Putovanje u Meksiko je nezaboravan doživljaj!

Meksiko (Sjedinjene Meksičke Države) se graniči sa Sjedinjenim Američkim Državama na severu, na jugoistoku sa Gvatemalom i državom Belize, a na zapadu i istoku je okružena Tihim okeanom, Meksičkim zalivom i Karipskim morem. Sa površinom od skoro 2 miliona km², Meksiko je peta država po veličini u Americi, a četrnaesta u svetu. 

Zvanična valuta Meksika je “peso”, nacionalno piće tekila, a ova država je poznata i po svojoj hrani: ljutoj, začinjenoj i preukusnoj, sa neizbežnom čili papričicom. Postojbina je veoma retke vrste zečeva koji se zovu “vulkan zečevi”, čivava i više vrsta kolibrija i pelikana. Možda niste znali, ali čokolada takođe dolazi iz Meksika.

Prema Svetskoj turistučkoj organizaciji, Meksiko je glavna turistička atrakcija u Latinskoj Americi i deseta najposećenija zemlja na svetu.

Meskiko zbrino putovanje Disko Travel

Za tu posećenost najviše su zaslužne kulturne i prirodne lokacije koje je UNESCO svrstao kao Svetsku baštinu. Najpoznatije kulturno –istorijska destinacija su svakako Tenothiuacan i Chichen Itza. Tenothiuacan je jedan od najvećih gradova drevnih indijanskih civilizacija, i danas delom očuvan i pod zaštitom UNESCO-a. Nalazi se u blizini Meksiko Sitija, a smatra se da je grad nastanjivalo više indijanskih civilizacija, u različitom periodu (ime potiče od Asteka, zapisi o gradu se nalaze kod Maja, smatra se da su mnoga drevna plemena imala svog uticaja na ovaj grad).

CHICHEN ITZA – NAJVEĆI MAJANSKI GRAD

Chichen Itza je najveći majanski grad koji se nalazi na Yukatanu, u blizini gradova Mérida i Cancún i uvršten je u “novih sedam svetskih čuda” 2007.godine. Ovo arheološko utvrđenje, koje je takođe deo UNESCO-ove baštine, godišnje poseti preko 1,4 miliona ljudi.

MEKSIKO KAO RAJSKA TROPSKA DESTINACIJA

Dok sa jedne strane Meksiko predstavlja spoj neverovatnih kultura, tradicija i jezika, sa druge strane je i velika turistička destinacija, budući da se nalazi i na Tihom okeanu i na Karipskom moru.

Meskiko zbrino putovanje Disko Travel

Najatraktivnije turističko odredište je Acapulco, na obali Tihog okeana, a godišnje ga poseti oko 2 miliona turista, dok su na Karipskom moru najpoznatija letovališta:

  • Cancún,
  • Mérida,
  • Ciudad del Carmen, a svakako jedno od najlepših,
  • Playa del Carmen.

Jedno je sigurno, zemlja tako bogata istorijskom baštinom, živopisnim predelima, nestvarno lepim plažama, drevnim legendama, i tekovinama najstarijih civilizacija sveta nesumnjivo ostavlja trajni utisak na svakoga ko je poseti.