• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

KUALA LUMPUR I BALI - 15 DANA

KUALA LUMPUR I BALI - 15 DANA

KUALA LUMPUR I BALI - 15 DANA

 
TERMINI:
 
 
 20. JAN – 03. FEB |  15 dana  | 1899 eur  1599 eur – LAST MINUTE CENA!
 

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – KUALA LUMPUR

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme. Krećemo ka Maleziji, zemlji hrane i rajske prirode. Let do Kuala Lumpura sa presedanjem u Dohi.

 

Dan 2

KUALA LUMPUR

U večernjim časovima dolazak u prestonicu Malezije. Transfer do hotela i slobodno vreme za upoznavanje okoline u dogovoru sa vodičem. Noćenje.

 

Dan 3

KUALA LUMPUR

Kuala Lumpur je glavni i najveći grad Malezije, nalazi se na 35 km od obale Malajskog poluostrva. U ovoj azijskoj metropoli susreću se brojne kulture. Pored mnogobrojnih džamija, crkvi, kineskih pagoda i indijskih hramova, grad je poznat  i po svojoj modernoj arhitekturi i oblakoderima. 

 

Živopisni kvartovi male Indije i kineske četvrti odišu arhitekturom 19-og veka, a u delu grada koji se naziva Golden Triangle nalazi se najveća atrakcija grada, Petronas kule visoke 452 m, koje spadaju u jednu od najviših građevina na svetu. Kule su povezane mostom (Skybridge) na 41 – om i 42 – om spratu koji je otvoren za javnost. Sa njega se posetiocima pruža spektakularni pogled na grad. Tokom boravka u Kuala Lumpuru imaćemo priliku da posetimo Masijid Jamek džamiju, staru i novu kraljevsku palatu, kineski hram Tean Hou, nacionalni spomenik, nacionalnu džamiju. Grad je poznat i po povoljnom šopingu, a tu su i na desetine luksuznih tržnih centara i čuveni Central Market u kineskoj četvrti gde možete kupiti suvenire i autentični malezijski nakit. Kad sunce zađe, idemo u Bukit Bintang aveniju koja je poznata po dobrom noćnom provodu. Noćenje.

 

Dan 4

KUALA LUMPUR

Dan planiran za realizaciju fakultativnog izleta „Batu Caves“. Najveće svetilište Malezije jeste upravo hinduističko svetilište u pećini, na čijem se ulazu nalazi 42 m visoka statua indijskog boga rata Murugana. Ovaj hram je mesto gde se održava jedan od najvećih Hindu festivala – Thaipusam. Da biste se popeli do hrama morate savladati 272 stepenika i mnoštvo majmuna koji će vas pratiti do vrha. Nasmejani, ljubazni, raznobojni, raznih vera i jezika, Malajci će vas stalno držati u dobrom raspoloženju, osvojiće vas radost življenja koja je zarazna. Trudićemo se da obiđemo što više i uživamo u ovom impresivnom gradu punom kontrasta. Noćenje.

 

Dan 5

KUALA LUMPUR – BALI (UBUD)

Nakon doručka napuštamo hotel i lokalnim letom odlazimo na Bali gde ćemo da odmaramo i uživamo u nestvarnoj prirodi. Transfer do aerodroma. U večernjim časovima stižemo na ostrvo Bali. Transfer do hotela u Ubudu. Nakon što smo se smestili u hotel, počinjemo sa upoznavanjem ovog indonežanskog ostrva. Naše odredište, Ubud, je kulturni centar Balija, a posebno zadivljuje lepota ovog mesta poznatog po mnoštvu slikarskih galerija, muzeja i hramova. Okolne prašume, terasasta pirinčana polja, hramovi i svetilišta spadaju u najpoznatije pejzaže Balija. Noćenje.

 

Dan 6 – 8

UBUD (3 noćenja)

Upoznavanje sa Ubudom započinjemo posetom Šumi majmuna, jedne od najvećih atrakcija ovog dela Balija, zatim muzeja Agung Rai  i Puri Lukisan, kraljevske palate Puri Saren Agung, Saraswati hrama i čuvene tradicionalne pijace sa beskrajnom ponudom unikatnih rukotvorina lokalnog stanovništva. Svako ko poseti Bali upoznaće se sa tradicijom prinošenja cveća i hrane Bogovima. Toplina i srdačnost naroda, koji želi što bolje da vas ugosti neće vas ostaviti ravnodušnim, imaćete utisak da ste posetili „raj na Zemlji“. Tokom sledećeg dana ćemo obići pirinčana polja Tegalalang, čuvenu Bali Swing, posetiti hram Tirta Empul, kao i obližnju plantažu čuvene kafe Luwak. Fakultativni Izlet Istočni Bali. Obilazimo vodenu palatu Tirta Gangga i Taman Ujung u oblasti Karangasem, a vrhunac izleta biće vreme provedeno na Virgin Beach uz ručak i šum talasa. Povratak u hotel u večernjim satima. Predposlednji dan fakultativni izlet Istočni Bali. Obilazimo vodenu palatu Tirta Gangga i Taman Ujung u oblasti Karangasem, a vrhunac izleta biće vreme provedeno na Virgin Beach uz ručak i šum talasa. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

 

Dan 9

UBUD – KUTA

Nakon doručka, pakujemo stvari i oko podneva sledi transfer do Kute, najrazvijenijeg i najpoznatijeg mesta na Baliju koje će nam biti sjajno polazište za dalje istraživanje „Ostrva bogova“. Dan ćemo iskoristiti za upoznavanje Kute – probaćemo lokalne specijalitete u nekom od čuvenih warung-a i ispijati koktele u nekom od lokalnih barova u Legian ulici, centru noćnog života. Noćenje.

 

Dan 10

KUTA

Nastavljamo sa upoznavanjem ostrva odlaskom na jednu od najlepših plaža na ostrvu, Nusa Dua koja je još poznata i po nekim od najekskluzivnijih hotela na svetu! Sitan pesak, pogled na pučinu i kokosova vodica je sve što nam treba u tom trenutku. Za kraj dana sledi uživanje u zalasku sunca na Jimbaran beach. Noćenje.

 

Dan 11

KUTA

Pre podne je rezevisano za fakultativni izlet rafting rekom Ayung koja protiče kroz džunglu Ubuda. Pored spusta izazovnim brzacima, uživaćemo u prekrasnoj panorami netaknute prirode, vodopadima, možda sresti i poneku divlju životinju duž obale poput velikih slepih miševa, crnih majmuna i još mnogo drugih. Osim što je prepoznatljiv po brojnim hramovima, Bali je poznat i po terasastim pirinčanim poljima, prelepim plažama, vodopadima, bujnim tropskim šumama, ronjenju, surfovanju, ali i aktivnim vulkanima na visini od preko 2000 metara. Svaki trenutak proveden na ovom veličanstvenom ostrvu treba iskoristiti i videti što više od njegovih lepota. Zato ćemo obići i čuveni hram Tanah Lot, mestu gde se spajaju more i zemlja, a nakon toga uživati uz zalazak sunca na Seminyak beach uz pratnju muzike lokalnih barova i klubova gde se održavaju već dobro poznate sunset žurke. Povratak u hotel u Kuti u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

 

Dan 12 – 13

KUTA (2 noćenja)

Fakultativni izlet Snorkeling sa Mantama. Vozićemo se gliserom do ostrva Nusa Penida i Lembongan gde ćemo imati priliku da plivamo sa mantama i posetimo skrivene plaže i lagune. Fakultativni izlet Južni Bali – obilazak južnog Balija uključujući plažu Dreamland i plažu Padang Padang. Posetićemo jedan od najimpozantnijih hramova na Baliju – Uluwatu, koji je izgrađen na vrhu strme litice, 70 metara iznad nemirnih talasa. Odavde se pruža neverovatan pogled na more i zalazak sunca, možda i najlepši na svetu. Pored impresivne lokacije hrama, zanimljivost je i ta što je naseljen majmunima, poznatim po tome što neretko znaju da ukradu stvari radoznalim turistima. Na samom kraju izleta sledi popularan Kecak dance – tradicionalni ples u kom je predstavljena borba dobra i zla. U okviru Uluwatu hrama, grupa muških plesača, bez muzike, oko vatre zabavlja gledaoce svojom tradicionalnom predstavom. Noćenje.

 

Dan 14

BALI (KUTA)

Dan rezervisan za odmor i uživanje u nestvarnim predelima koji nas okružuju. Pozdravljamo se sa Balijem i obećavamo da ćemo se opet videti. Noćenje.

 

Dan 15

BALI (KUTA) – BEOGRAD

U ranim jutarnjim časovima transfer do aerodroma. Let za Beograd sa usputnim presedanjem u Dohi. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 20-01-2024 - datum povratka: 03-02-2024
Cena putovanja po osobi: 1699 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1799 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1899 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Kuala Lumpur – Beograd sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Kuala Lumpur – Denpasar (Bali) – Kuala Lumpur sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Kuala Lumpuru (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Ubudu (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Kuti (1/2 sobe)
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Indoneziju (za državljane Srbije) – dobija se pri ulasku u zemlju - on arrival (35 USD)
 • Viza za Maleziju sa dva ulaska sa uslugom viziranja (35 eur)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur po osobi - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur po osobi mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

KUALA LUMPUR

 

Hotel kategorije 4*, lociran je na samo 5 minuta hoda od Kula Petronas. Hotel poseduje bazen na krovu, a tokođe i bazen za decu. U okviru hotela nalaze se dva restorana I besplatan Wi-Fi. Sve sobe su dvokrevetne i trokrevetne, klimatizovane, sa flat – screen Tv-om i sefom. Gostima je na raspolagnju i mini bar.

 

UBUD


Hotel kategorije 4* lociran je u ekskluzivnom Ubud Estate naselju, na samo 10 minuta hoda od Monkey Forest-a i 2 km od centra Balija. Poseduje restoran, bar i otvoreni bazen i spa. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

KUTA


Hotel kategorije 3* lociran je u Legian ulici, na 10 minuta hoda od gradske plaže. Poseduje restoran, bar, bazen na otvorenom, spa & wellness centar. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, sefom, mini-barom, fenom za kosu, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

SVETILIŠTA KUALA LUMPURA

U toku fakultativnog izleta posetićemo svetilište Batu Caves, kineski hram Thean Hou, Nacionalnu džamiju (Masjid Negara) i ručati u indijskom kvartu Little India. Batu Caves je hinduističko svetilište u pećini nadomak Kuala Lumpura, na čijem se ulazu nalazi 42 m visoka statua indijskog boga rata Murugana. Ovaj hram je mesto gde se održava jedan od najvećih Hindu festivala-Thaipusam. Da biste se popeli do hrama morate savladati put od 272 stepenika i mnoštvo majmunčića koji će vas pratiti do vrha… Nakon obilaska ovog fascinantnog svetilišta posetićemo kineski hram Thean Hou koji je izgrađen u kombinaciji modernih arhitektonskih tehnika i autentičnog tradicionalnog dizajna, sa impozantnim stubovima, spektakularnim krovovima i ornamentnim rezbarijama. Obilazimo i nacionalnu džamiju i time upotpunjujemo sliku o verskim različitostima ovog azijskog grada. Izlet završavamo ručkom u indijskom kvartu Little India, gde ćete moći da probate neobične specijalitete indijske kuhinje.

Cena izleta: 55€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni trasnfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Ručak
Centralni Bali

Tokom celodnevnog izleta obićićemo jedan od najlepših pejzaža ne samo na Baliju već i šire – Tegalalang pirinčana polja. Kao deo UNESCO-ve baštine, ova kaskadno-smaragdna polja obrađuju lokalni uzgajivači riže. Posebna su i zbog jedinstvenog balinežanskog sistema za navodnjavanje koje se koristi još od 8. veka. Nakon živopisne vožnje uskim putevima iznad terasastih pirinčanih polja obilazimo hram Tirta Empul koji je poznat po izvorima svete vode na kojima Balinežani obavljaju ritualna kupanja. U povratku obilazimo plantažu na kojoj se proizvodi jedna od najskupljih kafa na svetu Luwak, gde ćemo imati priliku da je degustiramo. U neposrednoj blizini se nalazi i Swing, čuvena ljuljaška u džungli kojom ćemo se vinuti visoko iznad džugle i dotaći samo nebo.

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice

*U cenu izleta nije uključena ljuljaška koja se doplaćuje na licu mesta

Južni Bali

Izlet uključuje obilazak južnog Balija uključujući plažu Dreamland i plažu Padang Padang. Slobodno vreme za opcioni ručak.
Posetićemo jedan od najimpozantnijih hramova na Baliju – Uluwatu, koji je izgrađen na vrhu strme litice, 70 metara iznad nemirnih talasa. Odavde se pruža neverovatan pogled na more i zalazak sunca, možda i najlepši na svetu. Pored impresivne lokacije hrama, zanimljivost je i ta što je naseljen majmunima, poznatim po tome što neretko znaju da ukradu stvari radoznalim turistima. Na samom kraju izleta sledi popularan Kecak dance – tradicionalni ples u kom je predstavljena borba dobra i zla. Performans počinje oko 18h, pred sam zalazak sunca. U okviru Uluwatu hrama, grupa muških plesača, bez muzike, oko vatre zabavlja gledaoce svojom tradicionalnom predstavom.

 

 

Cena izleta: 55€‎

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
Snorkeling sa mantama

Izlet uključuje odlazak gliserom do ostrva Nusa Penida i Lembongan, gde ćemo imati priliku da plivamo sa mantama i posetimo skrivene plaže i lagune. Naša prva stanica je uvala u kojoj se nalazi jedna od najlepših plaža na ostrvu Nusa Penida. Tu ćemo se zaustaviti kako bismo plivali i ronili sa ribicama drečavih boja, dok će dzinovski korali biti svuda oko nas. Nakon prvog snorkelinga sledi pauza za ručak na gliseru i izležavanje na sitnom belom pesku ispod palmi. Nastavljamo put ka zalivu Crystal bay, gde ćemo se susresti sa predivnim mantama. Mante su raže koje mogu dostići dužinu i do sedam metara, ali nisu opasne po ljude i hrane se isključivo planktonom. Zadiviće vas njihova lepota i spremnost na interakciju sa ljudima. Dok ove veličanstvene životinje budu kružile oko vas, dozivećete iskustvo koje ćete dugo pamtiti. Nakon što smo završili sa snorkelingom, vraćamo se na gliser i uživamo u vožnji do Balija.

Cena izleta: 140€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Povratni transfer gliserom do ostrva
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak, voće, sokovi i voda na gliseru
 • Takse
Tanah Lot i rafting (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak hrama Tanah Lot posle kojeg idemo na rafting rekom koja protiče kroz džunglu Ubuda. Naša prva stanica je Tanah Lot, hram koji datira iz 16-og veka i sagrađen je iz jednog komada stene koja je okružena morem, pa se do njega može doći samo za vreme oseke. Balinežani veruju da se odatle vidi najlepši zalazak sunca na celom ostrvu. Nakon Tanah Lot-a, putujemo ka centralnom Baliju gde ćemo napraviti pauzu za ručak i uživati u netaknutoj prirodi. Posle ručka nastavljamo put ka reci Ayung koja protiče kroz džunglu Ubuda i najduža je i najveća reka na Baliju. Pored spusta izazovnim brzacima, uživaćemo u prekrasnoj panorami netaknute prirode, vodopadima, sretati divlje životinje duž obale, poput velikih slepih miševa, crnih majmuna i još mnogo drugih. Ovakav vid zabave će definitivno oduševiti i zabaviti sve one željne avanture. Nakon ‘ veselog spusta ‘ povratak u Kutu.

 

 

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Oprema za rafting
 • Ručak
Istočni Bali (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak vodenih palata Tirta Gangga i Taman Ujung, hrama Goa Lawah i čuvenu Virgin Beach. Tirta Gangga je bivša kraljevska palata koju je 1946. godine sagradio poslednji kralj regije Karangasem – Anak Agung Anglurah Ketut. Zadiviće vas brojne fontane i vrtovi koji se nalaze u okolini palate. Jedinstveni stil mešavine kineske i balinežanske arhitekture u kom je izgrađen ceo kompleks, učiniće da se osećate kao u bajci. Obilazimo i vodenu palatu Taman Ujung u selu Seraya, koju su takodje sagradili kraljevi Karangasema. Nakon obilaska palate, odlazimo u hram Goa Lawah u čijem se sklopu nalazi pećina u kojoj živi na hiljade slepih miševa. Nakon obilaska hrama, pravimo pauzu za ručak na jednoj od najlepših plaža na Baliju. Za razliku od drugih plaža na ostrvu, Virgin Beach je specifična po netaknutoj prirodi, a pored činjenice da nema izgrađenih hotela i odmarališta, njena posebnost ogleda se i u odsustvu električne energije. 

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook