• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

SEJŠELI AVANTURICA - 11 DANA

SEJŠELI AVANTURICA - 11 DANA

 

TERMINI:

 

20. AVG – 30. AVG  | Promo  1699 eur  First minute  1799 eur  Regular 1899 eur  

 

** dva ostrva: Mahe + Praslin **

* * * PAKET OD 8 OBILAZAKA (IZLETA) UKLJUČEN U CENU PUTOVANJA * * *

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – SEJŠELI

Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. U popodnevnim časovima se ukrcavamo na let za Sejšele i naša tropska avantura počinje. Let iz Beograda sa presedanjem.

 

Dan 2

SEJŠELI – MAHE (1 noćenje)

U ranim jutarnjim časovima stižemo na glavno ostrvo – Mahe, ulazna vrata Sejšela, odakle se utapamo u rajsku atmosferu i vreo tropski duh lokalnog stanovništva. Mahe ili ’’Ostrvo blagostanja’’ najveće je naseljeno ostrvo na Sejšelima, obiluje peščanim plažama, prirodnim atrakcijama i lepotama od kojih će Vas deliti samo dvadesetak minuta vožnje na koju god stranu da se uputite. Ostrvom se protežu guste šume Nacionalnog parka Morne, glavni grad je Viktorija, dok se duž cele zapadne strane, od severa prema jugu, spuštaju najlepše peščane plaže. Kada izađemo sa aerodroma čeka nas organizovan transfer do smeštaja. Koristimo dan za upoznavanje sa okolinom, uživanje na plaži i pripremanje daljih aktivnosti. Noćenje.

 

Dan 3 – 5

MAHE (3 noćenja)

Smešteni smo u najaktivnijem i najpopularnijem delu ostrva – plaži Beau Vallon gde se nalazi mnoštvo sadržaja, atrakcija, restorana kao i  poznati ronilački centar. Naredne dane provodimo istražujući ostrvo –  prelepi grad Viktoriju, najmanji glavni grad na svetu, izgrađen u kolonijalnom stilu jednistvene raznobojne arhitekture, veselih zgrada i simpatičnih malih prodavnica. Kroz šetnju gradom videćemo minijaturnu bliznakinju Big Ben-a čuvenu satnu kulu i simbol grada, Prirodnjački muzej, obilazićemo lokalne pijace, najlepše gradske četvrti i mesta velikog kulturnog nasleđa.

 

 

Gradskim ulicama se vozi levom stranom, a u celom gradu postoji samo jedan semafor, pa je gužva zagarantovana. Krenućemo u istraživanje ostalih delova ostrva, neponovljivih predela i prelepih plaža zapadne strane – Anse Solei, Anse Major i mnogih drugih. Obići ćemo i rezindetalni mondenski deo Eden – luksuzno naselje napravljeno na koralnom grebenu odakle se pruža prelep pogled na prirodu Sejšela.  Popećemo se na najlepši vidikovac na ostrvu da i sa te perspektive pogledamo na sve lepote Mahe-a. praveći nezaboravne fotografije. Probaćemo lokalni Takamaka rum, raznovrsno tropsko voće, čajeve, specijalitete lokalne kreolske kuhinje i družiti se sa divnim ljudima.

 

Dan 6

MAHE – PRASLIN (1 noćenje)

Napuštamo Mahe i prelazimo na drugo najveće i verovatno najpopularnije i najlepše ostrvo na Sejšelima – Praslin. Organizovan transfer do smeštaja. Nekadašnje utočište gusara i pirata, danas je izuzetno bogato neobičnim prirodnim lepotama, plažama, biljnim i životinjskim vrstama. Ležerni lokalci prezentovaće nam opušteni tempo života i uvesti nas u tajne čari pravog odmora. Među poznavaocima, Praslin je poznat kao ’’zlobna zavodinica’’, jer u svakom posetiocu budi neodoljivu želju da ovde zaveden i ostane. Sledi smeštaj na čuvenoj plaži Anse Volbert, upoznavanje sa okolinom i uživanje na plaži u iščekivanju narednih avantura. Noćenje.

 

Dan 7 – 9

SEJŠELI – PRASLIN (3 noćenja)

Provodimo pet nezaboravnih dana u istraživanju najlepših plaža na Sejšelima i naravno verovatno najlepše plaže na svetu – Ance Lazio, mesta gde se beli svilenkasti pesak spušta u tirkizno more stvarajući rapsodiju užitka; obilazimo Valle de Mai – ’’srce Praslina’’, Nacionalni park i rezervat koji je pod zaštitom UNESCO-a, a predstavlja dom mnogih endemskih vrsta ptica, jedinstvenog crnog papagaja i retke vrste plame Coco de Mer nestvarno velikih i neobičnih plodova po kojoj su Sejšeli nadaleko poznati. Praslinom se smenjuju mnoge prirodne jedinstvenosti poput granitnih stena koje izranjaju iz tirkiznih i smaragdnih voda, puderasti pesak koji se proteze duž svih plaža na ostrvu, mnoštvo koralnih stena i grebena, tropske džungle bujne vegetacije – i sve budi želju za istraživanjem i ponovnim otkrivanjem. Pred nama su dani kupanja na nestvarno lepim plažama Praslina. 

Fakultativno odlazimo na malo i prelepo ostrvo La Digue gde se vreme zaustavlilo u nekom davnom trenutku. Nestvarni pejzaži, prelepe plaže, mnogo divljeg i egzotičnog na malom parčetu raja. Srećemo se sa čuvenim džinovskim kornjačama, ležernim lokalnim ribarima i uživamo u svakom trenutku. Svaki novi trenutak proveden na Praslinu, od ranog tropskog jutra do prelepih zalazaka sunca nad Indijskim okeanom, biće ispunjem neponovljivim i neobičnim.

 

Dan 10 – 11

PRASLIN – MAHE – BEOGRAD

Poslednji dan za oproštaj sa Praslinom i Sejšelima. U popodnevnim časovima organizovan transfer sa Praslina do Mahe-a. Nastavak transfera do aerodroma na večernji let za Beograd sa usputnim presedanjem. Sletanje u Beograd u popodnevnim časovima. Kraj programa.

Cene i uslovi

datum polaska: 20-08-2024 - datum povratka: 30-08-2024
Cena putovanja po osobi: 1699 eur PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1799 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1899 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Mahe – Beograd sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u guest house na Maheu (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u guest house na Praslinu (1/2 sobe)
 • Svi transferi na Sejšelima prema programu putovanja
 • Povratna karta za trajekt Mahe - Praslin
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka
 • Paket obilazaka:

- Obilazak glavnog grada - Viktorije

- Takamaka destilerija ruma

- Nacionalni park Morna

- Plaža Anse Royal

- Plaža Anse Soleil

- Zanatsko selo

- Eden vidikovac

- Eden mondensko ostrvo

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u kulturno-istorijske spomenike, nacionalne hramove, nacionalne parkove
 • Individualni troškovi
 • Doplata za hotele Berjaya Beau Vallon Bay Resort 3* na Mahe-u / Berjaya Praslin Resort 3* na Praslin-u
 • Ekološka taksa u iznosu od 2-7 EUR po osobi po danu. Taksa se plaća na recepciji smeštajnih objekata

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 15 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
  Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

MAHE – GUEST HOUSE

Guest House je smešten na nekoliko minuta hoda od najpopularnije ostrvske plaže Beau Vallon. Raspolaže sa dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba ima sopstveno kupatio. Sve sobe su klimatizovane, a gostima je na raspolaganju besplatan WiFi internet. Doručak se služi u okviru objekta.

 

MAHE – RESORT 3*

Hotel je smešten na prelepoj peščanoj plaži – Beau Vallon. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, sve su klimatizovane, poseduju sef i peškire za plažu. Hotel poseduje bazen oko koga se nalazi resoran gde se služi doručak. U objektu je dostupan besplatan WiFi. U hotelu su goste dostupne mnogobrojne aktivnosti. Doručak na bazi švedskog stola se služi u hotelskom restoranu.

 

PRASLIN – GUEST HOUSE

Vila se nalazi na nekoliko minuta hoda od plaže Anse Volbert. Smeštena je u prelepom prirodnom okruženju. U ponudi su dvokrevetne i trokrevetne sobe. Svaka soba ima sopstveno kupatilo kao i klima uređaj. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi. Doručak se služi u restoranu u okviru objekta.

 

PRASLIN – RESORT 3*

Resort se nalazi na plaži u zalivu Anse Volbert. Sve sobe su klimatizovane, imaju mini-bar i TV. Gostima su na raspolaganju peškiri za plažu. Resort poseduje dva restorana od kojih je jedan na samoj plaži. Deo resorta namenjen je za zabavu gostiju i dostupne su mnoge aktivnosti – stoni tenis, društvene igre, kao ivodni sportovi i zabava. Doručak na bazi švedskog stola se služi u hotelskom restoranu.

Fakultative

Plaža Anse Major

Ovo je jedna od najlepših ostrvskih plaža, skrivena u tropskom zalivu oivičenom palmama sa prepim grebenom gde se možete oprobati u ronjenju sa raznoraznim ribama i živopisnim morskim svetom. Izlet je duhu lokalne atmosfere i tople kreolske dobrodošlice. Cela laguna zaista predstavlja pravo skriveno prirodno bogatstvo. Delom puta pešačimo laganom stazom do same plaže kroz nestvarne pejzaže, a po dolasku na plažu nas čeka ručak i ostveženje. Povratak do hotela je brodom.

Cena izleta: 70€

U cenu izleta je uključeno:

 • Svi transferi prema programu
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Vožnja brodom
 • Ručak (sveža lokalna riba, voće i voćni sokovi)
Vallee de Mai i Anse Lazio plaža

Sva jedinstvenost Praslina nalazi se u ovom rajskom vrtu nalik na pravu džunglu. ‘’Srce Praslina’’ predstavlja dom jednistvene vrste plame Coco de Mer, koja je pod svetskom zaštitom kao i celo ovo područje. Za ovu palmu se vežu neobično veliki plodovi jedinstvenog i posebnog oblika, a najstariji primerak palme star je oko 300 godina. Pored toga, oblast naseljavaju mnoge retke endemske vrste biljnog i životinjskog sveta. Vallee de Mai je ujedno i dom još jedne retke i ugrožene vrste – crnog papagaja, kome je ovo jedino prirodno stanište. Provodimo dan u ovom nesvakidašnejm okruženju gde ćemo saznati i naučiti mnoge nove stvari, videti svašta posebno i neobično. Ostatak izleta provodimo na plaži gde se opuštamo i uživamo.Zvanično je bila proglašena za najbolju svetsku plažu 2015. Predstavlja spoj kristalno čiste vode, zlatnog peska i beskrajno prijatnog sunca, idealna za ronjenje i aktivnosti na vodi, bogata sadržajima i aktivnostima – plaža Anse Lazio pružiće Vam nezaboravan osećaj tropskog užitka. Ako je ostrvo Praslin dom rajskim plažamo, onda je ovo njihova kraljica!

Cena izleta: 90€

U cenu izleta je uključeno:

 • Svi transferi prema programu
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Ručak
Celodnevni obilazak ostrva Mahe

Tokom izleta obićićemo prelepo ostrvo Mahe, prestonicu života na Sejšelima. Izlet započinjemo odlaskom u najmanju prestonicu na svetu – kolonijalni grad Viktoriju. Prošetaćemo najvažnijim gradskim četvrtima i ulicama, gde ćemo videti prelepe zgrade suda, muzeja, pošte i čuveni toranj – satnu kulu, minijaturnu bliznakinju čuvenog londonskog Big Bena. Obići ćemo i čuvene ulice –  Codevar poznate po lokalnim zanatima i izradi stvari od kreolskog zlata kao i ulicu Albert – koja nas vodi do središnje tačke grada i živopisnih prodavnivca i pijace gde je izložena loklana roba, riba, tropsko voće, začini i izobilje mirisa i boja. Dalje obilazimo i rezindetalni mondenski deo Eden – luksuzno naselje napravljeno na koralnom grebenu odakle se pruža prelep pogled na prirodu Sejšela. Odlazimo u Craft Village, zanatsko selo gde se upoznajemo sa neobičnom lokalnom kreolskom kulturom, upoznaćmo njihovu umetnost, zanatsvo i gastronomiju zanovanu na proizvodima od kokosa. Izlet nastavljamo prema poznatoj destilejiri ruma Takamaka, gde učimo kako se pravi ovo čuveno piće i gde imamo priliku da probamo Takamaka rum. U nastavku posetićemo plažu Grand Police Bay gde ćemo imati ručak, potom Takamaka beach, dok ostatak vremena provodimo na prelepoj i jedinsvenoj Anse Solei plaži.

Cena izleta: u paketu programa!

U cenu izleta je uključeno:

 • Svi transferi prema programu
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice za sve lokalitete
Share on TwitterShare on Facebook