JAPAN – Nedostupno! - 12 DANA

JAPAN – Nedostupno! - 12 DANA

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – TOKIO

Sastanak na aerodromu u dogovoreno vreme odakle krećemo ka Japanu, zemlji šinta i budizma, gejši i rajskih hramova. Japanci svoju državu zovu Nihon ili Nippon. Kineskim ideogramima, koji su kao pismo u zvaničnoj upotrebi u Japanu, ovo ime piše se sa dva znaka, od kojih prvi označava sunce, a drugi knjigu ili poreklo 日本. Tako naziv Japan može da se tumači i kao poreklo sunca, odakle i popularan naziv u svetu „Zemlja izlazećeg sunca“. Let do Tokija sa usputnim presedanjem.

 

Dan 2 – 5

TOKIO ( 4 noćenja )

U poslepodnevnim časovima slećemo u Tokio, koji je jedan od najvećih gradova i prestonica Japana. Ima oko 39 miliona stanovnika i ubraja se u svetske ekonomske centre. Da je država bio bi osma na svetu po ekonomskoj moći. Smešten je na obali Pacifika, na ušću reke Edo u okean. Do kraja 16. veka na tom mestu nalazilo se ribarsko seoce Edo, a vojni vladar Japana šogun Iejasu Tokugava odlučio je da tu izgradi grad – sedište šoguna. Već 1603. izgrađena je šogunova palata, mnogo hramova i svetilišta i nastao je jedan od najdinamičnijih gradova svog vremena.

Obićićemo četvrt Chiyoda i carsku palatu koja je glavna rezidencija japanskog cara. Čitav taj predeo nalazi se u samom centru grada i parkovno je područje, okruženo vodenim jezerima. Odlazimo i do Ginze, najpopularnije trgovačke četvrti Tokija zahvaljujući kojoj je Japan najomiljenija destinacija za šoping. Tu se mogu pronaći brendovi za svačiji ukus, od onih najpoznatijih kao što su Chanel i Bulgari, do alternativne ulične mode popularne među tinejdžerima kako u Japanu, tako i širom sveta. Šetajući kroz Tokio imaćete priliku da se na svakih 12 m susretnete sa poznatim automatima za prodaju, gde možete kupiti najrazličitije namirnice, od burgera i pića, do odeće i slatkiša. Put nas dalje vodi do Asakuse ( Ašakuša), starog dela grada prepunog hramovima. Šetamo do hrama Senso-ji (Sensođi), bacamo nekoliko novčića u sanduk ispred hrama i u njegovom dvorištu udišemo vazduh mirisnih štapića, jer po verovanju Japanaca ovaj običaj ljudima pomaže da bolje razmišljaju i rade. Videćemo i najvišu zgradu u prestonici Sky Tree, prolazeći uskim ulicama prepunih neonskih svetala i svetlećih reklama. Uveče obilazimo Shibuya-u, najpopularnije mesto za izlaske sa pivnicama, tradicionalnim restoranima, disko klubovima i karaoke barovima… Pored toga što je centar noćnog života Shibuya se izdvaja po najprometnijoj raskrsnici na svetu, jer u vreme špica preko 2000 ljudi u isto vreme prelazi ulicu. Sa 13 metro i 5 železničkih linija, Tokio je poznat kao grad sa najvećom gužvom u saobraćaju, a u prilog tome ide i činjenica da poznata metro stanica Shinjuku ima 36 platformi, sa preko 200 ulaza i izlaza. Upravo zbog toga na mnogim železničkim i metro stanicama angažovani su Oshiya ili u bukvalnom prevodu “gurači” koji su zaduženi da doslovno uguravaju ljude u vozove kako prilikom zatvaranja vrata ne bi ispali.

Fakultativno ćemo otići i do Kamakure, koju drugim imenom zovu grad muzej. U gradu postoji 19 šinto svetilišta i 65 budističkih hramova, od kojih su dva hrama reda Zen najstarija u Japanu. Obilazimo fakultativno i Nikko. Smešten u prelepim planinama severno od Tokija, pun je starih hramova, svetilišta, palata i grobnica. Videćemo grobnicu Iejasua Tokugave kao i mauzolej Tosho-gu, koji se nalazi pod kulturnom zaštitom UNESCO-a.

 

Dan 6 

TOKIO – KJOTO ( 1 noćenje)

U ranim jutarnjim časovima napuštamo smeštaj i vozimo se metroom do glavne železničke stanice u Tokiju, odakle vozom stižemo do Kjota. Grad je prestonica japanske kulture i najdugovečniji glavni grad Japana jer je car svoje sedište prebacio u Tokio tek nakon više od 1000 godina. Prepun je drevnih palata, velelepnih vrtova i različitih muzeja. U Kjotu su čitave ulice istovremeno i muzeji, jer je svaka zgrada primerak stare japanske arhitekture. Nakon smeštaja u hostel obićićemo hram Kiyomizu i Zlatni paviljon Kinkaku-ji – impresivnu građevinu smeštenu iznad velikog ribnjaka, čija su prva dva sprata potpuno prekrivena zlatnim listovima. Put nastavljamo do jednog od najlepših očuvanih utvrđenih japanskih zamkova, zamka Nijo i najpoznatijeg kvarta Gion koji je zapravo Geisha District. Šetaćemo kroz njegove ulice okruženi mnogobrojnim čajdžinicama, ekskluzivnim restoranima i tradicionalnim drvenim kućama gde i dan danas žive gejše. Reč gejša u bukvalnom prevodu znači umetnica, a to su posebno obrazovane i obučene žene koje su u srednjovekovnom Japanu u restoranima zabavljale goste pesmom, igrom i svirkom. Moguća je poseta i svetilištu Yashaka, čiji je eksterijer posebno privlaćan zbog belih lampiona koji su nakačeni svuda oko hrama, a noću svetle, čineći prizor posebno magičnim.

 

Dan 7 – 9 

KJOTO ( 3 noćenja )

Vreme tokom boravka u Kjotu iskoristićemo da fakultativno odemo do Osake, Nare i Hirošime. Nara je prva japanska stalna prestonica osnovana 710. godine. Tada se zvala Heijo-kyo ( Tvrđava mira), a čuvena je po tome što je u njoj budizam prvi put počeo da se pripoveda, odakle se raširio po čitavoj zemlji. Obićićemo hram Kofukuji, Park Nara odnosno park jelena, šinto svetilište Kasuga, hram Todaiji i još mnogo drugih znamenitosti.

Još jedan japanski grad koji ima preko hiljadu godina dugu istoriju je Osaka, a danas je poslovni, industrijski, trgovački i saobraćajni centar Japana. Tokom njegovog obilaska videćemo zamak Osaka pored kojeg se nalazi mnoštvo muzeja, kao i restorana sa tradicionalnom japanskom kuhinjom. Imaćemo priliku da jedemo Sashimi (presna tanko sečena riba, račići ili drugi plodovi mora) i Okonomiyaki ( riba, morski plodovi ili povrće koji se pomešaju sa brašnom i u obliku palačinke peku na toploj plotni)… Fakultativno odlazimo i u Hirošimu, grad čije ime, verovatno, svi na svetu znaju. 6. avgusta 1945. godine američki bombarder ispustio je atomsku bombu pod nazivom “Mali dečak” i tom prilikom ceo grad sravnio sa zemljom. Ovaj grad je danas potpuno obnovljen, a pored muzeja i memorijalnog parka, koji su posvećeni svim nastradalim stanovnicima, obićićemo malo ostrvo Miyuajima, gde se nalaze velelepna, crvena Tori vrata u vodi.

 

Dan 10

KJOTO – TOKIO ( 1 noćenje )

Povratak u Tokio, a slobodno vreme do polaska na aerodrom koristimo da još malo uživamo u čarima glavnog grada Japana. Kupujemo suvenire i poklone, jedemo suši, tonkacu i sukijaki i pijemo čuveni sake, japansko tradicionalno piće od pirinča. 

 

 Dan 11 – 12

TOKIO – BEOGRAD

U večernjim časovima transfer do aerodroma i let za Beograd sa usputnim presedanjem. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 11-10-2020 - datum povratka: 22-10-2020
Cena putovanja po osobi: 1349 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1449 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja1549 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Tokio – Beograd sa svim taksama
 • 9  noćenja sa laganim doručkom u hostelima  (1/4 i 1/6 sobe)
 • Transferi na relaciji Aerodrom - Hostel - Aerodrom
 • Transferi na relaciji Tokio - Kojto - Tokio
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza (za državljane Srbije nije potrebna viza)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za dvokrevetnu sobu (na upit)
 • Sve ulaznice u hramove, muzeje i nacionalne parkove tokom fakultativnih obilazaka
 • Transferi tokom obilazaka Tokija i Kjotoa
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putov

Smeštaj

TOKIO 

Hostel je lociran u jednom od turističkog dela Tokija i nalazi se na nekoliko minuta hoda od metro linije. Sobe su dvokrevetne, četvorokrevetne i šestokrevetne sa klima-uređajem i kupatilom. Hostel sadrži recepciju, terasu, uslužnu kuhinju, servis za pranje veša, besplatan Wi-Fi internet i sobu za odmaranje. 

KJOTO

Hostel je lociran u glavnom turističkom delu Kjota i nalazi se na nekoliko minuta hoda od metro linije. Sobe su dvokrevetne, četvorokrevetne i šestokrevetne sa klima-uređajem i kupatilom. Hostel sadrži recepciju, terasu, uslužnu kuhinju, servis za pranje veša, besplatan Wi-Fi internet i sobu za odmaranje.

Fakultative

Osaka

Fakultativni obilazak grada koji je posle Tokia najurbaniji i najdinamičniji deo Japana. Osaka je pravo futurističko mesto i sedište nekih od najvećih japanskih kompanija kao što su Panasonic i Sharp, a zaslužan je i za nastanak prvog robota na svetu. Još davne 1586. godine grad je počeo da se širi i naseljava trgovcima, a vladar Hidejoši Tojotomi podigao je zamak u gradu, koji i danas postoji. Od 17. veka Osaka postaje i finansijski centar Japana, jer su u njemu osnovane glavne menjačnice novca, iz kojih su kasnije potekle japanske banke i finansijske korporacije. Izlet započinjemo šetnjom pored zamka gde se nalazi i muzej orijentalne keramike, Etnografski muzej i muzej „Liberti“ u kojem se nalaze retki podaci o diskriminaciji koja postoji u Japanu. Posetićemo i Umeda district, prepun restorana, poslovnih zgrada i tržnih centara. Stanovništvo ovog grada izmešano je sa mnogobrojnim došljacima iz Koreje, Kine, ali i SAD i Zapadne Evrope, a njeni građani su među najkomunikativnijim Japancima. Imaćemo priliku i da probamo lokalne specijalitete jer Osaka ima svoju originalnu kuhinju, posebno originalne vrste sušija – Takoyaki i Okonomiyaki. U večernjim časovima povratak u Kjoto.

Cena izleta: 40 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer 
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Nara

Na samo sat vremena od Kjota, u dolini Jamato nalazi se Nara, prepuna istorijskog arhitektonskog blaga, uključujući palate i hramove koji se smatraju najstarijim drvenim građevinama na svetu. Šetajući dugim i pravim ulicama koje se ukrštaju po pravim uglom dolazimo do Parka Nara u kojem je veliki broj starih spomenika. Glavna atrakcija su srndaći i srne koji se slobodno šetaju parkom i prilaze turistima. Hranićemo ih krekerima dok prolazimo kroz zadivljujuće pejzaže okruženi crvenim javorom, do hrama Todaiđi, najznačajnije znamenitosti Nare. Izgrađen davne 752. godine, u njegovoj unutrašnjosti je jedna od najvećih statua Bude na svetu izrađena od bronze. Otićićemo i do šinto svetilišta Kasuga, okruženog sa 3000 kamenih i bronzanih lampiona. U njegovoj blizini nalazi se botanička bašta sa preko 250 vrsta biljaka, a najveći deo vrta posvećen je poznatom japanskom cveću glicinija. U poslepodnevnim časovima povratak u Kjoto.

Cena izleta: 35 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer 
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Niko

Na ovom fakultativnom obilasku Nika susrešćemo se sa mnogobrojnim kulturno-istorijskim sadržajima i prirodnim lepotama ovog dela Japana. Niko je postao poznat posle izgradnje grobnice šoguna Iejasua Tokugave, koja je jedna od najlepših grobnica sveta, sačinjena od više hramova, pagoda, svetilišta i vrtova. Tu se nalazi i mauzolej Toshogu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu, a specifičan je po tome što sadrži i šinto i budističke elemente. Videćemo i „tajni most“ na reci Dalija, po imenu Shinkyo most, koji spada u tri najkvalitetnija mosta u Japanu. Divićemo se hramovima koji su ukrašeni srebrom i zlatom prepuni reljefa i skulptura. Najpoznatija je kompozicija tri majmuna, od kojih jedan šapom prekriva oči, drugi uši, treći usta – „Mi zaru, kika zaru, iva zaru“ ( što vidim ne vidim, što čujem ne čujem, što sam rekao nisam rekao, zove se ta skulptura na japanskom). Šetaćemo se oko hramova, uživajući u bajkovitim šumama i stazama koje pružaju pravu relaksaciju u prirodi. U večernjim časovima povratak u Tokio.

Cena izleta: 35 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer 
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Kamakura

U prepodnevnim časovima napuštamo smeštaj i odlazimo u Kamakuru, najstariji grad Japana koji se nalazi u neposrednoj blizini Tokija. Pored mnogobrojnih šinto svetilišta i budističkih hramova, grad je prepun starih kuća od drveta, pa ćete za razliku od ostalih mesta imati osećaj da ste u periodu od pre 800 godina. Šetaćemo se po brdovitim brežuljcima obraslim gustim rastinjem tik uz obalu okeana, okruženi najlepšim jarko crvenim lišćem japanskog javora. Tu ima mnogo radnji sa autentičnim japanskim predmetima, odećom, oružjem i restoranima izgrađenih u tradicionalnom stilu sa hranom koja se jela u srednjem veku, ali je i dalje popularna u Japanu. Oni radoznali moćiće da se provozaju i rikšom, popularnim kočijama koje pokreće ljudska snaga. Obićićemo i glavnu znamenitost grada statuu Bude na otvorenom nazvana Daibucu ( Veliki Buda). Izliven od bronze visok je 13.5 metara i sedi tu vekovima preživevši požare, zemljotrese, cunamije i tajfune. U poslepodnevnim časovima povratak u Tokio.

Cena izleta: 35 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer 
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Hirošima

Smeštena u zapadnom delu Japana na ostrvu Honšu 300 km od Kjota, Hirošima je poznata u svetu po atomskoj bombi koja je na nju bačena tokom Drugog svetskog rata. Tom prilikom poginulo je 100 hiljada ljudi, grad je u potpunosti sravljen sa zemljom, a radijacija je nastavila da odnosi živote i dan danas. Jedina građevina koja je delimično sačuvana je „Dom“ zgrada u centru okrugle kupole u kojoj je bio centar za promociju industrije. Tokom ovog jednodnevnog izleta obićićemo Park mira, posvećen žrtvama atomske eksplozije kao i memorijalni muzej. Sve zgrade u gradu izgrađene su nakon 1945. godine, uključujući i srednjovekovni zamak koji je u potpunosti rekonstruisan. Otićićemo i do ostrva Mijađime poznatog po čuvenim plutajućim vratima. U istoriji ostrvo je smatrano svetim i običnom stanovništvu nije bilo dozvoljeno da kroči na njegovo tlo. Kako bi se hodočasnicima omogućilo da pristupe svetilištu, hram je izgrađen kao pristanište iznad vode, tako da se čini da pluta odvojen od ostrva. Imaćemo priliku i da vidimo crvenu ulaznu kapiju odnosno Tori koja je izgrađena iznad vode. Uživaćemo u nezaboravnom ukusu svežih morskih plodova, ostriga i škampi. U večernjim časovima povratak u Kjoto.

Cena izleta: 40 

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer 
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook