KAPADOKIJA i ISTANBUL - 5 DANA

KAPADOKIJA i ISTANBUL - 5 DANA

KAPADOKIJA i ISTANBUL - 5 DANA

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – ISTANBUL (1 noćenje

Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let do Istanbula. Dolazak u Istanbul oko podneva. Smeštaj u hotel i panoramsko razgledanje jednog od najveličanstvenijih gradova sveta – Istanbula, grada koji se prostire na dva kontinenta, grada bogate istorije i tradicije. Razgledanje počinje na trgu Sultan Ahmet, koji je svojevremeno bio glavni gradski trg i hipodrom u nekadašnjem Konstantionopolju. Tu ćemo videti Plavu džamiju, monumentalnu Aja Sofiju i Topkapi palatu u kojoj se danas nalazi muzej carske riznice. Po završenom razgledanju, možemo obići Pijacu začina i otići do Kapali čaršije. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 2 

KAPADOKIJA (1 noćenje)

Slobodno prepodne do polaska na aerodrom možete iskoristiti za obilazak trga Taksim i Dolmabahče palate, kupovinu suvenira i šoping. U popodnevnim časovima transfer do aerodroma i let za Nevšehir. Po sletanju, sledi transfer do hotela u gradiću Uçhisar, odakle ćemo se upoznati sa njegovim neverovatnim pejzažima. Regija Kapadokije sastavljena je od bezbroj malih slikovitih gradova sa brojnim muzejima i kulturno istorijskim spomenicima. Uveče moguć fakultativni izlazak u okviru koga ćemo prisustvovati tradicionalnom turskom plesu i folkloru i uživaćemo uz nesvakidašnju muziku i tursku kuhinju. Noćenje.

 

Dan 3 

KAPADOKIJA (1 noćenje)

Nakon doručka slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet Crvena tura, gde krećemo sa upoznavanjem okoline Kapadokije i neverovatnim prirodnim lepotama, šarenim balonima, dimnjacima i pejzažima od kojih zastaje dah. Reč Kapadokija u prevodu na persijski jezik znači „zemlja lepih konja“. Danas je ona poznata po bajkovitim oblicima stena, nastalim taloženjem belog vulkanskog pepela. Vekovima oblikovane kišom i vetrom, ove veličanstvene skulpture su jedno od najvećih čuda prirode. Obićićemo muzej na otvorenom, selo Cavusin, dolinu Pasabag, Monkovu i Devrent dolinu. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 4

KAPADOKIJA (1 noćenje)

Ranojutarnji odlazak na fakultativni let balonom iznad Kapadokije. Cela dolina deluje nestvarno pri izlasku sunca i imaćete utisak da ste na drugoj planeti. Stotine šarenih balona koji se podižu na visinu od par stotina metara leluja vazduhom, a reljef pod vama izgleda toliko bajkovito, kako samo priroda može napraviti. Kapadokija je, istorijski gledano, domovina prvih hrišćana, koji tražeći sklonište od progona Rimljana, dube i kopaju vulkanske stene praveći domove i svetilišta. Tako je nastalo preko 30 gradova ispod površine zemlje. Nakon leta balonom ostatak dana predviđen je za slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet Zelena tura, gde ćemo sa lokalnim vodičem obići podzemni grad Derinkuj, dolinu Ihlar, selo Belisirma, manastir Selime i dolinu golubova. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 5

KAPADOKIJA – BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma u Nevšehiru. Let za Beograd sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 15-09-2020 - datum povratka: 19-09-2020
Cena putovanja po osobi: 590 eur - PROMO CENA ZA PRVIH 6 PRIJAVA!649 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja699 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd - Istanbul - Nevšehir - Beograd sa svim taksama
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelima 3* (1/2, 1/3 sobe) 
 • Svi transferi prema programu putovanja (autobuski prevoz, kombi) 
 • Organizovanje putovanja
 • Vodič 

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Tursku (za državljane Srbije nije potrebna)
 • Putno zdravstveno osiguranje (individualno)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualni troškovi za vreme putovanja

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 100 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 100 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 20 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

ISTANBUL

Hotel kategorije 3* nalazi se u širem centru Istanbula na nekoliko minuta vožnje do Plave Džamije, Grand Bazara i Aja Sofije. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima – uređajem, sefom, mini – barom, fenom za kosu, flat -screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

KAPADOKIJA

Hotel kategorije 3* nalazi se u mestu Uçhisar, na nekoliko minuta hoda od centra. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima – uređajem, mini – barom, fenom za kosu, flat-screen TV-om, sefom i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Zelena tura

Na ovaj fakultativni izlet krećemo u prepodnevnim časovima obilaskom podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa, a šetajući kroz tunele otkrićemo fascinatnu mrežu vinarija, kuhinja i dnevnog boravka koje datiraju još iz 7 veka pre nove ere. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlara i prolazimo dugačkim kanjonom reke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesnih kamenih stena u kojima se nalazi stotinak kućica, ispresecane brojnim rečicama. Pauzu od šetnje napravićemo u selu Belisirma, gde imamo slobodno vreme za ručak. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gde ćemo saznati zašto su golubovi oduvek zauzimali posebno mesto u srcu meštana Kapadokije. U posle podnevnim časovima povratak u hotel.

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice za lokalitete
 • Ručak
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
Crvena tura

Tokom ove ture imaćemo priliku da se upoznamo sa najlepšim i najpoznatijim predelima Kapadokije. Izlet počinjemo odmah nakon doručka, a naša prva stanica je veličanstveni vidikovac iznad grada Goreme, gde ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama, čiji se geografski oblik formirao pre 10 hiljada godina. Posle panoramskog pogleda obilazimo zamak Uchisar i najvišu tačku Kapadokije – muzej na otvorenom Goreme u kojem se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Moguća poseta fabrike tradicionalne turske grnčarije ili predionice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin, nakon čega pravimo pauzu za ručak i isprobavamo autentičnu tursku kuhinju. Na turi ćemo praviti fotografije u dolini Pasabag, u Monkovoj dolini poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka, kao i u dolini Devrent poznatoj po stenama u obliku životinja. Povratak u hotel u posle podnevnim časovima.

Cena izleta: 45€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice za lokalitete
 • Ručak
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
Letenje Balonom

Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima pre zore, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mesta gde nas čekaju baloni u koje se, nakon što se naduvaju, ukrcavamo. Baloni nemaju zacrtanu putanju, već lete tamo gde ih vetar nosi. Penjemo se do 300 m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao beli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svetlosti i neba. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gde nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad.

Cena izleta:  na upit!

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Let balonom
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook