Vrhunske plaže, drevna arhitektura, kuhinja poznata po svežim plodovima mora, sve ovo je mamac da istražite jednu od najpopularnijih regija Portugala, čarobni Algarve. Algarve je najmanja administrativna regija Portugala, i nalazi se na 30-ak minuta od španske granice, na samom jugu zemlje. Algarve se graniči s regionom Alentejo na severu, Atlantskim okeanom na zapadu i jugu i Španijom na istoku. 

 

Lisabon je jedan od najstarijih gradova na svetu, i nalazi se na samom ušću reke Težo u Atlanski okean. Lisabon se uvrstava u jedan od najlepših gradova Evrope. Ovaj drevni grad broji nešto više od 550.000 stanovnika koji se ponose svojom istorijom starom preko 20 vekova i jednim od najstarijih kvartova – Alfamom. Specifične fasade kuća obasjane sunčevim zracima, odličan šoping, uzbudljiv noćni život, i šetnja uskim srednjevekovnim uličicama na kojima se noću svira i peva fado uvek će vas vraćati u ovaj neobični grad. Najpoznatija ulica u Lisabonu je Avenida da Liberdad sa prelepim pločnicima, brojnim hotelima visoke kategorije, brendiranim buticima i ekskluzivnim restoranima. Najinteresantniji deo Lisabona je Bairo alto, gornji grad, gde su smešteni najpoznatiji pabovi, klubovi i fado restorani Lisabona. Ovu četvrt posećuju mladi tako da ovaj deo Lisabona živi 24 časa. Noćni život Lisabona je zaista nešto što celokupnom doživljaju dodaje još jednu magičnu notu. Najveći broj turista privlače bajkovita utvrđena koja datiraju iz davno prošlih vremena, pa nas i ne čudi što sa Lisabon mnogi nazivaju „Muzej na otvorenom“.

 

Drugi grad po veličini i značaju u Portugaliji, odmah nakon prestonice Lisabona je nadaleko poznat po proizvodnji vina, ali i bogatom nasleđu je Porto. Na najbolji način uspeva da spoji bogato istorijsko i kulurno nasleđe sa savremenim načinom života. Upravo ovaj grad se smatra zaslužnim i za naziv čitave zemlje. A staro gradsko jezgro Porta se počev od 1996. godine nalazi na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a, te predstavlja polaznu tačku za upoznavanje grada. Porto je grad bogat istorijom, turističkim atrakcijama i noćnim životom, pogodan za sve generacije. Jedna od glavnih atrakcija koja uporno privlači znatiželjne turiste je i kraj bogat vinarijama. Ribeira je najstariji deo grada gde možete naići na drevna zdanja kuća, uske kaldrmisane uličice i mnogobrojne porodične restorane, kafiće i barove