• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

MAURICIJUS - 15 DANA

MAURICIJUS - 15 DANA

MAURICIJUS - 15 DANA

MAURICIJUS - 15 DANA

MAURICIJUS - 15 DANA

 
TERMINI:

 

28. FEB – 14. MAR |  Promo  1599 eur  |  First minute  1699 eur  Regular cena  1799 eur
03. MAR – 14. MAR (12 DANA) |  Promo  1399 eur  |  First minute  1549 eur  Regular cena  1649 eur

 

* * * PAKET OD 7 OBILAZAKA (IZLETA) UKLJUČEN U CENU PUTOVANJA * * *

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – MAURICIJUS

Jutarnji transfer do Budimpešte i let do Mauricijusa, preko Pariza. U večernjim časovima se ukrcavamo na let i naša tropska avantura počinje. Let iz Budimpešte sa presedanjem.

 

Dan 2

MAURICIJUS (1 noćenje)

U ranim popodnevnim časovima stižemo na rajsko ostrvo – Mauricijus, odakle se utapamo u nestvarnu atmosferu i vreo tropski duh lokalnog stanovništva.

Mauricijus je gusto naseljeno ostrvo sa oko 1,2 miliona ljudi. Ima reputaciju stabilnosti i rasne harmonije među svojim mešovitim stanovništvom. Čim kročite na zemlju Mauricijusa, jedno će vas pogoditi – ljudi. Mauricijus je poznat kao mesto u kojem društvo čine sve prisutne etničke grupe: Hindusi, Muslimani, Kreolci, Kinezi i Evropljani koji žive u miru i gde su sve kulture predaka očuvane. Ove karakteristike čine ostrvo jedinstvenim mestom na svetu, a Mauricijance poznatim po svojoj toleranciji i ljubaznosti prema svim ljudima.

Uz njihov spontani osmeh, odmah ćete osetiti dobrodošlicu. Ovaj topli stav je ukorenjen u narodu Mauricijusa koji je rezultat izuzetne mešavine kultura, religija i etničkih grupa. Upravo te razlike spajaju ljude i čine njihovu snagu. Sve zajednice žive u harmoniji negujući sopstvenu kulturu i nasleđe i dele ih sa gostujućim gostima. Reputacija mauricijanskog gostoprimstva nije precenjena!

Kilometri mauricijanskih peščanih plaža, skoro u potpunosti okružene koralnim grebenima, nude utočište za one koji žele da provode dane izležavajući se na plaži. Kristalno čista voda savršena je za ronjenje, plivanje, vožnju kajakom i to je samo početak. Ono što Mauricijus čini drugačijim je to što ima toliko toga da ponudi izvan plaže. Bilo da se radi o skoku padobranom iz aviona, planinarenju kroz planine i nacionalne parkove, šetnjom kroz živopisne pijace i hramove ili upijanju kulture, ovo je zaista destinacija za svakoga.

Glavni grad je Port Louis u kome se spajaju tradicionalno i moderno.

Kada izađemo sa aerodroma, čeka nas organizovan transfer do smeštaja u Trou-aux-Biches. Koristimo dan za upoznavanje sa okolinom, uživanje na plaži i pripremanje daljih aktivnosti. Noćenje.


Dan 3 – 13

MAURICIJUS (11 noćenja)

Smešteni smo u najatraktivnijem i najpopularnijem delu ostrva – Trou-aux-Biches, za koje mnogi kažu da se tu nalazi jedna od najlepših plaža na ostrvu sa belim, puderastim peskom i tirkiznom bojom mora. Idealna je i za posmatranje zalaska sunca. Raj za oči i fotoaparat. Tu se nalazi mnoštvo sadržaja, restorana, barova.

Naredne dane provodimo uživajući na plaži, kupanju, ali i istraživanju ostrva u sklopu fakultativnih izleta, počevši od samog glavnog grada Port Louis-a. Jedna od mnogobrojnih atrakcija sa kojom se susrećemo jeste i čuvena botanička bašta, gde ćemo imati priliku da vidimo mnoštvo najznačajnijih vrsta flore od kojih su neke jedinstvene u celom svetu jer sadrži mnoštvo autohtonih i endemskih biljaka, kao i čuveno jezero lokvanja. Botanička bašta Pamplemousses, poznata i kao Botanička bašta Sir Seewoosagur Ramgoolam, je nezaobilazna atrakcija tokom posete Mauricijusu.

Port Louis – ekonomsko središte ostrva, veoma je živahan tokom dana, vrvi od života. Posetićemo živopisnu pijacu, prošetati ulicama centra grada, isprobati ukuse mauricijanske ulične hrane i stopiti se sa lokalcima.

Krenućemo u istraživanje ostalih delova ostrva, neponovljivih predela i prelepih plaža. Popećemo se na najlepši vidikovac planine Le Morne, koja je takođe deo UNESCO svetske baštine, sa pogledom na okean koji oduzima dah dok pešačimo. Uživaćete praveći nezaboravne fotografije.

Tu je i izlet koji je uključen u cenu programa – čuveni Park prirode klisure Black River, koji je osnovan sa namerom da očuva i zaštiti mnoge ugrožene vrste biljaka i životinja sa prekrasnim pogledom na Aleksandrine vodopade. Sledi poseta Chamarel-u, jednom od najočuvanijih sela na ostrvu sa bujnim okruženjem. Takođe, još jedna od najposećenijih lokacija je Zemlja sedam boja, sa svojom jedinstvenom geološkom topografijom. Otkrivamo dine sa više nijansi koje nastaju oksidacijom minerala sadržanih u zemljištu. U blizini se možete diviti zadivljujućem vodopadu Chamarel sa rta.  Probaćemo rum u lokalnoj destileriji, raznovrsno tropsko voće, čajeve, specijalitete lokalne kreolske kuhinje i družiti se sa divnim ljudima.

Fakultativno obilazimo i Ile aux Cerfs – živopisno ostrvo koje se prostire na istočnoj obali Mauricijusa. Poznato je po belim peščanim plažama, svojim tirkiznim lagunama i po širokom spektru restorana, sportova na vodi i aktivnosti na kopnu. Kako uvek to biva na tropskim destinacijama, pokušaćemo da plivamo sa delfinima, ukoliko nam oni to dozvole. 😊

Svaki novi trenutak proveden na Mauricijusu, od ranog tropskog jutra do prelepih zalazaka sunca nad Indijskim okeanom, biće ispunjem neponovljivim i neobičnim iskustvom.

 

Dan 14 – 15

MAURICIJUS – BEOGRAD

Poslednji dan za oproštaj sa Mauricijusom. U kasnim popodnevnim časovima organizovan transfer do aerodroma na večernji let za Budimpeštu sa usputnim presedanjem. Opraštamo se od rajskog dela Afrike i sabiramo utiske. Sletanje u Budimpeštu u kasnim prepodnevnim časovima. Transfer do Beograda, na kućnu adresu. Kraj programa.

Cene i uslovi

datum polaska: 28-02-2023 - datum povratka: 14-03-2023
Cena putovanja po osobi: 1599 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1699 eur First minute - za prijave do 90 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1799 eur Regularna cena - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta za relaciju Budimpešta – Mauricijus – Budimpešta sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 12 ili 9 noćenja sa polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3* (1/2, 1/3 sobe)
 • Svi transferi na Mauricijusu prema programu putovanja
 • Povratni transfer sa/od kućne adrese od/do Budimpešte
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka
 • Paket 7 obilazaka i atrakcija:

- Grand Bassin kratersko jezero

- Lord Shiva statua i Sagar Shiv Mandir hindu hram

- Alexandra vodopad

- Chamarel vodopad

- Chamarel geopark

- Park prirode Black River Gorges

- Poseta destileriji ruma i degustacija

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • prilikom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

HOTEL 3*

Hotel je smešten na manje od 5 minuta između najlepših plaža ostrva – Trou aux Biches i Mont Choisy sa direktnim pogledom na more, kao i na 15 minuta vožnje od veoma živahnog turističkog mesta Grand Baie. Raspolaže sa dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, klima uređaj, sef, minibar. Hotel poseduje bazen, a sve sobe imaju balkon ili terasu. Doručak i večera se služe u okviru objekta.

 

Fakultative

Južna regija – park prirode Black River Gorges

Ovaj dan je namenjen za pravo uživanje u prirodi. Otkrijte Park prirode Black River Gorges, gde ćete videti mnoge ugrožene vrste biljaka i životinja i dobiti prekrasan pogled na Aleksandrine vodopade.

Park prirode Black River Gorges je najveća zaštićena šuma Mauricijusa. Ovo je najbolji način da uđete u duboku prirodu Mauricijusa, bez obzira na to da li više volite naporan uspon na najviši vrh ili ležernije lutanje kroz šumu. Dok šetamo usred prirode, ova zelena površina će nas ispuniti osećajem spokoja i mira. Ovaj rezervat prirode pruža preko 50 km staza kojima se može šetati i istraživati bogata i raznolika flora i fauna ostrva. Očaravajuće, divlje prostranstvo guste šume dom je za preko 300 vrsta cvetnih biljaka i 9 vrsta ptica jedinstvenih za Mauricijus, uključujući čuvenog ružičastog goluba, retku i ugroženu vrstu, koji se veoma postepeno vraća sa ivice izumiranja.

Tu je i Ganga Talao (poznato kao Grand Bassin) – kratersko jezero sa oko 550 metara nadmorske visine. Na obali se nalazi hram zajedno sa kolekcijom malih svetilišta posvećenih Bogu Šivi i drugim bogovima. Ganga Talao je glavna atrakcija na Mauricijusu, sa mnogo ljudi koji posećuju ovaj lokalitet kako bi se molili, meditirali, igrali se sa lokalnim majmunima ili jednostavno da šetaju pored jezera i uživaju u prekrasnim okolnim pogledima. Ovde je strogo zabranjeno pecanje zbog svete prirode jezera Ganga Talao.

Ko bude želeo, može se oprobati u zipline-u i vožnji kvadova u parku prirode La Vallée Des Couleurs.

Još jedna ključna atrakcija Mauricijusa je Zemlja sedam boja koja se nalazi u visovima Chamarel-a. Chamarel je jedno od mesta koja odražavaju autentičnost Mauricijusa. Neočekivani lokalitet formiran geološkim fenomenom koji je zemlji dao paletu od sedam boja. U blizini ćete biti zadivljeni pogledom na vodopad Chamarel sa vidikovca.

Izlet nastavljamo prema poznatoj destileriji ruma, gde učimo kako se pravi ovo čuveno piće i gde imamo priliku da degustiramo rum.

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer
 • Pratnja vodiča
 • Degustacija ruma
 • Ulaznice
Severozapadna regija - Dvorac Labourdonnaise, Botanička bašta, L’Aventura du Sucre i Port Louise

Izlet započinjemo posetom viktorijanskom dvorcu Labourdonnaise, najočuvanijoj viktorijanskoj kući na Mauricijusu u kojoj su potomci porodice Labourdannaise živeli 150 godina i koja poseduje svoju destileriju ruma gde ćemo degustirati 6 različitih vrsta ruma, kao i posetiti mali tržni centar Quartier des Serres u kojem se prodaju autentični mauricijiski suveniri.

Potom sledi obilazak neverovatne botaničke bašte Pamplemouss. Must-see lokacija tokom odmora na Mauricijusu. Takođe poznata kao Botanička bašta Sir Seevoosagur Ramgoolam, ova divna bašta stvorena je pre više od 300 godina, sadrži mnoštvo autohtonih i endemskih biljaka i čuveno jezero lokvanja. Botanička bašta se prostire na beskrajnim hektarima zemlje. Naseljena je sa više od 650 vrsta biljaka, među kojima su čuveni baobabi, Palmier Bouteille (The Bottle Palm Tree), neizbežni džinovski lokvanji, desetine lekovitih biljaka, veliki vrt začina, šećerna trska i još mnogo toga.

Jedna od glavnih atrakcija botaničke bašte je 85 različitih sorti palmi koje su donete iz različitih krajeva sveta, Centralne Amerike, Azije, Afrike i ostrva oko Indijskog okeana. Svetski lideri i članovi kraljevske porodice zasadili su mnoga drveća, uključujući princezu Margaretu – groficu od Snoudona, Indiru Gandi, Fransoa Miterana i Roberta Mugabea.

Nakon divljenja prelepoj bašti, naš izlet se nastavlja dalje ka fabrici šećera L’Aventura du Sucre gde ćemo nakon obilaska muzeja degustirati 12 vrsta autentičnog mauricijskog šećera, 6 vrsta meda i 12 vrsta ruma.

Na kraju, sama završnica ovog izleta jeste poseta glavnom gradu ovog ostrva – Port Louis. Živahan grad, ekonomsko središte ostrva, smešten na severozapadu zemlje. Posetićemo živopisnu pijacu, prošetati ulicama, posetiti istorijske i kulturne lokacije, probati ukuse mauricijanske ulične hrane i upoznati stanovništvo.

Ceo dan verovatno ne bi bio dovoljan da se vide sva zanimljiva mesta u Port Louis-u. Zapanjiće vas prelepa avenija oivičena ogromnim palmama, okrenuta prema luci. To je Place d’Armes koji vodi do zgrade vlade, izgrađene početkom 18. veka tokom francuske ere, u kojoj se sada održavaju sednice parlamenta.

Poseta pijaci Port Louis-a je obavezna. Krenućemo na putovanje za svoja čula, zabaviti se veoma nadahnutom živahnošću prodavaca, prateći aromatične mirise voća i povrća i isprobavajući one egzotične ukuse koji su nepoznati. Nema sumnje da ćete izaći sa osmehom na licu. Takođe se može videti i pijaca zanata i suvenira pored zone voća i povrća, pa se u ovom delu čaršije preporučuje cenkanje.

Mauricijanska ulična hrana je takođe veoma poznata, a Port Louis je idealno mesto za degustaciju svih ukusa koji čine kulinarsku kulturu Mauricijusa. Izbor je na vama: dholl puris i faratas – velike palačinke od brašna i graška servirane sa raznim začinjenim sosovima i karijem, čili torte – mali hrskavi kolači od slanutka sa čilijem, kineske knedle – ukusne kuglice od mesa i povrća i čuveni briyani – jelo od pirinča pripremljeno od povrća i mesa sa posebnim začinima. Prijatno!

Nakon divnog dana, ispunjenog mnogobrojnim aktivnostima, sledi povratak u smeštaj.

Cena izleta: 70€

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer
 • Pratnja vodiča
 • Ulaznice
Le Morne regija

Ovaj dan je namenjen uživanju na Le Morne plaži u trajanju od 1.30h, zatim odlazimo do vidikovca Mahonda koji nam je usput ka Gris Gris plaži na južnom delu ostrva gde ćemo provesti 1.30h.

Potom odlazimo u posetu prelepom kompleksu Le Domaine de Saint Aubin, koji uključuje ručak, kao i posetu fabrici šećera, ruma i vanile. Nakon ručka odlazimo na plažu Blue Bay gde ćemo ostati do sumraka kada se vraćamo u hotel.

Cena izleta: 50

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer
 • Pratnja vodiča
 • Ručak
 • Poseta fabrike šećera, ruma i vanile
 • Poseta navedenim plažama
Istočna regija - Trou d’eau Douce + Ile aux Cerfs Island

Ile aux Cerfs je živopisno ostrvo koje se prostire na netaknutoj zemlji istočne obale Mauricijusa. Poznato je po belim peščanim plažama, svojim tirkiznim lagunama i po širokom spektru restorana, sportova na vodi i aktivnosti na kopnu.

Ovaj dan je namenjen za vožnju katamaranom, opuštanje i zabavu na plažama sa razglednica. Uživaćemo u plivanju i ronjenju u laguni, kao i organizovanom ručku.

Cena izleta: 70€

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer
 • Pratnja vodiča
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak
Krstarenje na Severna ostrva Gabriel i Flat Island

Il Plate (koji se takođe naziva Flat Island) i Ilot Gabriel (Gabriel Island) su dva mala ostrva koja se nalaze oko 10 km severno od obala Mauricijusa. Obrubljeni belim peskom i povezani tirkiznom lagunom, nude savršeno očuvane pejzaže.

Cena izleta: 70€

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer hotel-katamaran-hotel
 • Pratnja vodiča
 • Krstarenje 2h u jednom pravcu na velikom katamaranu za 40 osoba
 • Ručak, kao i neograničeno alkoholno i bezakoholno piće
 • 2h na ostrvu Gabriel
Casela Safari Park + poseta plaži Flic en Flac

Čuveni Casela Safari Park – jedan od najpopularnijih parkova za zabavu i atrakcije na Mauricijusu koji nudi razne zabavne i uzbudljive aktivnosti. Park se prostire na preko 300 hektara i podeljen je u 5 zona, od kojih svaka ima svoje jedinstvene karakteristike. U sklopu posete parku uključen je safari u trajanju od 45 minuta, kao i Tulawaka gold coaster vožnja. Ono što posetu ovom parku čini još zabavnijim je to što će životinje dolaziti da nas dočekaju blizu autobusa i pokušaće da stupe u interakciju sa nama.

U parku se zadržavamo 4h i nakon toga odlazimo na prelepu Flic en Flac plažu uz opcioni tradicionalni ručak (Table du’Hote) kod lokalne porodice.

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer
 • Pratnja vodiča
 • Ulaznice
 • Safari vožnja džipovima u trajanju od 45 minuta
 • Tulawaka gold coaster vožnja
Share on TwitterShare on Facebook