MEKSIKO NOVEMBAR - 13 DANA

MEKSIKO NOVEMBAR - 13 DANA

MEKSIKO NOVEMBAR - 13 DANA

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – PLAYA DEL CARMEN

Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u jutarnjim časovima. Let za Kankun sa presedanjem preko Istanbula. Karibi here we come 😊

 

Dan 2

PLAYA DEL CARMEN

Sletanje u Playu del Carmen ujutru po lokalnom vremenu, transfer do hotela koji je smešten u Downtown-u. Noćenje.

 

Dan 3 – 8

PLAYA DEL CARMEN (6 noćenja)

Beskrajno duga peščana plaža, tirkizno-plavo more, beli pesak, suvenirnice, meksičke kantine, marijači, tequila… Viva la Playa!!! Viva la Mexico!!! J. Playa Del Carmen je magnet za avanturiste i glavna stanica svih putnika koji posete Jukatan. Iz Playa-e su dobro organizovani izleti u okolna mesta, nacionalne parkove, Cenote (pećine ispunjene kristalno čistom vodom) i stare majanske gradove. Trudimo se da obiđemo što više, uživamo u predivnoj prirodi, učimo o civilizaciji koja je živela na ovim prostorima, istražujemo okolinu.

Organizovaćemo fakultativni izlet u Tulum, stari majanski grad koji je udaljen 70 km od Playa-e. Arheološka zona Tuluma se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca, sa spektakularnim pogledom na Karipsko more. Ispod ruševina se nalazi jedna od najlepših plaža na svetu. Pogled na nju ostavlja bez daha. Ovde će iguane slobodno šetati pored vas, a možda ćemo videti i kako morske kornjače polažu jaja u pesku. Okolina Playe je raj za ronioce, ljubitelje životinja, i ljude istraživačkog duha. Možemo posetiti i ekološko-arheološki park Xcaret, nacionalni park Xel-Ha, ostrvo Cozumel… Na raspolaganju su nam Xplor avanturističke ture, kupanje u Cenotama, plivanje sa delfinima.

 

Dan 9

PLAYA DEL CARMEN – CANCUN

Napuštamo Playu i putujemo u još jedno poznato letovalište Cancun. Stižemo u Cancun u popodnevnim časovima i koristimo dan za upoznavanje ovog jedinstvenog mesta. Noćenje.

 

Dan 10 – 11

Kankun se u poslednjih 20 godina razvio od malog ribarskog grada u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Svojim dugim peščanim plažama i tirkizno-plavom bojom mora on je pravi biser Kariba. Grad je podeljen na gradsku i hotelsku zonu, a spaja ih bulevar Kakulcan koji se pruža duž celog poluostrva. Na 23 km dugoj obali smešteno je čak 150 hotela, od manje luksuznih, preko svetski poznatih hotelskih lanaca kao što su Intercontinental, Hilton, Hyatt, Holiday Inn, do najluksuznijeg Moon Palace hotela. U gradu koji nikad ne spava, zagarantovane su dobre žurke u čuvenim klubovima Coco Bongo, Playboy, Mandala

Pored dobre zabave i prelepog Karipskog mora, Kankun poseduje i kulturno-istorijske spomenike. Ukoliko ste obožavalac istorije, Museo Maya de Cancun je pravo mesto za vas. U ovom muzeju možete saznati mnogo toga o narodu Maja i njihovoj civilizaciji. Tokom dana na raspolaganju su najrazličitije vrste aktivnosti poput skijanja na vodi, paraglajdinga, ronjenja, druženja sa delfinima ili bliski susreti sa ajkulama. Tu su i luksuzni tržni centri i mnogobrojni restorani svih svetskih kuhinja.

Za vreme boravka u Kankunu fakultativno ćemo obići ostrvo Isla Mujeres (Ostrvo žena), koje se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini. Ostrvo je dugačko 8 km i široko 800 m (u najširem delu) i za razliku od Kankuna, Isla Mujeres je uspeo da zadrži svoj stari ritam, tradiciju i običaje. Najveća atrakcija ostrva je podvodni muzej Musa sa zbirkom od preko 500 skulptura potopljenih u more – savršeno mesto za ljubitelje ronjenja i snorkelinga. Ostrvo je i mesto okupljanja mladih ljudi, bekpekera i avanturista iz celog sveta. Uživaćemo u miru i tišini i pijuckati koktele.

Pravimo i celodnevni fakultativni izlet u Chichen Itzu – arheološko nalazište iz doba civilizacije Maja. Chichen Itza je pod zaštitom UNESCO-a, a 2007. godine proglašena jednim od sedam svetskih čuda novog sveta. Obićićemo piramide El Kasitiljo, Hram 1000 stubova, Hram ratnika, opservatoriju, ženski manastir… Upoznaćemo se sa životom i običajima majanskog naroda, videćemo kako su prognozirali vreme i predviđali događaje svojim čuvenim kalendarom.

 

Dan 12 – 13

CANCUN – BEOGRAD

Pakujemo stvari i opraštamo se od Kankuna, odakle u popodnevnim časovima imamo let za Beograd (preko konekcionog grada). Dolazak u Beograd u večernjim satima.

Cene i uslovi

datum polaska: 07-11-2021 - datum povratka: 19-11-2021
Cena putovanja po osobi: 1299 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1399 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Cancun – Beograd
 • Svi transferi u Meksiku prema programu putovanja (kombi ili mini bus)
 • Smeštaj na bazi noćenja u hotelima 4* (10 noćenja u 1/2 sobama)
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza (za drzavljane Srbije viza je besplatna)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

PLAYA DEL CARMEN

Hotel kategorije 4*  je lociran na 5 minuta hoda od plaže u samom centru grada. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa sefom, klima-uređajem, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

CANCUN

Hotel kategorije 4* lociran je u Downtown-u Kankuna. Poseduje bar, restoran i otvoreni bazen. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa klima-uređajem, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

COBA I GRAND CENOTE (privatna tura)

Ruševine Kobe (Coba znači „voda pomešana vetrom“) datiraju iz 1. veka nove ere i bile su jedna od najvažnijih zajednica Maja na poluostrvu Jukatan. Lokalitet se sastoji od više naselja koja su povezana ceremonijalnim belim putevima koji vode do glavne i najviše piramide na Jukatanu, Ixmoja. Zbog svog rasporeda, lokalitet Coba se razlikuje od ostalih drevnih gradova Maja, jer se sastoji od mnogih pojedinačnih naselja grupisanih zajedno. U stvari, Coba je tolika da se procenjuje da na lokaciji postoji 6.000 struktura i da je, na svom vrhuncu, bila dom za oko 50 000 stanovnika. Arheolozi su prvi put otkrili Cobu sredinom 19.veka, a otvorena je za javnost tek 1973. godine. Nalazi se usred džungle i okružena je dvema lagunama i obiljem cenota. Lutajući delovima Kobe otvorenim za posetioce, što peške što biciklom, videćemo tri jedinstvena naselja, duhovno područje, dva terena za ceremonijalne igre (istorija terena je prilično mračna), mnoštvo staza u džungli i najvišu piramidu na Jukatanu – Ixmoja.

Grand Cenote jedan je od najpoznatijih i najposećenijih senota na rivijeri Maja u Meksiku. Tirkizna voda je kristalno bistra i idealna za snorkeling. Možete doživeti da i manje ribe i kornjače plivaju sa vama, a imate izbor da uđete na nekoliko ulaza u pećinu ili bazen kornjača. Izdužena pećina povezuje dva dela kompleksa između kojih možete roniti. Prirodni bazen okružen je šetalištem na kojem možete da napravite nezaboravne fotke.

Cena izleta: 60 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Ulaznica na lokalitet Coba
 • Vožnja biciklom tokom obilaska arheološkog dela
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Lokalni stručni vodič u Coba
 • Ulaznica u cenote
ISLA MUJERES (katamaranom)

Avantura započinje u marini u Kankunu gde ćemo se ukrcati na katamaran do Isla Mujeres. Ovo malo ribarsko ostrvo nadomak Kankuna je čuveno po tome što je uspelo da zadrži svoj stari ritam, tradiciju i običaje.  Tokom plovidbe katamaranom možemo uživati u neograničenim pićima (alkoholnim i bezalkoholnim) i veličanstvenom snorkelingu kod najpoznatijim grebena u okolini. U nastavku odlazimo u restoran i klub na plaži kako bismo uživali u švedskom stolu punom ukusnih jela i predahnuli u ležajkama, a po povratku otplovićemo do centra ostrva u obilazak, a slobodno vreme možemo iskoristiti da posetimo prelepu i poznatu Plaju Norte.

 

Cena izleta: 90 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do marine
 • Plovidba katamaranom
 • Lučka taksa
 • Ručak (buffet menu) i open bar
 • Oprema za snorkeling
 • Ulaz u beach bar
 • Pratnja vodiča tokom izleta
Chichen Itza i Cenote Ik Kil (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak Chichen Itze i Cenote Ik Kil. Chichen Itza je  arheološko nalazište iz doba civilizacije Maja, pod zaštitom je UNESCO-a i proglašena je jednim od sedam svetskih čuda novog sveta 2007. godine. Uz pratnju stručnog vodiča obići ćemo najznačajnije piramide i hramove u Chichen Itzi i čuti interesantnu priču o životu i običajima majanskog naroda.  Nakon što smo istražili čuveni majanski lokalitet otići ćemo da se osvežimo u kristalno čistoj vodi Cenote Ik Kil. Na poluostrvu Yucatan nema reka tako da su pećine cenote, kojih ima nekoliko hiljada, vekovima korisćene kao jedini izvor vode za piće i navodnjavanje. Lepota i misticnost ovih pećina ce vas zadiviti i shvatićete zasto ih je narod sa ovih prostrora smatrao svetim mestima i u njima izvodio religijske rituale.

Cena izleta: 90 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznica u Chichen Itzu
 • Ulaznica u Cenote Ik Kil
 • Ručak
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Lokalni stručni vodič u Chichen Itzi
TULUM i CASA TORTUGA (privatna tura)

Tulum je mali grad u državi Quintana Roo, koji je poznat po rajskim plažama sa sitnim belim peskom i bogatoj istoriji. Između 13-og i 15-og veka majanski grad Tulum je bio centralna luka države Coba i uspešno se branio od španskih osvajača skoro 100 godina. Arheološka zona Tuluma se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca, sa spektakularnim pogledom na karipsko more. Ispod ruševina se nalazi jedna od najlepših plaža u Meksiku. Pogled na nju ostavlja bez daha. Ovde će iguane slobodno šetati pored vas, a možda ćemo videti i kako morske kornjače polažu jaja u pesku… Uživaćemo u svakom trenutku provedenom u ovom neobičnom mestu prožetom čarolijom i tajnama koje znaju samo Maje.

Na samo 15 minuta od Tuluma, nalazi se Casa Tortuga, mesto sa 4 predivne senote koje je must see u ovom delu Meksika. Casa Tortuga je prirodni park gde se može dosta čuti i naučiti o misterijama drevnih pećina, tajnama džungle Maja i avanturama koje se kriju u kristalnim vodama. Idealne su za plivanje, snorkeling ili ronjenje, ili čak i adrenalinske skokove budući da dubina vode varira između 1 i 8 metara. Bezbrojne ribe, ptice i bujna flora krase okolinu svake senote.

Cena izleta: 50 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Tuluma
 • Ulaznica u arheološku zonu
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Lokalni stručni vodič u Tulumu
 • Ulaznica u Cenote
Xcaret nacionalni park (ADMISSION PLUS PAKET)

Xcaret je ekološko-arheološki park u kome ćete imati priliku da plivate podzemnom rekom, hodate kroz džunglu, vidite na stotine vrsta životinja i biljaka karakterističnih za ovo podneblje i upoznate se sa majanskom kulturom… Ni na jednom drugom mestu Meksiko nije tako dobro predstavljen kao u Xcaretu…U parku postoji nekoliko katedrala, majansko groblje i selo u džungli u kome se svakodnevno održavaju ceremonije i rituali koji će vas vratiti daleko u prošlost… Tu je i plivanje sa delfinima (fakultativno), sea tracking (fakultativno), akvarijum, vrt leptirova, botanička bašta… Kada se umorite od istraživanja okoline možete da se izležavate zavaljeni u lezaljke u lagunama ili odete u neku od skrivenih pećina na masažu. Na kraju dana se u Gran Tiacho teatru održava spektakl sa preko 300 izvođača, koji prikazuje život na ovim prostorima vekovima u nazad… Nakon odgledane predstave sabiramo utiske i fascinirani smo time što smo videli i naučili o Meksiku u samo jednom danu…

Cena izleta: 145 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kod hotela do X-careta
 • Ulaznica u X-caret ( od 09:00h do 21:00h)
 • Ručak (švedski sto)
 • Oprema za snorkeling
Share on TwitterShare on Facebook