• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

KAPADOKIJA i ISTANBUL - 6 DANA

KAPADOKIJA i ISTANBUL - 6 DANA

KAPADOKIJA i ISTANBUL - 6 DANA

 

TERMINI:

 

09. NOV – 14. NOV |  Promo  799 eur  |  First minute 899 eur  |  Regular 999 eur

 

* * * OBILAZAK ISTANBULA UKLJUČEN U CENU PUTOVANJA * * *

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – KAPADOKIJA (1 noćenje

Sastanak na Aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme i let do aerodroma Kajseri sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Kapadokiju u popodnevnim časovima i transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom u dogovoru sa vodičem. Noćenje.

 

Dan 2 

KAPADOKIJA (1 noćenje)

Dan za fakultativni izlet Tura balonom u Kapadokiji. Ova nezaboravna i jedinstvena avantura počinje rano ujutro dok se balon polako puni toplim vazduhom. Iskusni piloti će vas voditi kroz nebo, pružajući vam zadivljujuće poglede na jedinstveni teren Kapadokije. Iskoristite ovu priliku da lebdite iznad očaravajućih stena, pećina i vrtoglavih formacija koje čine Kapadokiju tako posebnom. Uhvatite trenutak uz prelepe fotografije i stvorite sećanja koja će trajati ceo život. Nakon ture, transfer nazad do hotela, doručak. Nakon doručka, slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet ZELENA TURA, gde ćemo sa lokalnim vodičem obići podzemni grad Derinkuj, dolinu Ihlar, selo Belisirma, manastir Selime i dolinu golubova. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 3 

KAPADOKIJA (1 noćenje)

Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet CRVENA TURA gde krećemo sa upoznavanjem okoline Kapadokije i neverovatnim prirodnim lepotama, šarenim balonima, dimnjacima i pejzažima od kojih zastaje dah. Prva stanica biće nam muzej na otvorenom Goreme, istorijski centar i srce Nacionalnog parka Kapadokije. Zatim idemo u dolinu Zelve, jednu od najlepših tačaka u Kapadokiji u kojoj se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Obićićemo i selo Cavusin, dolinu Pasabag, Monkovu i Devrent dolinu. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Slobodno vreme. Ako želite da se zabavite u večernjim satima u Kapadokiji, saznate više o turskoj kulturi i uživate u turskom folku, predlažemo fakultativu – tursko veče. Turski večernji šou uključuje različitu folk muziku i plesove koji predstavljaju različite delove zemlje, pozorišne predstave i šou trbušnog plesa na kraju. Nakon predstave, imamo transfer do hotela. Noćenje.

 

Dan 4

KAPADOKIJA – ISTANBUL (1 noćenje)

Nakon doručka u hotelu, spakovaćemo kofere kako bismo se pripremili za let za Istanbul. Dolazak u Istanbul u popodnevnim časovima i transfer do hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet – KRSTARENJE BOSFOROM.  Sjajan način da upoznamo Istanbul jeste pogled iz druge perspektive. Sa broda ćemo videti mnogo znamenitosti poput Galata mosta, Devojačke kule, Dolmabahči palate. Bosfor u isto vreme razdvaja i povezuje Evropu i Aziju, a Bosforski moreuz povezuje Mramorno i Crno more. Čućemo dosta mitova i legendi o osmanijskom načinu života i napravićemo najlepše uspomene. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 5

ISTANBUL

Doručak. Dan rezervisan da doživimo bogatstvo istorije, kulture i arhitekture na našoj turi kroz Istanbul. Ova nezaboravna avantura vodi vas kroz fascinantne delove grada, otkrivajući tajne koje čine Istanbul tako jedinstvenim. Naša tura počinje posetom čuvenoj Aja Sofiji, remek-delu vizantijske arhitekture koje je kasnije postalo džamija, a sada je muzej. Nakon toga, istražujemo Plavu džamiju, poznatu po svojim impresivnim plavim pločicama i složenom dizajnu. Nastavljamo putovanje kroz istorijski Topkapi dvorac, bivšu rezidenciju osmanskih sultana, i uranjamo u živopisnu atmosferu Velikog bazara, gde možete uživati u živosti istanbulske pijace. Nakon ove obogaćujuće ekskurzije, imaćemo  slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 6

ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak u hotelu i check – out. Transfer do aerodroma. Let za Beograd. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 09-11-2024 - datum povratka: 14-11-2024
Cena putovanja po osobi: 799 eur PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!899 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe999 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja pa do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Kajseri – Istanbul – Beograd sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Kapadokiji (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Istanbulu (1/2 sobe)
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka
 • Obilazak Istanbula:

- Aja Sofija

- Plava džamija

- Topkapi dvorac

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza (za državljane Srbije viza nije potrebna)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti
 • Ulaznice za lokalitete
 • Individualni troškovi za vreme putovanja

Način plaćanja:

 • Prilikom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

KAPADOKIJA

Hotel kategorije 3* se nalazi u Učisaru, na 5 minuta od Učisar zamka i na oko 35 km od aerodroma Nevšehir. Hotel poseduje restoran, terasu sa panoramskim pogledom na dolinu, a besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu. Ceo hotel dizajniran je u prepoznatljivom lokalnom dizajnu pećina po kojima je Kapadokija poznata. Sobe su klimatizovane i poseduju televizor, ketler, kao i privatno kupatilo sa tušem i fenom za kosu.

 

ISTANBUL

Hotel kategorije 3* smešten u starom delu grada, oblast Laleli, i ima super poziciju za razgledanje svih većih znamenitosti, jer je udaljenost do većine njih oko 2-3 km. Hotel poseduje restoran i recepciju, a besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu. Sobe su klimatizovane i poseduju televizor, ketler i kupatilo sa tušem i fenom.

 

Fakultative

Letenje Balonom

Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima pre zore, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mesta gde nas čekaju baloni u koje se, nakon što se naduvaju, ukrcavamo. Baloni nemaju zacrtanu putanju, već lete tamo gde ih vetar nosi. Penjemo se do 300 m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao beli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svetlosti i neba. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gde nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad.

Cena izleta:  Na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Let balonom
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Zelena tura

Na ovaj fakultativni izlet krećemo u prepodnevnim časovima obilaskom podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa, a šetajući kroz tunele otkrićemo fascinatnu mrežu vinarija, kuhinja i dnevnog boravka koje datiraju još iz 7 veka pre nove ere. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlara i prolazimo dugačkim kanjonom reke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesnih kamenih stena u kojima se nalazi stotinak kućica, ispresecane brojnim rečicama. Pauzu od šetnje napravićemo u selu Belisirma, gde imamo slobodno vreme za ručak. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gde ćemo saznati zašto su golubovi oduvek zauzimali posebno mesto u srcu meštana Kapadokije. U posle podnevnim časovima povratak u hotel.

Cena izleta: 80 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice za lokalitete
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
Tursko veče

U večernjim časovima imamo organizovano Tursko veče u jednom restoranu koji se nalazi u pećini. Ako želite da se zabavite u Kapadokiji, saznate više o turskoj kulturi, uživate u turskoj muzici, čak se i pridružite igračima na plesnom podijumu i naučite njihov tradicionalni ples onda je ovo pravi događaj za vas. Tursko veče je jedna tradicionalna predstava gde ćete videti različite vrste plesova, slušati tursku tradicionalnu muziku, koja predstavljaju različite delove zemlje, uz to ćete isprobati tradicionalnu hranu koja je svakako specifična i puna ukusa. 

Cena izleta:  60 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Večera
Crvena tura

Tokom ove ture imaćemo priliku da se upoznamo sa najlepšim i najpoznatijim predelima Kapadokije. Izlet počinjemo odmah nakon doručka, a naša prva stanica je veličanstveni vidikovac iznad grada Goreme, gde ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama, čiji se geografski oblik formirao pre 10 hiljada godina. Posle panoramskog pogleda obilazimo zamak Uchisar i najvišu tačku Kapadokije – muzej na otvorenom Goreme u kojem se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Moguća poseta fabrike tradicionalne turske grnčarije ili predionice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin, nakon čega pravimo pauzu za ručak i isprobavamo autentičnu tursku kuhinju. Na turi ćemo praviti fotografije u dolini Pasabag, u Monkovoj dolini poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka, kao i u dolini Devrent poznatoj po stenama u obliku životinja. Povratak u hotel u posle podnevnim časovima.

Cena izleta: 75 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice za lokalitete
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
Krstarenje Bosforom

Sjajan način da upoznamo Istanbul jeste pogled iz druge perspektive – krstarenje. Sa broda ćemo videti mnogo znamenitosti poput Galata mosta, Devojačke kule, Dolmabahči palate. Bosfor u isto vreme razdvaja i povezuje Evropu i Aziju, a Bosforski moreuz povezuje Mramorno i Crno more. Čućemo dosta mitova i legendi o osmaniskom načinu života i napravićemo najlepše uspomene.

Cena izleta: 60 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Karta za brod
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Znamenitosti Istanbula

Palata Topkapi bila je glavna rezidencija svih osmanskih sultana skoro 400 godina, a danas je najposećeniji muzej ne samo Istanbula, već cele Turske. Palata se sastoji od četiri dvorišta koji su odvojeni kapijama i zidovima, a na samom ulazu nalaze se masivna Carska vrata, s raskošnim zlatnim ornamentima i natpisima iz Kurana. Najzanimljiviji deo palate, onaj koji privlači sve turiste jeste harem. U harem ulazimo kroz vrata Čednosti, a mnogi je zovu i Vrata Raja. Ovde se nalaze privatne prostorije sultana i harem, kao i privatna škola u kojoj su se školovala sva sultanova deca.

Najveća tvorevina kako u Turskoj, tako i na svetu svakako je Aya Sofija pa je ona sledeća stanica na našem izletu.  Tokom svoje istorije bila je veliko hrišćansko svetilište, zatim dzamija i na kraju muzej. Aya Sofiju sagradio je sultan po uzoru na crkvu Svete Sofije i predstavlja biser otomanske arhitekture.

Preko puta Aya Sofije nalazi se Plava džamija jedna od vodećih turističkih atrakcija. Plava džamija je najveličanstvenija građevina četvorougaonog oblika, ima troje vrata i 260 prozora. Prepoznatljivi stil Otomanskog carstva sa 20.000 pločica koje čine enterijer džamije, a svako od njih izrezana je i obojena ručno. Pravi naziv je džamija Sultana Ahmeta I, a razlog zbog kojeg je nezivaju „plavom“ jestu upravo pločice koje su pretežno plave boje.

Cena izleta: U paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook