TAJLAND I KAMBODŽA - 20 dana

TAJLAND I KAMBODŽA - 20 dana

TAJLAND I KAMBODŽA - 20 dana

TAJLAND I KAMBODŽA - 20 dana

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – BANGKOK

Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla” u dogovoreno vreme. Došlo je vreme da krenemo u ovo dugo iščekivano putovanje, ostavimo Beograd za sobom i krećemo ka Tajlandu, zemlji Budizma i Rajskih plaža.

 

Dan 2 – 5

BANGKOK (4 noćenja)

Slećemo u Bangkok, transfer do hotela smeštenog u centru Bangkoka. 

Bangkok je jedan od najposećenijih i najinteresantnijih gradova u Aziji. Prestonica zemlje je od 1782. godine. Godinama je nosio epitet Venecije istoka zbog mnogobrojnih kanala reke Čao Praja na kojima se nalazi. Bangkok danas predstavlja jednu od najmodernijih metropola regiona, spoj nespojivog, ogromnih palata i hramova u starom delu grada i nebodera u novom delu. Zovu ga još gradom anđela i azijskim Njujorkom.

 

Tokom ova četiri dana planiramo da obiđemo stari deo Bangkoka (organizovani obilazak grada). Tom prilikom ići ćemo u Veliku kraljevsku palatu (Grand Palace) u čijem kompleksu se nalazi Hram smaragdnog Bude, kao i hramove Wat Arun (Hram sunca), Wat Poo (Hram ležećeg Bude) i Golden Mount (Wat Saket). Možete posetiti i Kinesku četvrt i Hram Wat Traimit sa zlatnom statuom Bude teškom 5,5 tona. U večernjim satima ićićemo u Red Light District Bangkoka – Soi Cowboy i Patpong. Očekujte neočekivano :). Nećete moći da odlučite šta pre da uzmete od onoga što ovaj impresivan grad može da vam ponudi; vožnje Tuk tuk-om i čamcima koji redovno saobraćaju kao linije gradskog prevoza, thai masaže, veliki tržni centri u kojima možete da kupite sve što vam je potrebno po više nego pristupačnim cenama, raznolika tajlandska kuhinja… Na ulicama Bangkoka nema čega nema, moći ćete da probate čak i skakavce, crve i ostale insekte :). Pravićemo izlet na Floating Market (ploveću pijacu) na kome ćemo kupiti poneki suvenir.

Dan 6 – 9

SIEM REAP (4 noćenja)

U prepodnevnim časovima pakujemo stvari i krećemo ka Siem Reap-u. Stižemo u Siem Reap u večernjim časovima. Transfer do hotela. 

Siem Reap je glavna turistička destinacija u Kambodži i popularan je zbog neposredne blizine čuvenog kompleksa hramova Angkor. Iako je Siam Reap relativno mali grad, apsolutno je prilagođen turistima i u njemu ćete naći mnoštvo barova, restorana i prodavnica. Nakon što smo se odmorili i upoznali Siam Reap idemo u obilazak Angkora, za koji je vožnja tuk-tukom najbolja opcija s obzirom na to da se prostire na površini od oko 50 kvadratnih kilometara.

 

Hramovi u Angkoru, kojih ima preko 1000, sagrađeni su u periodu između IX i XIII veka, u vreme najveće moći Kmerske imperije. Grad je tada imao oko 750.000 stanovnika i bio je jedan od najvećih na svetu. Sa propadanjem Kmerske imperije, grad je napušten i nestao je u džungli, sve do 1858. godine kada je otkriven od strane francuskog istraživača Herin Mouhout-a. Najznačajniji i najlepši hram u ovoj oblasti – Angkor Wat najveća je religijska građevina na svetu i zaštitni je znak Kambože. Pored Angkor Wat-a svojom lepotom će vas zadiviti i neverovatan hram Bayon sa 216 lica na fasadama i romantični Ta Prohm koji je zarastao u korenju ogromnih stabala, poznat po scenama iz filma Tomb Raider.

Za vreme boravka u Siem Reap-u treba posetiti i selo napravljeno na jezeru – Kampong Phulk, koje broji oko 3000 stanovnika. Stanovnici ovog sela žive u primitivnim kolibama do kojih se može doći jedino čamcem. Ovde ćete imati priliku da posetite farmu krokodila, školu, seoske prodavnice… Fasciniraće vas nasmejana lica ljudi, koji su bez obzira na uslove u kojima žive puni pozitivne energije.

 

Dan 10 – 16

KOH SAMUI (7 noćenja)

U jutarnjim časovima hvatamo let do Surathanija, nakon čega sledi plovidba trajektom do Koh Samuija. Transfer do hotela u Chaweng beach-u.

Ovo ostrvo pored izobilja sunca i magičnih plaža poseduje i brojne budističke hramove, vodopade, živopisna sela… Ostrvo je poznato i po raznovrsnom noćnom provodu, tako da nećete imati vremena za odmor. Preko dana ćemo se provoditi na dnevnim Nikki Beach žurkama i obilaziti najlepše plaže u okolini. Pravićemo fakultativni izlet gliserima u Angthong Marine Park, gde ćemo kanuima istraživati pećine Sam Sow ostrva, obići Green Lagoon, uživati u pejzažima koji ostavljaju bez daha. Fakultativno idemo i na dnevnu safari turu, koja uključuje vožnju džipovima kroz džunglu Koh Samuija, obilazak Kunaram Tample, Secret Buddha Garden i kupanje na Namuang vodopadu.

 

Dan 17

KOH SAMUI – BANGKOK 

Napuštamo Koh Samui, brodom putujemo do Surathanija, opraštamo se od predivnih ostrva. Od Surathanija noćna vožnja autobusom do Bangkoka. Noćna vožnja autobusom.

 

Dan 18

BANGKOK (1 noćenje)

Transfer do smeštaja. Po želji mogu se obići još par zanimljivih destinacija, forenzički muzej, Chutachak pijaca, Bayoky Sky Hotel – najviša zgrada Bangkoka, još jedan šoping… I vreme je da se pakujemo.

 

Dan 19 – 20

BANGKOK – BEOGRAD

Napuštamo ovu prelepu zemlju u nadi da ćemo se uskoro ponovo vratiti. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima, let za Beograd.

Cene i uslovi

datum polaska: 24-02-2020 - datum povratka: 14-03-2020
Cena putovanja po osobi: 1199 eur - PROMO CENA ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1299 eur First minute - za prijave do 45 dana pre početka putovanja1349 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta Beograd - Bangkok - Beograd sa svim taksama
 • Avio karta Siem Reap - Suratthani sa svim taksama
 • 16 noćenja u hotelima 2-3*  (1/2, 1/3 )
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji ( vodič )

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Tajland sa 2 ulaska 80 eur
 • Viza za Kambodžu 35 - 45 eur
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi
 • Doplata za avio transfere na destinaciji

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

BANGKOK 

Hotel kategorije 3* lociran je u blizini Khao San Road-a, centralnog mesta okupljanja turista. Poseduje restoran, bar i otvoren bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

KOH SAMUI

Hotel kategorije 3* lociran je u Chaweng beach-u, na 10 minuta hoda od plaže i najpopularnijih klubova na ostrvu. Poseduje restoran i bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, frižiderom, flat screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

SIEM REAP

Hotel kategorije 3* lociran je u oblasti Old Market, nedaleko od Pub Street ulice. Poseduje bar, restoran i otvoreni bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, TV-om, mini barom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

Fakultative

Plutajuće selo Kampong Khleang i Jungle Temple

Fakultativni izlet tokom kog ćemo imati priliku da obiđemo plutajuće selo nedaleko od Siem Repa. Izlet započinjemo u prepodnevnim časovima obilaskom tradicionalnog plutajućeg kambodžanskog sela Kampong Khleang. Ovo selo naseljava stanovništvo kmerskog porekla, uglavnom ribolovci koji sa svojim porodicama žive u kućama na vodi. Sve kuće izgrađene su na štulama kao i škole, crkve, sportski tereni. Većina kuća ima palube ukrašene limunovom travom, biljkama i cvećem što dodatno daje čar ovom egzotičnom mestu. Ploveći pokraj sela možemo najbolje upoznati svakodnevni život ove društvene zajednice i upoznati “zemlju osmeha” u svom punom sjaju. Videćemo mnogo nasmejane dece, lokalnih prodavaca koji će nam nuditi voće i suvenire, a možemo kupiti i školski pribor i pokloniti deci u lokalnoj školi. Ovo plutajuće selo nikako nas neće ostaviti ravnodušnim i dugo ćemo prepričavati događaje sa ove avanture.

 

Cena izleta: 25 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do plutujućeg sela
 • Ulaznice i takse
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Angkor Wat (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak kompleksa hramova Angkor. Hramovi u Angkoru, kojih ima preko 1000 sagrađeni su u periodu između IX i XIII veka, u vreme nejveće moći Kmerske imperije. Grad je tada imao oko 750.000 stanovnika i bio je jedan od najvećih na svetu. Sa propadanjem Kmerske imperije, grad je napušten i nestao je u džungli, sve do 1858. godine kada je otkriven od strane francuskog istraživača Herin Mouhout-a. Najznačajniji i najlepši hram u ovoj oblasti – Angkor Wat najveća je religijska građevina na svetu i zaštitni znak Kambože… Pored Angkor Wat-a svojom lepotom će vas zadiviti i neverovatan hram Bayon sa 216 lica na fasadama i romantični Ta Prohm koji je zarastao u korenju ogromnih stabala, poznat po scenama iz filma Tomb Raider…

Cena izleta: 60€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz klimatizovanim vozilima
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznica u Angkor kompleks
Ang Thong Marine Nacionalni park

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak jednog od najlepših nacionalnih parkova na Tajlandu, Ang Thong Marine Park-a brodom. Naša prva stanica je ostrvo Koh Paluay, jedino naseljeno od preko 50 ostrva Ang Thong Marine Park-a. Na Koh Paluay-u se stanovništvo pretežno bavi ribolovom, posetićemo i Mae Koh ostrvo na kome se nalazi jezero Emerald Lake, poznato po scenama iz filma “The Beach” sa Leonardo de Capriom. Penjemo se na vidikovac sa kog se pruža spektakularan pogled na ostrva Ang Thong Marine Park-a i uživamo u netaknutoj prirodi, istražujemo pećine, skrivene lagune i plaže sa sitnim belim peskom.  U povratku idemo na snorkeling u okolini Koh Wao ostrva i divimo se čudesnom podvodnom svetu.

Cena izleta:60€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Povratni transfer brodom do Ang Thong Marine Park-a
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Oprema za snorkeling
 • Vožnja kanuima
 • Sokovi i voda na brodu
 • Ručak
 • Takse za nacionalni park
Floating market i Train market (privatna tura)

Ovaj fakultativni izlet uključuje obilazak Maeklong Railway Market-a, jedne od najpoznatijih pijaca na Tajlandu, kao i ploveće pijace – Damnoen Saduak Floating Market.

Ono što Maeklong Railway Market čini posebnim jeste to što se, verovali ili ne, nalazi na sred železničke pruge. Nekoliko puta dnevno voz prolazi direktno kroz pijacu, a kako bismo uhvatili taj trenutak, krenućemo iz hotela rano ujutru. Kada začuju sirenu voza, trgovci brzo i uvežbano spuštaju tende i pakuju svoje proizvode. Nakon što voz prođe, oni podjednako brzo vraćaju pijacu u prvobitno stanje, a ona tada izgleda kao i svaka druga – prepuna povrća, voća i tradicionalnih tajladskih namirnica. Inače, ova železnička linija saobraća svakodnevno po nekoliko puta.

Put nas dalje vodi na još jednu pijacu, onu na vodi, gde se roba prodaje i kupuje iz čamaca. Datira još iz davnih perioda, kada je vodeni transport bio izuzetno važan deo svakodnevnog funkcionisanja. Danas je Damnoen Saduak Floating Market pre svega turistička atrakcija, koja omogućava brojnim turistima da bolje upoznaju kulturu i način života domaćeg stanovništva. Ovde ćemo osetiti pravi duh tajlandskog života; videćemo kako funkciniše trgovina “sa vode”: ukrcaćemo se u čamce i potom, iz njih razgledati i kupovati najrazličitije voće i povrće karakteristično za Tajland: rambutan, dragon fruit, mango, ananas… i probati neke od gotovih tajlandskih specijaliteta među kojima su najpopularnije Som Tum (salata sa papajom) i Boat Noodles (nudle sa svinjetinom i junetinom u soja sosu), a zasladićemo se i čuvenim Mango sticky rice-om (mango sa pirinčem). Na ovoj pijaci se mogu naći i različiti suveniri i predmeti tipični za Tajland.

Cena izleta: 45€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Train Market-a i Floating Market-a (kombi i brodić)
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Vožnja čamcima po Floating Market-u
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook