MALDIVI - 11 DANA

MALDIVI - 11 DANA

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – DOHA (1 noćenje)

Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme u prepodnevnim časovima. Let za Dohu. Sletanje u Dohu u večernjim časovima i transfer do hotela. 

 

Dan 2

DOHA – MALE – MAAFUSHI (1 noćenje)

Check out iz hotela i transfer do aerodroma u ranim jutarnjim časovima. Let za glavni grad Maldiva – Male. U popodnevnim časovima slećemo u Male, transfer brodom do ostrva Maafushi. Smeštaj u hotel u večernjim časovima.

 

Dan 3– 9 

MAAFUSHI (7 noćenja)

Maafushi je lokalno ostrvo udaljeno 26 kilometara od glavnog grada Male-a, koje naseljava oko 3000 stanovnika. Iako u prevodu znači “Veliko ostrvo” ne zauzima veliku površinu, dugačko je svega 1200 m a široko oko 250 m, tako da vam je potrebno čitavih 15-20 minuta laganog hoda da ga obiđete. Za vreme boravka na Maafushiju imaćete priliku da vidite kako živi lokalno stanovništvo na Maldivima. Nigde nema asfalta, staza za pešake, automobili su retkost, a glavna prevozna sredstva su motor i bicikl. Na ostrvu možete naći nekoliko malih prodavnica različite snabdevenosti i nekoliko suvenirnica. 

 

S obzirom na peščanu podlogu i sastav terena na Maldivima, tlo je posebno pogodno za kokosove palme, papaju i banane koje krase ostrva i u kombinaciji sa puderasto belim peskom daju posebni pečat egzotičnim plažama. Takođe, i podvodni svet Maldiva predstavlja pravu atrakciju i svrstava ih među najpoželjnije ronilačke lokacije na svetu. Teško je zamisliti nesvakidašnju lepotu veličanstvenog podvodnog sveta koja okružuje ostrva. Bilo da želite da se oprobate u ronjenju ili samo da plivate po površini, možete videti kornjače, delfine, šarene ribice i prelepe korale. Na izletima koji se organizuju sa Maafushija možete se susresti sa ribama hirurzima, tunama, ribama papagajima, ražama, kornjačama, a na nekim turama možete videti čak i ajlukule i plivati sa njima. 

 

Takođe, sa Maafushija se organizuju i izleti do privatnih turističkih ostrva ili takozvanih “resorts islands”,  gde ćete videti prizore sa reklama i razglednica i uživati u luksuzu ovih magičnih ostrva… Pored klasičnih izleta i odlazaka do obližnjih rizortova, domaćini će vam ponuditi i odlazak na noćno pecanje, posmatranje hranjenja ajkula, iskrcati vas na peščane dine daleko od civilizacije ili vas odvesti na neko od pustih ostrva… Možete se susresti i sa čitavim jatom delfina koje pliva pored broda i posmatrati ove predivne životinje kako se igraju, iskaču i prave vratolomije na oduševljenje svih prisutnih. Još jedan od populanih izleta koji se odavde organizuju i biće još jedno iskustvo za pamćenje je plivanje sa mantama i kit ajkulama, koje su potpuno bezopasne i hrane se isključivo planktonima. Za vreme boravka na Maafushiju uspećete da doživite ovu predivnu zemlju na pravi način, prepustite se lokalnom načinu života, uživate u egzotičnoj hrani i još egzotičnijim plažama i ostrvima, upoznate novu kulturu i družite se sa stanovnicima koji naseljavaju dubine tirkiznog okeana…

 

Dan 10– 11

MAAFUSHI – MALE  – BEOGRAD

Poslednjeg dana, polako pakujemo stvari i opraštamo se od čarobnih ostrva. Transfer brodom ili gliserom do aerodroma u Male-u u popodnevnim časovima. Let za Beograd sa presedanjem u Dohi u večernjim časovima. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

Cene i uslovi

datum polaska: 22-11-2019 - datum povratka: 02-12-2019
Cena putovanja po osobi: 1199 eur - PROMO CENA ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1299 eur First minute - za prijave do 90 dana pre početka putovanja1399 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Doha – Male – Beograd sa svim taksama
 • 9 noćenja u hotelima 4* (1 noćenje u Dohi i 8 noćenja sa doručkom na ostrvu Maafushi, 1/2 i 1/3 sobe)
 • Svi transferi  prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka na Maldivima

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Maldive ( državljanima Srbije nije potrebna viza )
 • Viza za Qatar ( državljanima Srbije nije potrebna viza )
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualni troškovi
 • Doplata za smeštaj u Resortu  4* ili 5*  na privatnom ostrvu na Maldivima na bazi odabrane usluge ( polu-pansion, pun pansion ili all inclusive ) i transfer do ostrva

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici koji nisu drzavljani Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

MAAFUSHI – HOTEL 4*

Hotel kategorije 4* je lociran pored Bikini plaže. U sklopu hotela nalazi se restoran na plaži i đakuzi na krovu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sef, klima-uređaj, flat screen TV, telefon, fen za kosu, besplatni Wi-Fi Internet i terasu.

 

PARADISE ISLAND RESORT AND SPA 4* ( UZ DOPLATU )

Paradise Island Resort & Spa nalazi se na privatnom ostrvu koje je locirano u North Male Atoll-u. Gostima su u okviru resorta na raspolaganju otvoreni bazen, 4 restorana, spa centar, fitnes centar i teniski tereni. Resort nudi zasebne vile i bungalove koji su klimatizovani i sadrze sopstvenu terasu. Svaka smeštajna jedinica poseduje frižider, sef, Wi-Fi Internet, TV sa satelitskim kanalima i pribor za pripremu čaja/kafe.

 

VELASSARU MALDIVES RESORT 5* ( UZ DOPLATU )

Velassaru Maldives Resort se nalazi na privatnom ostrvu koje je locirano u South Male Atoll-u. Resort poseduje 4 restorana, 2 bara, fitnes centar, teniski teren, spa centar u paviljonima na vodi i infiniti bazen sa pogledom na plažu i okean. Resort nudi vile i bungalove pored vrta, na plaži i iznad vode sa direktnim pogledom na okean. Svi bungalovi i vile poseduju klima-uređaj, ventilator i drvene plafone i podove koji stvaraju tropsku atmosferu. Svaka soba je opremljena flat-screen TV-om sa internacionalnim kanalima,  Wi-Fi Internetom i DVD plejerom. Pojedine sobe imaju aparat za kafu i frižider za vino. 

 

Fakultative

Snorkeling i peščani sprud

U toku izleta će nas lokalci odvesti brodom daleko od obale Maafushija i zaustaviti se na mestu gde ćemo uskočiti u kristalno čisu vodu i naći se u jatu šarenih ribica najrazličitijih dimenzija i oblika, dok nas okružuju raznobojni očaravajući korali… Možemo se susresti čak i sa mantama, morskim kornjačama, ribama hirurzima, tunama, ribama papagajima … Nakon što smo se isplivali sa preslatkim stvorenjima, iskrcavamo se na peščani sprud biserno bele boje i divimo se lepoti prozirnog Indijskog okeana. Fantastičan je osećaj naći se na ovakvom mestu, nigde palme, ni bilo kakvog traga da je neko tu kročio pre vas. Sa svih strana samo predivan beli pesak koji se gubi u tirkiznim moru i negde u daljini stapa sa nebskim plavetnilom. Tu će nas lokalci poslužiti lokalnim specijalitetima, nakon čega ćemo se vratiti na brod i uživati u vožnji do Maafushija. Ukoliko budemo imali sreće susrešćemo se i sa delfinima  i uskočiti u vodu kako bismo plivali sa njima.

Cena izleta: 30 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer brodom ili gliserom
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak
 • Voda i sokovi
 • Fotografije
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Plivanje sa kit ajkulama

Tokom izleta putujemo u južni Ari Atoll u kom ćemo se susresti sa veličanstvenim kit ajkulama. Kit ajkule nisu razlog za strah, ako zanemarimo njihovu zastrašujuću veličinu – one mogu biti dugačke poput autobusa, one su vrlo druželjubive. Srećom po ljude, hrane se samo planktonima i malim ribama, tako da su za nas potpuno bezopasne. S obzirom na to da vole ljude i da nemaju nikakav strah od njih,  možete im prići prilično blizu i čak se i slikati sa njima. Ovi nežni divovi su obično okruženi sa drugim ribama i morskim bićima koji traže zaštitu od predatora, tako da je plivanje sa njima pravi spetakl. Nakon što smo doživeli ovo nezaboravno iskustvo, puni ushićenja vraćamo se na Faafushi… 

Cena izleta: na upit!

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer brodom ili gliserom
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak
 • Voda i sokovi
 • Fotografije
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Koralni vrt

Tokom izleta se vozimo do tajne lokacije za koju znaju samo lokalci. Nakon duže vožnje zaustavljamo se nadomak koralnog grebena, gde će vam biti dovoljno samo da stavite masku za snorkeling i prepustite se podvodnoj magiji Maldiva. Dok plivate pored šarenih ribica i prelepih korala u daljini se nazire nekoliko ajkula i raža koje se polako približavaju brodu. Da bi ih namamili da priđu što bliže, lokalci počinju da ih hrane, a  vi ćete imati priliku da ih posmatrate sa broda ili plivate na samo nekoliko metara od njih… Prava poslastica za zavisnike od adrenalina 🙂 … 

 

Cena izleta: 40 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer brodom ili gliserom
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak
 • Voda i sokovi
 • Fotografije
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook