamo let do Puketa. Sletanje na Puket oko podneva, transfer do hotela u Patong Beach-u. Slobodno popodne i veče na jednoj od najpoznatijih plaža na ovom tajlandskom ostrvu. Noćenje.

 

Dan 12 – 15

PHUKET (4 noćenja)

Phuket je najveće tajlandsko ostrvo koje je mostom povezano sa kopnom. More i prelepe plaže, uvale, brda, stene, zelenilo  čine okruženje veoma bogatim i lepim. Patong Beach važi za jedno od najposećenijih turističkih mesta na Tajlandu. Mnoštvo klubova i barova interesantnog sadržaja, duge peščane plaže i dobro organizovani izleti do susednih ostrva glavni su razlog velike popularnosti ovog mesta.

Idemo na fakultativni izlet koji uključuje obilazak Phi Phi arhipelaga i Khai ostrva gliserom. Tokom izleta obilazimo najveće i jedino naseljeno ostrvo Phi Phi arhipelaga Phi Phi Don. Idemo I na snorkeling u Loh Samah bay, obići ćemo pećinu Viking cave i posetiti plažu Monkey beach na kojoj živi na stotine majmuna. U povratku sa Phi Phi-ja svratićemo na Khai ostrvo kako bismo još malo uživali u prelepom Andamanskom moru. Idemo i na fakultativni izlet koji uključuje obilazak najlepših ostrva nacionalnog parka Phan Nga Bay brodom. Tokom izleta ćemo obići ostrva Panak i Koh Hong, gde ćemo jedino kanuima uspeti da dopremo do najskrivenijih pećina i laguna. Sledeće ostrvo koje ćemo posetiti je Koh Tapu (James Bond Island), koje je postalo poznato nakon što su na njemu snimane scene iz filma “The Man with Golden Gun”. Dok uživamo u ručku koji je serviran na brodu putujemo ka Lawa ostrvu, na kome ćemo da pijuckamo koktele i izležavamo se na sitnom, belom pesku. Na izletima ćemo videti pejzaže koji ostavljaju bez daha, a noću akcijamo po lokalnim klubovima, idemo na Simon Cabaret Ladyboy Show sa transvestitima, a česte su i velike žurke na plažama gde možete čuti svetski poznate  Dj-eve.

 

Dan 16 – 17

PHUKET – BANGKOK

Nakon izlaska iz hotela, slobodno vreme do polaska na autobusku stanicu koristimo da se još jednom okupamo. Transfer do autobuske stanice u popodnevnim časovima. Noćna vožnja autobusom.

 

Stižemo u Bangkok u jutarnjim časovima, transfer do hotela smeštenog u centru Bangkoka. Bangkok je jedan od najposećenijih i najinteresantnijih gradova u Aziji. Prestonica zemlje je od 1782. godine. Godinama je nosio epitet Venecije istoka zbog mnogobrojnih kanala reke Čao Praja na kojima se nalazi. Bangkok danas predstavlja jednu od najmodernijih metropola regiona, spoj nespojivog, ogromnih palata i hramova u starom delu grada i nebodera u novom delu. Prvi dan je rezervisan za odmor i upoznavanje azijske kuhinje. Noćenje.

 

Dan 18

BANGKOK

Dan rezervisan za razgledanje Tajlandske prestonice. Nakon doručka krećemo u obilazak starog dela Bangkoka, Velike kraljevske palate (Grand Palace) u čijem kompleksu se nalazi Hram smaragdnog Bude, kao i u obilazak hramova Wat Arun (Hram izlazećeg sunca), Wat Poo (Hram ležećeg Bude) i Golden Mount (Wat Saket). U večernjim satima možemo obići i Red Light District Bangkoka – Soi Cowboy i Patpong… Očekujte neočekivano…Noćenje.

 

Dan 19 – 20

BANGKOK – BEOGRAD

Dan rezervisan za fakultativni izlet Floating Market i jahanje slonova (ploveću pijacu) na kojoj ćemo kupiti poneki suvenir, a potom jahati slonove kroz tajlandske džungle. Ako ostane vremena možemo posetiti i Siam Ocean World Aquarium. Transfer do aerodroma u večernjim časovima, let za Beograd sa presedanjem u Dohi u ranim jutarnjim satima. Sletanje u Beograd u prepodnevnim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 11-02-2020 - datum povratka: 01-03-2020
Cena putovanja po osobi: 1349 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1449 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja1549 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Da Nang; Bangkok – Beograd sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Da Nang – Ho Ši Min sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Siem Reap – Phuket sa svim taksama
 • Smeštaj u hotelima 2 i 3* i (1/2 sobe) na bazi 17 noćenja
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Vijetnam 20 eur + 25 usd
 • Viza za Tajland 50 eur
 • Viza za Kambodžu 35 - 45 eur
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

DA NANG

Hotel kategorije 3* lociran je na 5 minuta hoda od plaže. Poseduje restoran i bar. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

HO CHI MINH

Hotel kategorije 3* nalazi se u neposrednoj blizini Duc Ba katedrale. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

SIEM REAP

Hotel kategorije 3* lociran je u oblasti Old Market, nedaleko od Pub Street ulice. Poseduje bar, restoran i otvoreni bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, TV-om, mini barom i besplatnim Wi-Fi internetom.

PHUKET

Hotel kategorije 3* lociran je u Patong Beach-u, na 10 minuta hoda od plaže i Bangla Road ulice koja je poznata po dobrom noćnom provodu. Poseduje restoran, bar, spa i dva bazena, od kojih je jedan na krovu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa terasom, klima-uređajem, sefom, mini-barom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

BANGKOK 

Hotel kategorije 3* lociran je u blizini Khao San Road-a, centralnog mesta okupljanja turista. Poseduje restoran, bar i otvoren bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Hoi An i Zlatni most

Trodnevni fakultativni izlet koji uključuje posetu Hoi Anu, Mermerne planine, Ba Na brdima i Zlatnom mostu obećava nezaboravnu avanturu kroz bogatstvo vijetnamske kulture, prirodne lepote i impresivnih arhitektonskih čuda.

Prvi dan započinje posetom Hoi Anu, čarobnom gradiću koji očarava svojim očuvanim starim arhitektonskim čudima. Šetajući njegovim ulicama osvetljenim lampionima i živahnim tržnicama, imaćete priliku da uživate u jedinstvenoj atmosferi ovog grada zaštićenog od strane UNESCO-a. Hoi An je sinonim za bogatu istoriju i kulturni spoj koji se oseća u svakom kutku ovog grada. Nakon toga, sledi poseta Mermernih planina, fascinantnom kompleksu krečnjačkih brda blizu Da Nanga. Ovde ćete istražiti pećine, pagode i uživati u panoramskim pogledima na okolinu. Ovo područje je impozantno kako zbog prirodne lepote, tako i zbog duhovne važnosti koju ima za lokalno stanovništvo.

Drugog dana, vaša avantura se seli na Ba Na brda, planinsko letovalište koje odiše francuskim kolonijalnim šarmom. Pored alpskog vrta i zabavnog parka, vrhunac ove posete je Zlatni most sa rukama. Ovaj arhitektonski dragulj pruža zadivljujući pejzaž i pruža vam priliku da hodate po njemu, osećajući se kao da lebdite među oblacima. Ba Na brda pružaju nadrealno iskustvo visoko iznad oblaka, gde ćete uživati u neverovatnim pejzažima i arhitektonskim čudima.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Avio karta Ho Ši Min – Da Nang sa svim taksama
 • Avio karta Da Nang – Phu Quoc sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u Hoi An-u
 • Povratni transfer
 • Obilazak svih navedenih lokaliteta
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Ba Na brda i Zlatni most

Celodnevni izlet tokom kojeg ćemo obići Ba Na Brda i Zlatni Most iznad Da Nanga. Čudesan arhitektonski podvig koji pridržavaju džinovske kamene ruke, otvoren je 2018. godine i postaje glavna atrakcija ovog dela Vijetnama. Pešački most, dužine oko 150 metara, pruža neverovatno lep pogled na Ba Na Brda i Da Nang zaliv, a spojen je žičarom sa devet vrtova Le Jardin D’Amour. Svaki od vrtova ponaosob će nam ispičati svoju priču koje se kriju iza pejzaža prelepog cveća. Poseta Francuskom Selu, koje predstavlja repliku klasične i romatnične Francuske, vratiće nas nazad u vreme sofisticiranog i elegantnog života jedne od najstarijih zemalja na svetu. U blizini se nalazi i nova statua Bude visine 27 metara i Linh Ung Pagoda, a spust žičarom nazad prirediće nam pogled vredniji od onog kroz oko foto objektiva.

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Ba Na brda
 • Vožnja žičarom
 • Ulaznica i taksa
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Delta reke Mekong

Obilazak delte Mekonga pruža jedinstvenu priliku da istražimo jedno od najintrigantnijih prirodnih područja u Aziji. Delta reke Mekong, poznate i kao „Vijetnamska kuhinja“, obuhvata složenu mrežu rečnih tokova, kanala, močvarnih područja i malih ostrva. Tokom izleta, uživamo u vožnji tradicionalnim brodovima kroz lavirint vodenih puteva. Ova vožnja omogućava nam da posmatramo lokalne ribare kako love, i da osetimo ritam svakodnevnog života u delti Mekonga. Jedna od ključnih atrakcija je poseta plutajućim tržnicama, gde lokalni trgovci prodaju sveže voće, povrće, ribu i različite proizvode direktno sa svojih čamaca. Ovo je prilika da iskusimo bogatstvo vijetnamske kuhinje i probamo egzotične specijalitete. Takođe, možete posetiti tradicionalne radionice gde lokalni stanovnici prikazuju veštine kao što su izrada kokosovih bombona, proizvodnja pirinčanih papira i tkanje. Upoznaćete se sa vijetnamskom kulturom i načinom života na selu.

 

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Vožnja čamcem kroz deltu
 • Ulaznice i takse
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Angkor hramovi

Dan namenjen fakultativnom izletu do Angkor hramova pruža uzbudljivu priliku da istražimo bogatstvo kambodžanske istorije i arhitekture kroz posetu nekim od najznačajnijih istorijskih spomenika u regionu. Na početku avanture, otkrivamo grandioznu lepotu Angkor Vata, remek-delo kambodžanske arhitekture i verske posvećenosti. Ovaj impozantni kompleks odražava monumentalnu snagu i duhovnu važnost kroz svoje troetažne strukture i pet impresivnih kula, koje se ponosno uzdižu 65 metara iznad zemlje, stvarajući nezaboravan pejzaž koji ostavlja posetioce bez daha. Nastavljamo dalje ka drevnom utvrđenom gradu Angkor Tom, koji predstavlja kulturno srce Velikog Kmerskog carstva. Ovaj istorijski dragulj, pod vladavinom Džajavarmana VII, otkriva svoju raskošnu prošlost kroz monumentalne strukture kao što su hram Bayon, kraljevska palata, terase slonova i Leper King, čiji skladni dizajn i detaljna arhitektura svedoče o zlatnom dobu kambodžanske civilizacije. Nakon fascinantnog jutarnjeg otkrivanja, predah za ručak nas očekuje u lokalnom restoranu, gde ćemo imati priliku da probamo autentična kambodžanska jela, obogaćena bogatstvom začina i svežih lokalnih sastojaka. Nastavljamo avanturu do hrama Ta Prom, čija mistična atmosfera očarava posetioce svojim fotogeničnim pejzažem. Ovaj izuzetan hram, poznat po svojim impresivnim stablima koja rastu iz njegovih ruševina, pruža jedinstvenu sliku simbioze prirode i istorijske baštine, stvarajući čarobnu atmosferu koja vraća posetioce u prošlost Kambodže. Uz to, povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima pruža priliku za odmor i refleksiju nakon jednog nezaboravnog putovanja kroz drevnu kambodžansku kulturu.

Cena izleta: 90€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Koh Phi Phi i Khai ostrva

Celodnevni izlet uključuje obilazak Phi Phi arhipelaga i Khai ostrva gliserom. Phi Phi arhipelag je grupacija od 6 ostrva, od kojih su najznačajniji i najposećeniji Phi Phi Don i Phi Phi Leh. Naša prva stanica je najveće i jedino naseljeno ostrvo Phi Phi arhipelaga Phi Phi Don. Nakon obilaska Phi Phi Don-a zaustavićemo se na drugom po veličini Phi Phi Leh, gde ćete imati priliku da se kupate u prelepoj laguni. Idemo i na snorkeling u Loh Samah bay, obići ćemo pećinu Viking cave i posetiti plažu Monkey beach, na kojoj živi na stotine majmuna. Pravimo nezaboravne fotografije majmuna u njihovom prirodnom staništu, dok se istovremeno divimo horizontu i kristalno plavom moru. U povratku sa Phi Phi-ja svratićemo na Khai ostrvo kako bismo još malo uživali u prelepom Andamanskom moru. Inače, ovaj arhipelag u svetu je postao poznat nakon snimanja čuvenog filma sa Leonardom DiCapriom – ”The Beach“.

Cena izleta: 65€‎

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Povratni transfer gliserom do Phi Phi ostrva i Khai ostrva
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
 • Oprema za snorkeling
 • Voće i sokovi na gliseru
 • Takse za nacionalni park
Floating market i Train market (privatna tura)

Ovaj fakultativni izlet uključuje obilazak Maeklong Railway Market-a, jedne od najpoznatijih pijaca na Tajlandu, kao i ploveće pijace – Damnoen Saduak Floating Market.

Ono što Maeklong Railway Market čini posebnim jeste to što se, verovali ili ne, nalazi na sred železničke pruge. Nekoliko puta dnevno voz prolazi direktno kroz pijacu, a kako bismo uhvatili taj trenutak, krenućemo iz hotela rano ujutru. Kada začuju sirenu voza, trgovci brzo i uvežbano spuštaju tende i pakuju svoje proizvode. Nakon što voz prođe, oni podjednako brzo vraćaju pijacu u prvobitno stanje, a ona tada izgleda kao i svaka druga – prepuna povrća, voća i tradicionalnih tajladskih namirnica. Inače, ova železnička linija saobraća svakodnevno po nekoliko puta.

Put nas dalje vodi na još jednu pijacu, onu na vodi, gde se roba prodaje i kupuje iz čamaca. Datira još iz davnih perioda, kada je vodeni transport bio izuzetno važan deo svakodnevnog funkcionisanja. Danas je Damnoen Saduak Floating Market pre svega turistička atrakcija, koja omogućava brojnim turistima da bolje upoznaju kulturu i način života domaćeg stanovništva. Ovde ćemo osetiti pravi duh tajlandskog života; videćemo kako funkciniše trgovina “sa vode”: ukrcaćemo se u čamce i potom, iz njih razgledati i kupovati najrazličitije voće i povrće karakteristično za Tajland: rambutan, dragon fruit, mango, ananas… i probati neke od gotovih tajlandskih specijaliteta među kojima su najpopularnije Som Tum (salata sa papajom) i Boat Noodles (nudle sa svinjetinom i junetinom u soja sosu), a zasladićemo se i čuvenim Mango sticky rice-om (mango sa pirinčem). Na ovoj pijaci se mogu naći i različiti suveniri i predmeti tipični za Tajland.

Cena izleta: 55€‎

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Train Market-a i Floating Market-a (kombi i brodić)
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Vožnja čamcima po Floating Market-u
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook