• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

KAPADOKIJA i ISTANBUL - 5 DANA

KAPADOKIJA i ISTANBUL - 5 DANA

KAPADOKIJA i ISTANBUL - 5 DANA

 
 
TERMINI:

 

 

28. APR – 02. MAJ |  Promo  799 eur  |  First minute 899 eur  |  Regular 999 eur

 

 

 LUX TURA – U CENU ARANŽMANA UKLJUČEN HOTEL SA 5* 

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – KAPADOKIJA (1 noćenje

Sastanak na Aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme i let do Nevšehira sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Kapadokiju u popodnevnim časovima i transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom u dogovoru sa vodičem. Noćenje.

 

Dan 2 

KAPADOKIJA (1 noćenje)

Dan rezervisan za fakultativni izlet – Tura balonom u Kapadokiji. Ova jedinstvena avantura pruža nam priliku da lebdimo iznad očaravajućih stena, pećina i vrtoglavih formacija koje čine ovo mesto tako posebnom. Naš izlet počinje u ranim jutarnjim časovima dok se balon polako puni toplim vazduhom. Iskusni piloti će upravljati balonom, gde ćemo se zajedno vinuti u visine, odakle nam se pruža zadivljujući pogled na jedinstvene predele Kapadokije. Napravićemo najbolje fotke koje će biti sećanje na divne trenutake. Nakon dva sata leta balonom, transfer nazad do hotela i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

Dan 3 

KAPADOKIJA (1 noćenje)

Dan rezervisan za drugi fakultativni izlet – Jahanje konja. Još jedno iskustvo koje ne smemo propustiti na ovom čudesnom mestu gde ćemo ići kroz prelepe doline sa vilinskim dimnjacima. Kapadokija, poznata i kao „zemlja divnih konja, šarenih balona i vilinskih dimnjaka“, će nam pružiti nezaboravno druženje sa ovim gracioznim životinjama koji će nas provesti kroz tajnovite staze daleko od gradske vreve uz pratnju stručnih vodiča tokom celog izleta. Ova avantura u trajanju od dva sata je prava prilika da istražimo područje. Nakon izleta, transfer nazad do hotela. U večernjim satima imamo priliku da uživamo u fakultativnom izletu pod nazivom Tursko veče. Saznaćemo više o turskoj kulturi, turskom folku, plesu i igrama u restoranu koji se nalazi u pećini. Turski večernji šou počinje sa živom muzikom, nakon toga dolaze profesionalni plesači na podijum koji će predstaviti različite vrste plesova iz različitih regiona i preformans trbušnog plesa na kraju. Imaćemo priliku da uz tradicionalnu hranu, muziku i ples doživimo tipičnu tursku atmosferu. Nakon predstave, transfer do hotela. Noćenje.

 

Dan 4

KAPADOKIJA – ISTANBUL (1 noćenje)

Nakon doručka u hotelu, pakujemo svoje kofere i pripremamo se za let u Istanbul. Dolazak u Istanbul u popodnevnim časovima i transfer do hotela. Ostatak dana je slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

Dan 5

ISTANBUL – BEOGRAD

Poslednjeg dana imamo slobodno vreme ili fakultativni izlet – obilazak Istanbula. Za sve koji se odluče za izlet, dan je rezervisan za posetu mnogih najznačajnijih znamenitosti, pa počinjemo od Topkapi palate. Palata Topkapi bila je glavna rezidencija svih osmanskih sultana skoro 400 godina, a danas je najposećeniji muzej ne samo Istanbula, već cele Turske. Palata se sastoji od četiri dvorišta koji su odvojeni kapijama i zidovima, a na samom ulazu nalaze se masivna Carska vrata, s raskošnim zlatnim ornamentima i natpisima iz Kurana. Najzanimljiviji deo palate, onaj koji privlači sve turiste jeste harem. U harem ulazimo kroz vrata Čednosti, a mnogi je zovu i Vrata Raja. Ovde se nalaze privatne prostorije sultana i harem, kao i privatna škola u kojoj su se školovala sva sultanova deca. Najveća tvorevina kako u Turskoj, tako i na svetu svakako je Aya Sofija pa je ona sledeća stanica na našem izletu.  Tokom svoje istorije bila je veliko hrišćansko svetilište, zatim dzamija i na kraju muzej. Aya Sofiju sagradio je sultan po uzoru na crkvu Svete Sofije i predstavlja biser otomanske arhitekture. Preko puta Aya Sofije nalazi se Plava džamija jedna od vodećih turističkih atrakcija.

 

Plava džamija je najveličanstvenija građevina četvorougaonog oblika, ima troje vrata i 260 prozora. Prepoznatljivi stil Otomanskog carstva sa 20.000 pločica koje čine enterijer džamije, a svako od njih izrezana je i obojena ručno. Pravi naziv je džamija Sultana Ahmeta I, a razlog zbog kojeg je nezivaju „plavom“ jestu upravo pločice koje su pretežno plave boje. Nedaleko od Plave džamije nalazi se Cisterna Bazilika ili Potopljena palata. Napravljena je u 6. veku za vreme vladavine cara Justinijana I, a njena svrha bila je dopremanje pijaće vode iz 19 kilometara udaljene Beogradske šume. Krase je stubovi koji su visoki 9 metara i uglavnom su jonskog i korintskog stila. Ovaj uzbudljiv izlet završavamo posetom Konstantinovim ili Carigradkim hipodromom. Hipodrom je nekada bio mesto okupljanja ljubitelja konjskih trka i gladijatorskih borbi, ali i centar svih gradskih dešavanja. Za vreme krstaškog rata oštećen je veliki broj skulptura, a dosta njih je i nestalo. Zahvaljujući velikim cvetnim baštama i fontanama, danas je Hipodrom jedno od omiljenih mesta za piknike, okupljanja i druženja. U večernjim časovima direktan let za Beograd. Sletanje u Beograd u večernjim časovima. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 28-04-2024 - datum povratka: 02-05-2024
Cena putovanja po osobi: 799 eur PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!899 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe999 eur Regularna cena - za prijave od 30 dana pre početka putovanja pa do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Nevšehir – Istanbul – Beograd sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa polupansionom u Hotelu 5* u Kapadokiji (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u Hotelu 3* u Istanbulu (1/2 sobe)
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza (za državljane Srbije viza nije potrebna)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti
 • Individualni troškovi za vreme putovanja

Način plaćanja:

 • Prilikom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Od 01.10.2022. godine avio kompanije ne sprovode Kovid politiku, za destinacije za koje je PCR test i dalje uslov za ulazak. Savetujemo putnike da pronađu druge načine osiguravanja svog putovanja.
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

KAPADOKIJA

Hotel kategorije 5* se nalazi u centru Avanosa, pored reke Kizilirmak. Ovaj hotel poseduje unutrašnje i spoljašnje bazene, masaže i besplatan Wi-Fi. Sve sobe za goste imaju televizor sa ravnom ekranom. Svaka soba u hotelu Suhan Cappadocia & Spa ima prostor za odmor i klima uređaj.

 

ISTANBUL

Hotel kategorije 3* se nalazi u području Küçükçekmece. Sobe su moderno uređene s izolacijom od buke i besplatnim bežičnim internetom. Sobe hotela uključuju flat-screen TV i klima uređaj. Sve sobe imaju privatno kupatilo. Hotel takođe poseduje restoran i dostupna je usluga posluživanja hrane u sobu.

 

Fakultative

Letenje Balonom

Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima pre zore, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mesta gde nas čekaju baloni u koje se, nakon što se naduvaju, ukrcavamo. Baloni nemaju zacrtanu putanju, već lete tamo gde ih vetar nosi. Penjemo se do 300 m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao beli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svetlosti i neba. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gde nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad.

Cena izleta:  na upit!

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Let balonom
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Tursko veče

U večernjim časovima imamo organizovano Tursko veče u jednom restoranu koji se nalazi u pećini. Ako želite da se zabavite u Kapadokiji, saznate više o turskoj kulturi, uživate u turskoj muzici, čak se i pridružite igračima na plesnom podijumu i naučite njihov tradicionalni ples onda je ovo pravi događaj za vas. Tursko veče je jedna tradicionalna predstava gde ćete videti različite vrste plesova, slušati tursku tradicionalnu muziku, koja predstavljaju različite delove zemlje, uz to ćete isprobati tradicionalnu hranu koja je svakako specifična i puna ukusa. 

Cena izleta:  na upit!

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Večera
Jahanje konja

Ovaj izlet započinjemo nakon doručka nakon koga imamo transfer do sela odakle započinje naša avntura. Dočekaće nas stručni vodiči i predivni konji sa kojima ćemo upoznati Kapadokiju na jedan drugačiji način. Ovo jedinstveno iskustvo jahanja konja kroz prelepe doline sa vilinskim dimnjacima, koje traje oko 2 sata. Ova tura predstavlja sjajan način da istražite Kapadokiju iz drugog ugla, daleko od gužve, u mirnom okruženju, sa pogledom na nestvarne turističke atrakcije, koje ovo područje pruža. Nakon završetka izleta imamo transfer do hotela.

Cena izleta:  na upit!

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Jahanje konja
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Znamenitosti Istanbula

Palata Topkapi bila je glavna rezidencija svih osmanskih sultana skoro 400 godina, a danas je najposećeniji muzej ne samo Istanbula, već cele Turske. Palata se sastoji od četiri dvorišta koji su odvojeni kapijama i zidovima, a na samom ulazu nalaze se masivna Carska vrata, s raskošnim zlatnim ornamentima i natpisima iz Kurana. Najzanimljiviji deo palate, onaj koji privlači sve turiste jeste harem. U harem ulazimo kroz vrata Čednosti, a mnogi je zovu i Vrata Raja. Ovde se nalaze privatne prostorije sultana i harem, kao i privatna škola u kojoj su se školovala sva sultanova deca.

Najveća tvorevina kako u Turskoj, tako i na svetu svakako je Aya Sofija pa je ona sledeća stanica na našem izletu.  Tokom svoje istorije bila je veliko hrišćansko svetilište, zatim dzamija i na kraju muzej. Aya Sofiju sagradio je sultan po uzoru na crkvu Svete Sofije i predstavlja biser otomanske arhitekture.

Preko puta Aya Sofije nalazi se Plava džamija jedna od vodećih turističkih atrakcija. Plava džamija je najveličanstvenija građevina četvorougaonog oblika, ima troje vrata i 260 prozora. Prepoznatljivi stil Otomanskog carstva sa 20.000 pločica koje čine enterijer džamije, a svako od njih izrezana je i obojena ručno. Pravi naziv je džamija Sultana Ahmeta I, a razlog zbog kojeg je nezivaju „plavom“ jestu upravo pločice koje su pretežno plave boje.

Ovaj uzbudljiv izlet završavamo posetom Konstantinovim ili Carigradskim hipodromom. Hipodrom je nekada bio mesto okupljanja ljubitelja konjskih trka i gladijatorskih borbi, ali i centar svih gradskih dešavanja. Za vreme krstaškog rata oštećen je veliki broj skulptura, a dosta njih je i nestalo. Zahvaljujući velikim cvetnim baštama i fontanama, danas je Hipodrom jedno od omiljenih mesta za piknike, okupljanja i druženja.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook