• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

PORTUGAL AVANTURICA - 8 DANA

PORTUGAL AVANTURICA - 8 DANA

PORTUGAL AVANTURICA - 8 DANA

 

TERMINI:

 

07. NOV – 14. NOV | Promo 1099 eur | First minute 1199 eur | Regular 1299 eur

 

*** LISABON + MADEIRA ***

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – LISABON

Sastanak na Aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Direktan let do Lisabona. Dolazak u Lisabon u popodnevnim časovima i transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom u dogovoru sa vodičem. Noćenje.

 

Dan 2 – 3

LISABON (2 noćenja)

Već prvog dana realizujemo izlet „Panoramsko razgledanje Lisabona“. Prva stanica na našem putovanju biće park Edvard VII i fotografisanje na jednom od najlepših vidikovca koji se nalazi upravo ovde.  Ovaj grandiozni zeleni park od 25 hektara se prostire od Avenije slobode i trga Pombal pa do centra grada. Ovo je najveći park u gradu i obzirom da se nalazi na malom uzvišenju on ima predivan pogled na reku Težo. Nastavljamo naše istraživanje šetnjom do Kule Belem, najposećenijeg turističkog mesta u Lisabonu. Izgradnja tornja je započela 1516. godine, a  nakon četiri godine, Torre de Belém bio je potpuno gotov. Obilazimo Manastir Jeronimos čija je izgradnja započeta 1501. godine, a završena je u XVII veku. Manastir je radjen po projektu portugalskog arhitekte Diogo de Boitaca, a podignut je na mestu kapele gde su se Vasco da Gama i njegova posada molili pre puta za Indiju. Manastir predstavlja simbol sećanja na putovanje Vasca de Game. Upravo, ovde se nalazi i grobno mesto Vasca de Game, smešteno unutar manastira. Osim njegovog groba, ovde se nalazi i grob pesnika Luisa de Camoesa, autora epa Lusijade posvećen Vascu da Gami.  Osim njihovih grobova, u manastiru Jeronimu se nalaze i grobna mesta istorijskih licnosti Portugala. Pešačimo kroz Porta De Sol i spuštamo se do Alfame – najstarije i verovatno najinteresantnija četvrt u Lisabonu koja se prostire između gradskog zamka i reke Težo. Nekada davno, čitav Lisabon se nalazio u okviru granica Alfame, današnjeg starog grada koji je i najpopularnija oblast među turistima. Ovde ćemo šetati i obilazite najznačajnije atrakcije: Lisabonska katedrala, Tramvaj 28…

 

U toku našeg boravka u Lisabonu pored dobre zabave i provoda iskoristićemo vreme najbolje moguće za obilazak najznačajnijih mesta u ovom bajkovitom gradu. Smeštena u živopisnoj brdovitoj oblasti 30 kilometara severozapadno od Lisabona, Sintra je mali klimatski raj i omiljeno izletište stanovnika portugalske prestonice. Mnogobrojne palate i letnjikovci, od kojih je većina pod zaštitom Uneska, svedoče o raskoši, bogatstvu, ali i ekscentričnosti portugalske aristokratije i buržoazije. Videćemo i Nacionalnu palatu u Sintri koja predstavlja nekadašnju rezidenciju portugalskih kraljeva sagrađena na mestu jednog od dva mavarska dvorca u gradu. Kao i druge palate u Sintri, i Nacionalna palata je mešavina više arhitektonskih stilova — a najpoznatija je po dva visoka dimnjaka koji dominiraju gradskom panoramom. Nezaobilazna stanica na našem putovanju je Cabo da Roca koji je u 17. veku bio jedna od najvažnijih tački odbrane luke u Lisabonu. Ovaj rt imao je veliku ulogu u vreme Španskog rata za nezavistnost, u 19. veku, u kojem su Španija i Portugal uz pomoć Velike Britanije zajedno istupile u borbi protiv Napoleonovih osvajanja. Cabo da Roca nalazi se u parku prirode Sintra-Kaškaiš, na oko 40-ak kilometara od Lisabona.

 

Posetićemo jedan od najlepših gradova i najmodernijih letovališta u Portugalu – Kaškaiš. Ovo mesto je od malog, tradicionalnog ribarskog sela postalo jedno od najtraženijih letnjih destinacija u Evropi. U samom Kaškaišu veliku atrakciju predstavlja i istorijski deo grada koji u potpunosti odgovara duhu vremena u kojem je građen i koji ovom, ipak, malom mestu daje posebnu atmosferu čineći ga tako različitim od još jednog u nizu odmarališta pored mora. Slobodno vreme koristimo za šoping, šetnje kroz male uske ulice opasane kaldrmom, vožnju tramvajima i degustaciju raznoraznih tradicionalnih đakonija. U večernjim časovima se zabavljamo u nekom od mnogobrojnih restorana uz zvuke fado muzike i ljubazne domaćine. Noćenje.

 

Dan 4

LISABON – MADEIRA (1 noćenje)

Nakon šarmantnog Lisabona nastavljmo putovanje ka Madeiri. Jutarnji loklani let do Funšala. Po sletanju transfer do hotela. Slobodno vreme za upoznavanje sa gradom i okolinom. Noćenje.

 

Dan 5 – 7

MADEIRA (3 noćenja)

Provodimo nekoliko prelepih dana ispunjenih uživanjem u svemu što ovo ostrvo može da ponudi – Porto Moniz, Seixal plaža crnog vuklanskog peska, Kaleta, Mačiko i mnogo toga još… Porto Moniz predstavlja kompleks vulkanskih bazena, mističnih šuma i pejzaža koji oduzimaju dah. Lociran je na  severu ostvra u možda najlepšoj regili regiona a moguće ga je posetiti kroz fakultativni izlet.  Takođe neponivljiv deo je i Seixal plaža vuklkanskog porekla, autentična razglednica sa Madeire. Postavljena kao amfiteatar, uglavljena među bujnim zelenim planinama i prelepim atlantskim okeanom. Potom, takođe fakultativno, obilazimo opštinu Kaleta koja obiluje šetačkim stazama, jedinstvenom prirodom i mnoštvom kulturnih sadržaja. Na kraju obilazmo mesto samog početka Madeire, gradić Mačiko prvi grad koji je otkriven kada je otkriveno i ostrvo davne 1419 godine. Naravno, upoznaćemo i glavni grad u kom smo i smešteni – Funšal, šarmantnu prestonicu najšarmantinijeg portugalskog ostrva. Biser ostrvske arhitekture ostaviće Vas bez daha dok šetate šarenilom njegovih ulica, prekrasnim trotoarima ukrašenim mozaicima. Imaćemo priliku da tokom ovih dana na sve načine uživamo u harmoniji ukusa i boja koju nam nude sunčane i udobne ulice prepune taverni, restorana i prodavnica. Van fakultativnog programa biće prilike da istražujemo grad i ostrvo. Noćenje.

 

Dan 8

MADEIRA – LISABON – BEOGRAD (1 noćenja)

Nakon doručka transfer do aerodroma. Lokalni let za Lisabon. Nastavak konekcije i direktan let za Beograd. Dolazak u Beograd u kasno večernjim časovima. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 07-11-2024 - datum povratka: 14-11-2024
Cena putovanja po osobi: 1099 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1199 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1299 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Lisabon
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Lisabon – Madeira - Lisabon
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Lisabon - Beograd
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Lisabonu (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Funšalu (1/2 sobe)
 • Svi transferi u Portugalu prema programu putovanja (kombi ili mini bus)
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza (za drzavljane Srbije viza nije potrebna)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Boravišna taksa u hotelima (2 EUR po sobi po danu)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • prilikom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

LISABON

Hotel se nalazi u blizini Parka Eduarda, a stanica metroa se nalazi na 150 metara udaljenosti.. U neposrednoj. Sve sobe su dvokrevetne i poseduju klimu, sef, flat – screen Tv sa kablovskim kanalima, telefon, minibar i besplatan Wi-fi. Takođe peškiri i fen za kosu su obezbeđeni.

 

MADEIRA

Hotel se nalazi u centru grada u neposrednoj blizini glavnih znamenitosti i plaže. Sobe su udobne i lepo opremljene sa balkonom i pogledom na grad. Opremljene su klimom i frižiderom. Doručak se servira u hotelskom restoranu. Putnicima je obezbeđen besplatan WiFi.

Fakultative

Sintra, Cabo da Roca, Cascais

Smeštena u živopisnoj brdovitoj oblasti 30 kilometara severozapadno od Lisabona, Sintra je mali klimatski raj i omiljeno izletište stanovnika portugalske prestonice. Mnogobrojne palate i letnjikovci, od kojih je većina pod zaštitom Uneska, svedoče o raskoši, bogatstvu, ali i ekscentričnosti portugalske aristokratije i buržoazije. Gradić je prava vazdušna banja, sa mnogobrojnim izvorima vode i bujnim zelenilom koje kulja sa svih strana, odmarajući vam i oči i dušu. To su prvo primetili portugalski kraljevi još u 16. veku, a zatim i bogata vlastela, pa su u Sintri nikle velelepne palate, koje svojom arhitekturom, stilom i odabirom boja danas mame na hiljade turista. Videćemo i Nacionalnu palatu u Sintri koja predstavlja nekadašnju rezidenciju portugalskih kraljeva sagrađena na mestu jednog od dva mavarska dvorca u gradu. Kao i druge palate u Sintri, i Nacionalna palata je mešavina više arhitektonskih stilova — a najpoznatija je po dva visoka dimnjaka koji dominiraju gradskom panoramom. Nezaobilazna stanica na našem putovanju je Cabo da Roca koji je u 17. veku bio jedna od najvažnijih tački odbrane luke u Lisabonu. Ovaj rt imao je veliku ulogu u vreme Španskog rata za nezavistnost, u 19. veku, u kojem su Španija i Portugal uz pomoć Velike Britanije zajedno istupile u borbi protiv Napoleonovih osvajanja. Cabo da Roca nalazi se u parku prirode Sintra-Kaškaiš, na oko 40-ak kilometara od Lisabona.

Posetićemo jedan od najlepših gradova i letovališta u Portugalu – Kaškaiš. Kaškaiš se nalazi na samom ušću u reku Težo. Ovo mesto je od malog, tradicionalnog ribarskog sela postalo jedno od najtraženijih letnjih destinacija u Evropi. Preokret se dogodio u 19. veku kada je kralj Luis I odlučio da tvrđavu iz 17. veka preuredi u svoju letnju rezidenciju. Ovo je bio poziv lisabonskoj aristokratiji da krene kraljevim stopama, pa je u ovom malom gradiću za kratko vreme izgrađeno mnoštvo luksuznih palata i vila. U samom Kaškaišu veliku atrakciju predstavlja i istorijski deo grada koji u potpunosti odgovara duhu vremena u kojem je građen i koji ovom, ipak, malom mestu daje posebnu atmosferu čineći ga tako različitim od još jednog u nizu odmarališta pored mora.

Cena izleta: 70€

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer
 • Ulaznicu za Nacionalnu palatu
 • Lokalni vodič
 • Vodič
Obilazak Lisabona

Prva stanica na ovom izletu biće park Edvard VII i fotografisanje na jednom od najlepših vidikovca koji se nalazi upravo ovde.  Ovaj grandiozni zeleni park od 25 hektara se prostire od Avenije slobode i trga Pombal pa do centra grada. Engleski kralj Edvard VII je 1903, godine posetio Portugal u cilju jačanja državnih odnosa Velike Britanije i Portugala. Pre toga ovaj park se zvao park Slobode, a nakon 1945. godine, park je restauriran onako kako i danas izgleda. U parku se svake godine održava sajam knjiga, a tu se nalazi i staklena bašta veličine 2 hektara, sa biljkama iz celog sveta. Park ima uredjene pešačke staze, koje su oivičene visokim drvećem, veoma lepo uredjene i održavane travnjake i predivan pogled na zaliv ispred Lisabona. Ovo je najveći park u gradu i obzirom da se nalazi na malom uzvišenju on ima predivan pogled na reku Težo.

Nastavljamo naše istraživanje posetom Kule Belem, najposećenijeg turističkog mesta u Lisabonu. Izgradnja tornja je započela 1516. godine, a  nakon četiri godine, Torre de Belém bio je potpuno gotov. Inicijalno toranj je služio u odbrani obrane od neprijatelja (topovi još uvijek postoje u njemu) a nešto kasnije, odbrana više nije bila potrebna, pa toranj više nije služio kao takav. Služio je kao svetionik, kao i zatvor, a takođe je bio i središte naplate poreza. Obilazimo Manastir Jeronimos čija je izgradnja započeta 1501. godine, a završena je u XVII veku. Manastir je radjen po projektu portugalskog arhitekte Diogo de Boitaca, a podignut je na mestu kapele gde su se Vasco da Gama i njegova posada molili pre puta za Indiju. Manastir predstavlja simbol sećanja na putovanje Vasca de Game. Upravo, ovde se nalazi i grobno mesto Vasca de Game, smešteno unutar manastira. Osim njegovog groba, ovde se nalazi i grob pesnika Luisa de Camoesa, autora epa Lusijade posvećen Vascu da Gami.  Osim njihovih grobova, u manastiru Jeronimu se nalaze i grobna mesta istorijskih licnosti Portugala. Za sam kraj ostavljamo obilazak najstarijeg dela Lisabona – Alfamu. Zaustavljamo se na Trgu Praca Do Comercio sa pogledom na reku Težo. Pre velikog zemljotresa koji je pogodio Lisabon 1755. godine i uništio njegov veći deo, bio je sedište kraljevske porodice i nosio je ime po palati koja se na njemu nalazila. Razoreni grad mnoge bi odveo u očaj, ali Markiz de Pombal u nesreći je video priliku za obnovu. Terreiro do Paço postao je centar svih trgovačkih poslova, a uz promenjenu funkciju došlo je i novo ime.

Pešačimo kroz Porta De Sol i spuštamo se do Alfame – najstarije i verovatno najinteresantnija četvrt u Lisabonu koja se prostire između gradskog zamka i reke Težo. Nekada davno, čitav Lisabon se nalazio u okviru granica Alfame, današnjeg starog grada koji je i najpopularnija oblast među turistima. U Alfami se nalaze neke od najpoznatijih znamenitosti u Lisabonu, ali ono što ovu četvrt čini zaista posebnom jeste da kojom god uličicom krenete ili u koji god ćošak da zavirite, sasvim sigurno nećete ostati ravnodušni. Ovde ćemo šetati i obilazite najznačajnije atrakcije: Lisabonska katedrala, Tramvaj 28…

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi
 • Pratnja stručnog vodiča
Sever ostrva i Porto Moniz

Ovaj izlet prava je prilika da se sagleda sva egzotika i neukrotivost Madeire. Pored ljupkog i prijatnog lokalnog stanovništva, drugo lice ostrva čine beskrajno divlji krajolici i prostranstva. Posetićemo neke od najlepših ostvrskih vidikovaca – Pico dos Barcelos i Eira do Serrado. Imaćemo priliku da vidimo seoce Curral das Freiras ušuškano u krateru gašenog vulkana. Lokalci će nam ponuditi da probamo čuvene specijalitete kolač od kestena i liker od višnje. Nastavk izleta je u mestu Monte. Posetićemo lokalnu župnu crkvu Nossa Senhora do Monte. Takođe imaćemo priliku da uživamo u jedinstvenoj i neobičnoj vožnji u korpi tobogana ulicama grada. Još jedno neponovljivo iskustvo!

Cena izleta: 90€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča
Otkrivamo Funšal

Tokom izleta imaćemo priliku da upoznamo neobičnu prestonicu Madeire. Šetaćemo starim šarmantnim kvartom Zona Velha i upoznati se sa pozornicom lokalnih umetnika koji su svoj doprinos dali oslikavajući vrata gotovo svake stare kuće stvarajući time pravi portret lokalnog mentalitetea i tradicije. Put nas dalje vodi prema staroj katedrali koju ćemo takođe posetiti a koju okružuju prelepe bašte. Posetićemo i lokalni market Mercado dos lavradores gde se možemo upoznati sa bogatom ponudom ribe, voća i suvenira prepoznatljivih za ostrvo. Izlet završavamo posetom prelepoj botaničkoj bašti gde ćemo se susreti sa jedninstvenim vrstama biljaka, od kojih su mnoge ugrožene i veoma retke. Sjajna prilika da zakoračimo u čarobni svet Madeire.

 

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznica za botaničku baštu
 • Pratnja stručnog vodiča
Poseta vulkanskom krateru i gradić Monte

Ovaj izlet prava je prilika da se sagleda sva egzotika i neukrotivost Madeire. Pored ljupkog i prijatnog lokalnog stanovništva, drugo lice ostrva čine beskrajno divlji krajolici i prostranstva. Posetićemo neke od najlepših ostvrskih vidikovaca – Pico dos Barcelos I Eira do Serrado. Imaćemo priliku da vidimo seoce Curral das Freiras ušuškano u krateru gašenog vulkana. Lokalci će nam ponuditi da probamo čuvene specijalitete kolač od kestena I liker od višnje. Nastavk izleta je u mestu Monte. Posetićemo lokalnu župnu crkvu Nossa Senhora do Monte. Takođe imaćemo priliku da uživamo u jedinstvenoj I neobičnoj vožnji u korpi tobogana ulicama grada. Još jedno neponovljivo iskustvo!

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča
Share on TwitterShare on Facebook