• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

MEKSIKO NOVA GODINA - 19 DANA

MEKSIKO NOVA GODINA - 19 DANA

MEKSIKO NOVA GODINA - 19 DANA

 
 
TERMINI:
                     

 

         27. DEC – 14. JAN |  First minute 2499 eur  | Regular 2599 eur

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – MEKSIKO SITI

Sastanak na Aerodromu Nikola Tesla i let za Meksiko Siti preko Amsterdama. Sletanje u Meksiko Siti u popodnevnim časovima, transfer do hotela u širem centru grada. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 1 – 5

MEKSIKO SITI (4 noćenja)

Glavni grad Meksika, Meksiko Siti jedan je od najstarijih gradova na svetu sagrađen na ostacima legendarnog grada Tenochtitlan kog su osnovali Asteci. Grad broji više od 19 miliona stanovnika i spada u jedan od najvećih i najmnogoljudnijih gradova Latinske Amerike. Veliki broj istorijskih i kulturoloških znamenitosti čine ovu prestonicu uzbudljivom za najveći broj turista. Obići ćemo Velegradsku katedralu Uspenja Marije koja je najveća i najstarija u Americi i nalazi se na severnoj strani trga Zocalo. Katedrala je pod zaštitom UNESCO-a i nezaobilazan detalj našeg putovanja. Slobodno vreme koristimo za obilazak plutajuće pijace Xochimilco, na kojoj ćemo isprobavati raznorazne lokalne specijalitete i uz zvuke marijača ispijati jedinu originalnu Meksičku tekilu. Našu posetu Meksiko Sitiju  zaključujemo posetom istorijskog centra cele Južne Amerike – Teotihuacan. Najznajčajnije građevine posvećene su Mesecu i Suncu i mi ćemo u toku obilazaka piramida čuti neverovatnu priču o životu i civilizaciji Asteka. Možemo fakultativno obići muzej Fride Calo, plantaže agave, a u večernjim časovima prošetamo širokim bulevarima ispraćeni najlepšim zvucima marijača.

 

Dan 6

MEKSIKO SITI – KANKUN

Nastavljamo sa istraživanjem Meksika, napuštamo Meksiko Siti i putujemo ka Kankunu, najpoznatijem letovalištu na Karibima. Dolazak u Kankun u popodnevnim časovima. Nakon čekiranja u hotel koji se nalazi u Down Town-u idemo u obilazak okoline. Noćenje.

 

Dan 7 – 8

MEKSIKO SITI – KANKUN (2 noćenja)

Kankun se u poslednjih 20 godina razvio od malog ribarskog grada u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Sa svojim dugim peščanim plažama i tirkizno-plavom bojom mora on je pravi biser Kariba. Grad je podeljen na gradsku i hotelsku zonu, a spaja ih bulevar Kakulcan koji se pruža duž celog poluostrva. Na 23 km dugoj obali smešteno je čak 150 hotela, od manje luksuznih, preko svetski poznatih hotelskih lanaca kao što su Intercontinental, Hilton, Hyatt, Holiday Inn, do najluksuznijeg Moon Palace hotela. U gradu koji nikad ne spava, zagarantovane su dobre žurke u čuvenim klubovima Coco Bongo, Playboy, Mandala… Pored dobre zabave i prelepog Karipskog mora, Kankun poseduje i kulturno-istorijske spomenike.

 

Ukoliko ste obožavalac istorije, Museo Maya de Cancun je pravo mesto za vas. U ovom muzeju možete saznati mnogo toga o Majama i njihovoj civilizaciji. Tokom dana na raspolaganju su nam najrazličitije vrste zabave poput skijanja na vodi, paraglajdinga, ronjenja, druženja sa delfinima ili bliski susreti sa ajkulama. Tu su i luksuzni tržni centri i mnogobrojni restorani svih svetskih kuhinja. Za vreme boravka u Kankunu fakultativno ćemo obići ostrvo Isla Mujeres (Ostrvo žena), koje se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini. Ostrvo je dugačko 8 km i široko 800 m (u najširem delu) i za razliku od Kankuna, Isla Mujeres je uspeo da zadrži svoj stari ritam, tradiciju i običaje. Najveća atrakcija ostrva je podvodni muzej Musa sa zbirkom od preko 500 skulptura potopljenih u more – savršeno mesto za ljubitelje ronjenja i snorkelinga. Ostrvo je i mesto okupljanja mladih ljudi, bekpekera i avanturista iz celog sveta. Uživaćemo u miru i tišini i pijuckati koktele.

 

Dan 9

KANKUN – MERIDA

Nastavljamo našu avanturu, napuštamo Kankun i putujemo ka Meridi, glavnom i najvećem gradu Jukatana. Dolazak u Meridu u popodnevnim časovima. Nakon čekiranja u hotel koji se nalazi u centru grada idemo u obilazak okoline. Noćenje.

 

Dan 10 – 11

MERIDA (2 noćenja)

Merida je osnovana 1542. godine, kada je španski osvajač Francisco de Montejo zauzeo drevni majanski grad T’ho. Ovaj kosmopolitski grad sa muzejima, galerijama i impozantnim građevinama duž avenije Paseo Montejo neće vas ostaviti ravnodušnim. Merida se odlikuje autentičnom španskom arhitekturom iz 16-og veka, iz kog datira i najstarija katedrala na kontinentu San Ildefonso, sagrađena od blokova porušenih majanskih piramida. Na 30 km od grada nalazi se Meksički zaliv i njegov najlepši deo – Obala flamingosa koja se proteže između luke Progreso i Celestun rezervata, a koju svakako treba posetiti…      

 

Iz Meride pravimo celodnevni fakultativni izlet u Chichen Itzu – arheološko nalazište iz doba civilizacije Maja. Chichen Itza je pod zaštitom UNESCO-a, a 2007. godine proglašena jednim od sedam svetskih čuda novog sveta. Obićićemo piramide El Kasitiljo, Hram 1000 stubova, Hram ratnika, opservatorijum, ženski manastir… Upoznaćemo se sa životom i običajima majanskog naroda, videćemo kako su prognozirali vreme i predviđali događaje svojim čuvenim kalendarom.

 

Dan 12 

MERIDA – PLAJA DEL KARMEN

Napuštamo Meridu i putujemo u letovalište Plaja Del Karmen. Stižemo u Plaju u večernjim časovima i žurimo u neki od mnogobrojnih klubova i beach barova, gde ćemo ispijati koktele do ranih jutarnjih sati. Noćenje.

 

Dan 13 – 17

PLAJA DEL KARMEN (5 noćenja)

Beskrajno duga peščana plaža, tirkizno-plavo more, beli pesak, suvenirnice, meksičke kantine, marijači, tequila… Plaja Del Karmen je magnet za avanturiste i glavna stanica svih putnika koji posete Jukatan. Iz Plaje su dobro organizovani izleti u okolna mesta, nacionalne parkove, Cenote (pećine ispunjene kristalno čistom vodom) i stare majanske gradove. Trudimo se da obiđemo što više, uživamo u predivnoj prirodi, učimo o civilizaciji koja je živela na ovim prostorima, istražujemo okolinu. Organizovaćemo fakultativni izlet u Tulum, stari majanski grad koji je udaljen 70 km od Playa-e.

 

Arheološka zona Tuluma se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca, sa spektakularnim pogledom na Karipsko more. Ispod ruševina se nalazi jedna od najlepših plaža na svetu. Pogled na nju ostavlja bez daha. Ovde će iguane slobodno šetati pored vas, a možda ćemo videti i kako morske kornjače polažu jaja u pesku. Okolina Playa-e je raj za ronioce, ljubitelje životinja i ljude istraživačkog duha. Možemo posetiti i ekološko-arheološki park Xcaret, nacionalni park Xel-Ha, ostrvo Cozumel… Na raspolaganju su nam Xplor avanturističke ture, kupanje u Cenotama, plivanje sa delfinima.

 

Dan 18 – 19

PLAJA DEL KARMEN – KANKUN – BEOGRAD

Pakujemo stvari i putujemo do Kankuna, odakle u večernjim časovima imamo let za Beograd (preko konekcionog grada). Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 27-12-2023 - datum povratka: 14-01-2024
Cena putovanja po osobi: 2499 eur First minute - za prijave do 90 dana pre početka putovanja ili do popune grupe2599 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Meksiko Siti -  Kankun - Beograd sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Mexico City – Cancun sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 5 noćenja u hotelu sa 3* u Meksiko Sitiju (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja u hotelu sa 3* u Kankunu (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja u hotelu sa 3* u Meridi (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 6 noćenja u hotelu sa 3* u Plaji Del Karmen (1/2 sobe)
 • Svi transferi u Meksiku prema programu putovanja (kombi ili mini bus)
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza (za državljane Srbije viza je besplatna)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

MEKSIKO SITI

Hotel kategorije 3* lociran je u širem delu grada, u zoni Roma. Poseduje bar, restoran. Sobe su dvokrevetne I trokrevetne sa klima uređajem, telefonom, sefom i besplatnim Wi – Fi internetom.

 

KANKUN

Hotel kategorije 4* lociran je u Downtown-u Cancuna. Poseduje bar, restoran i otvoreni bazen. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa klima-uređajem, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

MERIDA

Hotel kategorije 4* lociran je u starom delu grada, u blizini centralnog trga Zocalo i katedrale San Ildefonso. Poseduje restoran, bar, bazen i besplatni Wi-Fi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom i  TV-om.

 

PLAJA DEL KARMEN

Hotel kategorije 3*  je lociran na 5 minuta hoda od plaže u samom centru grada. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa sefom, klima-uređajem, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom. Gostima sun a raspolaganju bazen i peškiri za plažu.

Fakultative

XOCHIMILCO

Poludnevni izlet započinjemo vožnjom kroz drevne kanale Meksiko Sitija i upoznajemo se sa tradicionalnom poljoprivrednom kulturom. Ideja ovog izleta jeste zabavno iskustvo otkrivanja ove svetske baštine sa namerom da naučimo kako Xcochimilco predstavlja više od turističke atrakcije. Nakon vožnje čamcima , nastavljamo šetnju koja je upotpunjena prelepim vulkanskim pejzažom, šarenilom čamaca, muzikom koja će nas pratiti I veselim meštanima koji nose različite vrste cveća na svojim brodovima. Sledeća stanica je farma Axolotl, nakon čijeg obilaska ćemo imati ručak u tradicionalnom Meksičkom restoranu.

Cena izleta: 80€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer

 • Ulaznice za sve lokalitete

 • Stručni vodič

 • Ručak (švedski sto)

 • Vodič

TEOTIHUACAN

Celodnevni izlet I obilazak drevnog grada Teotihuakana I upoznavanje lokalne kulture sa degustacijom različitih proizvoda. Izlet uklučuje zabavno I zanimljivo otkriće ove svetske baštine UNESCA, a sa ciljem da razumemo da je ovaj drevni grad više od skupa velikih piramida, već da je bio jedan od najvećih gradova na svetu 50 godina pre nove ere. Obilazak piramida će trajeti u proseku 3 sata, a zatim nastavljamo sa upoznavanjem lokalnih običaja I tradicija. Na pet minuta vožnje od Sunčevog hrama, nalazi se grad Mazapa koji će nam otvoriti svoja vrata I poželeti dobrodošlicu  u Mestizu, porodicu sa radionicom opsidijana u svojoj kući. Ovde ćemo čuti interesantnu priču o običajima I tradiciji ovog Naroda , a meštani će svojim iskustvom upotpuniti doživljaj. Takođe imaćemo priliku da kupimo zanimljive suvenire. Ručak je planiran nakon 14:00h u lokalnom Meksičkom restoranu.

Cena izleta: 100€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer

 • Ulaznice za sve lokalitete

 • Stručni vodič

 • Ručak (švedski sto) i bezalkoholno piće

 • Vodič

Mexico City - Gradska tura

Nekada izgrađen na deponiji, sa zapadne strane jezera, Tenochtitlan je postao prestonica Meksičko-Astečkog „carstva“ 1325. godine. Ovo mesto je razoreno od strane španskih osvajača, a zatim pretvoreno u prestonicu njihove potpuno nove kolonije. Danas, Centro Historico CDMX je svetska baština proglašena od strane UNESCO-a zahvaljujući neuporedivoj vrednosti sadržanoj u njegovih 9 kvadratnih kilometara. Zaranjaćemo u samu srž grada i zemlje, od dolaska Asteka do danas. Mesta za razgledanje i ulice će deliti fascinantne poglede dok saznajemo o usponu carstva do susreta sa Evropljanima, što je rezultiralo otkrićem najstarijeg grada i prestonice na američkom kontinentu. Obići ćemo Trg Zokalo, Astečke ostatke Velikog hrama , Metropolitsku katedrala Meksika, kuća pločica, palatu pošte, platu lepih umetnosti (sa muralom koji je izbrisan sa Rokfeler centra).

Cena izleta: 50 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča
Isla Holbox

Holbox  je ostrvo u meksičkoj državi Kvintana Ro, smešteno na severnoj obali poluostrva Jukatan. Dugačko je približno 41,84 kilometara, a široko 1,5 kilometara, a od kopna ga deli 10 km plitke lagune koja je dom flamingosa, pelikana i ostalih ptičjih vrsta. Ostrvu se pristupa trajektom iz kopnenog grada Chikuila, i praktično nema automobila, a prevoz većine stanovnika i turista obavljaju golf kolima ili mopedima.

U Holbox nije dozvoljen ulaz vozila kako bi se zaštitila životna sredina. Slobodno vreme možete iskoristiti za kupanje ili istraživanje ostrva peške ili biciklom.

Cena izleta: 80 eur

 

U cenu je uključeno:

 • Povratni transfer od Kankuna do Isle Holbox
 • 1h vožnje biciklom
 • Ulaznice i takse
 • Pratnja vodiča tokom izleta
Isla Mujeres (katamaranom)

Avantura započinje u marini u Kankunu gde ćemo se ukrcati na katamaran do Isla Mujeres. Ovo malo ribarsko ostrvo nadomak Kankuna je čuveno po tome što je uspelo da zadrži svoj stari ritam, tradiciju i običaje.  Tokom plovidbe katamaranom možemo uživati u neograničenim pićima (alkoholnim i bezalkoholnim) i veličanstvenom snorkelingu kod najpoznatijim grebena u okolini. U nastavku odlazimo u restoran i klub na plaži kako bismo uživali u švedskom stolu punom ukusnih jela i predahnuli u ležajkama, a po povratku otplovićemo do centra ostrva u obilazak, a slobodno vreme možemo iskoristiti da posetimo prelepu i poznatu Plaju Norte.

 

Cena izleta: 90 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do marine
 • Plovidba katamaranom
 • Lučka taksa
 • Ručak (buffet menu) i open bar
 • Oprema za snorkeling
 • Ulaz u beach bar
 • Pratnja vodiča tokom izleta
Chichen Itza i Cenote Ik Kil (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak Chichen Itze i Cenote Ik Kil. Chichen Itza je  arheološko nalazište iz doba civilizacije Maja, pod zaštitom je UNESCO-a i proglašena je jednim od sedam svetskih čuda novog sveta 2007. godine. Uz pratnju stručnog vodiča obići ćemo najznačajnije piramide i hramove u Chichen Itzi i čuti interesantnu priču o životu i običajima majanskog naroda.  Nakon što smo istražili čuveni majanski lokalitet otići ćemo da se osvežimo u kristalno čistoj vodi Cenote Ik Kil. Na poluostrvu Yucatan nema reka tako da su pećine cenote, kojih ima nekoliko hiljada, vekovima korisćene kao jedini izvor vode za piće i navodnjavanje. Lepota i misticnost ovih pećina ce vas zadiviti i shvatićete zasto ih je narod sa ovih prostrora smatrao svetim mestima i u njima izvodio religijske rituale.

Cena izleta: 100 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznica u Chichen Itzu
 • Ulaznica u Cenote Ik Kil
 • Ručak
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Lokalni stručni vodič u Chichen Itzi
Tulum i Playa Paradiso (privatna tura)

Tulum je mali grad u državi Quintana Roo, koji je poznat po rajskim plažama sa sitnim belim peskom i bogatoj istoriji. Između 13-og i 15-og veka majanski grad Tulum je bio centralna luka države Coba i uspešno se branio od španskih osvajača skoro 100 godina. Arheološka zona Tuluma se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca, sa spektakularnim pogledom na karipsko more. Ispod ruševina se nalazi jedna od najlepših plaža u Meksiku. Pogled na nju ostavlja bez daha. Ovde će iguane slobodno šetati pored vas, a možda ćemo videti i kako morske kornjače polažu jaja u pesku… Uživaćemo u svakom trenutku provedenom u ovom neobičnom mestu prožetom čarolijom i tajnama koje znaju samo Maje. Nakon obilaska Tuluma odlazimo na jednu od najlepših plaza sveta Playa Paraiso. Poslednjih godina ova plaza se ubraja u deset najepših plaza na svetu. Puderasto beli pesak, tirkizno plavo more I dzungla koja ga okružuje upotpuniće doživljaj ovog čarobnog mesta. Pripremite fotoaparate jer umetnička dela nastaju upravo ovde. Ostatak dana provodimo kupajući se, ispijajući koktele I uživajući u najlepšem zalasku Sunca.

Cena izleta: 60 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Tuluma
 • Ulaznica u arheološku zonuž
 • Pratnja vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook