• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

BRAZIL - 12 DANA

BRAZIL - 12 DANA

BRAZIL - 12 DANA

 
 
TERMINI:
 

 

19. JAN – 30. JAN |  Promo  1799 eur  |  First minute  1899 eur  |  Regular 1999 eur

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – RIO DE ŽENEIRO

Nalazimo se rano na aerodromu Nikola Tesla, gde imamo let za Rio, preko Amsterdama. Ukrcavamo se na let i naša tropska avantura počinje. Slećemo na aerodrom u Riju u popodnevnim satima. Transfer do hotela. Nakon smeštaja se upoznajemo sa okolinom u dogovoru sa vodičem. Noćenje.

 

Dan 2 – 3

RIO DE ŽENEIRO (2 noćenja)

Dan za fakultativni izlet Korkovado. Već tokom otprilike 25-minutne vožnje kroz ovaj nacionalni park uživaćemo u svežem vazduhu i divnom pogledu. Stepenice i/ili liftovi vode nas do statue Hrista visoke 38 metara. Odatle, Rio leži pred nama. Panorama je jedinstvena! Naša tura se nastavlja kroz 2.1 km dugi tunel „Rebouças“, pored lagune „Rodrigo de Freitas“ i duž čuvenih plaža Leblon, Ipanema i Copacabana sve do hotela. Sledeći dan je slobodan za individualne aktivnosti i upoznavanje sa okruženjem i plažom Flamengo. Noćenje.

 

Dan 4 – 5

RIO DE ŽENEIRO (2 noćenja)

Ovog dana je u planu fakultativni izlet Autentični Rio. Ova uzbudljiva gradska tura kroz Rio, pruža nam mogućnost da istražimo neke od najpoznatijih atrakcija ovog prelepog grada. Naša tura započinje posetom impresivnom luku Lapa (Arcos de Lapa). Ovaj masivni luk, izgrađen u 18. veku, služio je kao deo sistema navodnjavanja, a danas predstavlja jedan od najupečatljivijih simbola grada. Nakon toga, posetićemo čuvenu Operu u Riju, poznatu po svom modernom dizajnu i spektakularnoj arhitekturi. Ova zgrada je domaćin raznovrsnih umetničkih događaja i predstava, predstavljajući kulturni epicentar grada. Sledeća stanica su čuvene Selaron stepenice, remek-delo umetnika Žorža Selarona. Ove šarene stepenice prekrivene su mozaicima i predstavljaju odu umetnosti i kreativnosti. Zatim ćemo se uputiti ka prelepom kvartu Santa Teresa, gde ćemo uhvatiti čuveni tramvaj. Ovaj nostalgični tramvaj vozi kroz slikovite ulice i pruža pogled na panoramu grada i okolinu. Sledeći dan je slobodan za individualne aktivnosti koje možemo da iskoristimo do čuvenih plaža Ipanema i/ili Kopakabana. Noćenje.

 

Dan 6

RIO DE ŽENEIRO

Dan je za fakultativni izlet Guanabara zaliv i Glava šećera. Naša avantura počinje ukrcavanjem na tradicionalni brazilski brod zvani „Saveiros Schooner“. Ovi brodovi su prepoznatljivi po svojoj šarmantnoj i rustičnoj estetici, pružajući autentično iskustvo plovidbe. Dok se brod polako kreće po čistim i smaragdno plavim vodama zaliva Guanabara, imaćemo priliku da uživamo u spektakularnim prizorima na okolne planine, obale i prepoznatljive tačke grada Rija. Ovo je idealna prilika za opuštanje na palubi, fotografisanje i uživanje u svežem morskom povetarcu. Nakon očaravajućeg zaliva, stižemo do impresivnog prirodnog fenomena – Glave šećera (Pão de Açúcar). Ukrcavamo se na gondolu i uživamo u kratkoj vožnji. Ovaj strmi vrh se uzdiže iznad obale i pruža neverovatan panoramski pogled na Rio de Žaneiro. Noćenje.

 

Dan 7 

RIO DE ŽENEIRO

Fakultatvni izlet Marakana i Samba. Avantura počinje posetom Muzeju budućnosti, jednom od najinovativnijih muzeja u Riju. Muzej je poznat po svojoj futurističkoj arhitekturi i interaktivnim izložbama koje istražuju teme održivosti, nauke i tehnologije. Sledeća stanica je Sambodrom, mesto gde se održava slavni karneval u Riju. Ovaj ogroman stadion ima specifičan oblik i predstavlja mesto gde šareni karnevalski šou oživljava, uz raznobojne kostime, muziku i ples. Upoznaćete se s raskošnom kulturom karnevala i njegovim značajem za grad. Nakon toga idemo do mesta gde ćemo učestvovati u „Carnival Experience“, interaktivnom doživljaju koji nam omogućava da iskusimo ritam sambe, naučimo osnove plesa i dobijemo dublji uvid u pripreme za ovaj grandiozni događaj.

 

Nastavljamo dalje da istražujemo umetničku scenu grada posetom Kobra muralima. Eduardo Kobra, poznati brazilski ulični umetnik, stvorio je šarene, veličanstvene murale širom grada. Ovi murali su prava vizuelna poslastica koja prikazuje lokalnu kulturu, istoriju i raznolikost. Nemoguće je doživeti Rio, a ne obići najlegendarniji stadion na svetu – Marakanu. Ovde ćemo imati priliku da uz dodatnu kupovinu stadionske ulaznice upoznamo bogatu fudbalsku istoriju kako samog stadiona, tako i grada, navijača, fudbalera koji su ovde ostavili trag, pa i celog Brazila. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 8 – 9

RIO DE ŽENEIRO (2 noćenja)

Slobodan dan za individualne aktivnosti koje možemo da iskoristimo da dokupimo suvenire i uživamo na plažama i u brazilskom mentalitetu. Nakon odmaranja prethodnog dana, imamo fakultativni izlet Tižuka prašuma i Botanička bašta (džipovima). Prašuma u Riju de Žaneiru predstavlja neosporni prirodni dragulj. Ova gusta tropska šuma obiluje raznolikim biljnim i životinjskim vrstama, pružajući priliku da zaronimo u netaknutu divljinu. Dok se džipovima probijamo kroz njene dubine, svedočićemo bujnom zelenilu, izobilju endemičnih vrsta i osećaju potpunog izolovanja od gradske vreve. Ovo je prilika da se spojimo s prirodom na najintimnijem nivou, doživeći sklad ekosistema koji je netaknut vekovima. Botanička bašta u Riju pruža dom brojnim retkim i egzotičnim biljkama iz svih krajeva sveta. Dok se šetamo stazama ovog ogromnog vrta, svedočimo šarenilu cvetova i mirisima koji oživljavaju vazduh. Botanička bašta nije samo mesto lepote, već i centar za očuvanje i proučavanje biljnog sveta, pružajući obrazovno iskustvo o važnosti biološke raznovrsnosti i ekološke ravnoteže. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 10

RIO DE ŽENEIRO – BEOGRAD

Poslednji fakultativni izlet je Petropolis. Petropolis je poznat kao „Letnja prestonica Brazila“ i pruža nam kombinaciju istorijskog nasleđa i prelepe prirode. Vožnja nas vodi kroz slikovite predele dok se penjemo ka višim nadmorskim visinama. U Petropolisu ćemo osetiti promenu tempa i šarm ovog grada koji je nekada privukao brazilsku aristokratiju i carsku porodicu. Glavna atrakcija ovog izleta je Carski muzej (Museu Imperial), smešten u impozantnoj palati koja je služila kao letnja rezidencija brazilskih careva. Muzej obuhvata raskošne umetničke kolekcije, dragulje, i artefakte koji vam pružaju uvid u bogatu istoriju Brazilskog carstva. Nakon obilaska muzeja, imamo slobodno vreme da istražimo šarmantne ulice Petropolisa, uživamo u lokalnoj kuhinji i zaronimo u ovaj istorijski raj. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 11 – 12

Rio de Žaneiro – Beograd

Izlazimo iz smeštaja i koristimo još malo slobodnog vremena pre poslepodnevnog transfera na aerodrom. Let za Beograd preko Amsterdama. U večernjim časovima stižemo u Beograd. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 19-01-2024 - datum povratka: 30-01-2024
Cena putovanja po osobi: 1799 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1899 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1999 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Rio de Žaneiro – Beograd sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 10 noćenja sa doručkom u hotelima 3* u Rio de Žaneiru (1/2 sobe)
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi
 • Ulazak u Muzej Budućnosti (oko 5 EUR)
 • Ulazak na stadion Marakana uz stručnog vodiča (oko 9 EUR)

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur po osobi - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur po osobi mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

RIO DE ŽENEIRO

Hotel kategorije 4* lociran je u Rio de Žaneiru, u naselju Flamengo. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

Fakultative

Korkovado

Izlet počinje vožnjom prema planini Korkovado, domu čuvene statue Hrista Spasitelja. Korkovado, impozantna planina koja se uzdiže iznad Rio de Žaneira, čini se kao prirodna pozornica za jedno od najupečatljivijih remek-dela ljudske kreacije – Hrista Spasitelja. Ova planina, sa svojim karakterističnim oblikom, pruža spektakularan panoramski pogled na grad i okolne predele. Vožnja do vrha Korkovada sama po sebi predstavlja avanturu, jer se kroz bujnu tropsku vegetaciju penjete prema vrhu. Hrist Spasitelj, monumentalna statua Isusa Hrista, često se naziva i „simbolom Rija“. Visok 38 metara, Hrist Spasitelj se uzdiže sa vrha Korkovada, ruke raširene u zagrljaju, simbolizujući ljubav, dobrodošlicu i zaštitu. Statua je ne samo verski simbol, već i kulturni i istorijski ikonografski elemenat. Sagrađena je tokom 1930-ih godina i postala je ne samo turistička atrakcija, već i odraz duše grada i njegovog stanovništva. S vrha Korkovada, pored monumentalne statue, pruža se neverovatan panoramski pogled koji oduzima dah. Grad Rio de Žaneiro, zaliv Guanabara, plaže, bujna tropska vegetacija i planine u daljini stapaju se u sliku koja ostavlja neizbrisiv utisak.

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Autentični Rio

Gradska tura po Rio de Žaneiru koja se odvija po Centru i naseljima Lapa i Sveta Tereza. Lukovi Lapa, poznati kao „Arcos da Lapa“, predstavljaju arhitektonski podvig izgrađen u 18. veku. Nekada su služili kao akvadukt za transport vode, a danas predstavljaju značajan istorijski i arhitektonski simbol grada. Ova konstrukcija od kamena i opeke, visoka oko 17 metara, privlači pažnju svojom veličinom i impresivnim izgledom, pružajući doživljaj vremeplova kroz prošle epohe.

Nakon toga dolazimo do Opere, zvanično poznata kao „Theatro Municipal“, predstavlja prelepu kombinaciju belog mramora i zlatnih detalja. Izgrađena po ugledu na poznate evropske opere, ova građevina je postala dom za raznovrsne umetničke priredbe, uključujući operu, balet i simfonijske koncerte. Njeno prefinjeno unutrašnje uređenje i velika dvorana stvaraju jedinstven ambijent za umetnost i kulturu. Stižemo na čuveni lokalitet – Selaron stepenice, od umetnika Žorža Selarona, predstavljaju živopisno umetničko delo koje se sastoji od preko 200 stepenika prekrivenih šarenim mozaicima. Svaki korak nosi fragment priče o životu umetnika i odrazu njegove strasti prema gradu. Da bi doživljaj bio potpun, tu je vožnja starim tramvajem kroz uzvišenu četvrt Sveta Tereza koji donosi drugačiju perspektivu grada. Ova četvrt je poznata po svojoj umetničkoj sceni, galerijama i slikovitim kućama. Tramvaj, popularno nazvan „bonde“, vozi vas kroz uske ulice obavijene drvećem, omogućavajući vam da se povežete s autentičnom atmosferom i dušom ove čarobne četvrti.

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Guanabara zaliv i Glava šećera

Fakultativni izlet kombinuje dve nezaboravne aktivnosti – istraživanje Guanabara zaliva uz pomoć tradicionalnih „Saveiro schooner“ brodova i posetu simbolu grada – Glavi šećera, dostupnoj gondolom. Avantura počinje ukrcavanjem na autentične Saveiro schooner brodove. Ploveći po kristalno plavim vodama Guanabara zaliva, otkrivamo panoramski pogled na Rio de Žaneiro iz potpuno drugačije perspektive. Ovaj zaliv, okružen impresivnim planinama i vanvremenskim znamenitostima, pruža vam osećaj slobode dok plovimo duž obale, otkrivajući čarobne plaže i otvoreno more. Sledeća stanica je još jedna senzacionalna tačka – Glava šećera. Uživamo u nezaboravnoj vožnji gondolom koja nas vodi ka vrhu ove monumentalne stene. Gledamo na grad iz ptičije perspektive dok se dižemo ka vrhu i uz adrenalin dok prolazimo kroz oblake. Na vrhu nas očekuje spektakularan pogled na grad, plaže, planine i zaliv Guanabara, pružajući nam jedinstvenu mogućnost da u trenutku zaronimo u svu lepotu grada.

 

Cena izleta: 110€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Marakana i Samba

Tura počinje posetom ‘Muzeju budućnosti’, inspirativnom prostoru koji spaja nauku i umetnost kako bi istražio izazove budućnosti. Interaktivne izložbe, savremena umetnost i naučna istraživanja pozivaju posetioce da razmisle o održivosti, inovacijama i tehnološkom napretku, pružajući dublji uvid u globalne izazove koji nas očekuju. Nakon toga, sledi obilazak slavnog ‘Sambodroma’, areni koja pulsira energijom tokom karnevalske sezone. Ovde se odvija legendarni karneval, gde samba škole izvode nezaboravne plesne predstave u kostimima ispunjenim živopisnim bojama i ritmom. To je izuzetna prilika da se iskusi strast i radost koju karneval donosi. Na to se nastavlja ‘Carnival Experience’, pružajući interaktivno putovanje kroz suštinu karnevala. Posetioci imaju priliku da se urone u kulturnu baštinu Brazila kroz izložbe, kostime i samba ples. Ova interaktivna postavka omogućava da se bolje razume značaj ovog festivala i njegova uloga u društvu. Putovanje se nastavlja ka ‘Kobra muralima’, remek-delima uličnog umetnika Eduarda Kobre. Njegovi živopisni murali oslikavaju zidove grada sa bogatstvom boja, simbola i priča Brazila. Svaki mural je izraz dubokih veza sa kulturom, istorijom i prirodom, nudeći vizuelni izazov i razumevanje grada kroz umetničku perspektivu. Na kraju, tura doseže svoj vrhunac posetom čuvenom ‘Marakani’, legendarnom fudbalskom stadionu. Ovo „svetilište“ brazilske fudbalske strasti nosi sa sobom istoriju nezaboravnih trenutaka. Posetioci (uz doplatu na stadionu) mogu istražiti stadion, upijati atmosferu i razumeti duboku vezu između fudbala i duha Brazila.

Cena izleta: 70€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Petropolis

Izlet do Petropolisa, često nazivanog „Carskim gradom Brazila“, pruža nam ne samo beg od gradske vreve, već i dubok ulazak u prošlost i kulturu zemlje. Dok se vozimo kroz slikovite planinske pejzaže, stižemo do ovog šarmantnog grada koji je nekada bio omiljeno utočište brazilskih monarha. Petropolis nudi osvežavajući kontrast urbanoj sredini Rio de Žaneira. Centralna tačka ovog izleta je „Carska palata“, remek-delo arhitekture iz 19. veka, koja odražava raskoš i eleganciju perioda monarhije. U okviru ove palate, imamo priliku da istražimo bogatstvo istorijskog nasleđa, obilazeći prefinjene sobe, riznice, vrtove i terase. Palata oživljava prošlost kroz svoj rafinirani enterijer, arhivsku zbirku i artefakte koji osvetljavaju život monarha. Pored toga, Petropolis nas obara sa nogu svojim prirodnim šarmom i fantastičnim panoramskim pogledima na okolne planine, dok šetamo njegovim šarenim ulicama. Uzbudljiv spoj istorijske dubine i prirodne lepote čini ovaj izlet do Petropolisa i Carske palate jedinstvenim iskustvom koje omogućava da se bolje razume prošlost i kultura Brazila.

Cena izleta: 75€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Tižuka prašuma i Botanička bašta (džipovima)

Ova nezaboravna tura vožnjom džipovima pruža jedinstvenu priliku da istražimo dva izvanredna prirodna blaga na periferiji grada. Počevši od dinamične vožnje do Tižuka prašume, doživećemo pravu avanturu dok se probijamo kroz šumovite staze i prepoznatljive tropske pejzaže. Tižuka prašuma predstavlja prirodno remek-delo, sa šarenolikim pticama koje lete između drveća. Ovde ćemo biti okruženi zvucima divljine, pružajući nam osećaj autentičnog povezivanja sa divljinom usred grada. Nakon fascinantnog iskustva u prašumi, put će nas odvesti do Botaničke bašte, čarobnog sveta prirodne lepote i mira. Ova bašta predstavlja pravo čudo botaničkog sveta, domaćin hiljadama retkih i egzotičnih biljaka koje blistaju u različitim bojama i oblicima. Šetnja kroz široke aleje okružene bujnom vegetacijom omogućava nam da uronimo u svet biljnih vrsta iz svih krajeva sveta. U ovoj oazi mira, možete se opustiti, udisati svež vazduh i posmatrati neverovatno bogatstvo biljnog sveta.

Cena izleta: 75€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook