• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

JAPAN JESEN - 11 DANA

JAPAN JESEN - 11 DANA

JAPAN JESEN - 11 DANA

 

TERMINI:

 

01. OKT – 11. OKT | Promo 2049 eur | First minute  2149 eur  Regular 2249 eur

11. OKT – 21. OKT | Promo 2049 eur | First minute  2149 eur  Regular 2249 eur

23. OKT – 02. NOV | Promo 2049 eur | First minute  2149 eur  Regular 2249 eur

02. NOV – 12. NOV | Promo 2049 eur | First minute  2149 eur  Regular 2249 eur

 

 

* * * PAKET / PROGRAM FAKULTATIVNIH IZLETA – 395 EUR PO OSOBI * * *

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – ISTANBUL

Došlo je vreme da krenemo na ovo dugo iščekivano putovanje. Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme. Let do Istanbula. Čekamo našu konekciju za Japan.

 

Dan 2

ISTANBUL – TOKIO 

Krećemo ka Japanu, zemlji šinta i budizma, gejša i rajskih hramova. Nastavljamo na let do Tokija u jutarnjim časovima. Slećemo u Tokio, koji je jedan od najvećih gradova i prestonica Japana. Ima oko 14 miliona stanovnika i ubraja se u svetske ekonomske centre. Da je država bio bi osma na svetu po ekonomskoj moći. Nalazi se na obali Pacifika, na ušću reke Edo u okean. Do kraja 16. veka na tom mestu nalazilo se ribarsko seoce Edo, a vojni vladar Japana šogun Iejasu Tokugava odlučio je da tu izgradi grad – sedište šoguna. Već 1603. izgrađena je šogunova palata, mnogo hramova i svetilišta i nastao je jedan od najdinamičnijih gradova svog vremena. Transfer metroom do smeštaja i slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 3 – 4

TOKIO (2 noćenja)

Dan rezervisan za fakultativno razgledanje Japanske prestonice ili slobodno vreme za putnike koji ne idu na izlet. Pokušavamo da obiđemo najupečatljivija mesta najvećeg grada na svetu – Od Šibuja stanice, do Imperijalne palate. Tokio nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Slobodno vreme za ručak I individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Sutradan slobodno vreme za individualne aktivnosti u Tokiju ili fakultativni izlet do Kamakure, koju drugim imenom zovu grad muzej. U gradu postoji 19 šinto svetilišta i 65 budističkih hramova, od kojih su dva hrama reda Zen najstarija u Japanu. Videćemo svetilište Haćiman, kao i glavnu znamenitost grada – ogromnu statuu Bude na otvorenom. Grad se nalazi u blizini Tokija pa je jedno od popularnih izletišta njegovih stanovnika. U popodnevnim časovima povratak u Tokio i slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 5

TOKIO 

Fakultativni izlet u Nikko ili slobodno vreme u Tokiju. Nikko je smešten u prelepim planinama severno od Tokija, pun starih hramova, svetilišta, palata i grobnica. Obići ćemo grobnicu Iejasua Tokugave, kao i mauzolej Tošogu, koji se nalazi pod UNESCO kulturnom zaštitom. Imaćemo priliku da vidimo i Šinkjo „tajni most“ na reci Daija. Povratak u Tokio u večernjim časovima. Noćenje.

 

Dan 6

TOKIO  – OSAKA

Odjavljujemo se iz hotela krećemo za Osaku. Treći po veličini japanski grad, Osaka ima preko hiljadu godina dugu istoriju, a danas je poslovni, industrijski, trgovački i saobraćajni centar Japana. Videćemo zamak Osaka pored kog se nalazi i nekoliko veoma dobrih muzeja. Obići ćemo i deo grada poznat po mnogobrojnim restoranima sa domaćom kuhinjom. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 7

OSAKA

Fakultativni obilazak Osake gde uživamo u ovom fantastičnom gradu. Treći po veličini japanski grad, Osaka ima preko hiljadu godina dugu istoriju, a danas je poslovni, industrijski, trgovački i saobraćajni centar Japana. Videćemo zamak Osaka pored kog se nalazi i nekoliko veoma dobrih muzeja. Kupićemo suvenire i poklone, jesti suši i tonkacu i piti čuveni sake, japansko tradicionalno piće od pirinča. Slobodno vreme za klopu i slobodne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 8

OSAKA

Ovaj dan rezervisan je za individualne aktivnosti u Osaki ili fakultativni odlazak do Nare, prve japanske stalne prestonice osnovane 710. godine. Tada se zvala Heiđokjo (Tvrđava mira), a čuvena je po tome što je u njoj budizam prvi put počeo da se pripoveda, odakle se raširio po čitavoj zemlji. Obići ćemo hram Todaiđi, Park Nara odnosno park jelena, šino svetilište Kasuga, a tu su još i hram Kofukuđi i mnoštvo drugih znamenitosti. U večernjim časovima povratak u Osaku. Noćenje.

 

Dan 9

OSAKA

Dan rezervisan za fakultativni izlet u Kjoto. Grad je prestonica japanske kulture i najdugovečniji glavni grad Japana jer je car svoje sedište prebacio u Tokio tek nakon više od 1000 godina. Prepun je drevnih palata, velelepnih vrtova i različitih muzeja. U Kjotu su čitave ulice istovremeno i muzeji, jer je svaka zgrada primerak stare japanske arhitekture. Nakon smeštaja u hotel obići ćemo hram Kiđomizu, Zlatni paviljon Kinkakuđi, impresivnu građevinu smeštenu iznad velikog ribnjaka čija su prva dva sprata potpuno prekrivena zlatnim listovima. Put nastavljamo do jednog od najlepših očuvanih utvrđenih japanskih zamkova, zamka Niđo i najpoznatijeg kvarta Gion koji je zapravo Geisha District. Šetaćemo kroz njegove ulice okruženi mnogobrojnim čajdžinicama, ekskluzivnim restoranima i tradicionalnim drvenim kućama gde i dan danas žive gejše. Reč gejša u bukvalnom prevodu znači umetnica, a to su posebno obrazovane i obučene žene koje su u srednjovekovnom Japanu u restoranima zabavljale goste pesmom, igrom i svirkom. Slobodno vreme. Povratak u Osaku. Noćenje.

 

Dan 10

OSAKA

Slobodno vreme do polaska na aerodrom koristimo da još malo uživamo u čarima Osake. Kupićemo suvenire i poklone, jesti suši i tonkacu i piti čuveni sake, japansko tradicionalno piće od pirinča. Popodnevni transfer metroom do aerodroma. Let za Beograd sa usputnim presedanjem.

 

Dan 11

ISTANBUL – BEOGRAD

Dolazak u Beograd u kasnim jutarnjim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 01-10-2024 - datum povratka: 11-10-2024
Cena putovanja po osobi: 2049 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVE 4 PRIJAVE!2149 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe2249 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Tokio; Osaka – Beograd
 • Smeštaj u hotelu sa 3* (1/2 sobe) na bazi 4 noćenja sa doručkom u Tokiju
 • Smeštaj u hotelu sa 3* (1/2 sobe) na bazi 4 noćenja sa doručkom u Osaki
 • SAMO ZA POLAZAK 11.10: 4 noćenja sa doručkom u Osaki, 5 noćenja sa doručkom u Tokiju
 • SAMO ZA POLAZAK 02.11: 4 noćenja sa doručkom u Osaki, 4 noćenja sa doručkom u Tokiju
 • Transferi na relaciji aerodrom - hotel – aerodrom
 • Transfer Tokio - Osaka
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza (za državljane Srbije nije potrebna viza)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti
 • Sve ulaznice u hramove, muzeje i nacionalne parkove koji nisu obuhvaćeni programom fakultativnih izleta
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilikom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 15 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje

Smeštaj

TOKIO

 

Hotel kategorije 3* lociran je u blizini metro stanice i ima laku dostupnost svim glavnim atrakcijama. Poseduje restoran. Sobe su dvokrevetne, manje kvadrature, sa TV-om, telefonom, besplatnim Wi-Fi internetom.

 

OSAKA


Hotel kategorije 3* lociran je u blizini JR Osaka stanice za voz i ima laku dostupnost svim glavnim atrakcijama. Poseduje restoran. Sobe su dvokrevetne, manje kvadrature, sa TV-om, telefonom, klima-uređajem, besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Tokio

Prva stanica biće nam četvrt Čijoda i carska palata koja je glavna rezidencija japanskog cara. Zabranjeno je posećivati unutrašnjost palate, ali posetioci mogu uživati u lepotama spoljnjeg dela. Iako se ne ulazi, palatu opet posećuje veliki broj turista. Vrtovi koji su uvek slobodni za obilaženje su odlično uređeni, odakle kroz prozor možete zaviriti u velelepne prostorije palate. Čitav taj predeo nalazi se u samom centru grada i parkovno je područje, okruženo vodenim jezerima. Sama palata je izgrađena na mestu starog dvorca Edo porodice Tokugava, koja je u 17. i 18. veku vladala Japanom. Ulazimo u metro i odlazimo do Asakuse, starog dela grada prepunog hramovima. Šetamo do hrama Sensođi, bacamo nekoliko novčića u sanduk ispred hrama i u njegovom dvorištu udišemo vazduh mirisnih štapića, jer po verovanju Japanaca ovaj običaj ljudima pomaže da bolje razmišljaju i rade. Put nas dalje vodi do Nakamise-dori, jedne od najstarijih japanskih trgovačkih ulica koja datira iz 17. veka. Većinu prodavnica u ovom delu već nekoliko generacija vode iste porodice, nudeći suvenire, vrhunsku uličnu hranu i neodoljive grickalice. Sledeća stanica je hram Meiđi koji predstavlja šinto hram posvećen caru Meiđiju i njegovoj ženi, carici Šoken. Izgrađen je u njihovu čast, kao spomen njihovim dušama. I dan danas predstavlja jednu od najbitnijih religijskih mesta u Japanu. Svetište je okruženo šumom od 120 hiljada drveća, sa najređim vrstama koje rastu u Japanu. Posetiocima je najinteresantnije, takozvano, drvo želja, gde na papiriću možete napisati svoje najdublje želje i okačiti na drvo. Za fascinantnu panoramu grada odlazimo do zgrade Tokyo Metropolitan Goverment, a uveče obilazimo Šibuju, najpopularnije mesto za izlaske sa pivnicama, tradicionalnim restoranima, disko klubovima i karaoke barovima. Pored toga što je centar noćnog života Šibuja se izdvaja po najprometnijoj raskrsnici na svetu, jer u vreme špica preko 2000 ljudi u isto vreme prelazi ulicu. Sa 13 metro i 5 železničkih linija, Tokio je poznat kao grad sa najvećom gužvom u saobraćaju, a u prilog tome ide i činjenica da poznata metro stanica Shinjuku ima 36 platformi, sa preko 200 ulaza i izlaza. Upravo zbog toga na mnogim železničkim i metro stanicama angažovani su Ošija ili u bukvalnom prevodu „gurači“ koji su zaduženi da uguraju što više ljudi u vozove kako bi vrata mogla da se zatvore.

Cena izleta: U PAKETU PROGRAMA

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Kamakura

U prepodnevnim časovima napuštamo smeštaj i odlazimo u Kamakuru, najstariji grad Japana koji se nalazi u neposrednoj blizini Tokija. Pored mnogobrojnih šinto svetilišta i budističkih hramova, grad je prepun starih kuća od drveta, pa ćete za razliku od ostalih mesta imati osećaj da ste u periodu od pre 800 godina. Šetaćemo se po brdovitim brežuljcima obraslim gustim rastinjem tik uz obalu okeana, okruženi najlepšim jarko crvenim lišćem japanskog javora. Tu ima mnogo radnji sa autentičnim japanskim predmetima, odećom, oružjem i restoranima izgrađenih u tradicionalnom stilu sa hranom koja se jela u srednjem veku, ali je i dalje popularna u Japanu. Oni radoznali moći će da se provozaju i rikšom, popularnim kočijama koje pokreće ljudska snaga. Obići ćemo i glavnu znamenitost grada statuu Bude na otvorenom nazvana Daibucu (Veliki Buda). Izliven od bronze visok je 13.5 metara i sedi tu vekovima preživevši požare, zemljotrese, cunamije i tajfune. U poslepodnevnim časovima povratak u Tokio.

Cena izleta: U PAKETU PROGRAMA

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer 
 • Ulaznice
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Niko

Na ovom fakultativnom obilasku Nika susrešćemo se sa mnogobrojnim kulturno-istorijskim sadržajima i prirodnim lepotama ovog dela Japana. Niko je postao poznat posle izgradnje grobnice šoguna Iejasua Tokugave, koja je jedna od najlepših grobnica sveta, sačinjena od više hramova, pagoda, svetilišta i vrtova. Tu se nalazi i mauzolej Tošogu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu, a specifičan je po tome što sadrži i šinto i budističke elemente. Videćemo i „tajni most“ na reci Daija, po imenu Šinkjo most, koji spada u tri najkvalitetnija mosta u Japanu. Divićemo se hramovima koji su ukrašeni srebrom i zlatom prepuni reljefa i skulptura. Najpoznatija je kompozicija tri majmuna, od kojih jedan šapom prekriva oči, drugi uši, treći usta – „Mi zaru, kika zaru, iva zaru“ (što vidim ne vidim, što čujem ne čujem, što sam rekao nisam rekao, zove se ta skulptura na japanskom). Šetaćemo se oko hramova, uživajući u bajkovitim šumama i stazama koje pružaju pravu relaksaciju u prirodi. U večernjim časovima povratak u Tokio.

Cena izleta: U PAKETU PROGRAMA

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer 
 • Ulaznice
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Osaka

Fakultativni obilazak grada koji je posle Tokia najurbaniji i najdinamičniji deo Japana. Osaka je pravo futurističko mesto i sedište nekih od najvećih japanskih kompanija kao što su Panasonic i Sharp, a zaslužan je i za nastanak prvog robota na svetu. Još davne 1586. godine grad je počeo da se širi i naseljava trgovcima, a vladar Hidejoši Tojotomi podigao je zamak u gradu, koji i danas postoji. Od 17. veka Osaka postaje i finansijski centar Japana, jer su u njemu osnovane glavne menjačnice novca, iz kojih su kasnije potekle japanske banke i finansijske korporacije. Izlet započinjemo šetnjom pored zamka gde se nalazi i muzej orijentalne keramike, Etnografski muzej i muzej „Liberti“ u kojem se nalaze retki podaci o diskriminaciji koja postoji u Japanu. Penjemo se na vrh Umeda Sky Building gde ćemo imati spektakularan pogled na Osaku. Posetićemo i Umeda district, prepun restorana, poslovnih zgrada i tržnih centara. Stanovništvo ovog grada izmešano je sa mnogobrojnim došljacima iz Koreje, Kine, ali i SAD i Zapadne Evrope, a njeni građani su među najkomunikativnijim Japancima. Imaćemo priliku i da probamo lokalne specijalitete jer Osaka ima svoju originalnu kuhinju, posebno originalne vrste sušija – Takoyaki i Okonomiyaki. U večernjim časovima povratak u Kjoto.

Cena izleta: U PAKETU PROGRAMA

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer 
 • Ulaznice
 • Karta za metro
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Nara

Na samo sat vremena od Kjota, u dolini Jamato nalazi se Nara, prepuna istorijskog arhitektonskog blaga, uključujući palate i hramove koji se smatraju najstarijim drvenim građevinama na svetu. Šetajući dugim i pravim ulicama koje se ukrštaju po pravim uglom dolazimo do Parka Nara u kojem je veliki broj starih spomenika. Glavna atrakcija su srndaći i srne koji se slobodno šetaju parkom i prilaze turistima. Hranićemo ih krekerima dok prolazimo kroz zadivljujuće pejzaže okruženi crvenim javorom, do hrama Todaiđi, najznačajnije znamenitosti Nare. Izgrađen davne 752. godine, u njegovoj unutrašnjosti je jedna od najvećih statua Bude na svetu izrađena od bronze. Otići ćemo i do šinto svetilišta Kasuga, okruženog sa 3000 kamenih i bronzanih lampiona. U njegovoj blizini nalazi se botanička bašta sa preko 250 vrsta biljaka, a najveći deo vrta posvećen je poznatom japanskom cveću glicinija. U poslepodnevnim časovima povratak u Kjoto.

Cena izleta: U PAKETU PROGRAMA

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Karta za metro
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Kjoto

Kjoto, nekadašnja prestonica Japana, je jedan od najpoznatijih kulturnih centara zemlje, ističući se svojim istorijskim značajem i očuvanom tradicijom. Ovaj grad obiluje preko 2.000 hramova, svetilišta i zen vrtova, predstavljajući izuzetnu raznolikost duhovnih mesta koja odražavaju bogatu japansku religioznu baštinu. Neki od najpoznatijih hramova uključuju Zlatni paviljon (Kinkaku-ji), Kiđomizu i Fushimi Inari-taisha sa svojim čuvenim crvenim tori kapijama. Osim verskih znamenitosti, Kjoto je poznat i po tradicionalnim gejšama, umetničkim zanatima poput čajne ceremonije i umetnosti aranžiranja cveća i prefinjenim japanskim čajnicama. Grad takođe proslavlja i svoju bogatu kulturnu baštinu kroz razne festivale tokom cele godine, od kojih je najpoznatiji Gion festival koji se održava u leto. Šetajući ulicama ovog grada, možemo videti prelepe drvorede trešanja koji su posebno spektakularni u vreme prolećnog cvetanja, što Kjoto čini magičnim mestom koje odiše duhovnošću i istorijskim sjajem.

Cena izleta: U PAKETU PROGRAMA

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Karta za metro
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook