ŠRI LANKA – NEDOSTUPNO! - 14 DANA

ŠRI LANKA – NEDOSTUPNO! - 14 DANA

ŠRI LANKA – NEDOSTUPNO! - 14 DANA

ŠRI LANKA – NEDOSTUPNO! - 14 DANA

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – COLOMBO

Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme u popodnevnim časovima. Let za Colombo, sa presedanjem u konekcionom gradu.

 

Dan 2

COLOMBO

U ranim jutarnjim časovima slećemo u Colombo. Transfer do smeštaja.

Colombo, najveći grad Šri Lanke je industrijski, trgovački i kulturni centar zemlje, a za razliku od ostalih gradova u unutrašnjosti odlikuje se modernom arhitekturom. U popodnevnim časovima idemo u obilazak grada koji započinjemo od poslovne četvrti – “Colombo Fort“ i orijentalnog bazara Pettah gde ćemo imati priliku da kupimo autenticne suvenire. Tokom obilaska videćemo i holandsku crkvu Wolfendhal iz 1749.godine, Davatagaha džamiju, B.M.I.C.H. (Bandaranaike Memorial International Conference Hall) u kojoj se nalazi replika Avukana Bude, Trg nezavisnosti i hinduistički hram u Sea ulici koja je nanizana mnoštvom zlatara. Veče možemo provesti šetajući uz more na čuvenom Gale Face Green šetalištu. Noćenje.

 

Dan 3

COLOMBO – KANDY

U jutarnjim časovima napuštamo Colombo i krećemo ka Kandy-ju, drevnoj prestonici i najvećem gradu centralne Šri Lanke. Za ovaj grad, kao i celu unutrasnjost karakteristična je bujna i raznovrsna vegetacija. Monsuni svake godine daju toliko vode ostrvu da ni jedan jedini delić zemlje ne može da bude druge boje osim zelene. Sve je prekriveno raznim biljkama, palminim i banbusovim drvećem. Na putu ka Kandy-ju obilazimo sirotište za slonove u Pinnawali. Ovo sirotište je osnovano 1975. godine i od tada zbrinjava napuštene i ranjene slonove. Trenutno tu zivi vise od 40 slonova uključujući i bebe koje se rađaju poslednjih godina, a tokom izleta ih možete maziti, hraniti i učestvovati u njihovom kupanju. Nakon obilaska ovog interasantnog mesta nastavljamo put ka Kandy-ju. Dolazak u smeštaj u kasnim popodnevim časovima i upoznavanje sa drevnom prestonicom. Noćenje.

 

Dan 4

KANDY

Dan je rezervisan za obilazak najvećih znamenitosti koje krase ovaj region. Naša prva stanica je Kraljevska botanička bašta – Peradeniya, koja se nalazi na površini od oko 150 hektara i poznata je po velikoj biljnom biodiverzitetu. Ova botanička bašta spada u najlepše bašte sveta i najpoznatija je u Aziji, sa preko 5000 različitih biljnih vrsta. Nakon obilaska botaničke baste, posetićemo Kraljevsku palatu u okviru koje se nalazi najznačajniji hram Šri Lanke – hram Budinog zuba. Prema legendi, Budin zub je tajno donesen u palatu u 4.veku pre nove ere i sakrivan je u kosi orisanske princeze. Relikvija se čuva u posebnoj prostoriji od zlata i slonovače i smatra se najvećim blagom Šri Lanke. U povratku sa izleta obilazimo Muzej dragog kamenja i Batik fabriku u okviru koje se nalaze i prodavnice u kojima možete kupiti unikatno oslikane tkanine i  garderobu. U večernjim časovima odlazimo na predstavu plesa, u kojoj intersantno obučeni umetnici izvode akrobacije uz zvuk bubnjeva. Noćenje.

 

Dan 5

KANDY

Nakon doručka polazimo na fakultativni izlet: penjanje na Adamov Vrh (Šri Pada). Adamov Vrh ima religijsku važnost za hinduse koji smatraju da otisak stopala sa Adamovog vrha pripada bogu Šivi ali i za hrišćane koji veruju da je otisak zapravo Adamov prvi korak nakon što je prognan iz raja. Šri Pada predstavlja sveto mesto za mnoge religije i vernike širom sveta. Povratak u smeštaj. Noćenje.

 

Dan 6

KANDY – SIGIRIJA I DAMBULLA

U jutarnjim časovima krećemo na fakultativni izlet u Sigiriju i Dambullu. Tokom izleta ćemo posetiti čuvenu “Sigiriya Rock Fortress”, koja predstavlja jedan od najvažnijih arheoloških lokaliteta u Aziji, a nazivaju je i osmim svetskim čudom. Postoje dokazi da su na području Sigirije ljudi živjeli još u vreme praistorije, a mnogi veruju kako je to legendarni Grad Bogova iz indijskog epa Ramayana. Sigiriju krasi vulkanska stena koja se strmo izdiže 200 metara visoko iznad džungle, a pogled sa nje ostavice vas bez daha. U njenom podnožju i na samom vrhu se nalaze ruševine kraljevskih vrtova, bazena, palata i hramova. Lavlja usta i prelepe bašte su najposećenije atrakcije na ovom lokalitetu, a  freske koje se mogu videti ovde su jedno od najvrednijih umetničkh dela Azije.

Nakon Sigirije, putujemo ka Dambulli gde obilazimo pećinskie budističkie hramove sagrađene u I veku pre nove ere. Kompleks od 5 pećina, s preko 2000 m2 prekrasno oslikanih zidova, najveća je ikada oslikana površina u svetu. U pećinama se nalazi preko 130 statua Bude, od kojih je najveća 14 m dugačka kolosalna statua isklesana u steni. U večernjim časovima povratak u Kandy. Noćenje.

 

Dan 7

KANDY – NUWARA ELIYA

Danas idemo u Nuwara Eliyu, najlepšu brdovitu oblast u Šri Lanci koja se nalazi na 1868. metara nadmorske visine i poznata je po plantažama najkvalitetnijeg crnog čaja na svetu.  Za ovu regiju su karakteristične kuće iz 19. veka koje su sagrađene od crvene opeke i podsećaju na engleski kolonijalni stil, pa zbog njih ovaj kraj nazivaju i „Mala Engleska“. Vlaga i niske temperature u ovom delu Šri Lanke pogoduju proizvodnji Cejlonskog čaja, koji osvaja savršenim ukusom i mirisom, a taj miris se koristi i kao tajni sastojak nekih od najpoznatijih svetskih parfema. Dok uživamo u predivnim pejzažima okruženi bujnom vegetacijom, imaćemo priliku da prošetamo kroz plantaže dok vredni berači rade svuda oko nas. Posetićemo i fabriku čaja gde ćemo naučiti postupke kojima se obrađuju listovi za dalju upotrebu i tu ćemo moći da kupimo najkvalitetniji čaj koji je proizveden u ovoj fabrici. Posećujemo i vodopade Ramboda.U kasnim popodnevnim časovima vraćamo se u Kandy. Noćenje.

 

Dan 8

KENDY – HIKKADUWA

Napuštamo Kandy i putujemo u Hikkaduwu, mesto koje krase najlepše plaže na Šri Lanci. Dolazak u smeštaj u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

 

Dan 9

HIKKADUWA

Slobodan dan za uživanje na plaži. Noćenje.

 

Dan 10

HIKKADUWA – GALLE I POSMATRANJE KITOVA U MIRISSI

Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u romantični grad Galle, poznat po tome da je bio prvo mesto na kom se Portugalci prvi put iskrcali na Šri Lanku davne 1505 godine. U ovom gradu svaki trenutak koristimo za uživanje u romantičnom gradu u kom se spaja moderno vreme i nekadašnja kultura. Tokom izleta obilazimo i Weligamu, peščani zaliv između Gallea i Mirisse poznat po specifičnom ribolovu. Ovde pecaroši sede na motkama u moru, dvadesetak metara od obale i strpljivo čekaju da riba zagrize, a tu se mozete i sami oprobati u pecanju na motkama. Posetićemo i jednu od najlepših plaža na Šri Lanci – Mirissa, koja je poznata i po posmatranju kitova. Slobodno vreme. Povratak u Hikkaduwu. Noćenje.

 

Dan 11

HIKKADUWA (2 noćenja)

Odlazimo do mesta Balapitiya gde se ukrcavamo u čamce I uživamo u vožnji kroz Zelenu lagunu reke Madu. Slobodno vreme. Povratak u Hikkaduwu. Dva noćenja.

 

Dan 12 – 13

HIKKADUWA

Slobodni dani za uzivanje u beskrajno dugim plazama i predivnoj prirodi ove interesantne zemlje. Noćenje.

 

Dan 14

COLOMBO – BEOGRAD

Ranojutarnji transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd.

Cene i uslovi

datum polaska: 15-03-2022 - datum povratka: 28-03-2022
Cena putovanja po osobi: 1169 eur - PROMO CENA ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1269 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd - Colombo - Beograd
 • Svi transferi na destinaciji prema programu putovanja (kombi ili mini bus)
 • Smeštaj na bazi 12 noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* prema lokalnoj kategorizaciji (1 noćenje Colombo, 5 noćenja Kandy i 6 noćenja Hikkaduwa, 1/2 i 1/3 sobe)
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji i lokalni vodič
 • Izleti i obilasci:

Sirotište za slonove Pinnawala

Peradeniya Kraljevska botanička bašta

Panoramsko razgledanje Kendija

Nuwara Eliya

Vodopadi Ramboda

Vožnja katamaranom kroz zelenu lagunu reke Madu

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Šri Lanku (35 eur)
 • Obavezan PCR test ne stariji od 72 sata
 • Putnici moraju biti vakcinisani najmanje sa dve doze bilo koje vakcine, sa napomenom da je od poslednje revakcine prošlo minimum 14 dana
 • Obavezno zdravstveno osiguranje (12 USD)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualni troškovi
 • Doplata za smeštaj na bazi noćenja sa uslugom polu-pansiona u hotelima 3* i 4* (na upit)

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

COLOMBO – HOTEL 3*

Hotel je lociran na 15 minuta vožnje od komercijalnog centra Colombo-a. Poseduje restoran i bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom, klima-uređajem, frižiderom, TV-om i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

KANDY – HOTEL 3*

Hotel je lociran na 10 minuta hoda od Kraljevske botaničke bašte. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom, klima-uređajem, frižiderom, TV-om i besplatnim Wi-Fi internetom. Hotel ima i bazen.

 

HIKKADUWA – HOTEL 3*

Hotelje lociran na 5 minuta hoda od plaže. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom, klima-uređajem, besplatnim Wi-Fi Internetom i terasom.

Fakultative

Adamov Vrh - Šri Pada (privatna tura)

Adamov Vrh ima religijsku važnost za hinduse koji smatraju da otisak stopala sa Adamovog vrha pripada bogu Šivi ali i za hrišćane koji veruju da je otisak zapravo Adamov prvi korak nakon što je prognan iz raja. Šri Pada predstavlja sveto mesto za mnoge religije i vernike širom sveta.

Cena izleta: 45 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Sigirija i Dambulla (privatna tura)

Tokom izleta ćemo posetiti čuvenu “Sigiriya Rock Fortress”, koja predstavlja jedan od najvažnijih arheoloških lokaliteta u Aziji, a nazivaju je i osmim svetskim čudom. Postoje dokazi da su na području Sigirije ljudi živjeli još u vreme praistorije, a mnogi veruju kako je to legendarni Grad Bogova iz indijskog epa Ramayana. Sigiriju krasi vulkanska stena koja se strmo izdiže 200 metara visoko iznad džungle, a pogled sa nje ostavice vas bez daha. U njenom podnožju i na samom vrhu se nalaze ruševine kraljevskih vrtova, bazena, palata i hramova. Lavlja usta i prelepe bašte su najposećenije atrakcije na ovom lokalitetu, a  freske koje se mogu videti ovde su jedno od najvrednijih umetničkh dela Azije. Nakon Sigirije, putujemo ka Dambulli gde obilazimo pećinskie budističkie hramove sagrađene u I veku pre nove ere. Kompleks od 5 pećina, s preko 2000 m2 prekrasno oslikanih zidova, najveća je ikada oslikana površina u svetu. U pećinama se nalazi preko 130 statua Bude, od kojih je najveća 14 m dugačka kolosalna statua isklesana u steni.

 

Cena izleta: 85 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Galle i posmatranje kitova u Mirissi (privatna tura)

Romantični grad Galle, poznat po tome da je bio prvo mesto na kom se Portugalci prvi put iskrcali na Šri Lanku davne 1505 godine. U ovom gradu svaki trenutak koristimo za uživanje u romantičnom gradu u kom se spaja moderno vreme i nekadašnja kultura. Tokom izleta obilazimo i Weligamu, peščani zaliv između Gallea i Mirisse poznat po specifičnom ribolovu. Ovde pecaroši sede na motkama u moru, dvadesetak metara od obale i strpljivo čekaju da riba zagrize, a tu se mozete i sami oprobati u pecanju na motkama. Poseticemo i jednu od najlepših plaža na Šri Lanci – Mirissa, koja je poznata i po posmatranju kitova.

Cena izleta: 85 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Rezervat slonova u Pinnawali (privatna tura)

Na putu ka Kandy-ju postoji mogućnost fakultativnog obilaska sirotišta za slonove u Pinnawali. Ovo sirotište je osnovano 1975. godine i od tada zbrinjava napuštene i ranjene slonove. Trenutno tu zivi vise od 40 slonova uključujući i bebe koje se rađaju poslednjih godina, a tokom izleta ih možete maziti, hraniti i učestvovati u njihovom kupanju. Nakon obilaska ovog interasantnog mesta nastavljamo put ka Kandy-ju.

Cena izleta: u ceni programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Nuwara Elyia - Zemlja čaja (privatna tura)

Tokom izleta obilazimo Nuwara Eliyu, najlepšu brdovita oblast u Šri Lanci koja se nalazi na 1868. metara nadmorske visine i poznata je po plantažama najkvalitetnijeg crnog čaja na svetu. Za ovu regiju su karakteristične kuće iz 19. veka koje su sagrađene od crvene opeke i podsećaju na engleski kolonijalni stil, pa zbog njih ovaj kraj nazivaju i „Mala Engleska“. Vlaga i niske temperature u ovom delu Šri Lanke pogoduju proizvodnji Cejlonskog čaja, koji osvaja savršenim ukusom i mirisom, a taj miris se koristi i kao tajni sastojak nekih od najpoznatijih svetskih parfema. Dok uživamo u predivnim pejzažima okruženi bujnom vegetacijom, imaćemo priliku da prošetamo kroz plantaže dok vredni berači rade svuda oko nas. Posetićemo i fabriku čaja gde ćemo naučiti postupke kojima se obrađuju listovi za dalju upotrebu i tu ćemo moći da kupimo najkvalitetniji čaj koji je proizveden u ovoj fabrici. U kasnim popodnevnim časovima vraćamo se u Kandy.

Cena izleta: u ceni programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Zelena laguna i Moonstone rudnik (privatna tura)

Tokom izleta ćemo se provozati katamaranom kroz Zelenu lagunu reke Madu, dok oko nas kruže orlovi, rode, leteće ribice… Duboko u laguni, iskrcavamo se na obalu, kako bismo od lokalaca naučili kako se cimet obrađuje na tradicionalan način… Naša sledeća stanica je rudnik moonstone kamena. Moonstone je dragi kamen koji se može naći u beloj i plavoj boji, a ovaj rudnik na Šri Lanci je jedini prirodni izvor ovog kamena na svetu… Osim “mesečevog kamena”, ovde često iskopaju granat, rubin, safir i drugo vredno kamenje.

 

Cena izleta: u ceni programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi ( kombi i čamac )
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Hram Budinog zuba, Peredeniya i Farma začina (privatna tura)

Naša prva stanica je Kraljevska botanička bašta – Peradeniya, koja se nalazi na površini od oko 150 hektara. Ova botanička bašta spada u najlepše bašte sveta i najpoznatija je u Aziji, sa preko 5000 različitih biljnih vrsta. Poznata je po svojim tropskim i aromatičnim biljkama, izuzetnim palmama i egzotičnim orhidejama. U okviru bašte nalazi se I predivna avenija palmi, šuma šišmiša koji spavaju na granama drveća, šuma bambusa, a ovde možete sresti i majmune koji slobodno šetaju parkom. Nakon obilaska botaničke bašte, posetićemo farmu začina gde ćete imati priliku da se upoznate sa procesom njihove proizvodnje, a takođe i da ih kupite. Obilazimo i Muzej dragog kamenja i Batik fabriku u okviru koje se nalaze i prodavnice u kojima možete kupiti unikatno oslikane tkanine i  garderobu. Za kraj izleta ostavljamo jednu od najvećih znamenitosti Šri Lanke, Kraljevsku palatu u okviru koje se nalazi najznačajniji hram Šri Lanke – hram Budinog zuba. Prema legendi, Budin zub koji je pripadao Budi je tajno donet u palatu u 4.veku pre nove ere i sakrivan je u kosi orisanske princeze. Relikvija se čuva u posebnoj prostoriji od zlata i slonovače i smatra se najvećim blagom Šri Lanke. 

 

Cena izleta: u ceni programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook