• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

VIJETNAM LETO - 15 DANA

VIJETNAM LETO - 15 DANA

VIJETNAM LETO - 15 DANA

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – HO ŠI MIN

Došlo je vreme da krenemo na dugo iščekivanu turu. Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. Let do Ho Ši Mina sa presedanjem u Istanbulu.

 

Dan 2

HO ŠI MIN

U popodnevnim časovima slećemo u Ho Ši Min, nekadašnji Sajgon, transfer do hotela smeštenog u centru grada. Ho Ši Min kao grad trgovine i kulture, konstantno vodi zemlju napred svojom pulsirajućom energijom. Taj haotični vrtlog odiše životom i vitalnošću, te svako ko se ovde nađe ne može a da mu se ne prepusti. Od najfinijih hotela do najjeftinijih guesthouse-ova, zatim od najmodernijih restorana do najtamnijih uličnih štandova, Ho Ši Min je grad energije i otkrića.

Upoznavanje grada započinjemo u Pham Ngu Lao, najpoznatijem distriktu grada. Idemo u šetnju čuvenom Bui Vien ulicom, duž koje se nalazi na desetine hotela i hostela, u rasponu od veoma jeftinih do onih srednjeg ranga, ali se može primetiti i pokoji hotel visoke kategorije. S obzirom da je prilično popularan među turistima, Pham Nhu Lao je centar noćnog života sa mnogobrojnim barovima, klubovima i salonima za masaže. U neposrednoj blizini je i Ben Thanh Market, gde ćemo uživati u dobro poznatim specijalitetima vijetnamske kuhinje. Noćenje.

 

Dan 3

HO ŠI MIN

U jutarnjim časovima krećemo u fakultativni obilazak grada. Kulturnu avanturu započinjemo obilaskom Palate nezavisnosti, rezidencije bivšeg predsednika južnog Vijetnama, Ngo Dinh Diem-a. Imaćemo priliku da vidimo nekadašnje sale za sastanke, privatne sobe kao i ratne štabove. Obilazimo Muzej ratnih zločina (War Crime Museum) gde ćemo čuti ponešto o ratu i sa vijetnamske tačke gledišta. Postavka muzeja prikazuje fotografije, mašineriju i oružje koje odražavaju surovu realnost rata (zanimljivo je da lokalno stanovništvo Vijetnamski rat naziva Američkim!).

Thien Hau, taoistički hram, je veličanstveno ukrašen hram posvećen boginji mora koja je pokrovitelj i zaštitnik mornara. Na red dolaze i spomenici francuskog kolonijalnog stila: ispred Notr Dam katedrale s kraja 19.veka veliki kip Device Marije pozdraviće nas na ulazu u ovu neo-romansku crkvu, zgrada Glavne pošte koju je sagradio čuveni Gustav Ajfel, kao i zgrade Gradske skupštine i Saigon Opera House su pravi dokaz francuskog prisustva u 19.veku i predivni primeri francuske kolonijalne arhitekture.

Nakon obilaska, opcionalno se može obići i China Town ili Cho Lon koji datira s kraja 18.veka. Ovaj haotični deo Ho Ši Mina obiluje restoranima, hramovima, egzotičnim prodavnicama i pijacama, a najpoznatija je Binh Tay pijaca, gde ćemo se cenjkati za suvenire sa lokalnim prodavcima. Noćenje.

 

Dan 4

HO ŠI MIN

Fakultativni izlet Delta reke Mekong. Dnevni izlet brodićem Mekong rekom sigurno će doneti nezaboravno iskustvo plovnih puteva najduže reke u jugoistočnoj Aziji. To je savršena prilika da uživamo u hladnom povetarcu niz reku, krstarimo čamčićem između bujnih tropskih ostrva i veslamo kajakom kroz prirodne kanale. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

 

Dan 5

HO ŠI MIN – PHU QUOC

Check out iz hotela u prepodnevnim časovima, transfer do aerodroma odakle imamo let za Phu Quoc, vijetnamsko ostrvo u blizine obale Kambodže u Tajlandskom zalivu. Sletanje na ostrvo u popodnevnim časovima, transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 6 – 10

PHU QUOC (5 noćenja)

Ovo ostrvo je skoro nepoznata destinacija u Vijetnamu i tek je nedavno postalo primamljivo turistima iz celog sveta. Poznato je po belim peščanim plažama i odmaralištima od kojih je većina na jugozapadnoj obali. Više od polovine ostrva čini Nacionalni park sa gustim tropskim džunglama i planinama. Najveći grad je Duong Dong gde se rukotvorine, riba i zanatska roba prodaju tokom čitavog dana i noći.

Pored idiličnih peščanih plaža, postoji i toliko onih „divljih“. Najpoznatija plaža na ostrvu je Truong Beach sa oko 8 km obale i najvećim brojem hotela i odmarališta, a prostire se čak do Duong Dong-a. Pomenućemo i Ganh Dau Beach, Sao Beach, Cua Can itd. Na plažama ćemo uživati pod hladom palmi, ispijati koktele i uživati u svežoj morskoj hrani spremljenoj po recepturi starih vijetnamskih majstora. Vreme ćemo iskoristiti i u istraživanju podvodnog sveta u vidu ronjenja ili snorkelinga jer topla i hranljiva voda privlači ogromna jata tropskih vrsta riba.

Raznovrsni podvodni pejzaži i bogat morski život u kombinaciji sa kristalno jasnom vodom će posebno oduševiti ljubitelje podvodne fotografije, a mirne i tople vode oko ostrva učiniće da se svi upuste u pravu morsku avanturu. Nakon svega navedenog, nije teško shvatiti zašto turisti imaju toliko hvala na račun prirodnih lepota i netaknutih plaža ovog spektakularnog tropskog ostrva.

 

Dan 11

PHU QUOC – HANOJ

Napuštamo ovo predivno ostrvo, hvatamo let za Hanoj, glavni grad Vijetnama. Sletanje u popodnevnim časovima, transfer do hotela u širem centru grada i check in. Hanoj je poznat po vekovnoj arhitekturi i bogatoj kulturi sa uticajima jugoistočne Azije, Kine i Francuske. U srcu  grada je haotični Old Quarter, poznat po uskim ulicama koje su načičkane tezgama i malim radnjama. Tu se nalazi i mnoštvo malih hramova (uključujući Bah Ma, poznat po obožavanju legendarnog Belog Konja) i pijaca Dong Xuan gde se prodaju stvari za domaćinstvo i kao lokalni specijaliteti. Noćenje.

 

Dan 12

HANOJ

Dan je rezervisan za fakultativno razgledanje vijetnamske prestonice. Prva stanica je Ho Ši Minov mauzolej, gde ćemo čuti istorijske detalje o nekadašnjem vođi i revolucionaru, tvorcu Demokratske Republike Vijetnam. Obići ćemo One Pillar Pagoda iz 1049. god, zatim Tran Quoc Pagoda, etnološki muzej, Nacionalni univerzitet, osnovan davne 1070. godine, Hoan Kiem Lake ili Jezero obnovljenog mača i Ngoc Son hram koji je povezan prelepim skarletnim mostom sa obalom jezera izgrađenim u klasičnom vijetnamskom stilu. Vraćamo se još jednom u Stari Grad da uživamo u čuvenim vijetnamskim nudlama ili kupovini suvenira. Noćenje.

 

Dan 13

HANOJ

Dan je rezervisan za fakultativni izlet Ha Long Bay. Ovaj dar prirode u Južnom kineskom moru je prepoznat i od strane UNESCO-a kao Svetsko prirodno nasleđe od 1994.god. Čak ga je i veliki vijetnamski pesnik, Nguyen Trai, nazvao čudom zemlje postavljenom prema nebesima. Dok budemo istraživali zaliv, osetićemo se pomalo izgubljeno u svetu legendarnih kamenih ostrva koja se oblikuju u zavisnosti od ugla i svetlosti. Lepota zaliva se ne sastoji samo u oblicima ostrva već i u beskrajno bogatom sistemu uvala i pećina. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

 

Dan 14 – 15

HANOJ – BEOGRAD

Check out iz hotela do podneva, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima, let za Beograd sa presedanjem u Istanbulu. Sletanje u Beograd u jutarnjim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 24-07-2020 - datum povratka: 07-08-2020
Cena putovanja po osobi: 1249 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1349 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1449 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Ho Ši Min; Hanoj – Beograd
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Ho Ši Min – Phu Quoc – Hanoj
 • Smeštaj u hotelima 2* i 3* (1 /2 sobe) na bazi 12 noćenja
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Vođenje putovanja

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Vijetnam (20 eur pozivno pismo + 25 usd viza po sletanju)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u kulturno-istorijske spomenike
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

HO CHI MINH

Hotel kategorije 2-3* nalazi se u neposrednoj blizini centra grada. Poseduje restoran i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

PHU QUOC

Hotel kategorije 3* lociran je na 5 minuta hoda od plaže. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

HANOI

Hotel kategorije 2-3* lociran je u blizini Old Quarter-a, u samom centru grada. Poseduje restoran. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

Fakultative

Ha Long Bay

Neodoljivi dar prirode u Južnom kineskom moru prepoznat je i od strane UNESCO-a 1994. godine kao Svetsko prirodno nasleđe. Čak ga je i veliki vijetnamski pesnik, Nguyen Trai nazvao čudom zemlje postavljenom prema nebesima. Ha Long inače na vijetnamskom znači ,,gde se zmaj spustio u more“ jer je prema legendi ostrva formirao veliki Halong zmaj. Ovaj zaliv obuhvata više od 3000 ostrva, ostrvaca, morskog stenja i pećina i karakteriše ga visok stepen biološke raznovrsnosti. U Ha Longu je snimljeno više igranih filmova, a najpoznatiji je onaj o Džejms Bondu ,,Sutra ne umire nikad“. Dok budemo istraživali zaliv, osetićemo se pomalo izgubljeno u svetu legendarnih kamenih ostrva koja se oblikuju u zavisnosti od ugla i svetlosti. Njegova lepota se ne sastoji samo u oblicima ostrva već i u beskrajno bogatom sistemu uvala i pećina i priobalnih koralnih grebena. 

Cena izleta: 55€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do Ha Long Bay-a
 • Vožnja brodom
 • Ulaznica i taksa za nacionalni park
 • Obilazak zaliva i pećina
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Delta reke Mekong

Obilazak delte Mekonga pruža jedinstvenu priliku da istražimo jedno od najintrigantnijih prirodnih područja u Aziji. Delta reke Mekong, poznate i kao „Vijetnamska kuhinja“, obuhvata složenu mrežu rečnih tokova, kanala, močvarnih područja i malih ostrva. Tokom izleta, uživamo u vožnji tradicionalnim brodovima kroz lavirint vodenih puteva. Ova vožnja omogućava nam da posmatramo lokalne ribare kako love, i da osetimo ritam svakodnevnog života u delti Mekonga. Jedna od ključnih atrakcija je poseta plutajućim tržnicama, gde lokalni trgovci prodaju sveže voće, povrće, ribu i različite proizvode direktno sa svojih čamaca. Ovo je prilika da iskusimo bogatstvo vijetnamske kuhinje i probamo egzotične specijalitete. Takođe, možete posetiti tradicionalne radionice gde lokalni stanovnici prikazuju veštine kao što su izrada kokosovih bombona, proizvodnja pirinčanih papira i tkanje. Upoznaćete se sa vijetnamskom kulturom i načinom života na selu.

 

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Vožnja čamcem kroz deltu
 • Ulaznice i takse
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook