MALDIVI - 10 DANA

MALDIVI - 10 DANA

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – DOHA

Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme. Prepodnevni let za Dohu. Sletanje u Dohu u večernjim časovima.

 

Dan 2

DOHA – MALE – MAAFUSHI

Nastavak putovanja u ranim jutarnjim časovima. Let za glavni grad Maldiva – Male. Prepodne slećemo na Male, transfer brodom do ostrva Maafushi. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

 

Dan 3– 8 

MAAFUSHI (6 noćenja)

Maafushi je lokalno ostrvo udaljeno 26 kilometara od glavnog grada Male-a, koje naseljava oko 3000 stanovnika. Iako u prevodu znači “Veliko ostrvo” ne zauzima veliku površinu, dugačko je svega 1200 m a široko oko 250 m, tako da vam je potrebno čitavih 15-20 minuta laganog hoda da ga obiđete. Za vreme boravka na Maafushiju imaćete priliku da vidite kako živi lokalno stanovništvo na Maldivima. Nigde nema asfalta, staza za pešake, automobili su retkost, a glavna prevozna sredstva su motor i bicikl. Na ostrvu možete naći nekoliko malih prodavnica različite snabdevenosti i nekoliko suvenirnica.

 

S obzirom na peščanu podlogu i sastav terena na Maldivima, tlo je posebno pogodno za kokosove palme, papaju i banane koje krase ostrva i u kombinaciji sa puderasto belim peskom daju posebni pečat egzotičnim plažama. Takođe, i podvodni svet Maldiva predstavlja pravu atrakciju i svrstava ih među najpoželjnije ronilačke lokacije na svetu. Teško je zamisliti nesvakidašnju lepotu veličanstvenog podvodnog sveta koja okružuje ostrva. Bilo da želite da se oprobate u ronjenju ili samo da plivate po površini, možete videti kornjače, delfine, šarene ribice i prelepe korale. Na izletima koji se organizuju sa Maafushija možete se susresti sa ribama hirurzima, tunama, ribama papagajima, ražama, kornjačama, a na nekim turama možete videti čak i ajlukule i plivati sa njima.

 

Takođe, sa Maafushija se organizuju i izleti do privatnih turističkih ostrva ili takozvanih “resorts islands”,  gde ćete videti prizore sa reklama i razglednica i uživati u luksuzu ovih magičnih ostrva… Pored klasičnih izleta i odlazaka do obližnjih rizortova, domaćini će vam ponuditi i odlazak na noćno pecanje, posmatranje hranjenja ajkula, iskrcati vas na peščane dine daleko od civilizacije ili vas odvesti na neko od pustih ostrva… Možete se susresti i sa čitavim jatom delfina koje pliva pored broda, posmatrati ove predivne životinje kako se igraju, iskaču i prave vratolomije na oduševljenje svih prisutnih. Još jedan od populanih izleta koji se odavde organizuju i biće još jedno iskustvo za pamćenje je plivanje sa mantama i kit ajkulama, koje su potpuno bezopasne i hrane se isključivo planktonima. Za vreme boravka na Maafushiju uspećete da doživite ovu predivnu zemlju na pravi način, prepustite se lokalnom načinu života, uživate u egzotičnoj hrani i još egzotičnijim plažama i ostrvima, upoznate novu kulturu i družite se sa stanovnicima koji naseljavaju dubine tirkiznog okeana…

 

Dan 9– 10

MAAFUSHI – MALE  – BEOGRAD

Poslednjeg dana, polako pakujemo stvari i opraštamo se od čarobnih ostrva. Transfer brodom ili gliserom do aerodroma u Male-u u popodnevnim časovima. Let za Beograd sa presedanjem u Dohi u večernjim časovima. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

Cene i uslovi

datum polaska: 30-11-2020 - datum povratka: 09-12-2020
Cena putovanja po osobi: 1199 eur - PROMO CENA VAŽI ZA UPLATU CELOKUPNOG IZNOSA ZA ARANŽMAN DO 1.10.1299 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja1399 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Male – Beograd
 • Smeštaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* na Maafushi-ju
 • Svi transferi na destinaciji prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Maldive (državljanima Srbije nije potrebna viza)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Doplata za hotel Arena 4* na Maafushi-ju – 140 EUR po osobi
 • Doplata za Paradise Island Resort 4*/ Sun Island Resort 4* / Holiday Island Resort 4* sa uključenim transferom (na upit)

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici koji nisu drzavljani Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

MAAFUSHI – HOTEL 3*

Hotel se nalazi na ostrvu Mafuši, u neposrednoj blizini Bikini plaže. Sobe su dvokrevetne, klimatizovane, poseduju flat-screen TV, kao i besplatan pristup WiFi internetu. Svaka soba ima tolaetni pribor, fen i peskier. Doručak se služi u hotelskom restoranu.

 

MAAFUSHI – HOTEL 4*

Hotel kategorije 4* je lociran pored Bikini plaže. U sklopu hotela nalazi se restoran na plaži i đakuzi na krovu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sef, klima-uređaj, flat screen TV, telefon, fen za kosu, besplatni Wi-Fi Internet i terasu.

 

RESORT & SPA 4*

Ovaj resort pruža gostima pravu priliku za odmor i uživanje. Smešten je na privatnom ostrvu i ponudi ima klimatizovane sobe/bungalove od kojih svaka ima terasu sa pogledom na okean. Takođe, sve smeštajne jedinice poseduju sef, TV, besplatnu WiFi konekciju. Gostima su na raspolaganju 4 restorana internacionalne i lokalne kuhinje, otvoreni bazen, fitness, kao i SPA centar.

Fakultative

Snorkeling i peščani sprud

U toku izleta će nas lokalci odvesti gliserom daleko od obale Maafushija i zaustaviti se na mestu gde ćemo uskočiti u kristalno čistu vodu i naći se u jatu šarenih ribica najrazličitijih dimenzija i oblika, dok nas okružuju raznobojni očaravajući korali… Nastavljamo put ka drugoj lokaciji za snorkeling, na kojoj se možemo se susresti čak i sa morskim kornjačama, ribama hirurzima, tunama, ribama papagajima… Nakon što smo se isplivali sa preslatkim stvorenjima, iskrcavamo se na peščani sprud biserno bele boje i divimo se lepoti prozirnog Indijskog okeana. Fantastičan je osećaj naći se na ovakvom mestu, nigde palme, ni bilo kakvog traga da je neko tu kročio pre vas. Sa svih strana samo predivan beli pesak, koji se gubi u tirkiznom moru i negde u daljini stapa sa nebeskim plavetnilom. Tu će nas lokalci poslužiti lokalnim specijalitetima, nakon čega ćemo se vratiti na brod i uživati u vožnji do Maafushija. Usput zastajemo na mestu na kom se cesto skupljaju delfini, a ukoliko budemo imali sreće susrešćemo ih i uskočiti u vodu kako bismo plivali sa njima.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer gliserom
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak
 • Voda i sokovi
 • Peškiri za plažu i suncobrani
 • Podvodni snimci i fotografije
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Plivanje sa kit ajkulama

Tokom izleta putujemo u južni Ari Atoll u kom ćemo se susresti sa veličanstvenim kit ajkulama. Kit ajkule nisu razlog za strah, ako zanemarimo njihovu zastrašujuću veličinu – one mogu biti dugačke poput autobusa, one su vrlo druželjubive. Srećom po ljude, hrane se samo planktonima i malim ribama, tako da su za nas potpuno bezopasne. S obzirom na to da vole ljude i da nemaju nikakav strah od njih,  možete im prići prilično blizu i čak se i slikati sa njima. Ovi nežni divovi su obično okruženi sa drugim ribama i morskim bićima koji traže zaštitu od predatora, tako da je plivanje sa njima pravi spetakl. Nakon što smo doživeli ovo nezaboravno iskustvo, nastavljamo put ka Manta pointu, gde ćemo ukoliko budemo imali srece, susresti predivne mante. Mante su raže koje mogu dostići dužinu i do sedam metara, ali nisu opasne po ljude i hrane se isključivo planktonom. Zadiviće vas njihova lepota i spremnost na interakciju sa ljudima. Dok ove veličanstvene životinje budu kružile oko vas, dozivećete iskustvo koje ćete dugo pamtiti. Nakon što smo završili sa snorkelingom, zastajemo na nekom od lolanih ostrvagde nam lokalci pripremaju ručak na plaži. Nakon ručka se vraćamo na gliser i puni ushićenja putujemo ka Maafushiju… 

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer gliserom
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak
 • Voda i sokovi
 • Peškiri za plažu i sucobrani
 • Podvodni snimci i fotografije
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Plivanje sa ajkulama i delfinima

Naša prva stanica je mesto na kom ćete se susresti i sa čitavim jatom delfina koje pliva pored broda i posmatrati ove predivne životinje kako se igraju, iskaču i prave vratolomije na oduševljenje svih prisutnih. Ukoliko budu raspoliženi da se igraju sa nama uskočićemo u vodu i plivati zajedno sa njima. Nakon druženja sa ovim divnim stvorenjima, vozimo se do tajne lokacije za koju znaju samo lokalci. Nakon duže vožnje zaustavljamo se na mestu, gde će vam biti dovoljno samo da stavite masku za snorkeling i prepustite se podvodnoj magiji Maldiva. Dok plivate pored šarenih ribica i prelepih korala u daljini se nazire nekoliko sivih ajkula  ( Nurse Sharks ) koje se polako približavaju brodu. Da bi ih namamili da priđu što bliže, lokalci počinju da ih hrane, a  vi ćete imati priliku da ih posmatrate sa broda ili plivate na samo nekoliko metara od njih… Prava poslastica za zavisnike od adrenalina 🙂 … Nakon ovog iskustva za pamćenje, pravimo pauzu za ručak na peščanom sprudu i divimo se lepoti nepreglednog okeana. Nakon ručka nastavljamo put ka još jednoj lokaciji za snorkeling gde ćemo imati priliku da plivamo nadomak olupine davno potonulog broda u kojem se kriju narazličitija morska stvorenja.

 

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer gliserom
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak
 • Voda i sokovi
 • Peškiri za plažu i suncobrani
 • Podvodne fotografije i snimci
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook