• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

KUBA AVANTURA - 16 DANA

KUBA AVANTURA - 16 DANA

KUBA AVANTURA - 16 DANA

 

TERMINI:

 

 

17. JUN – 02. JUL | Aktuelna cena 1799 eur

 

12. JAN – 28. JAN / 16 dana |  Promo 1599 eur  |  First minute  1699 eur  Regular 1799 eur

 

16. FEB – 02. MAR / 15 dana |  Promo 1549 eur  |  First minute  1649 eur  Regular 1749 eur

 

20. APR – 04. MAJ / 15 dana |  Promo 1549 eur  |  First minute  1649 eur  Regular 1749 eur

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – HAVANA

Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. U večernjim časovima let za Havanu sa presedanjem

 

Dan 2

HAVANA

Dolazak u Havanu u jutarnjim časovima, transfer do smeštaja, odnosno Casa Particulares. Slobodno vreme za istraživanje okoline u dogovoru sa vodičem. Noćenje.

 

Dan 3 – 5

HAVANA (3 noćenja)

Havana je prestonica Kube u kojoj stanuje 2,1 miliona stanovnika, što je čini najnaseljenijim mestom na Karipskim ostrvima. Već po izlasku sa aerodroma možete uočiti da se nalazite na nesvakidašnjem mestu. Ulicama krstare oldtajmeri kakvi se ne koriste u zapadnjačkim društvima već decenijama, a arhitektura je mešovita, predstavlja stapanje španske kolonijalističke gradnje, zajedno sa velikim, masivnim građevinama koje su tipične za komunizam. Ovde je veselo i bučno, ali ne i užurbano kao što je to u raznim drugim prestonicama. Meštani su nasmejani, spremni za razgovor i uvek oduševljeni kada spomenete da si sa prostora bivše Jugoslavije. Tamo nas i dalje pamte po Titu i njegovim dobrim odnosima sa Če Gevarom i Fidelom Kastrom. Najpre ćemo obići stari deo Havane (La Habana Vieja). To je jedan od najbolje očuvanih kolonijalističkih kompleksa u Americi i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a još od 1982. godine. Stara Havana je najvećim delom pešačka zona, istovremeno i turistički najposećeniji deo grada. Tu se nalazi dosta parkova, trgova i uskih ulica. Sa svih strana bićete okruženi starim građevinama, obojenim u živahne boje. Možete primetiti da je boja sa fasade izlizana i da su zidovi zgrada ispucali, ali starost zgrada nikako ne narušava njihovu lepotu. Šetamo do Plaza de Armas, jedan od najstarijih i najvažnijih trgova u kubanskoj istoriji. Izgrađen je početkom XVI veka, nedavno nakon što je Havana osnovana.

 

U centru trga nalazi se mermerna statua Karlosa Manuela de Sespedesa, nacionalnog heroja i borca za nezavisnost Kube. Onda sledi obilazak Muzeja revolucije. Ranije je ova građevina predstavljala predsedničku palatu gde je boravio i Flugencio Batista koji je upravo Kubanskom revolucijom zbačen sa vlasti. Šetnju nastavljamo do katedrale San Kristobal na trgu Plaza de la Catedral. Zanimljivo je da su se u ovoj katedrali čuvali posmrtni ostaci Kristofera Kolumba od 1796. do 1898. godine, nakon čega su prebačeni u Seviljsku katedralu u Španiji. Vredna pažnje je i kapelica El Template u kojoj je Havana i osnovana. Preporučujemo da u slobodno vreme obiđete još neke veće znamenitosti kao što su muzej grada Havane – Palacio de los Capitanes Generales, muzej ruma, takozvani Havana klub, Kubansku fabriku umetnosti – mesto gde se održavaju izložbe, svirke i filmske projekcije. Dan završavamo u baru Floridita i ispijamo daikiri, kubanski koktel, koji se pravi od ruma, citrusovog voća i šećera. Ostatak grada fakultativno obilazimo kabrioletima.

 

Vozimo se uz Malekon, štetalište dugo 8 kilometara, jednog od glavnog simbola Havane. Tu se pruža prelep pogled na raznobojne kućice različitih stilova, a sa druge strane videćete tirkizno more. Na šetalištu se obično okupljaju umetnici, boemi i parovi koji dolaze da sačekaju upečatljiv zalazak sunca.Obilazimo i Trg Revolucije, istorijsko mesto na kome je Fidel Kastro držao govore kojima je prisustvovalo stotine hiljada ljudi. I danas je Trg Revolucije bitno političko sedište, ujedno i najveći trg na Kubi. Na njemu dominira Memorijalna kula i spomenik Hozeu Martiju, revolucionaru i pesniku. Vozimo se pored groblja Cementario Colon u kome su sahranjene neke od najvažnijih ličnosti za Kubansku istoriju, razni revolucionari, umetnici, doktori i naučnici. Međutim, na ovom groblju nisu sahranjeni ni Če Gevara niti Fidel Kastro. Prolazimo i pored Havanskog univerziteta koji je bio jedan od prvih simbola otpora imperijalističkoj vladavini SAD-aObilazak završavamo prolaskom kroz četvrt Mira Mar. U okviru fakultativnog izleta posećujemo vilu Ernesta Hemingveja smeštenu u blizini Havane. Tu ćete čuti mnoge zanimljivosti o njegovom životu i stvaralaštvu. Vila ima veliku biblioteku sa preko 9000 knjiga i mnoštvo pehara iz lova. Iza vile je Hemingvejevo groblje kućnih ljubimaca, sa preko 50 sahranjenih mačaka. To je ujedno i poslednja prilika na ovom putovanju da posetimo znamenitosti koje smo prvi put propustili. Kupujemo suvenire, šetamo Malekonom, obilazimo muzeje i kafiće.

 

Dan 6 – 8

HAVANA – VARADERO (3 noćenja)

Napuštamo Havanu i idemo za Varadero u kome ćemo provesti tri noći. Varadero je pravo turističko mesto koje se nalazi na poluostrvu Hikakos, koje je idealno za sunčanje i uživanje na plaži. Jedna od najvećih plaža na Kubi se nalazi upravo ovde, prostire se na 22 kilometara, a odlikuje se sitnim, mekanim i belim peskom, tirkiznom vodom kakva se može videti samo na Karibima. Ovo mesto će se svideti i roniocima, plaža ima 25 ronilačkih mesta i marina parkova sa potopljenim čamcima i avionima koje turisti istražuju. Ovo je jedno od najboljih mesta za noćni provod, sa preko 100 diskoteka, barova i noćnih klubova u kome možemo ispijati rum i daikiri do zore, plesati uz ritmove salse i ćaskati sa druželjubivim lokalcima.

 

Dan 9 – 12

VARADERO – TRINIDAD (4 noćenja)

Opraštamo se od Varadera i putujemo za Trinidad u kome ćemo provesti narednih četiri noći. I pored velelepne Havane, Trinidad je najvećem broju putnika omiljena destinacija. Zašto? Zato što je arhitektura kolonijalizma ovde u ovom gradu u potpunosti očuvana, pa se stiče utisak kao da smo zalutali u XIX vek. Bićemo okruženi ulicama popločanim kaldrmom i šarenim, pastelnim kućicama koje su odlično održavane. Trinidad spada u najstarije kubanske gradove, brzo se razvio i postao ekonomski jak zbog proizvodnje duvana, šećerne repe i uzgoja stoke. Bogatstvo Trinidada se da videti zbog velelepnih vila koje se nalaze u njegovoj blizini. Vreme možete da provedete uživajući na plaži ili istražujući njegovu istoriju i kulturu. U blizini se nalazi Valle de los Ingenios gde možete videti polja šećerne repe koja se i dalje obrađuju. Preporučujemo da posetiš Playa Ancón gde ćete uz omiljeno piće uživati uz zalazak sunca i laganu muziku. Iz Trinidada idemo na dva fakultativna izleta. Disko drugari te vode na celodnevni izlet u Cienfuegos i Santa Klaru. Cienfuegos je manji grad na jugu Kube, njegov naziv u bukvalnom prevodu na srpski znači “Sto vatri”. I ovde ćemo se zajedno diviti neoklasicističkim građevinama koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Put nastavljamo do Santa Klare, mestu gde se odigrala jedna od najznačajnijih bitki za Kubansku Revoluciju. Obići ćemo memorijalni kompleks posvećen Če Gevari, kao i muzej u kome se nalaze njegovi posmrtni ostaci. Turu nastavljamo obilaskom Muzeja blindini voz, gde je slavni Če zablokirao šine i tako presreo i pobedio Batistinu vojsku. Vraćamo se u Trinidad u večernjim časovima.

 

Dan 13 – 14

TRINIDAD – HAVANA (2 noćenja)

Iz Trinidada se vraćamo u Havanu. To je ujedno i poslednja prilika na ovom putovanju da posetimo znamenitosti koje smo prvi put propustili. Kupujemo suvenire, šetamo Malekonom, obilazimo muzeje i kafiće.

 

Dan 15 – 16

HAVANA – BEOGRAD

Pakujemo se, opraštamo od Kube i obećavamo da ćemo se bar još jednom vratiti. U prepodnevnim časovima let za Beograd, sa presedanjem. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 17-06-2024 - datum povratka: 02-07-2024
Cena putovanja po osobi: 1599 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1699 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1799 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Havana – Beograd
 • Smeštaj na bazi 6 noćenja u Casa Particulares u Havani (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja u Casa Particulares u Varaderu (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja u Casa Particulares u Trinidadu (1/2 sobe)
 • SAMO ZA POLASKE 16.02. i 20.04: 6 noćenja u Casa Particulares u Havani, 3 noćenja u Casa Particulares u Varaderu, 3 noćenja u Casa Particulares u Trinidadu
 • Svi transferi na Kubi prema programu putovanja (kombi ili mini bus)
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza (za državljane Srbije nije potrebna)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice za kulturno - istorijske spomenike
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

HAVANA

Casa Particular je locirana u starom delu grada. Svaka soba poseduje sopstveno  kupatilo i klima-uređaj. U okviru kuće se nalazi kuhinja koja je na raspolaganju svim gostima. Postoji mogućnost doplate za doručak.

 

VARADERO

Casa Particular je locirana na 10 minuta hoda od plaže. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klima-uređaj. U dvorištu kuće nalazi se bašta sa terasom. Postoji mogućnost doplate za doručak.

 

TRINIDAD

Casa Particular je locirana na 5 minuta hoda od starog dela grada. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klima-uređaj. U okviru kuće nalazi se bašta sa terasom. Postoji mogućnost doplate za doručak.

Fakultative

Panoramsko razgledanje Havane i vožnja kabrioletima

Izlet započinjemo panoramskim razgledanjem modernog dela Havane.

Zaustavljamo se na trgu Revolucije kako bismo napravili autentične slike. Nastavljamo sa razgledanjem Avenue of the President, Havana Univerziteta i Malecona. Nakon obilaska modernog dela Havane uputićemo se u stari deo Havane koji je pod zaštitom Unesca i obići Veliki Teatar, Central Park, Capitol, Avenidu Del Prado i završiti razgledanje Moroa.

Vežite pojaseve jer naši kabrioleti kreću 😉 

Cena izleta: 55€

U cenu izleta je uključeno:

 • Panoramsko razgledanje Havane

 • Vožnja kabrioletima

 • Vodič

Playa Larga

Izlet započinjemo kratkom vožnjom kroz provinciju Matanzas. Nakon toga prelazimo na vožnju brzim čamcima duž reke Hatiguaniko. Tokom vožnje uživaćemo u nestvarnim pejzažima koji će nas okruživati. Prva stanica je Fiesta Campesina, hacijenda koja je mešavina hotela, farme i muzeja gde možete videti tipičnu floru i faunu karakterističnu za karipsko područje kao i životinje specifične za ovo područje. Videćemo Kubanskog gara, odnosno najstariju vodenu životinju na ostrvu, Hutia , odnosno pacova koji živi na drvetu, a svojim izgledom najviše podseća na lisicu.

Nakon obilaska ove prelepe farme sledi ručak u lokalnom restoranu, u kom ćete pored sjajne kubanske hrane imati priliku da uživate u jednoj od najboljih kafa  (kafa se servira uz šećernu trsku).

Sledeće odredište nam je farma korokodila. Ovde ćete imati priliku da vidite proces hranjenja krokodila, i naravno da uživate u posmatranju životinja na nikad manjoj razdaljini od vas 😊

Nakon druženja sa krokodilima nastavljamo vožnju čamcem sve do turističkog centra Guama, odnosno do sela Taino gde ćemo videti pravo indijsko selo. Na živopisan način predstavljen je život na ovim prostorima godinama unazad. Improvizovane kolibe, statue, mnoštvo pelikana vratiće vas nekoliko vekova u prošlost.

Za kraj dana odlazimo na prelepu lagunu, gde ćemo uživati u tirkiznoj boji vode i kupanju. Uživamo u prelepom doživljaju sve do zalaska sunca.

U večernjim časovima, vraćamo se u Varedo kako bismo sumirali utiske ovog fantastično ispunjenog dana.

Cena izleta: 65 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Ulaznice
 • Ručak
 • Vodič
Vinjales - dolina duvana (privatna tura)

Tokom ovog celodnevnog izleta obilazimo dolinu Vinjales koja se nalazi u provinciji Pinar del Rio i poznata je po najvećoj proizvodnji duvana na Kubi. Glavna odlika doline su krečnjačke formacije – mogotes koje kao glave šećera skrivene pod bujnom vegetacijom izranjaju svuda unaokolo. Naša prva stanica je  vidikovac Los Hazmines (Los Jazmines) sa kojeg se pruža nesvakidašnji pogled na dolinu. Nakon vidikovca nastavljamo put do pećine Cueva del Indio (Pećine Indijanaca) gde ćemo ići u vožnju čamcima i videti vrlo interesantne formacije stena. Sledi poseta seoskom domaćinstvu koje se bavi proizvodnjom duvana. Dok slušamo interesantnu priču o proizvodnji duvana, žena seljaka nas poslužuje kafom i tompusim. Nakon što smo naučili dosta o duvanu nastavljamo sa istraživanjem okoline i uživamo u netaknutoj prirodi na ručku koji su nam spremili ljubazni lokalci. 

Cena izleta: 85€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz Havana-Vinjales-Havana
 • Vožnja čamcima kroz pećinu
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Lokalni stručni vodič u Vinjalesu
 • Ručak
 • Degustacija kafe i tompusa
Hemingvejeva kuća (privatna tura)

Vozimo se kroz Havanu ka kući u kojoj je Ernest Hemingvej živeo dok je pisao knjigu Starac i more. Hemingvejeva kuća Vila Finca la Vigia je izgrađena 1887. godine i nalazi se u blizini Havane u mestu San Francisco de Paula. U vili se nalazi biblioteka s 9.000 knjiga, pehari iz lova, neobično groblje kućnih ljubimaca na kom su sahranjene Hemingvejeve mačke, njegova garderoba i jos dosta toga zanimljivog. Posebnost vile je botanički vrt s tropskim biljem, u kojem se nalazi i brod kojim je u selu Cojimar sa svojim prijateljima Kubancima išao na pecanje. Nakon što smo posetili ovu impresivnu vilu vraćamo se u centar Havane i obilazimo Floriditu – bar u kojem je Hemingvej pio daikiri i Bodequita del Medio – bar u kom je čuveni pisac uživao u svom mohitu.

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Ulaznica
 • Ručak
Kayo Iguana

Odlazak do ostrva Kayo Iguana katamaranom, nezaboravno je iskustvo tokom kog ćete moći da partijate, ali i da uživate u plavetnilu Karipskog mora. Kayo Iguana (Ostrvo iguana) koje je poznato po tome da na njemu živi na stotine iguana koje su već navikle na ljude i željno ih iščekuju kako bi im otele deo ručka :). Pored iguana, tu su i prelepe plaže sa sitnim belim peskom na kojima ćemo se izležavati dok nas zapljuskuju talasi tirkiznog mora. U povratku sa ostrva idemo na snorkeling u jednu od skrivenih laguna, gde ćemo istraživati podvodni svet bogat različitim vrstama riba i korala.

Cena izleta: 85€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od smestaja do luke
 • Prevoz katamaranom Trinidad-Cayo Iguana-Trinidad
 • Piće na katamaranu ( alkoholno i bezalkoholno )
 • Ručak na ostrvu
 • Oprema za snorkeling
 • Takse za nacionalni park
   
   
Cienfuegos i Santa Klara ( privatna tura )

Celodnevni fakulatativni izlet uključuje obilazak Cienfuegosa i Santa Klare.  Naša prva stanica je Cienfuegos, gradić koji Kubanci nazivaju Biser juga, a u bukvalnom prevodu na srpski jezik, ime mu je „Sto vatri“. Obići ćemo centar grada koji je pod zaštitom UNESCO-a i uživati u razgledanju savršeno očuvanih zdanja španskog neoklasicizma. Nakon obilaska Cienfuegosa nastavljamo put ka Santa Klari, gradu u kome se odigrala jedna od odlučujućih bitki za pobedu u revoluciji. U Santa Klari idemo u obilazak memorijalniog kompleksa Če Gevara (Memorial Che Guevara) gde se sa jedne strane nalazi muzej a u drugom delu posmrtni ostaci čuvenog revolucionara kao i njegovih saboraca iz rata u Boliviji 1967. godine. Nakon toga odlazimo do muzeja Blindirani Voz gde je Če sa lokalnim stanovnistvom onesposobio vozne sine i presreo, a zatim i pokorio Batistinu vojsku koja je krenula u Santiago de Kuba (Santiago de Cuba) kao pomoc vojsci koju je Fidel Kastro (Fidel Castro) sa svojim saborcima napao. 

Cena izleta: 85€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Ulaznice 
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook