• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

LISABON - 6 DANA

LISABON - 6 DANA

LISABON - 6 DANA

 
 
TERMINI:

 

 

 12. JAN – 17. JAN |  Promo  799 eur  |  First minute  899 eur  | Regular cena 999 eur
17. JAN – 22. JAN |  Promo  799 eur  |  First minute  899 eur  | Regular cena 999 eur

Plan i program putovanja

 Dan 1

BEOGRAD – LISABON

Sastanak na Aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme i let do Lisabona sa presedanjem u Amsterdamu. Dolazak u Lisabon u popodnevnim časovima i transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom u dogovoru sa vodičem. Noćenje.

 

Dan 2

LISABON

Nakon doručka spremamo se za susret sa svim lepotamo koje Lisabom priprema za nas. Prvog dana realizujemo izlet koji je uključen u cenu „Panoramsko razgledanje Lisabona“. Prva stanica na našem putovanju biće park Edvard VII i fotografisanje na jednom od najlepših vidikovca koji se nalazi upravo ovde.  Ovaj grandiozni zeleni park od 25 hektara se prostire od Avenije slobode i trga Pombal pa do centra grada. Engleski kralj Edvard VII je 1903, godine posetio Portugal u cilju jačanja državnih odnosa Velike Britanije i Portugala. Pre toga ovaj park se zvao park Slobode, a nakon 1945. godine, park je restauriran onako kako i danas izgleda. U parku se svake godine održava sajam knjiga, a tu se nalazi i staklena bašta veličine 2 hektara, sa biljkama iz celog sveta.

Park ima uredjene pešačke staze, koje su oivičene visokim drvećem, veoma lepo uredjene i održavane travnjake i predivan pogled na zaliv ispred Lisabona. Ovo je najveći park u gradu i obzirom da se nalazi na malom uzvišenju on ima predivan pogled na more. Nastavljamo naše istraživanje šetnjom do Kule Belem, najposećenijeg turističkog mesta u Lisabonu. Izgradnja tornja je započela 1516. godine, a  nakon četiri godine, Torre de Belém bio je potpuno gotov. Inicijalno toranj je služio u odbrani obrane od neprijatelja (topovi još uvek postoje u njemu) , a nešto kasnije, odbrana više nije bila potrebna, pa toranj više nije služio kao takav. Služio je kao svetionik, kao i zatvor, a takođe je bio i središte naplate poreza. Obilazimo Manastir Jeronimos čija je izgradnja započeta 1501. godine, a završena je u XVII veku. Manastir je radjen po projektu portugalskog arhitekte Diogo de Boitaca, a podignut je na mestu kapele gde su se Vasco da Gama i njegova posada molili pre puta za Indiju. Manastir predstavlja simbol sećanja na putovanje Vasca de Game. Upravo, ovde se nalazi i grobno mesto Vasca de Game, smešteno unutar crkve. Osim njegovog groba, ovde se nalazi i grob pesnika Luisa de Camoesa, autora epa Lusijade posvećen Vascu da Gami.  Osim njihovih grobova, u manastiru Jeronimu se nalaze i grobna mesta istorijskih ličnosti Portugala.

Za sam kraj ostavljamo obilazak najstarijeg dela Lisabona – Alfamu. Zaustavljamo se na Trgu Praca Do Comercio koji je oivičen morem sa jedne, i zaštićen zgradama sa druge strane, i (Praça do Comércio) ima ulogu pažljivo ukrašene gradske kapije. Pre velikog zemljotresa koji je pogodio Lisabon 1755. godine i uništio njegov veći deo, bio je sedište kraljevske porodice i nosio je ime po palati koja se na njemu nalazila. Razoreni grad mnoge bi odveo u očaj, ali Markiz de Pombal u nesreći je video priliku za obnovu. Terreiro do Paço postao je centar svih trgovačkih poslova, a uz promenjenu funkciju došlo je i novo ime. Pešačimo kroz Porta De Sol i spuštamo se do Alfame – najstarije i verovatno najinteresantnija četvrt u Lisabonu koja se prostire između gradskog zamka i reke Težo. Nekada davno, čitav Lisabon se nalazio u okviru granica Alfame, današnjeg starog grada koji je i najpopularnija oblast među turistima. U Alfami se nalaze neke od najpoznatijih znamenitosti u Lisabonu, ali ono što ovu četvrt čini zaista posebnom jeste da kojom god uličicom krenete ili u koji god ćošak da zavirite, sasvim sigurno nećete ostati ravnodušni. Ovde ćemo šetati i obilazite najznačajnije atrakcije: Lisabonska katedrala, Tramvaj 28, itd. Noćenje.

 


Dan 3 – 5

LISABON (3 noćenja)

U toku našeg boravka u Lisabonu pored dobre zabave i provoda iskoristićemo vreme najbolje moguće za obilazak najznačajnijih mesta u ovom bajkovitom gradu. Smeštena u živopisnoj brdovitoj oblasti 30 kilometara severozapadno od Lisabona, Sintra je mali klimatski raj i omiljeno izletište stanovnika portugalske prestonice. Mnogobrojne palate i letnjikovci, od kojih je većina pod zaštitom Uneska, svedoče o raskoši, bogatstvu, ali i ekscentričnosti portugalske aristokratije i buržoazije. Gradić je prava vazdušna banja, sa mnogobrojnim izvorima vode i bujnim zelenilom koje kulja sa svih strana, odmarajući vam i oči i dušu. To su prvo primetili portugalski kraljevi još u 16. veku, a zatim i bogata vlastela, pa su u Sintri nikle velelepne palate, koje svojom arhitekturom, stilom i odabirom boja danas mame na hiljade turista. Videćemo i Nacionalnu palatu u Sintri koja predstavlja nekadašnju rezidenciju portugalskih kraljeva sagrađena na mestu jednog od dva mavarska dvorca u gradu. Kao i druge palate u Sintri, i Nacionalna palata je mešavina više arhitektonskih stilova — a najpoznatija je po dva visoka dimnjaka koji dominiraju gradskom panoramom. Nezaobilazna stanica na našem putovanju je Cabo da Roca koji je u 17. veku bio jedna od najvažnijih tački odbrane luke u Lisabonu. Ovaj rt imao je veliku ulogu u vreme Španskog rata za nezavistnost, u 19. veku, u kojem su Španija i Portugal uz pomoć Velike Britanije zajedno istupile u borbi protiv Napoleonovih osvajanja. Cabo da Roca nalazi se u parku prirode Sintra-Kaškaiš, na oko 40-ak kilometara od Lisabona.

Posetićemo jedan od najlepših gradova i najmodernijih letovališta u Portugalu – Kaškaiš. Ovo mesto je od malog, tradicionalnog ribarskog sela postalo jedno od najtraženijih letnjih destinacija u Evropi. Preokret se dogodio u 19. veku kada je kralj Luis I odlučio da tvrđavu iz 17. veka preuredi u svoju letnju rezidenciju. Ovo je bio poziv lisabonskoj aristokratiji da krene kraljevim stopama, pa je u ovom malom gradiću za kratko vreme izgrađeno mnoštvo luksuznih palata i vila. U samom Kaškaišu veliku atrakciju predstavlja i istorijski deo grada koji u potpunosti odgovara duhu vremena u kojem je građen i koji ovom, ipak, malom mestu daje posebnu atmosferu čineći ga tako različitim od još jednog u nizu odmarališta pored mora.

Slobodno vreme koristimo za šoping, šetnje kroz male uske ulice opasane kaldrmom, vožnju tramvajima i degustaciju raznoraznih tradicionalnih đakonija. U večernjim časovima se zabavljamo u nekom od mnogobrojnih restorana uz zvuke fado muzike i ljubazne domaćine. Takođe izdvajamo kao obaveznu posetu Manastiru Batalja (jedan od najleših manastira). Manastir Bataglia je kombinacija kasnogotičkog i manuelinskog stila. Izgradnja, koja je započela 1386. godine, bila je duga: petnaest arhitekata je preuzelo projekat, zamjenjujući jedan drugog. Manastir je preživio prirodnu katastrofu, vojnu invaziju i zaborav. Obnova je počela 1840. Nastavljeno je do početka prošlog stoljeća, ali nije u potpunosti završeno: panteon u obliku rotonde, nazvan Capelas Imperfeitas (Nedovršene kapele), ostao je bez kupole.

 

Dan 6

LISABON – BEOGRAD

Jutarnji let za Beograd, uz presedanje u Amsterdamu. Obzirom da je pauza u Amsterdamu nešto veća, preporuka za obilazak Amsterdama u povratku. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 12-01-2024 - datum povratka: 17-01-2024
Cena putovanja po osobi: 799 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!899 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja999 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Lisabon – Beograd
 • Svi transferi u Lisabonu prema programu putovanja (kombi ili mini bus)
 • Smeštaj na bazi 5 noćenja sa doručkom u Hotelu 4* (1/2 sobe) u Lisabonu
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza (za državljanje Srbije Viza nije potrebna)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • prilikom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

HOTEL 3* LISABON

Hotel je smešten u širem centru Lisabona. U neposrednoj blizini se nalazi i stanica metroa, kao iveliki broj prodavnica i restorana. Sve sobe su dvokrevetne i poseduju klimu, sef, flat – screen Tv sa kablovskim kanalima, telefon, minibar i besplatan Wi-fi. Takođe peškiri i fen za kosu su obezbeđeni.

Fakultative

PANORAMSKO RAZGLEDANJE LISABONA

Prva stanica na ovom izletu biće park Edvard VII i fotografisanje na jednom od najlepših vidikovca. Ovaj grandiozni zeleni park od 25 hektara se prostire od Avenije slobode i trga Pombal pa do centra grada. Park ima uređene pešačke staze, koje su oivičene visokim drvećem, lepo uređene travnjake i pogled na zaliv ispred Lisabona. 

Nastavljamo sa posetom velelepne Kule Belem, najposećenijeg turističkog mesta u Lisabonu. Izgradnja tornja je započeta 1516. godine, a  nakon četiri godine, Kula Belem bila je potpuno završena. Nakon toga obilazimo Manastir Jeronimos koji je rađen po projektu portugalskog arhitekte Diogo de Boitaca, a podignut je na mestu kapele gde su se Vasko de Gama i njegova posada molili pre puta za Indiju. Manastir predstavlja simbol sećanja na putovanje Vaska de Game. Upravo, ovde se nalazi i grobno mesto Vaska de Game, smešteno unutar manastira. Za sam kraj ostavljamo obilazak najstarijeg dela Lisabona – Alfamu.

Zaustavljamo se na Trgu Komersio koji je oivičen morem sa jedne i zgradama sa druge strane, Trg Komersio ima ulogu pažljivo ukrašene gradske kapije. Trg je predstavljao sedište kraljevske porodice i nosio je ime po palati koja se na njemu nalazila. Nakon rekonsturkcije posle zemljotresa kojim je Lisabon pogođen 1755.god, Terreiro do Paço je postao centar svih trgovačkih poslova, a uz promenjenu funkciju došlo je i novo ime.

Prolazimo kroz Porta De Sol i spuštamo se do Alfame – najstarija četvrt u Lisabonu koja se prostire između gradskog zamka i reke Težo. Nekada davno, čitav Lisabon se nalazio u okviru granica Alfame, današnjeg starog grada koji je i najpopularnija oblast među turistima.

Cena izleta: 55

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer

 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta

Sintra, Cabo da Roca, Cascais

Smeštena u živopisnoj brdovitoj oblasti 30 kilometara severozapadno od Lisabona, Sintra je mali klimatski raj i omiljeno izletište stanovnika portugalske prestonice. Mnogobrojne palate i letnjikovci, od kojih je većina pod zaštitom Uneska, svedoče o raskoši, bogatstvu, ali i ekscentričnosti portugalske aristokratije i buržoazije. Gradić je prava vazdušna banja, sa mnogobrojnim izvorima vode i bujnim zelenilom koje kulja sa svih strana, odmarajući vam i oči i dušu. To su prvo primetili portugalski kraljevi još u 16. veku, a zatim i bogata vlastela, pa su u Sintri nikle velelepne palate, koje svojom arhitekturom, stilom i odabirom boja danas mame na hiljade turista. Videćemo i Nacionalnu palatu u Sintri koja predstavlja nekadašnju rezidenciju portugalskih kraljeva sagrađena na mestu jednog od dva mavarska dvorca u gradu. Kao i druge palate u Sintri, i Nacionalna palata je mešavina više arhitektonskih stilova — a najpoznatija je po dva visoka dimnjaka koji dominiraju gradskom panoramom. Nezaobilazna stanica na našem putovanju je Cabo da Roca koji je u 17. veku bio jedna od najvažnijih tački odbrane luke u Lisabonu. Ovaj rt imao je veliku ulogu u vreme Španskog rata za nezavistnost, u 19. veku, u kojem su Španija i Portugal uz pomoć Velike Britanije zajedno istupile u borbi protiv Napoleonovih osvajanja. Cabo da Roca nalazi se u parku prirode Sintra-Kaškaiš, na oko 40-ak kilometara od Lisabona.

Posetićemo jedan od najlepših gradova i letovališta u Portugalu – Kaškaiš. Kaškaiš se nalazi na samom ušću u reku Težo. Ovo mesto je od malog, tradicionalnog ribarskog sela postalo jedno od najtraženijih letnjih destinacija u Evropi. Preokret se dogodio u 19. veku kada je kralj Luis I odlučio da tvrđavu iz 17. veka preuredi u svoju letnju rezidenciju. Ovo je bio poziv lisabonskoj aristokratiji da krene kraljevim stopama, pa je u ovom malom gradiću za kratko vreme izgrađeno mnoštvo luksuznih palata i vila. U samom Kaškaišu veliku atrakciju predstavlja i istorijski deo grada koji u potpunosti odgovara duhu vremena u kojem je građen i koji ovom, ipak, malom mestu daje posebnu atmosferu čineći ga tako različitim od još jednog u nizu odmarališta pored mora.

Cena izleta: 70€

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer
 • Ulaznicu za Nacionalnu palatu
 • Lokalni vodič
 • Vodič
Obidoš, Alkobasa, Batalja i Nazare

Celodnevni  izlet “Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare”, je jedinstvena prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12.veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kudicama prekrivenim cvedem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvedoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12.i 13. veka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije – kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti.

U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najvede remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14.veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodidima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Nezaobilazna je  poseta Manastiru Bataglia (jedan od najleših manastira). Manastir Bataglia je kombinacija kasnogotičkog i manuelinskog stila. Izgradnja, koja je započela 1386. godine, bila je duga: petnaest arhitekata je preuzelo projekat, zamjenjujući jedan drugog. Manastir je preživio prirodnu katastrofu, vojnu invaziju i zaborav. Obnova je počela 1840. Nastavljeno je do početka prošlog stoljeća, ali nije u potpunosti završeno: panteon u obliku rotonde, nazvan Capelas Imperfeitas (Nedovršene kapele), ostao je bez kupole.

Cena izleta: 60€

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer

 • Ulaznica za manastir Bataglia

 • Stručni vodič

 • Vodič

Fado veče

Večernji izlazak u lokalni Portugalski restoran i uživanje u tradicionalnoj hrani i piću uz ritam fado muzike.

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer
 • Večeru
 • Piće
 • Fado program
 • Vodič
Share on TwitterShare on Facebook