• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

ZANZIBAR ZIMA - 13 dana

ZANZIBAR ZIMA - 13 dana

 

TERMINI:     

   

28. JAN – 09. FEB / 13 dana |  Promo  1499 eur  First minute  1599 eur  Regular 1699 eur

 

01. MAR – 12. MAR / 12 dana |  Promo  1449 eur  First minute  1549 eur  Regular 1649 eur

 

* * * PAKET OD 14 OBILAZAKA (IZLETA) UKLJUČEN U CENU PUTOVANJA * * *
* * * SMEŠTAJ NA NAJLEPŠOJ PLAŽI NA OSTRVU * * *

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – ZANZIBAR

Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. U prepodnevnim časovima se ukrcavamo na let za Zanzibar i naša afrička avantura počinje. Let iz Beograda sa presedanjem.

 

Dan 2

STONE TOWN

U jutarnjim časovima stižemo na rajsko ostrvo Zanzibar. Transfer do smeštaja u Stone Town-u. Upoznavanje sa okolinom sa vodičem. Noćenje.

 

Dan 3 – 4

STONE TOWN (2 noćenja)

Zanzibar (domorodački naziv Unguja) je tanzanijsko ostrvo smešteno u Indijskom okeanu na 35 km od obale istočne Afrike. Oduvek je predstavljao spoj misterije i egzotike, koji se najbolje može osetiti u glavnom i jedinom gradu ostrva – Stone Townu. Ovaj grad se veoma malo promenio u poslednjih 200 godina, a zbog mnoštva fascinantnih građevina koje ga krase i pripovedaju priče o davnim vremenima, UNESCO ga je uvrstio u svoju kulturnu baštinu. Nebrojeno mnogo isprepletanih uskih ulica, haotične pijace na kojima možete da isprobate lokalne specijalitete od morskih plodova i kupite autentične ručno rađene suvenire, mnoštvo džamija i velikih arapskih kuća sa raskošnim drvenim vratima… Sve vam ovo preplavljuje čula i tera vas da pomislite da je ovaj misteriozni grad, najegzotičnije mesto na planeti. U narednim danima obilazimo Nacionalni muzej, Aglikansku katedralu i kuću čuvenog frontmena grupe Queen, Fredija Merkjurija. Zatim vas vodimo vas na fakultativni izlet – “Prison island”, nekada ostrvo robova, a danas dom mnogih životinja među kojima su najbrojnije džinovske kornjače.

 

Dan 5 

NUNGWI

Posle četiri dana napuštamo gradsku gužvu i selimo se na rajske plaže. Transfer do Nungwija u popodnevnimm satima i dolazak u smeštaj koji se nalazi nadomak jedne od najlepših plaža na ostrvu. Upoznavanje sa okolinom . Noćenje.

 

Dan 6 – 12

NUNGWI (7 noćenja)

Ovde nam neće biti potrebno ništa više osim da posmatramo beskrajnu pučinu tirkiznog mora i uživamo u zvuku talasa. Ronjenje, skijanje na vodi, jedrenje na dasci, tradicionalna plovidba čamcem zvanim “garaua”, kajaking ili pecanje u dubokom moru, samo su delić onoga u čemu se možete nadati. Roneći pored koralnih grebena kojima je opasano ostrvo, imaćete priliku da vidite barakude, hobotnice, jastoge, raže, kornjače, veliki broj korala, olupine potonulih brodova, sabljarke, delfine i čak nekoliko vrsta ajkula.

 

Odavde organizujemo i brojne izlete. Za ljubitelje ronjenja interesantan je odlazak na Mnemba ostrvo i plivanje sa egzotičnim ribicama. Tu je i izlet na farmu začina. U zavisnosti od sezone, ovde ćete imati priliku da vidite kako se bere kafa sa drveća, ubiraju plodovi bibera, cvetovi šafrana, čilija i više od 50 drugih vrsta začina. Interesantna je poseta Jozani šumi, nacionalnog rezervata u kojem živi posebna vrsta majmuna, nekoliko endemskih vrsta ptica i leptira. Tokom ove posete, obilazi se i najpoznatija plaža Zanzibra – Paje. Tu je još i fantastični fakultativni izlet na kopno Tanzanije u Nacionalni park Mikumi, nadomak Dar el Salama, nekadašnje prestonice ostrva. Na safariju ćete moći da vidite iz neposredne blizine, većinu divljih životinja karakterističnih za Afriku, zemlje od koje će vam neprekidno zastajati dah.

 

Dan  13

ZANZIBAR – BEOGRAD

Polazak na aerodrom u rano jutarnjim časovima i let do Beograda, sa usputnim presedanjem. Opraštamo se od divlje Afrike i sabiramo utiske. (Letovi: TK616/TK1079). Dolazak u Beograd u većermnjim časovima istog dana. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 28-01-2025 - datum povratka: 09-02-2025
Cena putovanja po osobi: 1499 eur PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1599 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1699 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Zanzibar – Beograd sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Stone Town-u (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 8 noćenja sa doručkom u guest house-u u Nungwiju (1/2 sobe)
 • SAMO ZA POLAZAK 01.03: 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Stone Town-u i smeštaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u guest house-u u Nungwiju
 • Svi transferi na Zanzibaru prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka
 • Paket od 14 obilazaka i atrakcija:

- Plaža Kendwa

- Stone Town

- Muzej Robova

- Nungwi Selo i osnovna škola

-Masai Show

- Jozani Šuma

- Prison Island - ostrvo džinovskih kornjača

- Peščani sprud - Nakupenda

- Šuma mangrova

- Menemba snorkeling

- Plaža Paje

- Farma Začina

- Plaža Kae Funk

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Tanzaniju 50 usd (plaća se prilikom ulaska u zemlju)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti koji nisu obuhvaćeni paketom
 • Individualni troškovi
 • Doplata za Resort 3* u Nungwiju na bazi noćenja sa doručkom
 • Boravišna taksa u iznosu od 2-4 USD po osobi po danu. Taksa se plaća na recepciji smeštajnih objekata

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
  Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

STONE TOWN HOTEL 3* 

Hotel je lociran u samom centru Stone Town-a odmah pored stare tvrđave. Poseduje restoran i bar. Sobe su udobne i lepo opremljene. Gostima su na raspolaganju dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom, klima-uređajem, TV-om, frižiderom, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom. Na krovu hotela se restoran.

 

KIGWEDENI VILLAS GUEST HOUSE

Guest House se nalazi u neposrednoj blizini plaže u Nungwi-ju. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i besplatnim WiFi internetom. Sve sobe su klimatizovane. U okviru objekta se nalazi vrt kao i restoran gde se služi doručak.

 

RESORT 3*

Resort kategorije 3* lociran je na samoj plaži u Nungwiju. Poseduje restoran, bazen i otvoreni bar sa terasom sa koje se pruža pogled na tirkizno plavo more. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa terasom, klima-uređajem, mini-barom i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Stone Town i Prison Island - ostrvo džinovskih kornjača (privatna tura)

U toku izleta ćemo obići Changuu ostrvo poznatije po imenu “Prison Island”, koje se nalazi nadomak Stone Town-a. Nekada je ovo ostrvo služilo arapskim robovlasnicima za čuvanje robova, a kasnije je korišćeno i kao karantin za obolele od žute groznice. Nastanjeno je i mnoštvom džinovskih kornjača koje su donete sa Sejšela u 19-om veku, od kojih su neke starije više od 100 godina. Tamo žive i različite vrste ptica, paunovi, leptiri i Duikers – retka vrsta antilope. Uživaćemo u flori i fauni ovog ostrvceta, hraniti i maziti kornjače, plivati oko koralnog grebena koji ga okružuje… Kad završimo obilazak izležavamo se na prelepoj plaži sa sitnim belim peskom i divimo se lepoti tirkiznog Indijskog okeana. Nakon što smo istražili ostrvo uzduž i popreko i odmorili na njegovim plažama, uživamo u vožnji brodom i pogledu na Stone Town sa mora.

Po povratku u Stone Town obilazimo staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Autentične kamene građevine oslikavaju uticaj Portugalaca, Omanaca i Britanaca koje su istorijski putevi naveli u ovaj grad učinivši ga time centrom zbivanja na Zanzibaru. Posetićemo Staru tvrđavu, Kuću čuda, nezaobilaznu kuću Fredija Merkjurija i mnoge ostale znamenitosti. U popodnevnim časovima odlazimo na gradsku pijacu lokalnih proizvoda i začina, a uveče na poznati night market, jednu od prepoznatljivosti Stone Town-a. Dan završavamo pogledom na zalazak sunca u nekom od najlepših gradskih sunset barova i terasa.

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer brodom od Stone Town-a do Prison Island-a
 • Ulaznica u nacionalni park
 • Ulaznica za muzej robova
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Tura Začina (privatna tura)

Fakultativni izlet tokom koga ćemo obići Farmu začina. U zavisnosti od sezone, ovde ćete imati priliku da vidite kako se bere kafa sa drveća, kako se ubiraju plodovi bibera, cvetovi šafrana, čilija i više od 50 drugih vrsta  začina. Lokalci koji rade na farmi ponudiće vam da pomirišete karanfilić, probate lemon grass, žvaćete kakao i zagrizete vanilu… Možda ćete čak dobiti zadatak da omirišete i probate određene začine pa da pogađate koji je koji. Na farmi ćemo pogledati i show u toku koga će se meštani penjati na palme pevajući ‘’Hakuna matata’’ i ubrati nam koji kokos. Ako budemo imali sreće možda dobijemo i narukvicu od lista palme ili ogrlicu u obliku žabe. Po završetku izleta shvatamo zašto je drugo ime za Zanzibar “Ostrvo začina”.

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od Stone Town-a do farme začina
 • Ulaznica 
 • Ručak
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Mnemba (privatna tura)

U toku izleta će nas lokalci odvesti brodom daleko od obale Nungwija i zaustaviti se na mestu gde ćemo uskočiti u vodu i naći se u jatu nalepših ribica drečavih boja. Nakon što smo se isplivali sa ovim preslatkim stvorenjima, iskrcavamo se na peščani sprud biserno bele boje nadomak privatnog ostrva Mnemba i divimo se lepoti tirkiznog Indijskog okeana. Tu će nas lokalci poslužiti specijalitetima od sveže morske ribe, nakon čega ćemo se vratiti na brod i uživati u vožnji do Nungwija.

Ukoliko budemo imali sreće susrećemo se i sa delfinima, koji žive u vodama u okolini ovog mesta 😊

 

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer brodom
 • Ručak
 • Oprema za snorkeling
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Obilazak sela i osnovne škole

Jedinstvena prilika da se oseti duh ostrvskog života, da se provede vreme sa lokalnim stanovništvom istražujući živopisno selo Nungwi. Upoznaćemo njihove navike, svakodnevicu i družiti se sa nasmejanim i ljubaznim žiteljima. Takođe, obilazak osnovne škole u Nungwiju i poseta đacima jedinstvena je prilika za druženje sa decom. Tradicionalno su planirani i skromni poklončići za mališane kojima naše malo zaista puno znači.

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Plaža Kendwa

Provodimo sjajno vreme kupajući se na prelepoj plaži Kendwa, jednoj od najlepših na ostrvu. Pijemo koktele, probamo zanimljivu lokalnu hranu i iščekujemo zalazak sunca koji po lepoti izdvaja ovu plažu kao posebnu.

Na kraju dana, uz vatru na plaži, biće organizovan jedinstveni Maasai Šou.

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Maasai šou
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Jozani šuma, Paje i Rock bar (privatna tura)

U toku ove ture obići ćemo Jozani šumu, izležavaćemo se na plaži u Paje-u i obići Rock bar, jednu od najvećih atrakcija Zanzibara. Turu započinjemo obilaskom Jozani šume koja se prostire na površini od oko 5.000 hektara i od 1952. godine je proglašena Nacionalnim rezervatom. Sa obiljem zelenila, najrazličitijim drvećem, palmama, mangom, crvenim mahagonijem, i drugim biljem, ova gusta šuma stvara veličanstvenu sliku neiskvarene prirode i njene moći. Jozani predstavlja prirodno stanište za oko 3000 Red Colobus majmuna, kojih na svetu ima samo u na ovom mestu. Rezervat nastanjuje i preko 40 vrsta ptica, više desetina vrsta leptira, kao i posebnih vrsta žaba. Nakon Jozanija, putujemo ka jednoj od najlepših plaža u Paje-u, gde ćemo uživati na beskrajno dugoj peščanoj plaži, prelepom tirkizno plavom moru i belom pesku. Obilazimo i čuveni Rock bar gde ćemo napraviti najbolje fotke.

Na kraju dana krećemo ka mestu Michamwi gde na jedinstvenoj Kae Funk plaži i baru, pravom tropskom raju, ispraćamo sunce u još jednom predivnom zalasku.

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer 
 • Ulaznice i takse za nacionalni park
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Obilazak Kae Funk plaže
Peščani sprud Nakupenda

Preko puta Stone Town-a, među mnogim ostrvcima i sprudovima, nalazi se jedan od najživopisnijih – peščani sprud Nakupenda. Iskoristićemo priliku da se okupamo, uživamo, slikamo i napravimo mnoštvo prelepih fotografija na ovoj peščanoj dini koja na pučini izranja iz vode.

Cena izleta: u paketu programa

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer čamcem
 • Osveženje – sveži sokovi i voće
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook