TAJLAND – Biseri Andamana - 16 dana

TAJLAND – Biseri Andamana - 16 dana

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – BANGKOK

Došlo je vreme da krenemo na ovo dugo iščekivano putovanje. Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. Krećemo ka Tajlandu, zemlju budizma i rajskih plaža. Let do Bangkoka sa presedanjem u Dohi.

 

Dan 2

BANGKOK

Slećemo u Bangkok u jutarnjim časovima, transfer do hotela smeštenog u centru Bangkoka. Bangkok je jedan od najposećenijih i najinteresantnijih gradova ne samo u Aziji već i na celom svetu. Prestonica zemlje je od 1782. godine. Godinama je nosio epitet Venecije istoka zbog mnogobrojnih kanala reke Čao Praja na kojima se nalazi. Bangkok danas predstavlja jednu od najmodernijih metropola regiona, spoj nespojivog, ogromnih palata i hramova u starom delu grada i nebodera u novom delu. Prvi dan je rezervisan za odmor i upoznavanje azijske kuhinje. Noćenje.

 

Dan 3

BANGKOK

Dan rezervisan za razgledanje Tajlandske prestonice. Nakon doručka krećemo u obilazak starog dela Bangkoka, Velike kraljevske palate (Grand Palace) u čijem kompleksu se nalazi Hram smaragdnog Bude, kao i u obilazak hramova Wat Arun (Hram izlazećeg sunca), Wat Poo (Hram ležećeg Bude) i Golden Mount (Wat Saket). U večernjim satima možemo obići i Red Light District Bangkoka – Soi Cowboy i Patpong… Očekujte neočekivano…Noćenje.

 

Dan 4

BANGKOK

Trećeg dana boravka u Bangkoku ćemo napraviti izlet na Floating Market (ploveću pijacu) i Train Market na kojoj ćemo kupiti poneki suvenir i videti kako se nekada obavljala trgovina. Slobodno popodne i veče. Noćenje.

 

Dan 5

BANGKOK – KRABI

Pakujemo stvari, napuštamo Bangkok i krećemo ka Krabiju, čarobnom dragulju Tajlanda. Noćna vožnja autobusom.

 

Dan 6 

KRABI 

Stižemo na Krabi u jutarnjim časovima, transfer do smeštaja u Ao Nang-u, živopisnog gradića živahnih ulica sa mnoštvom suvenirnica. Nakon smeštaja, spuštamo se do čuvene Ao Nang Beach, jedne od najlepših i najpoznatijih u ovom delu Tajlanda. Noćenje.

 

Dan 7 – 9

KRABI (3 noćenja)

U Krabiju ćemo uživati u neverovatnoj prirodi – peskovite bele plaže sa jedne i prelepe tropske šume sa druge strane, zaista čine ovaj predeo rajskim! Kao biser Andamanskog mora, Krabi je poznat po velikim stenama koje izlaze iz vode. Ima ih oko 200, a mnogima od njih se može pristupiti samo s mora. Neke od njih dostižu visinu i do 100m, a sa prelepim plažama koje ih okružuju, koralnim grebenima i sistemom pećina stvaraju prizor nečeg potpuno magičnog. Za sve one željne avanture, dostupno je i jedinstveno iskustvo istraživanja kako nacionalnih i parkova prirode, tako i podvodnog i morskog sveta.

Tokom ova tri dana obićićemo i Tiger Cave Temple, do kojeg možemo doći preskakanjem prepreke u vidu 1237 stepenika! Na samom vrhu se nalazi i statua Bude visine 99m odakle se pruža pogled od 360 stepeni, verovatno jedan od najlepših koje ćemo ikad videti ili doživeti. Iako za neke ne bude snage da stignu do samog vrha, pogled čak i sa određenog dela stepenica je ništa manje veličanstven. U nastavku fakultativnog izleta, dolazimo do Smaragdnog bazena ili Sa Morakot kako ga nazivaju lokalci. Bazen je tako nazvan zbog svoje nestvarno prirodne boje, a smešten je u bujnoj prašumi sa visokim drvećem i stalnom ritmičkom muzikom cvrčaka i žaba.

Ali tu nije kraj – na red dolaze Topli izvori (Hot Springs). Smešteni u džungli, topli izvori su prirodni đakuzi. Prisustvo bakra u vodi daje kamenim naslagama smaragdno zelenu boju i okružen zelenom džunglom, mesto je prosto opuštajuće. Toplota vode je konstantno 35 stepeni i obezbeđena je toplim izvorima koji se spajaju u reku koja teče nizvodno. U stenama je mnogo prirodnih šupljina u kojima možete ležati i pustiti da lekoviti minerali rade svoj posao. Bogatstvo džungle, milion nijansi zelene, mirisi egzotičnog cveća i biljaka – to je ono što su tropi, to je ono što je Krabi.

 

Dan 10

KRABI – PHUKET

Check out do podneva, transfer do Puketa, još jednog bisera Andamana. Smeštaj u hotelu u mestu Patong, upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 11 – 14 

PHUKET (4 noćenja)

Phuket je najveće tajlandsko ostrvo koje je mostom povezano sa kopnom. More i prelepe plaže, uvale, brda, stene, zelenilo  čine okruženje veoma bogatim i lepim. Patong Beach važi za jedno od najposećenijih turističkih mesta na Tajlandu. Mnoštvo klubova i barova interesantnog sadržaja, duge peščane plaže i dobro organizovani izleti do susednih ostrva glavni su razlog velike popularnosti ovog mesta. Idemo na fakultativni izlet koji uključuje obilazak Phi Phi arhipelaga i Khai ostrva gliserom.

Tokom izleta obilazimo najveće i jedino naseljeno ostrvo Phi Phi arhipelaga Phi Phi Don. Nakon obilaska Phi Phi Don-a zaustavićemo se na drugom po veličini Phi Phi Leh, gde ćemo zastati i uživati u lepoti jedne od najlepših plaža na svetu Maya Bay na kojoj je sniman film “The Beach” sa Leonardo de Capriom. Idemo I na snorkeling u Loh Samah bay, obići ćemo pećinu Viking cave i posetiti plažu Monkey beach na kojoj živi na stotine majmuna. U povratku sa Phi Phi-ja svratićemo na Khai ostrvo kako bismo još malo uživali u prelepom Andamanskom moru. Idemo i na fakultativni izlet koji uključuje obilazak najlepših ostrva nacionalnog parka Phan Nga Bay brodom. Tokom izleta ćemo obići ostrva Panak i Koh Hong, gde ćemo jedino kanuima uspeti da dopremo do najskrivenijih pećina i laguna.

Sledeće ostrvo koje ćemo posetiti je Koh Tapu (James Bond Island), koje je postalo poznato nakon što su na njemu snimane scene iz filma “The Man with Golden Gun”. Nakon što smo napravili odlične fotke pored čuvene stene iz James Bond filma, nastavljamo sa istraživanjem nacionalnog parka. Dok uživamo u ručku koji je serviran na brodu putujemo ka Lawa ostrvu, na kome ćemo da pijuckamo koktele i izležavamo se na sitnom, belom pesku. Na izletima ćemo videti pejzaže koji ostavljaju bez daha, a noću akcijamo po lokalnim klubovima, idemo na Simon Cabaret Ladyboy Show sa transvestitima, a česte su i velike žurke na plažama gde možete čuti svetski poznate  Dj-eve.

 

Dan 15 – 16

PHUKET – BEOGRAD 

Check out iz hotela do podneva, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima gde hvatamo let za Beograd sa usputnim presedanjem u Dohi. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 01-12-2020 - datum povratka: 16-12-2020
Cena putovanja po osobi: 1079 eur - PROMO CENA VAŽI ZA UPLATU 50% CENE ARANŽMANA DO 1.9.1179 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja1279 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Bangkok
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Puket – Beograd
 • Smeštaj u hotelima 3* (1 /2 ,1 /3 sobe) na bazi 12 noćenja sa doručkom (3 u Bangkoku, 4 na Krabiju i 5 na Puketu)
 • Svi transferi prema programu putovanja koji uključuju i 1 noćna vožnja autobusom
 • Organizovanje putovanja
 • Vođenje putovanja

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Tajland za državljane Srbije (50 eura) 
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi
 • Doplata za avio transfere na destinaciji (umesto noćne vožnje autobusom)

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

BANGKOK 

Hotel kategorije 3* lociran je u blizini Khao San Road-a, centralnog mesta okupljanja turista u Bangkoku. Poseduje restoran, bar i otvoren bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

KRABI

Hotel kategorije 3* nalazi se na 10ak minuta hoda od čuvene Ao Nang Beach. Poseduje restoran, bar i otvoren bazen. Sobe su dvokrevetne sa privatnim kupatilom, klimom, sefom, TV-om i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

 

PHUKET

Hotel kategorije 3* lociran je u Patong Beach-u, na 10 minuta hoda od plaže i Bangla Road ulice koja je poznata po dobrom noćnom provodu na Puketu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, mini-barom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

Fakultative

Raya i Coral ostrva

Ovaj celodnevni izlet objedinjuje dva najlepša ostrva u Andamanskom moru koja se nalaze u neposrednoj blizini Puketa. Raya ostrvo je prelepo, neokrnjeno tropsko ostrvo koje je udaljeno svega 12km od južne obale Puketa. Poznato je po lepim, belim peščanim plažama, kristalno čistoj vodi i raznovrsnim podvodnim svetom. Pored predivnih plaža, ostrvo Coral nudi i odličan snorkeling kao i širok izbor vodenih sportova. Ostrvo je okruženo raznobrojnim koralnim grebenima te otuda i dolazi njegovo ime. Snorkeling sa retkim životinjskim vrstama, kroz koralne grebene i stene, kao i rajski odmor na dugim peščanim plažama uz plitko plavo more, neke su od atrakcija ovog fakultativnog izleta.

Cena izleta: 55€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do luke
 • Povratni transfer brodom do ostrva
 • Oprema za snorkeling
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Koh Phi Phi i Khai ostrva (privatna tura)

Celodnevni izlet uključuje obilazak Phi Phi arhipelaga i Khai ostrva gliserom (privatni transfer). Phi Phi arhipelag je grupacija od 6 ostrva, od kojih su najznačajniji i najposećeniji Phi Phi Don i Phi Phi Leh. Naša prva stanica je najveće i jedino naseljeno ostrvo Phi Phi arhipelaga Phi Phi Don. Nakon obilaska Phi Phi Don-a zaustavićemo se na drugom po veličini Phi Phi Leh, gde ćete imati priliku da se kupate na jednim od najlepših plaža na svetu. Idemo i na snorkeling u Loh Samah bay, obići ćemo pećinu Viking cave i posetiti plažu Monkey beach, na kojoj živi na stotine majmuna. Pravimo nezaboravne fotografije i hranimo majmune u njihovom prirodnom staništu, dok se istovremeno divimo horizontu i kristalno plavom moru. U povratku sa Phi Phi-ja svratićemo na Khai ostrvo kako bismo još malo uživali u prelepom Andamanskom moru. Inače, ovaj arhipelag u svetu je postao poznat nakon snimanja čuvenog filma sa Leonardom DiCapriom – ”The Beach“.

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Povratni transfer gliserom do Phi Phi ostrva i Khai ostrva
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
 • Oprema za snorkeling
 • Voće i sokovi na gliseru
 • Takse za nacionalni park
Floating market i Train market (privatna tura)

Ovaj fakultativni izlet uključuje obilazak Maeklong Railway Market-a, jedne od najpoznatijih pijaca na Tajlandu, kao i ploveće pijace – Damnoen Saduak Floating Market.

Ono što Maeklong Railway Market čini posebnim jeste to što se, verovali ili ne, nalazi na sred železničke pruge. Nekoliko puta dnevno voz prolazi direktno kroz pijacu, a kako bismo uhvatili taj trenutak, krenućemo iz hotela rano ujutru. Kada začuju sirenu voza, trgovci brzo i uvežbano spuštaju tende i pakuju svoje proizvode. Nakon što voz prođe, oni podjednako brzo vraćaju pijacu u prvobitno stanje, a ona tada izgleda kao i svaka druga – prepuna povrća, voća i tradicionalnih tajladskih namirnica. Inače, ova železnička linija saobraća svakodnevno po nekoliko puta.

Put nas dalje vodi na još jednu pijacu, onu na vodi, gde se roba prodaje i kupuje iz čamaca. Datira još iz davnih perioda, kada je vodeni transport bio izuzetno važan deo svakodnevnog funkcionisanja. Danas je Damnoen Saduak Floating Market pre svega turistička atrakcija, koja omogućava brojnim turistima da bolje upoznaju kulturu i način života domaćeg stanovništva. Ovde ćemo osetiti pravi duh tajlandskog života; videćemo kako funkciniše trgovina “sa vode”: ukrcaćemo se u čamce i potom, iz njih razgledati i kupovati najrazličitije voće i povrće karakteristično za Tajland: rambutan, dragon fruit, mango, ananas… i probati neke od gotovih tajlandskih specijaliteta među kojima su najpopularnije Som Tum (salata sa papajom) i Boat Noodles (nudle sa svinjetinom i junetinom u soja sosu), a zasladićemo se i čuvenim Mango sticky rice-om (mango sa pirinčem). Na ovoj pijaci se mogu naći i različiti suveniri i predmeti tipični za Tajland.

Cena izleta: 45€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Train Market-a i Floating Market-a (kombi i brodić)
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Vožnja čamcima po Floating Market-u
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook