• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

MAROKO i ISTANBUL - 10 dana

MAROKO i ISTANBUL - 10 dana

MAROKO i ISTANBUL - 10 dana

 

 

 

Program putovanja  MAROKO 8 DANA možete pogledati OVDE

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – ISTANBUL (1 noćenje)

Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let do Istanbula. Dolazak u Istanbul oko podneva. Smeštaj u hotel i fakultativno  razgledanje jednog od najveličanstvenijih gradova sveta – Istanbula, grada koji se prostire na dva kontinenta, grada bogate istorije i tradicije. Turu počinjimo na trgu Sultan Ahmet, koji je svojevremeno bio glavni gradski trg i hipodrom u nekadašnjem Konstantionopolju. Tu ćemo videti Plavu džamiju, monumentalnu Aja Sofiju i Topkapi palatu u kojoj se danas nalazi muzej carske riznice. Po završenom razgledanju, možemo obići Pijacu začina i otići do Kapali čaršije…

 

Dan 2 – 3

ISTANBUL – MARAKEŠ (2 noćenja)

U jutarnjim časovima pakujemo kofere i krećemo na aerodrom u Istanbulu, odakle imamo let za Marakeš, kog još nazivaju Biser juga i Crveni grad. Od trenutka kada nogom kročimo na njegovo tlo, ostaćemo zadivljeni kontrastom boja – oker boja gradskih zidina iza kojih se pružaju bujni buketi palme sa jedne strane i šarenolikog zelenila i kaktusa sa druge. Predstavljajući jedan od četiri kraljevska grada bio je prestonica svih dinastija, a osnovao ga je prvi kralj Jusuf Ibn Tahfin, podigavši 12km dugačke bedeme sa devet kapija. Za vreme vladavine Almoradiva u gradu je izgrađena jedna od najvećih džamija La Katubija koja je simbol ovog mesta i ima 70 metara visoki minaret vidljiv iz svakog dela grada. Palate kao iz bajki, luksuzni hoteli, prekrasne kuće sa unutrašnjim dvorištima, društvena okupljanja, sve ovo Marakeš ponosno koristi, a svi svetski lideri dolaze upravo ovde da se odmore i osete magiju očaravajućeg crvenog grada.

Imaćemo obilazak brojnih arhitektonskih znamenitosti, uključujući kazbe iz 12. veka, stari grad Medinu. Ješćemo čuveni kus kus na najvećoj pijaci Džema El Fna, što na arapskom znači sastanak mrtvih. U srednjem veku je bilo centralno mesto izvršenja smrtnih kazni, a danas se tu mogu pronaći mnogobrojni trgovci koji iznose robu, žongleri koji prave spektakle sa užarenim loptama, plesači koji igraju i sviraju uz pratnju zmija i majmuna. Posetićemo i Baadi Palatu i videti kako u njenim odajama rode prave svoja gnezda, kraljevsku grobnicu dinastije Saadi iskopanu 1917. godine. Zelen i prostran grad Marakeš obiluje baštama i šumama. Bašte Majorelle, park Arsat Moulay Abde-ssalam, Bahia Palace baste, voćnjaci Menara i Agdal su mesta mira, opuštanja i uživanja, a svim turistima nude priliku za prijatnju vožnju u starim kočijama…

 

Dan 4 – 5

MARAKEŠ (2 noćenja)

Vreme koje provodimo u Marakešu iskoristićemo i da fakultativno odemo do podnožja planine Atlas i doline reke Urika, koja je udaljena samo 45 minuta od Marakeša. Njegovom stanovništvu predstavlja glavni beg od vrućine u vrelim letnjim mesecima. Upoznaćemo se sa berberskim selima i njihovim načinom života i uživati u prelepim krajolicima… Ićićemo na poznati Čez Ali večernji šou. Iskusićemo arapski noćni život dok nas zabavljaju marokanske folklorne grupe u tradicionalnim nošnjama, a za sam kraj videćemo kako se u središtu kompleksa trkaju konjanici dok nam priređuju spektakularan vatromet. Fakultativno ćemo otići i do Ouzoud vodopada. Oni su najviši vodopadi u severnom delu Afrike, a drugi najviši na celom kontinentu, jer dostižu čak 100 metara nadmorske visine. Nalaze se u predelima starih maslinjaka, koji su prirodno stanište majmuna, a samu okolinu naseljavaju domorodačka berberska plemena planine Atlas.

 

Dan 6

MARAKEŠ – ATLAS / Sahara (1 noćenje)

Ko svoju žeđ za adrenalinom nije utolio obilazeći magične krajolike Marakeša i uživajući u eksploziji ukusa marokanske kuhinje, jedinstven doživljaj pružiće mu pravi mali raj svih avanturista – jahanje kamila, obilazak Visokog atlasa i noćenje u velikim šatorima pustinje Sahara. Ovaj dvodnevni fakultativni izlet vodi nas daleko u duboki jug i područje pustinje, gde ćemo moći da osetimo autentičan arapski način života i posmatramo predivno zvezdano nebo nad Saharom. Usputno ćemo posetiti i predivni stari grad Ouarzazate i istorijski Kasbah Ait Ben Haddou, kulturni lokalitet koji se nalazi na UNESCO listi svetske baštine. Proćićemo i živopisnu pre-saharske zemlju u dolini reke Draa, sa fascinantnim obalama, koje se protežu na oko 200km duž prolaza i klanaca južnih planina. Naša glavna stanica je grad Zagora, zelena oaza i glavna tačka na poznatom karavanskom putu do Timbuktu.

 

Dan 7 – 8

MARAKEŠ (2 noćenja)

Po povratku u Marakeš imaćemo priliku i da fakultativno obiđemo Esauiru, „biser Maroka“ i beli grad na obali okeana. Ljubitelji mora i plaže moći će da urone svoje prste u vodu Atlantika, a sve umetničke duše biće oduševljene mnogobrojnim galerijama i umetničkim radnjama po kojima je Esauira poznata.

 

Dan 9

MARAKEŠ – ISTANBUL

Vreme do polaska na aerodrom koristimo da još malo uživamo u čarima Maroka, kupovinu suvenira i šoping uz cenkanje kakvo samo možete doživeti u arapskim zemljama. U popodnevnim časovima transfer do aerodroma i let za Istanbul.

 

Dan 10

ISTANBUL – BEOGRAD

U ranim jutarnjim časovima let iz Istanbula za Beograd. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima i kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 21-09-2020 - datum povratka: 30-09-2020
Cena putovanja po osobi: 679 eur - PROMO CENA ZA PRVIH 6 PRIJAVA!779 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja879 eur Regularna cena - za prijave od 30 dana pre početka putovanja pa do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Marakeš – Beograd sa svim taksama
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu u Istanbulu (1/2, 1/3 sobe)
 • 7 noćenja sa doručkom u Riadu (1/2, 1/3 sobe)
 • Svi transferi na destinaciji prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Maroko 
 • Viza za Tursku (za državljane Srbije nije potrebna)
 • Putno zdravstveno osiguranje (individualno)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Doplata za hotel 4* u Marakešu na bazi noćenja sa doručkom 
 • Individualni troškovi za vreme putovanja

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 100 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 100 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja 
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

ISTANBUL

Hotel kategorije 3* nalazi se u širem centru Istanbula na nekoliko minuta vožnje do Plave Džamije, Grand Bazara i Aja Sofije. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima – uređajem, sefom, mini – barom, fenom za kosu, flat -screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

MARRAKESH – RIAD

Riad je tip tradicionalne marokanske kuće ili palate sa unutrašnjim dvorištem ili vrtom. Nalazi se u širem centru Marakeša, u blizini Medine. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, jednostavne i ukrašene tradicionalnim marokanskim detaljima, a svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Wifi je dostupan gostima hotela.

 

MARRAKESH – HOTEL 4*

Hotel kategorije 4* nalazi se u širem centru Marakeša, u blizini Medine. Poseduje restoran, bar, otvoren bazen, spa i velnes centar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima – uređajem, sefom, mini – barom, fenom za kosu, flat – screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Dolina reke Urika

Odlazak u podnožje spektakularnih planina Atlas i poseta berberskom selu. Upoznaćemo se sa njihovim načinom života i uživati u prelepim krajolicima. Uveče je moguć fakultativni odlazak na poznati Čez Ali večernji šou. Iskusićemo pravi arapski noćni život dok nas zabavljaju marokanske folklorne grupe u tradicionalnim nošnjama, a za sam kraj videćemo kako se u središtu kompleksa trkaju konjanici dok nam priređuju spektakularan vatromet.

Cena izleta: 50 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od smeštaja u Marakešu do berberskih sela i doline reke Urika
 • Pratanja predstavnika agencije tokom izelta
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
Esauira (Essaouira)

Sjajna i opuštena Esauira, smeštena na atlanskoj obali Maroka je očaravajuća i mirnija alternativa užurbanom Marakešu. Ime grada na arapskom znači „mala slika“ jer je slikarima ovaj grad kao zemlja iz snova, zbog živahno plavo-bele medine okružene bajkovitim bedemima peščane boje i impozantnim kamenim vratima. Iza šarene luke prostire se miljama široka plaža koja je poznata po tome što se, usled čudnog delovanja struja tokom noći transformiše, pa svakoga dana izgleda drugačije. Na jednodnevni izlet u ovaj grad krećemo u jutarnjim časovima i napuštajući Marakeš prolazimo kroz dolinu Argana poznatu po tome što koze nastanjuju drveće. Približavajući se Esauiri, daleko od gradske buke, odmah ćemo se prepustiti ritmu muzike, jer ovaj grad je poznat po udaraljkama gnaoua. Ječćemo poznati marokanski đuveč – tažin i piti crni čaj, izležavajući se na plaži i uživajući u pogledu na velepni Atlantik. Ovaj grad posebno će očarati sve ljubitelje epske fantastike jer je u nekadašnjem Mogadoru snimana jedna od najpopularnijih serija današnjice – ,,Igra prestola”. Ulice ovog grada prepune su umetničkih galerija koje izlažu slike lokalnih umetnika. U večernjim časovima povratak u Marakeš.

Cena izleta: 50 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od smeštaja u Marakešu do Esauire
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
Vodopadi Ouzoud

U jutarnjim časovima napuštamo Marakeš i odlazimo 150 km severno od grada, do jednih od najlepših vodopada Severne Afrike. Prolazeći polja maslina dolazimo do Ouzoud vodopada, skupni naziv za nekoliko visokih vodopada koji se ulivaju u klisuru reke El Ebid, u provinciji Azilal. Ime reke na Arapskom znači reka robova, dok Ouzoud na berberskom predstavlja čin mlevenja žita, što potvrđuju mnogobrojne vodenice i fabrike mlinova u neposrednoj okolini regije. Prva stanica biće nam selo Ouzoud, gde ćemo imati priliku da se upoznamo sa berberskim svakodnevnim životom, njihovom bogatom tradicijom i kulturom. Nastavljajući šetnju kroz selo, mrežom staza kroz maslinjake i voćnjake, spuštamo se do podnožja vodopada, gde nas njihova buka i silina ostavljaju bez daha. Društvo nam prave majmuni koji žive u ovoj regiji, znatiželjni i željni hrane turista. Ukoliko nas posluži sreća, videćemo jedan od najneverovatnijih prizora u čitavom delu Maroka – Ouzoud dugu koju formira prelamanje sunčeve svetlosti kroz sitne kapi vodopada. U nekom od lokalnih restorana pravimo pauzu za ručak, kako bismo probali najukusniji tažin i najbolje masline iz okoline regije. Slobodno vreme koristimo da još malo istražujemo i uživamo u čudesnoj prirodi okoline, pre nego što nas zalazak sunca obavesti da je došlo vreme za povratak u grad.

Cena izleta: Na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od smeštaja do lokaliteta
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Pustinja Sahara/Zagora

Nestvarni pejzaži, jedinstvena priroda, pustinja dokle god vam seže pogled, duboki jug Maroka se prikrada mirno, tamo gde pesak stvara dine i palate, gde voda stvara zelene oaze, plodne ravnice i duboke doline. Među ovim prirodnim bogatstvima počinje naše dvodnevno putovanje i najluđa avantura. U ranim jutarnjim časovima napuštamo smeštaj i vozimo se između planina Visokog Atlasa i pustinjskih predela, do predivnog starog grada Ouarzazate. Utvrđenje iz drugog doba, senke palmi koje padaju na zidine i vodene klisure zajedno čine ovaj predeo poželjnim za filmske ekipe celog sveta. Grad ima i najbolje bioskope, a neki od filmova ovde snimani su „Dragulj sa Nila“ Luisa Tiga, „Gladijator“ Redlija Skota i „Asteriks i Obeliks“ Alena Šabata. Put nas dalje vodi do doline Draa, nekada najduže reke u Maroku, koja izvire u planinama Visokog Atlasa i navodnjava pre-saharska sela, pre nego što se ulije u Atlantik. Njena ogromna dolina je živopisan primer vrtova palmi, autentičnih kazbi i gostoljubivih berberskih sela. Po dolasku u Zagoru, čeka nas karavan kamila i njihovo jahanje kroz pustinjske dine, sa pogledom na zalazak sunca. Smeštamo se u naše privatne šatore i imamo slobodno vreme da istražimo pustinjske krajeve. Večera će nam biti servirana pod zvezdama, dok će nas naši nomadski domaćini zabavljati oko vatre u kampu, uz zvuke tambura. Za sve rano ranioce, tu je magičan doživljaj pustinjskog svitanja, a nakon doručka kamile nas vraćaju do kombija i nazad u grad, uz usputnu posetu sela Ait Ben Haddou. Svetska istorijska kasba je popularno mesto za fotografisanje i snimanje holivudskih filmova, a takođe jedan od lokaliteta na UNESCO listi svetske baštine. U večernjim časovima povratak u Marakeš.

 

Cena izleta: Na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od smeštaja do lokaliteta
 • Vožnja kamilama
 • Smeštaj u šatorima nomadskog sela Zagora sa večerom i doručkom
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook