• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

VIjetnam Nova Godina - 14 DANA

VIjetnam Nova Godina - 14 DANA

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – HO ŠI MIN

Došlo je vreme da krenemo na dugo iščekivanu turu. Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let do Ho Ši Mina sa presedanjem u Dohi.

 

Dan 2

HO ŠI MIN

Sletanje u Ho Ši Min u jutarnjim časovima i transfer do hotela smeštenog u centru grada. Ho Ši Min, nekadašnji Sajgon, kao grad trgovine i kulture konstantno vodi zemlju napred svojom pulsirajućom energijom. Taj haotični vrtlog odiše životom i vitalnošću, te svako ko se ovde nađe ne može a da mu se ne prepusti. Od najfinijih hotela do najjeftinijih guesthouse-ova, zatim od najmodernijih restorana do najtamnijih uličnih štandova, Ho Ši Min je grad energije i otkrića.

 

Upoznavanje grada započinjemo u Pham Ngu Lao, najpoznatijem distriktu grada. Idemo u šetnju čuvenom Bui Vien ulicom, duž koje se nalazi na desetine hotela i hostela, u rasponu od veoma jeftinih do onih srednjeg ranga, ali se može primetiti i pokoji hotel visoke kategorije. S obzirom da je prilično popularan među turistima, Pham Nhu Lao je centar noćnog života sa mnogobrojnim barovima, klubovima i salonima za masaže. U neposrednoj blizini je i Ben Thanh Market gde ćemo uživati u dobro poznatim specijalitetima vijetnamske kuhinje. Noćenje.

 

Dan 3

HO ŠI MIN

U jutarnjim časovima krećemo u fakultativni obilazak grada. Polazimo od Muzeja ratnih zločina (War Crime Museum) gde ćemo čuti ponešto o ratu i sa vijetnamske tačke gledišta (za one sa jačim stomakom). Postavka muzeja prikazuje fotografije, mašineriju i oružje koje odražavaju surovu realnost rata (zanimljivo je da lokalno stanovništvo Vijetnamski rat naziva Američkim!). 

Thien Hau, taoistički hram, je veličanstveno ukrašen hram posvećen boginji mora koja je pokrovitelj i zaštitnik mornara. Nakon toga, odlazimo do China Town ili Cho Lon koji datira s kraja 18.veka. Ovaj haotični deo Ho Ši Mina obiluje restoranima, hramovima, egzotičnim prodavnicama i pijacama, a najpoznatija je Binh Tay pijaca gde ćemo se cenjkati za suvenire sa lokalnim prodavcima. Kulturnu avanturu nastavljamo obilaskom Palate nezavisnosti, rezidencije bivšeg predsednika južnog Vijetnama, Ngo Dinh Diem-a. 

Imaćemo priliku da vidimo nekadašnje sale za sastanke, privatne sobe kao i ratne štabove na dubini od 10m ispod zemlje. Na red dolaze i spomenici francuskog kolonijalnog stila: ispred Notr Dam katedrale s kraja 19.veka veliki kip Device Marije pozdraviće nas na ulazu u ovu neo-romansku crkvu, zgrada Glavne pošte koju je sagradio čuveni Gustav Ajfel, kao i zgrada Gradske skupštine su pravi dokaz francuskog prisustva u 19.veku i predivni primeri francuske kolonijalne arhitekture. Noćenje.

 

Dan 4

HO ŠI MIN

Fakultativni izlet Delta reke Mekong. Dnevni izlet brodićem Mekong rekom sigurno će doneti nezaboravno iskustvo plovnih puteva najduže reke u jugoistočnoj Aziji. To je savršena prilika da uživamo u hladnom povetarcu niz reku, krstarimo čamčićem između bujnih tropskih ostrva, veslamo kajakom kroz prirodne kanale ili vozimo bicikle po neobičnim seoskim putevima. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

 

Dan 5

HO ŠI MIN – PHU QUOC

Check out iz hotela u prepodnevnim časovima, transfer do aerodroma odakle imamo let za Phu Quoc, vijetnamsko ostrvo u blizine obale Kambodže u Tajlandskom zalivu. Sletanje na ostrvo u popodnevnim časovima, transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 6 – 11

PHU QUOC (6 noćenja)

Ovo ostrvo je skoro nepoznata destinacija u Vijetnamu i tek je nedavno postalo primamljivo turistima iz celog sveta. Poznato je po belim peščanim plažama i odmaralištima od kojih je većina na jugozapadnoj obali. Više od polovine ostrva čini Nacionalni park sa gustim tropskim džunglama i planinama. Najveći grad je Duong Dong gde se rukotvorine, riba i zanatska roba prodaju tokom čitavog dana i noći. 

Pored idiličnih peščanih plaža, postoji i toliko onih „divljih“. Najpoznatija plaža na ostrvu je Truong Beach sa oko 8 km obale i najvećim brojem hotela i odmarališta, a prostire se čak do Duong Dong-a. Pomenućemo i Ganh Dau Beach, Sao Beach, Cua Can itd. Na plažama ćemo uživati pod hladom palmi, ispijati koktele i uživati u svežoj morskoj hrani spremljenoj po recepturi starih vijetnamskih majstora. Vreme ćemo iskoristiti i u istraživanju podvodnog sveta u vidu ronjenja ili snorkelinga jer topla i hranljiva voda privlači ogromna jata tropskih vrsta riba. 

Raznovrsni podvodni pejzaži i bogat morski život u kombinaciji sa kristalno jasnom vodom će posebno oduševiti ljubitelje podvodne fotografije, a mirne i tople vode oko ostrva učiniće da se svi upuste u pravu morsku avanturu. Nakon svega navedenog, nije teško shvatiti zašto turisti imaju toliko hvala na račun prirodnih lepota i netaknutih plaža ovog spektakularnog tropskog ostrva.

 

Dan 12

PHU QUOC – HO ŠI MIN

Napuštamo ovo predivno ostrvo, u prepodnevnim časovima hvatamo let Ho Ši Min. Transfer do hotela u centru grada i check in. Dan ćemo iskoristiti za obilazak još nekih znamenitosti ili prosto za uživanje u čarima ovog brzorastućeg grada. Noćenje.

 

Dan 13 – 14

HO ŠI MIN – BEOGRAD

Check out iz hotela do podneva, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima, let za Beograd sa presedanjem u Dohi. Sletanje u Beograd u jutarnjim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 23-12-2020 - datum povratka: 05-01-2021
Cena putovanja po osobi: 1599 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1699 eur First minute - za prijave do 90 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1799 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Ho Ši Min - Beograd
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Ho Ši Min – Phu Quoc
 • Smeštaj u hotelima 2* i 3* (1 /2 sobe) na bazi 11 noćenja sa doručkom
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Vođenje putovanja

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Vijetnam (20 eur pozivno pismo + 25 usd plaća se pri ulasku u zemlju)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u kulturno-istorijske spomenike
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

HO CHI MINH

Hotel kategorije 2-3* nalazi se u neposrednoj blizini centra grada. Poseduje restoran i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

PHU QUOC

Hotel kategorije 3* lociran je na 5 minuta hoda od plaže. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Hoi An i Zlatni most

Trodnevni fakultativni izlet koji uključuje posetu Hoi Anu, Mermerne planine, Ba Na brdima i Zlatnom mostu obećava nezaboravnu avanturu kroz bogatstvo vijetnamske kulture, prirodne lepote i impresivnih arhitektonskih čuda.

Prvi dan započinje posetom Hoi Anu, čarobnom gradiću koji očarava svojim očuvanim starim arhitektonskim čudima. Šetajući njegovim ulicama osvetljenim lampionima i živahnim tržnicama, imaćete priliku da uživate u jedinstvenoj atmosferi ovog grada zaštićenog od strane UNESCO-a. Hoi An je sinonim za bogatu istoriju i kulturni spoj koji se oseća u svakom kutku ovog grada. Nakon toga, sledi poseta Mermernih planina, fascinantnom kompleksu krečnjačkih brda blizu Da Nanga. Ovde ćete istražiti pećine, pagode i uživati u panoramskim pogledima na okolinu. Ovo područje je impozantno kako zbog prirodne lepote, tako i zbog duhovne važnosti koju ima za lokalno stanovništvo.

Drugog dana, vaša avantura se seli na Ba Na brda, planinsko letovalište koje odiše francuskim kolonijalnim šarmom. Pored alpskog vrta i zabavnog parka, vrhunac ove posete je Zlatni most sa rukama. Ovaj arhitektonski dragulj pruža zadivljujući pejzaž i pruža vam priliku da hodate po njemu, osećajući se kao da lebdite među oblacima. Ba Na brda pružaju nadrealno iskustvo visoko iznad oblaka, gde ćete uživati u neverovatnim pejzažima i arhitektonskim čudima.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Avio karta Ho Ši Min – Da Nang sa svim taksama
 • Avio karta Da Nang – Phu Quoc sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u Hoi An-u
 • Povratni transfer
 • Obilazak svih navedenih lokaliteta
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Ba Na brda i Zlatni most

Celodnevni izlet tokom kojeg ćemo obići Ba Na Brda i Zlatni Most iznad Da Nanga. Čudesan arhitektonski podvig koji pridržavaju džinovske kamene ruke, otvoren je 2018. godine i postaje glavna atrakcija ovog dela Vijetnama. Pešački most, dužine oko 150 metara, pruža neverovatno lep pogled na Ba Na Brda i Da Nang zaliv, a spojen je žičarom sa devet vrtova Le Jardin D’Amour. Svaki od vrtova ponaosob će nam ispičati svoju priču koje se kriju iza pejzaža prelepog cveća. Poseta Francuskom Selu, koje predstavlja repliku klasične i romatnične Francuske, vratiće nas nazad u vreme sofisticiranog i elegantnog života jedne od najstarijih zemalja na svetu. U blizini se nalazi i nova statua Bude visine 27 metara i Linh Ung Pagoda, a spust žičarom nazad prirediće nam pogled vredniji od onog kroz oko foto objektiva.

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Ba Na brda
 • Vožnja žičarom
 • Ulaznica i taksa
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Delta reke Mekong

Obilazak delte Mekonga pruža jedinstvenu priliku da istražimo jedno od najintrigantnijih prirodnih područja u Aziji. Delta reke Mekong, poznate i kao „Vijetnamska kuhinja“, obuhvata složenu mrežu rečnih tokova, kanala, močvarnih područja i malih ostrva. Tokom izleta, uživamo u vožnji tradicionalnim brodovima kroz lavirint vodenih puteva. Ova vožnja omogućava nam da posmatramo lokalne ribare kako love, i da osetimo ritam svakodnevnog života u delti Mekonga. Jedna od ključnih atrakcija je poseta plutajućim tržnicama, gde lokalni trgovci prodaju sveže voće, povrće, ribu i različite proizvode direktno sa svojih čamaca. Ovo je prilika da iskusimo bogatstvo vijetnamske kuhinje i probamo egzotične specijalitete. Takođe, možete posetiti tradicionalne radionice gde lokalni stanovnici prikazuju veštine kao što su izrada kokosovih bombona, proizvodnja pirinčanih papira i tkanje. Upoznaćete se sa vijetnamskom kulturom i načinom života na selu.

 

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Vožnja čamcem kroz deltu
 • Ulaznice i takse
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook