• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

KANARSKA OSTRVA - 8 dana

KANARSKA OSTRVA - 8 dana

KANARSKA OSTRVA - 8 dana

 
TERMINI:

 

05. JAN – 12. JAN Promo 1199 eur  First minute 1299 eur  Regular 1399 eur

 

* TENERIFE + GRAN KANARIJA *

*** POSETA LORO PARKU UKLJUČENA U CENU ***

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – GRAN KANARIJA (1 noćenje)

Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. U jutarnjim časovima se ukrcavamo na let za Gran Kanariju. Let iz Beograda sa presedanjem. U popodnevnim časovima stižemo na Gran Kanariju. Transfer do smeštaja u Las Palmasu. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 2

LAS PALMAS  (1 noćenje)

Provodimo nezaboravne dane istražujući sunčanu Gran Kanariju. Na programu je fakultativni obilazak Las Palmasa i severa ostrva.  Glavni grad Las Palmas de Gran Canaria je poznat po svojim trgovima. A svaki od njih je poseban, vešto ušuškan medju lokalnim zgradama i kaldrmisanim ulicama. Upravo to čini istorijski centar poznat pod imenom Vegueta. Centrom grada dominiraju primeri prelepe arhitekture od kojih se najviše ističe katedrala Svete Ane ispred koje, na trgu “Plaza de Santa Ana”, se nalazi osam bronzanih pasa koji čuvaju katedralu. Posetićemo i Gradski muzej Kanario, potom “Casa de Colon” posvećen životu Kristofora Kolumba. Tu su i ostale važne istorijske zgrade: kapela San Antonio Abad, Trg Svete Ane, Casas Consistoriales, Obispado, Casa Regental i druge. Takođe, jedna od vodećih znamenitosti grada jeste Park Doramas. U njegovim vrtovima žive mnoge vrste autohtonih biljaka, dok se unutar parka nalaze mnoge važne zgrade: Pueblo Canario, Muzej Néstor posvećen Nestoru Fernándezu de la Torreu, savremenom slikaru i jednoj od najznačajnijih figura Kanara. Potom nastavljamo dalje obilazeći ostale nezaobilazne tačke i plaže na ostrvu poput Cruz de Tejeda – najlepši vidikovac ostrva sa koga se može videti jedinstveni pejzaž Gran Kanarije i odakle se pogled pruža i do susdnih Tenerifa i vrha vulkana Teide. Potom, obilazimo Valleseco prelepo mesto bogate i bujne vegetacije kao i gradić Arucas, mesto izuzetne arhitekture, prelepih gradjevina od kojih se svakako najviše ističe San Juan Bautista – čuvena crkva izvajana od kamena. Noćenje.

 

Dan 3

LAS PALMAS  (1 noćenje)

Ovaj dan je u znaku fakultativne posete jugu ostrva i Maspalomasu – jednstvenim peščanim dinama. Obuhvataju područje od oko 400 hektara a zaštićene su 1987 godine kao prirodni rezervat. Nepregledni peščani brežuljci će učiniti da se posetioci osete kao u pravoj pustinji. Razlika je u tome što se na posletku dina nalazi velika plaža gde posetioci mogu uživati u predivnom okeanu i suncu. Pravi raj na zemlji, onako kako samo priroda sama može da obrazuje. Diine su zapravo ogormne naslage peska koje je vetar naneo na obale Gran Kanarije i tu ih taložio godinama. Međutim, Maspalomas nije poznat samo po ogromnom prostranstvu dina, moru ili po sjajnoj klimi. Poznat je i po svom starom svetioniku, koji čini pravu atrakciju juga ostrva. Posetićemo i živopisni gradić Puerto Mogan, kao i vidikovac sa kog se pruža neponovljiv pogled na peščane dine. Imaćemo prilku da se kupamo i uživamo na prelepim plažama Maspalomasa, da posetimo najznačajnije turističke tačke juga. Noćenje.

 

Dan 4

GRAN KANARIJA – TENERIFE (1 noćenje)

U prepodnevnim časvoima organizovan transfer i trajekt do glavnog grada Tenerifa – Santa Cruza. Nastavak transfera do Puerto de la Cruza. Snmeštaj u hotelu. Slobodno vreme da upoznamo još jedno prelepo ostvro Kanara i njegovu turističku prestonicu. Noćenje.

 

Dan 5 – 7

PUERTO DE LA CRUZ (3 noćenja)

Istražujemo najlepši grad i glavno turističko mesto na ostrvu – Puerto de la Cruz. Imaćemo priliku da se družimo sa lokalnim stanovništvom, probamo lokanhu hrano i vino, da šetamo gradskim ulicama i uživamo u mešavini moderne i kolonijanojne arhitekture, i naravno, a najhrabriji mogu da se kupaju na beskrajno neobičnim plažama od crnog vulkanskig peska koje okružuju grad. Od aktivnosti  tu je organizovan odlazak u nezaobilazni zoološki vrt Loro Park gde se nalazi najveći akvarijum sa delfinima i pingvinima na svetu i mnoštvo zanimljivosi i atrakcija iz životinjskog sveta, dok je tokom boravka u Puerto de la Cruz-u planiran i obilazak ostrva i njegovih najznačajnijih tačaka. Takođe, grad je bogat raznovrsnim sadržajima pa će biti prilike za individualne obilaske i kvalitetno provedeno vreme. Naredne dane provodimo istražujući najlepše delove ostrva – imaćemo priliku da fakultativno obiđemo sever ostrva – poznato univerzitetsko mesto La Laguna (takođe deo UNESCO-ve svetske baštine).

 

Posetićemo pijacu, stari trg, crkvu Svetog Hrista, trg Plaza del Adelantado. Izlet nastavljamo kroz planine Mercedes, putem Baladero prelazeći Lorelovu šumu sve do najlepše ostvrske plaže – Playa de Las Teresitas. Najslikanija plaža na ostrvu, ostaviće Vas bez daha. Pesak na ovoj plaži donet je iz Sahare i zato ima jedinstvenu zlatnu boju.  Tu je fakultativna posetita ostrvu La Gomera, nazvanom još i magično ostrvo.  Ovo ostrvo bilo poslednja stanica Kristofora Kolumba pre nego što je otkrio Novi svet. Do njega se dolazi trajektom (vožnja traje oko 45min) Tokom izleta se obilaze najatraktivnije lokacije poput prestonice San Sebastian de la Gomera, vrh Garajonaj, šume lovorika, i naravno botaničke baste (samo ostvro se još naziva botanička bašta na moru) gde se mogu videti plantaže avokada, papaje, manga i banane.

 

Mnoštvo usputnih vidikovaca pružice neverovatan pogled na neobičan pejzaž ostrva. Imaćemo i ceo dan rezervisan za fakulatativni obilazak najznačajnijih tačaka juga ostrva. Upoznaćemo prelepi nacionalni park Teide, vulkanski lokalitet koji je od strane UNESCA uvršten u svetsku baštinu. Posetićemo i najlepše selo na Tenerifima – selo Maska, poznato po beskrajno lepim pejzažima koji ga okružuju. Imaćemo priliku za kupovinu prelepih bisera i suvenira, dok ostatak dana provodimo istražujući čuvena turistička mesta na jugu – Costa Adeje, Playa de Amerikas… Noćenje.

 

Dan 8

TENERIFE – BEOGRAD

Polazak na aerodrom u prepodnevnim časovima i let do Beograda sa usputnim presedanjem. Opraštamo se od neobične Španije i sabiramo utiske. Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 05-01-2025 - datum povratka: 12-01-2025
Cena putovanja po osobi: 1199 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1299 eur First minute - za prijave od 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1399 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Gran Kanarija sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Tenerife - Beograd sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa uslugom doručka u hotelu 3* u Las Palmas-u (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa uslugom doručka u hotelu 3* u Puerto de la Cruz-u (1/2 sobe)
 • Svi transferi na Tenerifama i Gran Kanariji prema programu putovanja
 • Karta za trajekt na relaciji Las Palmas – Santa Cruz
 • Poseta jednom od najatraktivnijih zoo parkova na svetu – Loro Park-u
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualni troškovi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti
 • Doplata za paket hotela:

- Alua Tenerife 4*, Puerto Cruz / Exe Palmas 4*, Las Palmas na bazi noćenja sa doručkom

Način plaćanja:

 • prilikom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

LAS PALMAS

Hotel kategorije 3* se nalazi preko puta čuvene plaže Las Canteras i nekih desetak minuta hoda od samog centra grada. Sobe su prostrane, lepo opremljene i svaka poseduje klima uređaj, balkon, satelitsku TV kao i frižider. Doručak se služi u hotelskom restoranu a u ponudi je i a la carte meni.

 

HOTEL 4* LAS PALMAS

Hotel se nalazi na par koraka od čuvene plaže Las Canteras i nekih desetak minuta hoda od samog centra grada. Sobe su moderne, prostrane i lepo opremljene. Svaka soba poseduje klima uređaj, balkon, satelitsku TV kao, sef i fen za kosu. Hotel ima otvoreni bazen, sunčanu terasu na krovu kao i nekoliko restorana.

 

PUERTO DE LA CRUZ

Smeštaj se nalazi par minuta hoda od plaže. Sve sobe su apartmanskog tipa, sa salonom, opremljenom čajnom kuhinjom i balkonom. U okviru smeštaja se nalazi bazen a svim gostima je dostupan besplatan WiFi interenet. Sobe su dvokreveten i trokrevetne, poseduju frižider, opremljenu kuhinju, toaletni pribor, ventilator. Takođe, objekat poseduje restoran gde se služi doručak, a u ponudi su i internacionalna kao i lokalna jela.

 

HOTEL 4* PUERTO DE LA CRUZ

Hotel se nalazi preko puta plaže i nekih desetak minuta hoda od samog centra grada. Poseduje dva otvorena bazena, welnes deo, saunu i teretanu. Sobe su prostrane, lepo opremljene i svaka poseduje klima uređaj, balkon, satelitsku TV kao i frižider. Doručak se služi u hotelskom restoranu a u ponudi je i a la carte meni.

Fakultative

MASPALOMAS

Poseta jednstvenim peščanim dinama. Obuhvataju područje od oko 400 hektara a zaštićene su 1987 godine kao prirodni rezervat. Nepregledni peščani brežuljci će učiniti da se posetioci osete kao u pravoj pustinji. Razlika je u tome što se na posletku dina nalazi velika plaža gde posetioci mogu uživati u predivnom okeanu i suncu. Pravi raj na zemlji, onako kako samo priroda sama može da obrazuje. Diine su zapravo ogormne naslage peska koje je vetar naneo na obale Gran Kanarije i tu ih taložio godinama. Međutim, Maspalomas nije poznat samo po ogromnom prostranstvu dina, moru ili po sjajnoj klimi. Poznat je i po svom starom svetioniku, koji čini pravu atrakciju juga ostrva. Posetićemo i živopisni gradić Puerto Mogan, kao i vidikovac sa kog se pruža neponovljiv pogled na peščane dine. Imaćemo prilku da se kupamo i uživamo na prelepim plažama Maspalomasa, da posetimo najznačajnije turističke tačke juga.

Cena izleta: 70€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
LAS PALMAS I SEVERNA TURA

Glavni grad Las Palmas de Gran Canaria je poznat po svojim trgovima. A svaki od njih je poseban, vešto ušuškan medju lokalnim zgradama i kaldrmisanim ulicama. Upravo to čini istorijski centar poznat pod imenom Vegueta. Centrom grada dominiraju primeri prelepe arhitekture od kojih se najviše ističe katedrala Svete Ane ispred koje, na trgu “Plaza de Santa Ana”, se nalazi osam bronzanih pasa koji čuvaju katedralu. Posetićemo i Gradski muzej Kanario, potom “Casa de Colon” posvećen životu Kristofora Kolumba. Tu su i ostale važne istorijske zgrade: kapela San Antonio Abad, Trg Svete Ane, Casas Consistoriales, Obispado, Casa Regental i druge. Takođe, jedna od vodećih znamenitosti grada jeste Park Doramas. U njegovim vrtovima žive mnoge vrste autohtonih biljaka, dok se unutar parka nalaze mnoge važne zgrade: Pueblo Canario, Muzej Néstor posvećen Nestoru Fernándezu de la Torreu, savremenom slikaru i jednoj od najznačajnijih figura Kanara. Potom nastavljamo dalje obilazeći ostale nezaobilazne tačke i plaže na ostrvu poput Cruz de Tejeda – najlepši vidikovac ostrva sa koga se može videti jedinstveni pejzaž Gran Kanarije i odakle se pogled pruža i do susdnih Tenerifa i vrha vulkana Teide. Potom, obilazimo Valleseco prelepo mesto bogate i bujne vegetacije kao i gradić Arucas, mesto izuzetne arhitekture, prelepih gradjevina od kojih se svakako najviše ističe San Juan Bautista – čuvena crkva izvajana od kamena.

Cena izleta: 90€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
LA GOMERA

Ostrvo La Gomera, nazvano još i magično ostrvo, je bilo poslednja stanica Kristofora Kolumba pre nego što je otkrio Novi svet. Do njega se dolazi trajektom (vožnja traje oko 45min) Tokom izleta se obilaze najatraktivnije lokacije poput prestonice San Sebastian de la Gomera, vrh Garajonaj, šume lovorika, i naravno botaničke baste (samo ostvro se još naziva botanička bašta na moru) gde se mogu videti plantaže avokada, papaje, manga i banane. Mnoštvo usputnih vidikovaca pružice neverovatan pogled na neobičan pejzaž ostrva. Tokom pauze za ručak obaviće se i demonstracija Silbo Gomero – starog domorodačkog jezika poznatijeg kao jezik kroz zvižduk.

Cena izleta: 120€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Vožnja trajektom
 • Ulaznice
 • Ručak
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
JUŽNA OSTRVSKA TURA

Obilazimo nacionalni park Teide, prelepi vulkanski krajolik najpoznatijeg vulkana u Španiji koji je od strane UNESCA uvršten u svetsku baštinu. Potom nastavljamo izlet posetom šarmantnom selu Maska, poznatom po beskrajno lepim pejzažima koji ga okružuju. Nakon pause za ručak, nastavljamo ka jugu, ka prelepim plažama turističke regije Costa Adeje. Imaćemo priliku da posetimo čuvene prodavnice bisera koja predstavljaju pravu priliku gde se mogu videti i kupiti najraznovrsniji biseri sa svih strana sveta, kao i prepoznatljivi biseri lokalne proizvodnje. Takođe, ostavljamo vreme za kupanje i uživanje na prelepim plažama juga Tenerifa kao i posetu najznačajnijim ulicama i šarmantnim četvrtima.

Cena izleta: 90€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Ručak
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
SEVERNA OSTRVSKA TURA

Tokom obilaska prelepih Tenerifa imaćemo priliku da posetimo neke od najznačajnijih mesta i lokaliteta severnog dela ostrva. Obilazimo univerzitetsko mesto La Laguna (takođe deo UNESCO-ve svetske baštine). Posetićemo pijacu, stari trg, crkvu Svetog Hrista, trg Plaza del Adelantado. Izlet nastavljamo kroz planine Mercedes, putem Baladero prelazeći Lorelovu šumu sve do najlepše ostvrske plaže – Playa de Las Teresitas. Najslikanija plaža na ostrvu, ostaviće Vas bez daha. Pesak na ovoj plaži donet je iz Sahare i zato ima jedinstvenu zlatnu boju.  Izlet završavamo posetom glavnog grada Tenerifa – Santa Cruz-a. Obilazimo najlepše gradske četvrti i divimo se lokalnoj arhitekturi. Tokom izleta biće organizovana pauza za ručak.

Cena izleta: 75€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook