• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

VIJETNAM I KAMBODŽA - 17 DANA

VIJETNAM I KAMBODŽA - 17 DANA

VIJETNAM I KAMBODŽA - 17 DANA

 
TERMINI: 

 

 

20. FEB – 07. MAR  |  Aktuelna cena 1949 eur – POPUNJENA GRUPA!

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – HO ŠI MIN

Došlo je vreme da krenemo na dugo iščekivanu turu. Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. Let do Ho Ši Mina sa presedanjem u Dohi.

 

Dan 2

HO ŠI MIN

U popodnevnim časovima slećemo u Ho Ši Min, nekadašnji Sajgon. Transfer do hotela smeštenog u centru grada. Ho Ši Min kao grad trgovine i kulture, konstantno vodi zemlju napred svojom pulsirajućom energijom. Taj haotični vrtlog odiše životom i vitalnošću, te svako ko se ovde nađe ne može a da mu se ne prepusti. Od najfinijih hotela do najjeftinijih guesthouse-ova, zatim od najmodernijih restorana do najtamnijih uličnih štandova, Ho Ši Min je grad energije i otkrića.

Upoznavanje grada započinjemo u Pham Ngu Lao, najpoznatijem distriktu grada. Idemo u šetnju čuvenom Bui Vien ulicom, duž koje se nalazi na desetine hotela i hostela, u rasponu od veoma jeftinih do onih srednjeg ranga, ali se može primetiti i pokoji hotel visoke kategorije. S obzirom da je prilično popularan među turistima, Pham Nhu Lao je centar noćnog života sa mnogobrojnim barovima, klubovima i salonima za masaže. U neposrednoj blizini je i Ben Thanh Market gde ćemo uživati u dobro poznatim specijalitetima vijetnamske kuhinje. Noćenje.

 

Dan 3 – 4

HO ŠI MIN (2 noćenja)

U jutarnjim časovima krećemo u fakultativni izlet do čuvenih Ku Ći tunela (Cu Chi) i obilazak grada. Izlet Ku Ći tunelima je fascinantan doživljaj koji nas vodi kroz impresivnu mrežu podzemnih tunela koji su igrali ključnu ulogu u Vijetnamskom ratu. Na ovom izletu istražujemo uzane tunele i priče o životu vojnika. Kulturnu avanturu započinjemo obilaskom Palate nezavisnosti, rezidencije bivšeg predsednika južnog Vijetnama, Ngo Dinh Diem-a. Imaćemo priliku da vidimo nekadašnje sale za sastanke, privatne sobe kao i ratne štabove. Obilazimo Muzej ratnih zločina (War Crime Museum) gde ćemo čuti ponešto o ratu i sa vijetnamske tačke gledišta. Postavka muzeja prikazuje fotografije, mašineriju i oružje koje odražavaju surovu realnost rata (zanimljivo je da lokalno stanovništvo Vijetnamski rat naziva Američkim!).

Thien Hau, taoistički hram, je veličanstveno ukrašen hram posvećen boginji mora koja je pokrovitelj i zaštitnik mornara. Na red dolaze i spomenici francuskog kolonijalnog stila: ispred Notr Dam katedrale s kraja 19.veka veliki kip Device Marije pozdraviće nas na ulazu u ovu neo-romansku crkvu, zgrada Glavne pošte koju je sagradio čuveni Gustav Ajfel, kao i zgrade Gradske skupštine i Saigon Opera House su pravi dokaz francuskog prisustva u 19.veku i predivni primeri francuske kolonijalne arhitekture. Nakon obilaska, opcionalno se može obići i China Town ili Cho Lon koji datira s kraja 18.veka. Ovaj haotični deo Ho Ši Mina obiluje restoranima, hramovima, egzotičnim prodavnicama i pijacama, a najpoznatija je Binh Tay pijaca gde ćemo se cenkati za suvenire sa lokalnim prodavcima. Fakultativni izlet Delta reke Mekong. Dnevni izlet brodićem Mekong rekom sigurno će doneti nezaboravno iskustvo plovnih puteva najduže reke u jugoistočnoj Aziji. To je savršena prilika da uživamo u povetarcu niz reku, krstarimo čamčićem između bujnih tropskih ostrva, veslamo kajakom kroz prirodne kanale ili vozimo bicikle po neobičnim seoskim putevima. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

 

Dan 5 – 7

HO ŠI MIN – PNOM PEN (3 noćenja)

Check out iz hotela u jutarnjim časovima i spremanje na vožnju do Pnom Pena. Na samoj granici između Vijetnama i Kambodže menjamo autobus i nastavljamo putovanje ka glavnom gradu Kambodže. Stižemo u hotel. Slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom. Jedan dan je rezervisan za fakultativni obilazak grada, dok je za drugi ostavljen slobodan dan. Započinjemo dan istraživanjem čuvene Kraljevske palate, izgrađene 1866. godine pod francuskim protektoratom i kraljem Norodomom. Susedna Srebrna Pagoda, izgrađena 1962. godine, poznata je po raskošnim dekoracijama, srebrnom podu i nekoliko statua Bude napravljenih od dragocenih metala i kamenja. Šetamo Nacionalnim muzejom, riznicom angkorskih i pre-angkorskih artefakata. Nakon muzeja, obilazimo hram Wat Phnom, mesto rođenja Pnom Pena. Popodne dobijamo uvid u nedavnu istoriju Kambodže posetom izvanrednom Muzeju genocida Tuol Sleng, smeštenom u nekadašnjoj školi koju je preuzeo Kmer Rouž i koristio kao glavni centar za zadržavanje i mučenje, nazvan „S-21“. Ostatak dana provodimo u šopingu na Centralnoj pijaci, gde možemo doživeti živopisan svakodnevni život lokalnog stanovništva. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 8 – 10

PNOM PEN –  SIEM REAP (3 noćenja)

Check out iz hotela u prepodnevnim časovima, transfer do Siem Reap-a. Smeštamo se u hotel i upoznajemo sa okolinom. Sledeći dan za fakultativni izlet jezero Tonle Sap gde ćemo posetiti „plutajuće selo“ Chong Kneas, koje je zapravo naselje na sojenicama koje naziva domom više od 20.000 ljudi. Zavisno o godišnjem dobu i nivou vode, strukture mogu biti visoke i do deset metara iznad vode ili potpuno uronjene, dajući posetiocima utisak da kuće zapravo plutaju. Zapljusnuti talasima prijateljski nastrojenih meštana, ovde možemo naslutiti ruralnu kulturu Kambodže i tradicionalni porodični način života. Povratak u hotel. Sledeći dan rezervisan za fakultativni izlet Angkor hramovi gde ćemo posetiti prvo Angkor Vat, verovatno najpoznatiji i najbolje očuvan od svih hramova unutar kompleksa Angkora. To je masivna troetažna struktura sa pet kula nalik lotosu koje se uzdižu 65 metara iznad nivoa zemlje. Zatim posećujemo drevni utvrđeni grad Angkor Tom, poslednju prestonicu Velikog Kmerskog carstva pod vladavinom Džajavarmana VII. Hram Bayon – kraljevska palata, terase slonova i Leper King su glavni elementi ovog remek-dela 12. veka. Pauzu za ručak organizovaćemo u lokalnom restoranu. Nastavljamo do hrama Ta Prom, koji, za razliku od većine drugih Angkor hramova, ostavljen je onakav kakav je bio prilikom ponovnog otkrića: fotogeničan i atmosferičan lavirint stabala koja rastu iz ruševina. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 11

SIEM REAP – HOI AN

Letimo iz Siem Reap-a nazad u Vijetnam. Slećemo na aerodrom u Da Nangu. Transfer do Hoi Ana i smeštamo se u hotel. Slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 12 – 13

HOI AN (2 noćenja)

Fakultativni obilazak Hoi Ana koji je pun kuća kineskih trgovaca i drvenim kućama koji su postali restorani, kafići i prodavnice lokalnih umetnika, zanatlija i krojača. Jedinstvena arhitektura Hoi Ana dobro je predstavljena u verovatno najprijatnijem gradu za turiste u Vijetnamu. Istražujemo prelepi japanski most iz 16. veka. Simbol Hoi Ana i svedočanstvo njegove fascinantne istorije, japanski most izgrađen je oko početka 17. veka, mada tačan datum nije poznat. Most, poznat i kao Pagoda most (Chua Cau), izgradili su japanske zanatlije koji su bili deo veće zajednice stranih trgovaca aktivnih u Hoi Anu. Povratak u hotel. Sutradan ujutru krećemo na sledeću fakultativu – Ba Na brda, gde će nas čekati transfer žičarom koji će nas odvesti na nadmorsku visinu od 1487m. Ovo je druga najduža žičara na svetu, sa razlikom od 1292m između 2 stanice. Prilikom posete Ba Na brdima, moći uživamo u posetama ekološkom parku, tematskom parku, pagodi i imitaciji francuskog sela. U pratnji turističkog vodiča,  šetamo čuvenim „Zlatnim mostom“ – pešačkom stazom koja posetiocima pruža veličanstveni pejzaž. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 14

HOI AN

Poslednja fakultativa na ovom putovanju je prelepi grad Hue. Posećujemo grobnicu Tu Duk. To je prostrani kompleks sa jezerom i nekoliko vodenih kanala. Zatim uživamo u ručku u lokalnoj baštenskoj kući gde će nas domaćin dočekati domaćim đumbirom i čajem. Popodne obilazimo carsku citadelu, najbolje očuvani ostatak nekadašnje velike citadele i kraljevske četvrti na ovom mestu. Ovde možemo videti posledice vremena i rata na mesto koje je nekada bilo prestonica dinastije Nguyen. Sagrađena početkom 19. veka od strane vojske prinudnih radnika pod carom Gia Longom, citadela je bila okružena 10 kilometara širokim rovom. Nastavljamo posetom pagodi Thien Mu, smeštenoj na obali reke Parfem, pre nego što krenemo nazad u Hoi An. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 15

HOI AN – HO ŠI MIN

Odjavljujemo se iz hotela i krećemo na aerodrom u Da Nangu. Hvatamo lokalni let za Ho Ši Min. Sletanje i odlazak u smeštaj. Slobodno vreme za uživanje u gradu. Noćenje.

 

Dan 16

HO ŠI MIN – DOHA

Check out iz hotela do podneva, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima. Sletanje u Dohu i slobodno vreme za razgledanje grada. Noćenje.

 

Dan 17

DOHA – BEOGRAD

Jutarnji let iz Dohe. Sletanje u Beograd u prepodnevnim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 20-02-2024 - datum povratka: 07-03-2024
Cena putovanja po osobi: 1849 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Ho Ši Min - Beograd
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Siem Reap – Da Nang
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Da Nang – Ho Ši Min
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Ho Ši Min-u (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Pnom Pen-u (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Siem Reap-u (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Hoi An-u (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja u hotelu sa 3* u Dohi (1/2 sobe)
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Vijetnam i Kambodžu
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u kulturno-istorijske spomenike
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilikom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje

Smeštaj

HO ŠI MIN

Hotel kategorije 3* nalazi se u neposrednoj blizini centra grada. Poseduje restoran i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

PNOM PEN

Hotel kategorije 3*. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

SIEM REAP

Hotel kategorije 3*. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

HOI AN

Hotel kategorije 3*. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Obilazak Pnom Pena

Započinjemo dan istraživanjem Kraljevske palate u Phnom Penhu, remek-dela francuske i kambodžanske arhitekture izgrađenog 1866. godine. Ova impozantna palata predstavlja simbol moći i elegancije, sa svojim prepoznatljivim zlatnim krovovima i luksuznim dvoranama koje odišu kraljevskim sjajem. Susedna Srebrna Pagoda, takođe poznata kao Pagoda Smaragdnog Bude, oduzima dah svojim blistavim srebrnim podom koji reflektuje odsjaj stotina dragocenih dragulja i dragocenih metala. Unutar nje se nalazi zbirka predivnih statua Bude, izrađenih od plemenitih metala i dragulja, koje pružaju uvid u kambodžansku versku tradiciju i umetničko umeće. Nakon ove raskošne posete, šetamo kroz Nacionalni muzej, dom značajne zbirke angkorskih i pre-angkorskih artefakata, koji prikazuju duboku istorijsku i kulturnu baštinu Kambodže. Ovaj muzej pruža dragocen uvid u bogatu prošlost zemlje kroz svoje arheološke artefakte, skulpture, keramiku i umetnička dela. Nastavljamo sa otkrivanjem grada posetom hramu Wat Phnom, poznatom kao mesto rođenja Phnom Penha. Ovaj taoistički hram, okružen bujnom vegetacijom i šarenim cvetnim aranžmanima, predstavlja duhovno utočište užurbane prestonice i pruža posetiocima priliku da se povežu sa kambodžanskom duhovnošću i tradicijom. Popodne, naša avantura nas vodi do Muzeja genocida Tuol Sleng, svedoka tragične nedavne istorije Kambodže. Ovaj muzej, smešten u nekadašnjoj školi, svedoči o strašnim događajima i ljudskoj patnji tokom vladavine Kmer Rouža. Posetioci imaju priliku da se upoznaju sa tužnom prošlošću zemlje kroz izložene artefakte, fotografije i priče preživelih. Nakon ove dirljive posete, imamo priliku da doživimo lokalnu kulturu i svakodnevni život posetom Centralnoj pijaci, srcu Phnom Penha. Ovde se užurbani ritam grada spaja sa živopisnom ponudom svežeg voća, začina, rukotvorina i suvenira, pružajući posetiocima nezaboravno iskustvo upoznavanja sa autentičnim životom lokalnog stanovništva.

Cena izleta: 70€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Delta reke Mekong

Obilazak delte Mekonga pruža jedinstvenu priliku da istražimo jedno od najintrigantnijih prirodnih područja u Aziji. Delta reke Mekong, poznate i kao „Vijetnamska kuhinja“, obuhvata složenu mrežu rečnih tokova, kanala, močvarnih područja i malih ostrva. Tokom izleta, uživamo u vožnji tradicionalnim brodovima kroz lavirint vodenih puteva. Ova vožnja omogućava nam da posmatramo lokalne ribare kako love, i da osetimo ritam svakodnevnog života u delti Mekonga. Jedna od ključnih atrakcija je poseta plutajućim tržnicama, gde lokalni trgovci prodaju sveže voće, povrće, ribu i različite proizvode direktno sa svojih čamaca. Ovo je prilika da iskusimo bogatstvo vijetnamske kuhinje i probamo egzotične specijalitete. Takođe, možete posetiti tradicionalne radionice gde lokalni stanovnici prikazuju veštine kao što su izrada kokosovih bombona, proizvodnja pirinčanih papira i tkanje. Upoznaćete se sa vijetnamskom kulturom i načinom života na selu.

 

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Vožnja čamcem kroz deltu
 • Ulaznice i takse
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Jezero Tonle Sap

Dan rezervisan za fakultativni izlet do jezera Tonle Sap predstavlja priliku da istražimo život na vodi kroz posetu jedinstvenom „plutajućem selu“ Chong Kneas. Ovo živopisno naselje, smešteno na sojenicama, pruža dom preko 20.000 meštana koji žive u skladu s prirodom i ritmovima promenljivog vodostaja jezera Tonle Sap. U zavisnosti od sezone i nivoa vode, kuće se mogu uzdizati i do deset metara iznad vode ili potpuno tonuti, stvarajući očaravajuću sliku „plutajućeg“ života koja ostavlja posetioce bez daha. Dočekani toplim osmesima i talasima lokalnog stanovništva, posetioci će imati priliku da osete duh ruralne Kambodže i da se upoznaju sa tradicionalnim načinom života, ukorenjenim u blagodetima jezera i obližnje prirode. Uz sve to, fascinantna panoramska scena koju pruža Tonle Sap jezero dodatno obogaćuje iskustvo, otkrivajući tajanstvenu lepotu ovog prirodno obdarenog regiona.

Cena izleta: 60€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Ku Ći tuneli i obilazak Ho Ši Mina

Uzbudljiv fakultativni izlet započinje u ranim jutarnjim časovima, odvodeći nas na nezaboravnu avanturu kroz istorijsko i kulturno bogato područje Vijetnama. Prvo, posetićemo čuvene Ku Ći tunele (Cu Chi), remek-delo inženjeringa koje je odigralo ključnu ulogu u Vijetnamskom ratu. Ovaj izlet pruža uvid u impresivnu mrežu podzemnih tunela koje su vijetnamski borci koristili za sklonište i taktičke manevere. Istražujući ove uske tunele, slušaćemo priče o hrabrim vojnicima koji su ih koristili. Nastavljajući kulturno putovanje, posetićemo Palatu nezavisnosti, nekadašnju rezidenciju bivšeg predsednika južnog Vijetnama, Ngo Dinh Diem-a. Nakon toga, koračamo kroz Muzej ratnih zločina (War Crime Museum), gde ćemo čuti priču o ratu iz perspektive Vijetnama. Postavka muzeja obuhvata fotografije, vojnu opremu i oružje koje oslikava surovu stvarnost rata, što je fascinantno s obzirom na to da lokalno stanovništvo Vijetnamski rat naziva Američkim. Nastavljamo svoju avanturu posetom Thien Hau, taoističkom hramu posvećenom boginji mora, koja je zaštitnik mornara. Ovaj veličanstveno ukrašen hram nudi nam duboki uvid u vijetnamsku duhovnost. Dok istražujemo Ho Chi Minh City, ne možemo da zaobiđemo spomenike francuskog kolonijalnog stila, uključujući Notr Dam katedralu iz kraja 19. veka i impresivnu zgradu Glavne pošte koju je dizajnirao čuveni Gustav Ajfel. Gradska skupština i Saigon Opera House su takođe predivni primeri francuske kolonijalne arhitekture, koja svedoče o prošlom vremenu. Na kraju, imamo opciju da istražimo i China Town ili Cho Lon, deo grada bogat restoranima, hramovima, egzotičnim prodavnicama i bučnim pijacama. Binh Tay pijaca je posebno poznata po šarenim suvenirima i lokalnim prodavcima s kojima ćemo se cenkati, pružajući nam autentično iskustvo ovog dinamičnog dela Ho Ši Mina.

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznica
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Obilazak Hoi Ana

Obilazak Hoi Ana otvara vrata čarobnog grada koji odiše bogatom istorijom i kulturom. Ovaj šarmantni grad, isprepleten kineskim trgovcima i lokalnim zanatlijama, oživljava duh prošlih vremena kroz svoje prelepe drvene kuće koje su se pretvorile u živopisne restorane, kafiće i šarmantne prodavnice lokalnih umetnika i krojača. Ova raznolika paleta boja, mirisa i zvukova pruža posetiocima jedinstveni uvid u autentičan život Vijetnama i obogaćuje njihovo iskustvo kroz interakciju sa lokalnim stanovništvom i njihovim tradicionalnim zanatima. U okviru ovog izleta, istražujemo predivni japanski most koji predstavlja simbol Hoi Ana i svedoči o bogatoj istoriji trgovine i kulture u ovom području. Izgrađen oko početka 17. veka od strane japanskih zanatlija, ovaj most, takođe poznat kao Pagoda most (Chua Cau), očarava posetioce svojom gracioznom arhitekturom i jedinstvenim dizajnom koji odražava uticaje različitih kultura i tradicija. Njegova prefinjena lepota i istorijski značaj predstavljaju dragoceni deo kulturnog nasleđa Hoi Ana, čineći ga nezaobilaznom destinacijom za ljubitelje istorije i arhitekture širom sveta. Uz to, živopisne ulice i tkanje lokalnog života u ovom gradu upotpunjuju sliku o Hoi Anu kao autentičnom i nezaboravnom odredištu koje pruža jedinstvenu kombinaciju istorije, kulture i gostoljubivosti.

Cena izleta: 40€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Zlatni most

Fakultativna poseta Ba Na brdima donosi uzbuđenje istraživanja jednog od najuzbudljivijih područja u Vijetnamu, čuvenog po svojoj predivnoj prirodi i istorijskoj važnosti. Početak dana obeležava spektakularan transfer žičarom, koji nas nudi nezaboravan pogled na okolinu dok se penjemo na nadmorsku visinu od 1487 metara. Ova žičara, kao druga najduža na svetu, pruža nezaboravan doživljaj koji ostavlja posetioce bez daha, otkrivajući neograničene pejzaže i divljenje prirodi koja okružuje Ba Na brda. Dolaskom na vrh, susrećemo se sa mnoštvom atrakcija koje ovo područje nudi, uključujući ekološki park, tematski park, autentičnu pagodu i očaravajuću imitaciju francuskog sela. U pratnji iskusnog turističkog vodiča, otkrivamo tajne i znamenitosti ovog područja, prelazeći čuveni „Zlatni most“, pešačku stazu koja posetiocima pruža zadivljujući pogled. Uz svaki korak, posetioci će se diviti impresivnoj arhitekturi i prirodnoj lepoti koja odiše harmonijom između čoveka i prirode.

Cena izleta: 75€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Hue

Poslednja fakultativna avantura na ovom putovanju vodi nas u prelepi grad Hue, koji se diči svojom bogatom istorijom i kulturom, pružajući posetiocima jedinstveni uvid u prošlost Vijetnama. Na početku dana, upućujemo se ka impozantnoj grobnici Tu Duk, prostranom kompleksu koji krasi prelepo jezero i mreža vodenih kanala. Ova raskošna rezidencija, sa svojim arhitektonskim detaljima i mirnim okruženjem, očarava posetioce svojom elegancijom i veličanstvenošću, pružajući dubok uvid u život i nasleđe dinastije Nguyen. Nakon uzbudljivog jutarnjeg istraživanja, sledi uživanje u lokalnom obroku u prelepom ambijentu baštenske kuće, gde nas domaćin srdačno dočekuje domaćim đumbirom i mirisnim čajem. Ova autentična kulinarska poslastica upotpunjuje doživljaj Huea, pružajući gostima priliku da se upuste u tradicionalne ukuse i gostoljubivu atmosferu vijetnamske kuhinje. Popodne nam donosi otkrivanje carske citadele, najbolje očuvanog ostatka nekadašnje velike citadele i carske četvrti koja je nekada bila epicentar carske moći. Kroz njene zidine i palate, posetioci će moći da osete duh prošlosti i da se upuste u putovanje kroz vreme, otkrivajući tajne i priče koje čine srž istorije i kulture Vijetnama. Osim toga, poseta pagodi Thien Mu, koja se uzdiže na obali reke Parfem, dodatno obogaćuje doživljaj, pružajući miran i duhovan trenutak refleksije i spokoja u okviru jedinstvene prirodne lepote koja karakteriše ovaj predivni grad.

Cena izleta: 60€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Angkor hramovi

Dan namenjen fakultativnom izletu do Angkor hramova pruža uzbudljivu priliku da istražimo bogatstvo kambodžanske istorije i arhitekture kroz posetu nekim od najznačajnijih istorijskih spomenika u regionu. Na početku avanture, otkrivamo grandioznu lepotu Angkor Vata, remek-delo kambodžanske arhitekture i verske posvećenosti. Ovaj impozantni kompleks odražava monumentalnu snagu i duhovnu važnost kroz svoje troetažne strukture i pet impresivnih kula, koje se ponosno uzdižu 65 metara iznad zemlje, stvarajući nezaboravan pejzaž koji ostavlja posetioce bez daha. Nastavljamo dalje ka drevnom utvrđenom gradu Angkor Tom, koji predstavlja kulturno srce Velikog Kmerskog carstva. Ovaj istorijski dragulj, pod vladavinom Džajavarmana VII, otkriva svoju raskošnu prošlost kroz monumentalne strukture kao što su hram Bayon, kraljevska palata, terase slonova i Leper King, čiji skladni dizajn i detaljna arhitektura svedoče o zlatnom dobu kambodžanske civilizacije. Nakon fascinantnog jutarnjeg otkrivanja, predah za ručak nas očekuje u lokalnom restoranu, gde ćemo imati priliku da probamo autentična kambodžanska jela, obogaćena bogatstvom začina i svežih lokalnih sastojaka. Nastavljamo avanturu do hrama Ta Prom, čija mistična atmosfera očarava posetioce svojim fotogeničnim pejzažem. Ovaj izuzetan hram, poznat po svojim impresivnim stablima koja rastu iz njegovih ruševina, pruža jedinstvenu sliku simbioze prirode i istorijske baštine, stvarajući čarobnu atmosferu koja vraća posetioce u prošlost Kambodže. Uz to, povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima pruža priliku za odmor i refleksiju nakon jednog nezaboravnog putovanja kroz drevnu kambodžansku kulturu.

Cena izleta: 90€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook