MEKSIKO PROLEĆE 2021 - 14 DANA

MEKSIKO PROLEĆE 2021 - 14 DANA

MEKSIKO PROLEĆE 2021 - 14 DANA

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – CANCUN

Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u jutarnjim časovima. Let za Kankun sa presedanjem preko Istanbula. Karibi here we come 😊

 

Dan 2

CANCUN

Sletanje u Kankun ujutru po lokalnom vremenu, transfer do hotela koji je smešten u Downtown-u. Noćenje.

 

Dan 3 – 5

CANCUN (3 noćenja)

Kankun se u poslednjih 20 godina razvio od malog ribarskog grada u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Svojim dugim peščanim plažama i tirkizno-plavom bojom mora on je pravi biser Kariba. Grad je podeljen na gradsku i hotelsku zonu, a spaja ih bulevar Kakulcan koji se pruža duž celog poluostrva. Na 23 km dugoj obali smešteno je čak 150 hotela, od manje luksuznih, preko svetski poznatih hotelskih lanaca kao što su Intercontinental, Hilton, Hyatt, Holiday Inn, do najluksuznijeg Moon Palace hotela. U gradu koji nikad ne spava, zagarantovane su dobre žurke u čuvenim klubovima Coco Bongo, Playboy, Mandala

Pored dobre zabave i prelepog Karipskog mora, Kankun poseduje i kulturno-istorijske spomenike. Ukoliko ste obožavalac istorije, Museo Maya de Cancun je pravo mesto za vas. U ovom muzeju možete saznati mnogo toga o narodu Maja i njihovoj civilizaciji. Tokom dana na raspolaganju su najrazličitije vrste aktivnosti poput skijanja na vodi, paraglajdinga, ronjenja, druženja sa delfinima ili bliski susreti sa ajkulama. Tu su i luksuzni tržni centri i mnogobrojni restorani svih svetskih kuhinja.

Za vreme boravka u Kankunu fakultativno ćemo obići ostrvo Isla Mujeres (Ostrvo žena), koje se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini. Ostrvo je dugačko 8 km i široko 800 m (u najširem delu) i za razliku od Kankuna, Isla Mujeres je uspeo da zadrži svoj stari ritam, tradiciju i običaje. Najveća atrakcija ostrva je podvodni muzej Musa sa zbirkom od preko 500 skulptura potopljenih u more – savršeno mesto za ljubitelje ronjenja i snorkelinga. Ostrvo je i mesto okupljanja mladih ljudi, bekpekera i avanturista iz celog sveta. Uživaćemo u miru i tišini i pijuckati koktele.

Pravimo i celodnevni fakultativni izlet u Chichen Itzu – arheološko nalazište iz doba civilizacije Maja. Chichen Itza je pod zaštitom UNESCO-a, a 2007. godine proglašena jednim od sedam svetskih čuda novog sveta. Obićićemo piramide El Kasitiljo, Hram 1000 stubova, Hram ratnika, opservatoriju, ženski manastir… Upoznaćemo se sa životom i običajima majanskog naroda, videćemo kako su prognozirali vreme i predviđali događaje svojim čuvenim kalendarom.

 

Dan 6

CANCUN – PLAYA DEL CARMEN

 

Napuštamo Cancun i putujemo u još jedno poznato letovalište Playa Del Carmen. Stižemo u Playa-u u popodnevnim časovima i žurimo u neki od mnogobrojnih klubova i beach barova, gde ćemo ispijati koktele do ranih jutarnjih sati. Noćenje.

 

Dan 7 – 12

PLAYA DEL CARMEN (6 noćenja)

Beskrajno duga peščana plaža, tirkizno-plavo more, beli pesak, suvenirnice, meksičke kantine, marijači, tequila… Viva la Playa!!! Viva la Mexico!!! J. Playa Del Carmen je magnet za avanturiste i glavna stanica svih putnika koji posete Jukatan. Iz Playa-e su dobro organizovani izleti u okolna mesta, nacionalne parkove, Cenote (pećine ispunjene kristalno čistom vodom) i stare majanske gradove. Trudimo se da obiđemo što više, uživamo u predivnoj prirodi, učimo o civilizaciji koja je živela na ovim prostorima, istražujemo okolinu.

Organizovaćemo fakultativni izlet u Tulum, stari majanski grad koji je udaljen 70 km od Playa-e. Arheološka zona Tuluma se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca, sa spektakularnim pogledom na Karipsko more. Ispod ruševina se nalazi jedna od najlepših plaža na svetu. Pogled na nju ostavlja bez daha. Ovde će iguane slobodno šetati pored vas, a možda ćemo videti i kako morske kornjače polažu jaja u pesku. Okolina Playe je raj za ronioce, ljubitelje životinja, i ljude istraživačkog duha. Možemo posetiti i ekološko-arheološki park Xcaret, nacionalni park Xel-Ha, ostrvo Cozumel… Na raspolaganju su nam Xplor avanturističke ture, kupanje u Cenotama, plivanje sa delfinima.

 

Dan 13 – 14

CANCUN – BEOGRAD

Pakujemo stvari i putujemo do Kankuna, odakle u jutarnjim časovima imamo let za Beograd (preko konekcionog grada). Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 12-04-2021 - datum povratka: 25-04-2021
Cena putovanja po osobi: 1299 eur PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1399 eur Regularna cena - za prijave do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Cancun – Beograd
 • Svi transferi u Meksiku prema programu putovanja (kombi ili mini bus)
 • Smeštaj na bazi noćenja u hotelima 3* (11 noćenja u 1/2 ili 1/3 sobama)
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza (za drzavljane Srbije viza je besplatna)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

CANCUN

Hotel kategorije 2* lociran je u Downtown-u Kankuna. Poseduje bar, restoran, otvoreni bazen, spa i velnes centar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

PLAYA DEL CARMEN

Hotel kategorije 3*  je lociran na 5 minuta hoda od plaže i La Quinta Avenida ulice. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sefom, klima-uređajem, TV-om, frižiderom, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom. Neke sobe poseduju i terasu.

Fakultative

Isla Mujeres (privatna tura)

Celodnevni izlet uključuje obilazak jednog od najlepših ostrva u Meksiku – Isla Mujeres (Ostrvo žena). Ovo malo ribarsko ostrvo nadomak Kankuna je čuveno po tome što je uspelo da zadrži svoj stari ritam, tradiciju i običaje. Tokom izleta ćemo golf kolima obići uzduž i popreko ostrvce dugačko svega 8 km i široko 800 m (u najširem delu ).  Odlazimo i do najjužnijeg dela ostrva na kom se nalazi arheološko nalazište Punta Sur. Tu će vas zadiviti pogled niz litice o koje se lome talasi tirkiznog mora i nećete odoleti da napravite što više fotki… Nastavljemo ludu vožnju po ostrvu i zaustavljamo se na plaži Playa Norte, gde ćemo pijuckati koktele, izležavati se na belom pesku i uživati u plavetnilu karipskog mora.  Nakon zalaska sunca, idemo u istraživanje Downtowna ostrva, provlačimo se kroz uske uličice u kojima su nanizane male meksičke kuće drečavih boja, kupujemo autentične suvenire i uživamo uz muziku marijačija… 

 

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do luke
 • Povratni transfer trajektom od Cancuna do Isla Mujeresa
 • Obilazak ostrva Golf kolima ( najam kola od 09:00h-17:00h)
 • Ulaznica u Punta Sur arheološko nalazište
 • Pratnja vodiča tokom izleta
Chichen Itza i Cenote Ik Kil (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak Chichen Itze i Cenote Ik Kil. Chichen Itza je  arheološko nalazište iz doba civilizacije Maja, pod zaštitom je UNESCO-a i proglašena je jednim od sedam svetskih čuda novog sveta 2007. godine. Uz pratnju stručnog vodiča obići ćemo najznačajnije piramide i hramove u Chichen Itzi i čuti interesantnu priču o životu i običajima majanskog naroda.  Nakon što smo istražili čuveni majanski lokalitet otići ćemo da se osvežimo u kristalno čistoj vodi Cenote Ik Kil. Na poluostrvu Yucatan nema reka tako da su pećine cenote, kojih ima nekoliko hiljada, vekovima korisćene kao jedini izvor vode za piće i navodnjavanje. Lepota i misticnost ovih pećina ce vas zadiviti i shvatićete zasto ih je narod sa ovih prostrora smatrao svetim mestima i u njima izvodio religijske rituale.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznica u Chichen Itzu
 • Ulaznica u Cenote Ik Kil
 • Ručak
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Lokalni stručni vodič u Chichen Itzi
Tulum (privatna tura)

Tulum je mali grad u državi Quintana Roo, koji je poznat po rajskim plažama sa sitnim belim peskom i bogatoj istoriji. Između 13-og i 15-og veka majanski grad Tulum je bio centralna luka države Coba i uspešno se branio od španskih osvajača skoro 100 godina. Arheološka zona Tuluma se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca, sa spektakularnim pogledom na karipsko more. Ispod ruševina se nalazi jedna od najlepših plaža u Meksiku. Pogled na nju ostavlja bez daha. Ovde će iguane slobodno šetati pored vas, a možda ćemo videti i kako morske kornjače polažu jaja u pesku… Uživaćemo u svakom trenutku provedenom u ovom neobičnom mestu prožetom čarolijom i tajnama koje znaju samo Maje.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Tuluma
 • Ulaznica u arheološku zonu
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Xcaret nacionalni park ( Deluxe paket)

Xcaret je ekološko-arheološki park u kome ćete imati priliku da plivate podzemnom rekom, hodate kroz džunglu, vidite na stotine vrsta životinja i biljaka karakterističnih za ovo podneblje i upoznate se sa majanskom kulturom… Ni na jednom drugom mestu Meksiko nije tako dobro predstavljen kao u Xcaretu…U parku postoji nekoliko katedrala, majansko groblje i selo u džungli u kome se svakodnevno održavaju ceremonije i rituali koji će vas vratiti daleko u prošlost… Tu je i plivanje sa delfinima (fakultativno), sea tracking (fakultativno), akvarijum, vrt leptirova, botanička bašta… Kada se umorite od istraživanja okoline možete da se izležavate zavaljeni u lezaljke u lagunama ili odete u neku od skrivenih pećina na masažu. Na kraju dana se u Gran Tiacho teatru održava spektakl sa preko 300 izvođača, koji prikazuje život na ovim prostorima vekovima u nazad… Nakon odgledane predstave sabiramo utiske i fascinirani smo time što smo videli i naučili o Meksiku u samo jednom danu…

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do X-careta
 • Ulaznica u X-caret ( od 09:00h do 21:00h)
 • Ručak (švedski sto)
 • Oprema za snorkeling
Share on TwitterShare on Facebook