• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

MAROKO AVANTURA - 10 dana

MAROKO AVANTURA - 10 dana

 

 
TERMINI:

 

01. OKT- 10. OKT  |  1349 eur   1049 eur – POSLEDNJA MESTA!

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – BUDIMPEŠTA – MARAKEŠ

Organizovan transfer sa kućne adrese do aerodroma u Budimpešti. U prepodnevnim časovima se ukrcavamo na let za Maroko. Let iz Budimpešte sa presedanjem. Sletanje u Pariz. Nastavak leta. U večernjim časovima stižemo Marakeš. Transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 2

MARAKEŠ

Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni obilazak Marakeša, kog još nazivaju Biser juga i Crveni grad. Od trenutka kada nogom kročimo na tlo Marakeša, ostaćemo zadivljeni kontrastom boja – oker boja gradskih zidina iza kojih se pružaju bujni buketi palmi s jedne strane i šarenolikog zelenila i kaktusa s druge. Predstavljajući jedan od četiri kraljevska grada, bio je prestonica svih dinastija, a osnovao ga je prvi kralj Jusuf Ibn Tahfin, podigavši 12km dugačke bedeme sa devet kapija. Za vreme vladavine Almoradiva u gradu je izgrađena jedna od najvećih džamija La Katubija koja je simbol ovog mesta i ima 70 metara visoki minaret vidljiv iz svakog dela grada. Ovaj dan koristimo za obilazak brojnih arhitektonskih znamenitosti, uključujući kazbe iz 12. veka i stari grad, Medinu. Ješćemo čuveni kus kus na najvećoj pijaci Džema El Fna što na arapskom znači sastanak mrtvih. U srednjem veku je bilo centralno mesto izvršenja smrtnih kazni, a danas se tu mogu pronaći mnogobrojni trgovci, žongleri koji prave spektakle sa užarenim loptama, plesači koji igraju i sviraju uz pratnju zmija i majmuna. Posetićemo i Baadi Palatu, kraljevsku grobnicu dinastije Saadi, iskopanu 1917.g. i videti kako u njenim odajama rode prave svoja gnezda. Uveče je moguć fakultativni odlazak na poznati Čez Ali večernji šou. Iskusićemo pravi arapski noćni život dok nas zabavljaju marokanske folklorne grupe u tradicionalnim nošnjama, a za sam kraj videćemo kako se u središtu kompleksa trkaju konjanici dok nam priređuju spektakularan vatromet.Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3

MARAKEŠ

Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet Kazablanka. Kazablanka je najveći grad u Maroku, koji je spoj moderne zapadne kulture i arapske tradicije. Urbana arhitektura i estetika prisutna je u svim centralnim delovima grada. Od crkve Sacre Coeur do glavne pijace, između uskih ulica, prolaza i bulevara, ovaj grad ovekovečava avangardne građevinske stilove karakteristične za 20te i 30te godine prošlog veka. Divićemo se građevinama u art-deko stilu, njihovim kupolama, stubovima, isklesanim balkonima, jer sve to pripada periodu koji je bio pozornica jedinstvene arhitektonske eskpresije i na svakom uglu kreira rečit šareni kolaž. Obilazimo džamiju Hasana II kao i najstariji deo grada – Medinu. Povratak u Marakeš. Slobodno vreme.  Noćenje.

 

Dan 4

MARAKEŠ – OUARZAZATE

Nakon nekoliko dana provedenih u Marakešu, krećemo na nezaboravnu avanturu kroz Saharu prema Ouarzazate-u. Putujemo preko planina Viskokog Atlasa kroz mnogobrojna slikovita lokala sela. Usputno zaustavljenje kako bismo napravili fotografije neverovatnog panoramskog pejzaža. Nastavljamo put  kroz dolinu ruža sve do čuvenog lokaliteta – Atlas Films Studios, u okviru koga se nalazi Ait Benhadu, lokalitet pod zaštitom UNESCO-a, u okviru koga se nalazi čuvena Kasba iz koje potiču mnogi poznati kadrovi iz filmova Gladijator, Beh Hur, Noje, Lorens od Arabije, Mumija i mogih drugih holivudskih ostvarenja. Dan se polako bliži kraju a mi stižemo u Ouarzazate gde ćemo imati prvu noć u pustinji. Večera. Noćenje.

 

Dan 5

OUARZAZATE – MERZOUGA

Nakon doručka spremamo se za nastavak puta i krećemo se ka dolini Dades, prolazeći kroz mnogobrojna sela kao što su Jorf, Tinjdad, Ait Aisa i drugi… Nako  toga stižemo u dolinu Todra, poznatu po klancima iznad kojih se  dramatično izdižu litice visine i do 300 metara dok šetamo pored njih. Spremamo se za nastavak puta. Krećemo ka gradu Risani nekad glavnom mestru za odmor i predha svih saharskih karavana. Imaćemo priliku da postetimo i souk jednu od najvećih dnevnih pijaca u Maroku. Sve smo bliži kampu gde ćemo provesti noć, a na to nam ukazuju nepregledne pešćane dine koje nas okružuju. Delom puta jahaćemo kamile, naučiti mnogo toga o njima i kako se jašu, sve do kraja do prelepog zalaska sunca koje u se u Sharai čini neverovatnim. Nakon večere, pod vedrim pustinjskim nebom, uživaćemo u zvucima berberske muzike i nomadskog plesa. Noćenje.

 

Dan 6

MERZOUGA – FES

Budimo se rano ujutru kako ne bismo propustili fenomenalni izlazak sunca nad pospanim peščanim dinama. Nakon toga doručak. Spremamo se za nastavak puta. Slika evropskog alpskog grada Merzouge, kosih krovova daleko od tradicionalne marokanske arhitekture učiniće vam se poznato, ali ništa ovde nije uobičajeno. Upoznaćemo barbarske majmune koji naseljavaju ovo područje, a kako nas put bude vodio pred nama će se pojaviti peščane dine, oaze i palme. Pravimo pauzu za ručak. Put nas dalje vodi prema dolini Ziz, pa dalje do Erfuda poznatog arheološkog lokaliteta. Završavamo avanturu i stižemo u prelepi Fes. Smeštaj u hotelu. Slobdno vreme. Noćenje

Dan 7

FES

Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni obilazak Fesa. Poznat kao kulturni i religijski centar Maroka, Fes se od ostalih gradova ove afričke zemlje izdvaja po najdužoj i najstarijoj Medini, koja je najbolje očuvana na ovim prostorima. Šetajući se unutar zidina Medine bićemo opčinjeni šarmom uličnih prodavaca na bazarima prepunih šarenolikih đakonija. Prolazićemo kroz mnogobrojne uličice poznatije kao sokaci (natkrivene pijace) i imati priliku da od trgovaca kupimo različite začine, šarene ešarpe i marame, stvari od kože i keramiku. Posetićemo magičnu „medresu“ (mesto učenja) Bou Inanina, prelepu arapsku građevinu koja je ranije bila škola, a sada je poznata po svojoj jedinstvenoj arhitekturi i smaragdnim bojama. Put nastavljamo do Andaluzijske džamije, Nejarinine fontane kao i Bahta palate, koja je danas muzej umetnosti i tradicije. Ono što nikako ne smemo zaobići u ovom gradu jesu kvartovi koji su poznati po hemijskoj preradi kože, gde ćemo od starih marokanskih zanatlija videti autentičan način prerade kože. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 8

FES

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet u dva jedinstvena grada – večni Meknes i plavi Šefšauen. Meknes je još jedan carski grad i zbog  širokih bedema, impresivnih palata, džamija, medresa, bašti, bazena i muzeja je očaravajuć za posetioce. Utvrde ovog grada dugačke su gotovo 40 km, a preseca ih 20 utvrđenih kapija, kula i bastiona. Posetićemo i Volubilis, najveće arheološko nalazište u Maroku iz perioda Antičke Grčke. Nastavljamo prema gradu Šefšauen – umetničko, bledo plavo planinsko selo. Njegova istorija datira još iz 15. veka, a ime je dobio po planini Rif na kojoj se nalazi, odnosno po obliku planinskih vrhova iznad grada koji podsećaju na dva kozija roga. Šefšauen je jedan od najlepših gradova u Maroku i poznat je kao mesto dobre hrane, zahvaljujući svojim bogatim i zdravim proizvodima. U popodnevnim časovima povratak u Fes. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 9

FES – RABAT

Nakon doručka slobodno vreme ili obilazk Rabata. Rabat inače na arapskom znači zaštićeni grad, a mnogobrojna arheološka nalazišta ukazuju na to da su ovde svojevremeno živeli Rimljani.  Grad je prestižna tačka gde su mir i privatnost sinonimi elegancije i životnog stila. Posetićemo Chellah, kompleks nekropola koji su izgradili stari Rimljani, Hasanovu tvrđavu i mauzolej Muhameda V koji se smatra remek delom moderne arhitekture dinastije Alauiti i pokazuje svu veštinu marokanskih umetnika. Nakon izleta slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 10

RABAT – BEOGRAD

U rano jutarnjim časovima transfer do aerodroma i let za Budimpeštu. Dolazak u Budimpeštu u večernjim časovima i transfer kombijem do Beograda.

Cene i uslovi

datum polaska: 01-10-2023 - datum povratka: 10-10-2023
Cena putovanja po osobi: 1049 eur - za prijave do 21.08.2023.

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Budimpešta – Rabat sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Marakeš - Budimpešta sa svim taksama
 • Povratni transfer na relaciji Beograd - Budimpešta
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Marakeš-u
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Rabat-u
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Fes-u
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa polupansionom u luksuznom berberskom kampu (trodnevna avantura kroz pustinju) koja uključuje:

- Jahanje kamila kroz pustinju;

- Sand boarding (surfovanje na pesku)

- Tradicionalno muzičko veče i šou

 • Svi transferi prema planu i programu
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Viza za Maroko (4950 RSD)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike i nacionalne parkove
 • Individualni troškovi za vreme putovanje
 • Fakultativni izleti

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 15 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje

Smeštaj

MARAKEŠ – HOTEL 3*

Hotel je smešten u novom delu Mrakeša, urbanom i modernom. Opet nadomak je stare medine gde se lako može stići peške ili prevozom. Trg Dža el Fna je udaljen 5 minuta.  Sobe su lepo opremljene, udobne i klimatizovane. Svaka soba ima besplatan Wifi internet. Doručak se služi u hotelskom resotranu.

 

RABAT – HOTEL 3*

Hotel je odlično lociran. Nalazi se u Medini i neposrednoj blizini mora koje se može videti sa velike hoterske terase gde se nalazi restoran. Sve sobe su lepo opremljene, udobne i klimatizovane. U ponudi su dvokrevetne i trokrevetne sobe. Doručak se služi u hotelskom restoranu a u ponudi su jela iz lokalne i internacionalne kuhinje. Svaka soba ima besplatan Wifi internet.

 

FES – HOTEL 3*

Smeštaj je dobro pozicioniran u novom delu grada. Sve sobe su dvokrevetne ili trokrevetne, udobno opremljene imaju klimu i besplatan WiFi internet kao i balkon/terasu. U okviru hotela nalazi se restoran gde se služi doručak. Na samo 10 minuta hoda se nalazi stara Medina.

 

 

LUKSUZNI BERBERSKI KAMP – Merzouga, Ouarzazate

Kamp se nalazi u srcu pustinjskih dina Sahare. U ponudi su privatni berberski šatori sa standardnim krevetima, sopstvenim kupatilom. U okviru kampa dostupe su mnoge pustinjske aktivnosti, jahanje kamila… u okviru kampa se nalazi restoran gde se služi bogat berberski doručak. Wifi internet je dostupan i na raspolaganju gostima.

Fakultative

Kazablanka

Tokom izleta obićićemo najznačajnije istorijske tačke Rabata – posetićemo Chellah, kompleks nekropola koji su izgradili stari Rimljani, Hasanovu tvrđavu i mauzolej Muhameda V koji se smatra remek delom moderne arhitekture dinastije Alauiti i pokazuje svu veštinu marokanskih umetnika. Šetaćemo gradiskom ulicama koje odišu prestižom gde su mir i privatnost sinonimi elegancije i životnog stila. Nastavak putovanja prema Kazablanki, najvećem gradu Maroka, koji je spoj moderne zapadne kulture i arapske tradicije. Urbana arhitektura i estetika prisutna je u svim centralnim delovima grada. Od crkve Sacre Coeur do glavne pijace, između uskih ulica, prolaza i bulevara, ovaj grad ovekovečava avangardne građevinske stilove karakteristične za 20te i 30te godine prošlog veka. Divićemo se građevinama u art-deko stilu, njihovim kupolama, stubovima, isklesanim balkonima, jer sve to pripada periodu koji je bio pozornica jedinstvene arhitektonske eskpresije i na svakom uglu kreira rečit šareni kolaž. Obilazimo džamiju Hasana II kao i najstariji deo grada – Medinu. Nakon celodnevnog izleta vraćamo se u Rabat. U cenu izleta uključeni su transferi, pratnja strućnog vodiča, ulaznice za lokalitete.

Cena izleta: 30 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Obilazak Fesa

Poznat kao kulturni i religijski centar Maroka, Fes se od ostalih gradova ove afričke zemlje izdvaja po najdužoj i najstarijoj Medini, koja je najbolje očuvana na ovim prostorima. Šetajući se unutar zidina Medine bićemo opčinjeni šarmom uličnih prodavaca na bazarima prepunih šarenolikih đakonija. Prolazićemo kroz mnogobrojne uličice poznatije kao sokaci (natkrivene pijace) i imati priliku da od trgovaca kupimo različite začine, šarene ešarpe i marame, stvari od kože i keramiku. Posetićemo magičnu „medresu“ (mesto učenja) Bou Inanina, prelepu arapsku građevinu koja je ranije bila škola, a sada je poznata po svojoj jedinstvenoj arhitekturi i smaragdnim bojama. Put nastavljamo do Andaluzijske džamije, Nejarinine fontane kao i Bahta palate, koja je danas muzej umetnosti i tradicije. Ono što nikako ne smemo zaobići u ovom gradu jesu kvartovi koji su poznati po hemijskoj preradi kože, gde ćemo od starih marokanskih zanatlija videti autentičan način prerade kože. Izlet uključuje obilazak svih gradskih znamenitostri uz pratnju stručnog vodiča.

Cena izleta: 20 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Obilazak Marakeša

Marakeš  predstavlja jedan od četiri kraljevska grada. Bio je prestonica svih dinastija, a osnovao ga je prvi kralj Jusuf Ibn Tahfin, podigavši 12km dugačke bedeme sa devet kapija. Za vreme vladavine Almoradiva u gradu je izgrađena jedna od najvećih džamija La Katubija koja je simbol ovog mesta i ima 70 metara visoki minaret vidljiv iz svakog dela grada. Ovaj dan koristimo za obilazak brojnih arhitektonskih znamenitosti, uključujući kazbe iz 12. veka i stari grad, Medinu. Ješćemo čuveni kus kus na najvećoj pijaci Džema El Fna što na arapskom znači sastanak mrtvih. U srednjem veku je bilo centralno mesto izvršenja smrtnih kazni, a danas se tu mogu pronaći mnogobrojni trgovci, žongleri koji prave spektakle sa užarenim loptama, plesači koji igraju i sviraju uz pratnju zmija i majmuna. Posetićemo i Baadi Palatu, kraljevsku grobnicu dinastije Saadi, iskopanu 1917.g. i videti kako u njenim odajama rode prave svoja gnezda. Uveče je moguć fakultativni odlazak na poznati Čez Ali večernji šou. Iskusićemo pravi arapski noćni život dok nas zabavljaju marokanske folklorne grupe u tradicionalnim nošnjama, a za sam kraj videćemo kako se u središtu kompleksa trkaju konjanici dok nam priređuju spektakularan vatromet. Izlet uključuje obilazak svih gradskih znamenitostri uz pratnju stručnog vodiča.

 

Cena izleta: 20 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Mekneš i Šefšauen

Meknes je još jedan carski grad i zbog  širokih bedema, impresivnih palata, džamija, medresa, bašti, bazena i muzeja je očaravajuć za posetioce. Utvrde ovog grada dugačke su gotovo 40 km, a preseca ih 20 utvrđenih kapija, kula i bastiona. Posetićemo i Volubilis, najveće arheološko nalazište u Maroku iz perioda Antičke Grčke. Nastavljamo prema gradu Šefšauen – umetničko, bledo plavo planinsko selo. Njegova istorija datira još iz 15. veka, a ime je dobio po planini Rif na kojoj se nalazi, odnosno po obliku planinskih vrhova iznad grada koji podsećaju na dva kozija roga. Šefšauen je jedan od najlepših gradova u Maroku i poznat je kao mesto dobre hrane, zahvaljujući svojim bogatim i zdravim proizvodima. Nakon celodnevnog izleta povratak u Fes. U cenu izleta uključeni su transferi, pratnja strućnog vodiča, ulaznice za lokalitete.

Cena izleta: 60 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook