• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

IRAN - 14 DANA

IRAN - 14 DANA

IRAN - 14 DANA

IRAN - 14 DANA

 
 
TERMINI:
 

 


23. APR – 06. MAJ
Promo  1599 eur  |  First minute  1699 eur  |  Regular 1799 eur

 

* * * PAKET OD 5 OBILAZAKA (IZLETA) UKLJUČEN U CENU PUTOVANJA * * *

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – TEHERAN

Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme. Let za Teheran sa presedanjem.

 

Dan 2 – 3

TEHERAN (2 noćenja)

Slećemo u Teheran u 01:20h ujutro. Transfer do hotela. Nakon kratkog odmora i doručka, krećemo u obilazak grada. Teheran je glavni grad i političko središte Irana, a takođe je i najveći grad u zemlji s bogatom istorijom i  kulturom. U našem obilasku ovog prelepog grada posetićemo veliku tržnicu Teherana, Ud e Ladžan, kapiju nacionalnog vrta i stari vojni trg , poznat kao trg Mešk, koji je sada turistička atrakcija. Uveče idemo u posetu  parku Vode i Vatre, kao i mostu Priroda. Povratak u hotel. Teheran ima dugu i bogatu istoriju koja seže hiljadama godina u prošlost. Grad je imao različite uloge kroz vreme, od karavanskog stajališta do glavnog grada Irana. Danas je Teheran moderni, politički i ekonomski centar države. Jedan dan  je rezervisan za individualne aktivnosti i samostalno istraživanje grada. 

 

Dan 4

TEHERAN – KAŠAN

Teheran je i kulturno središte Irana, sa brojnim muzejima, galerijama i kulturnim institucijama, u kojima možete spoznati sve različitosti po pitanju muzičkih, plesnih i književnih pravaca. Fakultativno posećujemo Niavaran palatu, istorijski i kulturni kompleks koji se sastoji  od nekoliko zgrada i palata smeštenih u prelepom vrtu. Ovaj kompleks je popularna turistička atrakcija i važan deo iranskog kulturnog nasleđa. Nakon palate idemo na  tradicionalnu pijacu Tadžriš, koja predrstavlja značajan turistički lokalitet i privlači skoro sve turiste koji posećuju Teheran. Nakon ručka u tradicionalnom iranskom restoranu, idemo u obilazak palate Sa Ad Abad. Sledi polazak za Kašan. Dolazak u hotel. Noćenje.

 

Dan 5

KAŠAN

Kašan je jedan od najstarijih gradova Irana. Sa velelepnim istorijskim kućama, tradicionalnim kupatilima, bajkovitim baštama sa fontanama i impozantnim palatama i džamijama, srce grada predstavlja ogledalo persijske kulture. Obilazak Kašana započinjemo posetom Vrtu Fin poznatom i kao Bagh-e Fin, jednom  od najpoznatijih u Kašanu. Nastavljamo naš obilazak i  idemo u posetu džamiji Aga Bozorg koja predstavlja važnu  turističku atrakciju. Izgrađena je u 18. veku za vreme dinastije Safavida kada je ovaj grad bio u značajnom kulturnom i istorijskom napretku. Za kraj ostavljamo posetu  bazaru gde ćete biti u mogućnosti da kupite suvenire i mnoge tradicionalne Iranske proizvode. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 6

KAŠAN – ISFAHAN

Drugi dan u ovom magičnom gradu iskoristićemo za fakultativni izlet i obilazak turističkih atrakcija.

Naš izlet započinjemo posetom kući Tabatabei jednoj od najpoznatijih tradicionalnih persijskih kuća u Kašanu, koja predstavlja remek delo persijske arhitekture. Potom posećujemo kuću Boruđerdi koja zajedno s kućom Tabatabei, čini značajnu kulturnu i arhitektonsku baštinu te je izuzetno važna destinacija za ljubitelje umetnosti i istorije. Posetićemo i kupatilo Sultan Amir Ahmad, brdo Sialk, i uživati u večernjoj vožnji do Isfahana. Dolazak u hotel. Noćenje.

 

Dan 7 – 8

ISFAHAN (2 noćenja)

Isfahan jedan od najvećih i najbitnijih gradova Irana. Često se može čuti da je ovaj grad  mera veličine persijske civilizacije. Istorijsko nasleđe velikih dinastija, arhitektonska i umetnička dostignuća, dela anonimnih majstora i zanatlija, učinili su da je ovaj grad opravdano nosio epitet „pola sveta“. Naš obilazak grada započinje posetom isfahanskih mostova, koji se često opisuju kao kulturni simboli grada. Posetićemo Imamov trg koji predstavlja jedan od najstarijih trgova sveta, i ima bogatu istorijsku i kulturnu vrednost. Nastavljamo ka bazaru gde možemo pronaći zanimljive suvenire za poneti nazad. Naš obilazak završavamo u Jolfa četvrti, koja predstavlja  jednu od najstarijih četvrti u Isfahanu. Najpoznatija karakteristika Jolfe je njena jermenska zajednica, koja se naselila u ovom delu grada tokom vladavine kralja Abasija I. u 17. veku. Povratak u hotel. Drugi dan u ovom predivnom gradu je rezervisan za fakultativni izlet koji uključuje posetu Ćehel Sotun palati. Idealnih proporcija Ćehel Sotun je karakteristični tip kraljevskog vrta preostalog iz doba dinastije Safavida (1501-1736). Značenje njenog imena je palata sa 40 stubova. Izlet nastavljamo sa posetom džamija Imam i Šahid Lotfolah i palate Alikapu. Povratak u hotel.

 

Dan 9

ISFAHAN – JAZD

Nakon doručka sledi odjavljivanje iz hotela. Na putu za našu narednu destinaciju, posetićemo još i isfahansku Petak džamiju i Vank katedralu. U posepodnevnim časovima stižemo u Jazd. Istorijski grad Jazd, smešten u središnjem delu Irana, je bio važan trgovinski i kulturni centar na karavanskom putu, koji je povezivao Iran sa Indijom. Istorija grada obiluje uticajima različitih civilizacija i kultura. Kratka vožnja kroz grad, nakon koje sledi poseta Petak Džamiji u Naeinu, obilazimo i karavansaraj Kralj Abbasi u gradiću Mejbod. Dolazak u hotel. Noćenje.

 

Dan 10

JAZD

Jazd je poznat po svojoj jedinstvenoj arhitekturi, koju predstavljaju tradicionalne iranske kuće s vrtovima, vijugave uske ulice i prepoznatljivi tornjevi poznati kao „badgiri“. Ovi  tornjevi koriste se za prirodnu ventilaciju i hlađenje kuća. Panoramska gradska tura u Jazdu uključuje posetu Petak džamiji, starom delu grada Fahadan, dvorani za ožalošćenje Amir Čahmak i bazaru. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 11

JAZD – ŠIRAZ

Poslednji dan u Jazdu završavamo fakultativnom turom koja  uključuje posetu Dolatabad vrtu, zoroastrijanskom hramu vatre i Kuli tišine. Nakon izleta krećemo ka gradu Širaz. Dolazak u hotel. Noćenje.

 

Dan 12

ŠIRAZ

Širaz je glavni grad provincije Fars i šesti najmnogoljudniji grad u Iranu. Nalazi se na jugozapadu zemlje na sezonskoj reci Rud-e Hošk. U 13. veku Širaz je postao centar umetnosti i nauke, zahvaljujući brojnim persijskim umetnicima i učenjacima koji su radili u gradu. Bio je glavni grad Irana tokom vladavine dinastije Zand od 1750. do 1781., odnosno u doba Safarida.  Obilazak grada Širaza uključuje posetu Nasirolmolk džamiji, bazaru, Eram vrtu, Vakil džamiji, grobu Sa’adija i svetilištu Šah Čerag. Noćenje.

 

Dan 13

ŠIRAZ

Dan je rezervisan za fakultativni izlet u okviru koga ćemo posetiti Persepolisa, Nagš e Rostam, Pasargad i Kuran kapiju na povratku u Širaz. Za kraj sabiramo utiske na oproštajnoj večeri u tradicionalnom iranskom restoranu. Posle ponoćni transfer do aerodroma.

 

Dan 14

ŠIRAZ – BEOGRAD

Let za Beograd sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Beograd ranim  jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 23-04-2024 - datum povratka: 06-05-2024
Cena putovanja po osobi: 1599 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1699 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja1799 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Teheran / Širaz – Beograd
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Teheranu (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Kašanu (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Isfahanu (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Jazdu (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Širazu (1/2 sobe)
 • Svi transferi na destinaciji prema programu putovanja
 • 1 tradicionalna večera u restoranu
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije (vodič) tokom čitavog boravka na destinaciji
 • Lokalni vodič na engleskom jeziku tokom čitavog boravka na destinaciji
 • Paket od 5 izleta uključenih u cenu:

- Obilazak grada Teherana

- Obilazak grada Kašana

- Obilazak grada Isfahana

- Obilazak grada Jazda

- Obilazak grada Širaza

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Iran
 • PCR test ukoliko je neophodan kao uslov za ulazak u krajnju ili tranzitnu destinaciju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Doplata za hotel sa 4* (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice za muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilikom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 15 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje

Smeštaj

TEHERAN

Hotel kategorije 3* se nalazi u centru Teherana. Hotel je renoviran 2020. godine. Sobe su standardne, sa pogledom na ulicu. Svaka soba ima sopstveno kupatilo, TV, frižider, fen za kosu i klimu.  Besplatan Wi-Fi u lobiju hotela. Hotel poseduje i restoran u kome se služi doručak. U blizini hotela nalazi se dosta prodavnica, kafića i restorana.

 

KAŠAN

Tradicionalni hotel sa 3* se nalazi u starom delu grada Kašana, na nekoliko koraka od svetski poznate tržnice Kašan, stare nekoliko vekova. Besplatan WI FI dostupan je širom kompleksa, a sobe su opremljene klimom, TV, udobnim krevetima i potpuno opremljenim kupatilima u zapadnom stilu. Negin poseduje veliku kuhinju sa poznatim kuvarom iz Kašana i dva restorana.

 

ISFAHAN

Hotel kategorije 3* nalazi se u srcu istorijskog grada Isfahana, hotel pruža prijatnu atmosferu i posebne smeštajne pogodnosti. Sa sobama modernog dizajna i kompletnim sadržajem, restoranom koji nudi raznovrsne ukusne obroke, kafićem i lepim lobijem za opuštanje, hotel zadovoljava sve potrebe gostiju.

 

JAZD

Hotel kategorije 3* je jedan od najboljih hotela u starom delu Jazda, poznatom po kućama sa tradicionalnim fasadama. Hotel je kuća stara 150 godina, renovirana 2019. godine. Hotel je sačuvao svoj tradicionalni stil. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, TV, klimu, fen za kosu, minibar.

 

ŠIRAZ

Hotel kategorije 3* se nalazi u srcu grada i na pešačkoj udaljenosti od većine turističkih atrakcija, ali ostaje miran i tih kako tokom dana tako i noću, pružajući  gostima punu priliku da istraže grad i njegove atrakcije, ali i da se opuste istovremeno. Hotel ima 20 modernih i udobnih soba, izuzetno opuštajući lobi, potpuno opremljen internet kafe i restoran sa ukusnom kuhinjom, pićima i desertima.

Fakultative

Niavaran palata, tradicionalni bazar Tadžriš i palata Sa'ad Abad

Prva stanica na našem izletu je Niavaran palata. Ovaj kompleks se sastoji od nekoliko rezidencija i dvoraca koji su nekada služili kao letnjikovci za iranske monarhe. Palata ima predivne vrtove, fontane i umetničke galerije. Nakon posete Niavaran palati, odlazimo do Tadžriš tradicionalnog bazara. Ovaj bazar je prava oaza za ljubitelje šopinga i istraživanje kulture. Naći ćete mnoštvo tezgi koje prodaju raznovrsnu robu, uključujući začine, tekstil, nakit i tradicionalne iranske proizvode. Osim toga, možete probati lokalne specijalitete i upoznati se s živopisnom atmosferom bazara. Poslednja stanica na izletu je Sa’ad Abad palata. Ovaj kompleks je bivša kraljevska rezidencija koja je služila kao dom za Pahlavi dinastiju. Sastoji se od više od 18 palata i muzeja. Imaćete priliku da ih istražite kao i njihove predivne vrtove i muzeje koji čuvaju bogatu istoriju Irana. Napravićemo pauzu za ručak a nakon toga krećemo put grada Kašana.

Cena izleta: 35 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Obilazak grada Kašana

Obilazak grada Kašana započinjemo posetom Vrta Fin poznatom i kao Bagh-e Fin, jednom  od najpoznatijih vrtova u Kašanu. Nastavljamo naš obilazak ovog istorijskog grada i idemo u posetu džamiji Aka Bozorg, koja predstavlja važnu  turističku atrakciju . Izgrađena je u 18 veku za vreme dinastije Safavida, kada je ovaj grad bio u značajnom kulturnom i istorijskom napretku. Za kraj ostavljamo posetu bazaru gde ćete biti u mogućnosti da kupite suvenire i mnoge tradicionalne iranske proizvode.

Cena izleta: 30 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Tabatabei, Boruđerdi, Sultan Amir Ahmad, brdo Sialk

Izlet uključuje posetu Tabatabei kući, Boruđerdi kući, Sultan Amir Ahmad kompleksu i brdu Sialk u Kašanu. Imaćete jedinstvenu priliku da istražite bogatu kulturnu i arhitektonsku baštinu ovog grada. Tabatabei je jedna od najpoznatijih tradicionalnih persijskih kuća u Kašanu, koja predstavlja remek delo persijske arhitekture. Potom posećujemo kuću Boruđerdi, koja zajedno sa kućom Tabatabei, čini značajnu kulturnu i arhitektonsku baštinu, te je izuzetno važna destinacija za ljubitelje umetnosti i istorije. Posetićemo i kupatilo Sultan Amir Ahmad i brdo Sialk.

Cena izleta: 30 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Isfahan Palate

Izlet uključuje posetu Ćehel Sotun palati. Idealnih proporcija Ćehel Sotun je karakteristični tip kraljevskog vrta preostalog iz doba dinastije Safavida (1501-1736). Značenje njenog imena je palata sa 40 stubova. Turu nastavljamo sa posetom džamija Imam i Šahid Lotfolah i palate Alikapu. Ovaj izlet će vam omogućiti da istražite tri značajne palate u Isfahanu, svaka sa svojom jedinstvenom istorijom  i arhitekturom. Upoznaćete se sa kulturnim i umetničkim vrednostima ovih građevina i uživaćete u njihovoj lepoti. Takođe, imaćete priliku da zaronite u istoriju Irana i dinastije Safavida koja je oblikovala ovo područje.

Cena izleta: 50 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Dovlatabad vrt, Zoroastrijanski hram vatre, Kula tišine

Fascinantan fakultativni izlet koji nudi uvid u prirodnu lepotu, religijsku tradiciju i kulturnu baštinu. Počinjemo dan posetom Dovlatabad vrtu, koji je poznat po svom prelepom vrtu i karakterističnoj vodenici. Nakon posete vrtu, idemo do Zoroastrijanskog hrama vatre. Zoroastrijski hram je sveto mesto za pripadnike zoroastrizma, drevne religije koja potiče iz Irana. Hram je mesto gde se čuva večni plamen koji je simbol božanstva Ahura Mazda. Posetićemo ovu svetu građevinu i imati priliku da saznamo više o zoroastrijanskoj religijskoj tradiciji i istoriji. Poslednja stanica na izletu je Kula tišine, poznata i kao Dakma. Ova struktura je tradicionalno korišćena za obrede sahrane u zoroastrijanskoj religiji. Umesto tradicionalnog sahranjivanja, tela preminulih su izlagana na vrhu tornja radi izloženosti pticama i vazduhu, što je zoroastrijanska praksa za očuvanje čistoće prirode.

Cena izleta: 30 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Persepolis i Pasargad

Fakultativni izlet do Persepolisa poznatog i kao Takht-e Jamshid na persijskom jeziku,  drevni arheološki lokalitet i jedan od najvažnijih i najimpresivnijih arheoloških nalazišta u Iranu i svetu. Nagš e Rostam i Pasargad su dva arheološka lokaliteta koja su izuzetno važna za razumevanje bogate istorije Irana i persijskog carstva. Nagš e Rostam pruža uvid u različite periode persijske istorije, dok Pasargad oživljava veličanstvenu prošlost Persije i nasleđe cara Kira Velikog. Oba mesta su takođe popularna turistička odredišta i privlače posetioce iz celog sveta. Na kraju idemo u posetu Kuran kapiji na povratku u Širaz.  

Cena izleta: 70 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook