TAJLAND – KOH PHANGAN - 14 dana

TAJLAND – KOH PHANGAN - 14 dana

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – BANGKOK

Došlo je vreme da krenemo na ovo dugo iščekivano putovanje. Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. Dok napolju veje sneg mi krećemo ka Tajlandu, zemlji budizma i rajskih plaža. Let do Bangkoka sa presedanjem.

 

Dan 2

BANGKOK 

Slećemo u Bangkok u ranim  jutranjim časovima, transfer do hotela smeštenog u centru Bangkoka.

Bangkok je jedan od najposećenijih i najinteresantnijih gradova u Aziji. Prestonica zemlje je od 1782. godine. Godinama je nosio epitet Venecije istoka zbog mnogobrojnih kanala reke Čao Praja na kojima se nalazi. Bangkok danas predstavlja jednu od najmodernijih metropola regiona, spoj nespojivog, ogromnih palata i hramova u starom delu grada i nebodera u novom delu. Zovu ga još gradom anđela i azijskim Njujorkom. Prvi dan je rezervisan za kuliranje na bazenu na krovu hotela, upoznavanje sa okolinom i  isprobavanje preukusne azijske kuhinje. Nećete moći da odlučite šta pre da uzmete od onoga što ovaj impresivan grad može da vam ponudi; vožnje Tuk tuk-om i čamcima koji redovno saobraćaju kao linije gradskog prevoza, thai masaže, veliki tržni centri u kojima možete da kupite sve što vam je potrebno po više nego pristupačnim cenama, raznolika tajlandska kuhinja… Na ulicama Bangkoka nema čega nema, moći ćete da probate čak i skakavce, crve i ostale insekte. Noćenje.

 

Dan 3

BANGKOK – KOH PHANGAN

Idemo u razgledanje Tajlandske prestonice. starog dela Bangkoka, Velike kraljevske palate (Grand Palace) u čijem kompleksu se nalazi Hram smaragdnog Bude, kao i u obilazak hramova Wat Arun (Hram izlazećeg sunca), Wat Poo (Hram ležećeg Bude), Golden Mount (Wat Saket) i ludu voznju kanalima i rekama koje su jos jedno obelezje ovog fascinantnog grada. Posetićemo i Kinesku četvrt i hram Wat Traimit sa zlatnom statuom Bude teškom 5,5 tona. U vecernjim časovima napuštamo Bangkok i krećemo na Koh Phangan gde ćemo da odmaramo i uživamo na prelepim plažama… Noćna vožnja autobusom.

Dan 4 – 10

KOH PHANGAN (7 noćenja)

Stižemo kombijima u Surathani, a odatle brodom do Koh Phangan-a. Smeštamo se u hotel nadomak plaže i počinjemo sa istrazivanjem ostrva. Boravak na jednom od najegzotičnijih ostrva i po mnogima najlepšem na svetu, sa još uvek netaknutom prirodom, bez skupih hotela, sa bananam i kokosima koji rastu odmah pored trošnih i vijugavih puteva. To je mesto ljubaznih lokalaca koji će vas pozdravljati rukama sklopljenim u vidu molitve i rečima ‘’Savadikap’’. Uživamo u Rajskim plažama, meditiramo, istražujemo prirodu, potpuna sloboda…

Ovo ostrvo je poznato po dobrim žurkama, od kojih su najpopularnije Fool Moon Party, Half Moon Party, Shiva Moon i Waterfall party. Većina festivala smeštena je na Sunrise Beach-u, čiji bungalovi na plaži privlače mnogobrojnu publiku. Na severnoj obali nalaze se mirnije bele peščane plaže, uključujući dve najpoznatije Hat Khuat i Hat Thian. Moćićete da partijate kad poželite, ali i da se izležavate na zabačenim tropskim plažama daleko od civilizacije… Iznajmićemo džipove i motore i obići celo ostrvo uzduž i popreko, ići na ronjenje, ispijati koktele i družiti se sa domaćinima… Sa površinom od oko 167 km, Koh Phangan je peto po veličini ostrvo na Tajlandu. Ime ovog ostrva potiče od reči “ngan” što u prevodu na južno tajlandskom dijalektu znači peščani sprud, s obzirom da u njegovoj blizini i okolini postoji mnogo sprudova. Imaćemo priliku i da fakultativno odemo do ostrva Koh Samuji i da kroz nezaboravnu avanturu džipovima istražimo njegove džungle, vidimo najveće znamenitosti ostrva i kupamo se na prelepim vodopadima. Odlazimo i na fakultativni izlet snorkeling, gde ćemo istraživati  čudesan podvodni svet Koh Phangana. Obićićemo plaže Haad Salaad, Koh Ma, Malibu i Bottle Beach.

Dan 11

KOH PHANGAN – BANGKOK

Napuštamo Koh Phangan, brodom putujemo do Surathanija, opraštamo se od predivnih ostrva. Od Surathanija noćna vožnja autobusom do Bangkoka, transfer do hotela.

 

Dan 12

BANGKOK

Dolazak u Bangkok u ranim jutarnjim časovima. Dan koristimo za fakultativni izlet Floating Market (ploveću pijacu) na kojoj ćemo kupiti poneki suvenir. Ako ostane vremena možemo posetiti i Siam Ocean World Aquarium.  Noćenje.

 

Dan 13 – 14

BANGKOK – BEOGRAD

Napuštamo ovu prelepu zemlju. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima. Let za Beograd (preko konekcionog grada).

 

Cene i uslovi

datum polaska: 16-01-2020 - datum povratka: 29-01-2020
Cena putovanja po osobi: 949 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1049 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Bangkok - Beograd
 • Smeštaj u hotelima 3* ( 1 /2 ,1 /3 sobe ) na bazi 9 noćenja 
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Tajland 50 eura
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi
 • Doplata za avio transfere na destinaciji

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

BANGKOK 

Hotel kategorije 3* lociran je u blizini Khao San Road-a, centralnog mesta okupljanja turista. Poseduje restoran, bar i otvoren bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

KOH PHANGAN

Resort kategorije 3*  lociran je u Haad Rin-u, pored plaže. Resort raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom, terasom, TV-om, telefonom, frižiderom, klima-uređajem i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Ang Thong Marine Nacionalni park

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak jednog od najlepših nacionalnih parkova na Tajlandu, Ang Thong Marine Park-a brodom. Naša prva stanica je ostrvo Koh Paluay, jedino naseljeno od preko 50 ostrva Ang Thong Marine Park-a. Na Koh Paluay-u se stanovništvo pretežno bavi ribolovom, posetićemo i Mae Koh ostrvo na kome se nalazi jezero Emerald Lake, poznato po scenama iz filma “The Beach” sa Leonardo de Capriom. Penjemo se na vidikovac sa kog se pruža spektakularan pogled na ostrva Ang Thong Marine Park-a i uživamo u netaknutoj prirodi, istražujemo pećine, skrivene lagune i plaže sa sitnim belim peskom.  U povratku idemo na snorkeling u okolini Koh Wao ostrva i divimo se čudesnom podvodnom svetu.

Cena izleta:60€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Povratni transfer brodom do Ang Thong Marine Park-a
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Oprema za snorkeling
 • Vožnja kanuima
 • Sokovi i voda na brodu
 • Ručak
 • Takse za nacionalni park
Samui Island Safari (privatna tura)

Tokom celodnevnog izleta imaćete priliku da kroz nezaboravnu avanturu džipovima istražite džungle Koh Samuija, vidite najveće znamenitosti ostrva i kupate se na prelepim vodopadima. Nasa prva stanica su najzabačeniji delovi džungle gde ćemo imati priliku da se kupamo na Namuang vodopadu i posetimo čarobni Secret Buddha Garden. Nakon toga se penjemo na vidikovac na kom ćemo napraviti pauzu za ručak, uživati u tradicionalnim tajlandskim specijalitetima i diviti se lepoti ostrva. Obilazimo i Big Buddha hram na čijem se ulazu nalazi pozlaćena statua Bude koja je visoka 12 m i hram sa mumijom poznatog tajlandskog monaha. 

Cena izleta:  60€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz 
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook