• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

ANDALUZIJA I MAROKO - 11 DANA

ANDALUZIJA I MAROKO - 11 DANA

ANDALUZIJA I MAROKO - 11 DANA

 
 
TERMINI:

 

12. OKT- 22. OKT  | Promo 1299 eur  | First minute 1399 eur  | Regular 1499 eur

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – MALAGA

 

Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. U prepodnevnim časovima se ukrcavamo na let (JU576) za Malagu. Direktan let iz Beograda. U popodnevnim časovima stižemo u sunčanu Malagu. Transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 2

MALAGA (1 noćenje)

Slobodan dan u Malagai. Prilika za istraživanje i upoznavanje sa sunčanom Malagom, za kupanje na plaži i prepuštanje mediteranskim čarima. Sa svojih 16 sunčanih plaža ovaj andaluzijski grad predstavlja pravu prestonicu Obale Sunca. Grad koji se kroz mnoga svoja lica transformisao u moderni centar, zadržao je duh prošlosti, nepopravljiv šarm i gradsku atmosferu veselih ulica gde se u barovima na svakom koraku služe tapasi, sluša lokalna muzika i prepliće bogata istorija. Nekoliko stvari čini Malagu jedinstvenom – na prvom mestu to je rodni grad Pabla Pikasa, potom sunčan dan proveden na kraljici ovdašnjih plaža – Playa de la Malagueta, šetnja lokalnim ulicama gde se smenjuju prodavnice tradicionalne ukusne hrane, suvenira i lokalnog nasledja. Tu je i svetionik La Farola de Málaga, pešačka ulica Marquess of Larios, ukrašena cvećem i prelepim balkonima. Nakon čarobnog zalaska sunca, noću, Malaga se pretvara u savršeno mesto za šetnju, provod ili romantičnu večeru. Stoga, provodimo narednih 7 dana istražujući i deleći čari ovog bisera Andaluzije. Noćenje.

Dan 3

MALAGA (1 noćenje)

Nakon doručka slobodan dan u Malagi ili krećemo u fakulatativni obilazak jednog od najznačajnijih gradova Andaluzije – Granade. Veličanstveni grad i mesto gde je sagradjena poslednja arapska palata na tlu Španije – Alhambra, raskošnih vrtova i dvorišta, skrivena u lavirintu tornjeva i kula koja krije tajne mavarske prošlosti i bogatstva kroz nenadmašni arhitektonski poduhvat i jedinstveno umetničko delo. Provodimo ceo dan diveći se lepoti srednjovekovne prošlosti koja promiče pod našim koracima. Obilazimo i bašte Heneralife kroz kompleks kraljevske palate. Celodnevi obilazak završavamo u kasnim popodnevnim časovima i nakon toga povratak u Malagu. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 4

MALAGA (1 noćenje)

Nakon doručka, slobodan dan u Malagi ili krećemo u fakultativni obilazak još jednog bisera obale sunca, prelepe Sevilje, glavnog grada Andaluzije. Jedan od najlepših gradova Španije, rodno mesto Don Žuana, poznato po koridi, Seviljskom berberinu, prvoklasnom tapasu i neobičnoj arhitekturi gde se ističu čuvena gradska katedrala izgrađena na mestu gde se nalazila stara džamija, Alkazar – stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji. Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. Nakon obilaska Sevilje, povratak u Malagu. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 5

MALAGA (1 noćenje)

Nakon doručka, nastavljamo da obilazimo Obalu Sunca. Slobodan dan u Malagi ili fakultativni obilazak susedne Marbelje i spektakularne Ronde. Poznato mondensko letovališe, dom mnogih slavnih ličnosti koje su u ovom ambijentu večno blage klime i prelepe mediteranske obale pronašle svoje mir – ukratko ime ovog mesta se prevodi kao predivno more, koje ovde to zaista i jeste. Nastavljamo dalje prema Rondi, jedinstvenom mestu karakteristične panorame koja se uzdiže iznad iznad dubokog klanca reke El Taho. Mnogo je neodoljivih tačaka sa kojih se ovaj prizor može posmatrati, dok je svakako najbolje sa mosta Puente Nuevo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Povratak u Malagu. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 6 – 7

MALAGA FES (MAROKO) (2 noćenja)

Nakon doručka napuštamo hotel. Organizovan transfer do aerodroma. Let za Fes. Po dolasku u Maroko, organizovan transfer do hotela u Fes-u. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni obilazak Fesa. Poznat kao kulturni i religijski centar Maroka, Fes se od ostalih gradova ove afričke zemlje izdvaja po najdužoj i najstarijoj Medini, koja je najbolje očuvana na ovim prostorima. Šetajući se unutar zidina Medine bićemo opčinjeni šarmom uličnih prodavaca na bazarima prepunih šarenolike robe. Prolazićemo kroz mnogobrojne uličice poznatije kao sokaci (natkrivene pijace) i imati priliku da od trgovaca kupimo različite začine, šarene ešarpe i marame, stvari od kože i keramiku. Posetićemo magičnu „medresu“ (mesto učenja) Bou Inanina, prelepu arapsku građevinu koja je ranije bila škola, a sada je poznata po svojoj jedinstvenoj arhitekturi i smaragdnim bojama. Put nastavljamo do Andaluzijske džamije, Nejarinine fontane kao i Bahta palate, koja je danas muzej umetnosti i tradicije. Ono što nikako ne smemo zaobići u ovom gradu jesu kvartovi koji su poznati po hemijskoj preradi kože, gde ćemo od starih marokanskih zanatlija videti autentičan način prerade kože. Nadomak garda se nalazi stara tvrdjava gde se i dalje suši i priprema koža koja se na magarcima vozi do esta gde se farba i priprema za izradnju. Celodnevno iskustvo upoznavanja sa ovim impozantnim gradom. Nakon obilaska slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 8 – 9

FES

Slobodan dan u Fes-u ili fakultativni izlet u dva jedinstvena grada – večni Mekneš i plavi Šefšauen. Mekneš je još jedan carski grad širokih bedema, impresivnih palata, džamija, medresa, bašti, bazena i muzeja očaravajuć je za posetioce. Utvrde ovog grada dugačke su gotovo 40 km, a preseca ih 20 utvrđenih kapija, kula i bastiona. Posetićemo i Volubilis, najveće arheološko nalazište u Maroku iz perioda Antičke Grčke. Nastavljamo prema gradu Šefšauen – umetničko, bledo plavo planinsko selo. Njegova istorija datira još iz 15. veka, a ime je dobio po planini Rif na kojoj se nalazi, odnosno po obliku planinskih vrhova iznad grada koji podsećaju na dva kozija roga. Šefšauen je jedan od najlepših gradova u Maroku i poznat je kao mesto dobre hrane, zahvaljujući svojim bogatim i zdravim proizvodima. U popodnevnim časovima povratak u Fes. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 10

FES

Slobodan dan u Fes-u ili fakulatativni izlet Rabat i Kazablanka. Rabat inače na arapskom znači zaštićeni grad, a mnogobrojna arheološka nalazišta ukazuju na to da su ovde svojevremeno živeli Rimljani. Grad je prestižna tačka gde su mir i privatnost sinonimi elegancije i životnog stila. Posetićemo Chellah, kompleks nekropola koji su izgradili stari Rimljani, Hasanovu tvrđavu i mauzolej Muhameda V koji se smatra remek delom moderne arhitekture dinastije Alauiti i pokazuje svu veštinu marokanskih umetnika. Nastavak putovanja prema Kazablanki, najvećem gradu Maroka, koji je spoj moderne zapadne kulture i arapske tradicije. Urbana arhitektura i estetika prisutna je u svim centralnim delovima grada. Od crkve Sacre Coeur do glavne pijace, između uskih ulica, prolaza i bulevara, ovaj grad ovekovečava avangardne građevinske stilove karakteristične za 20te i 30te godine prošlog veka. Divićemo se građevinama u art-deko stilu, njihovim kupolama, stubovima, isklesanim balkonima, jer sve to pripada periodu koji je bio pozornica jedinstvene arhitektonske eskpresije i na svakom uglu kreira rečit šareni kolaž. Za kraj, kao poslastica, obilazimo najveću gradjeivu u Maroku džamiju Hasana II koje na svojom veličinom i značajem ostavlja bez teksta. U večernjim časovima dolazak u smeštaj. Noćenje.

 

Dan 11

FESMALAGA – BEOGRAD

Polazak na aerodrom u prepodnevnim časovima. Let za Malagu. Nastavak konekcije i direktan let (JU579) do Beograda. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 12-10-2023 - datum povratka: 22-10-2023
Cena putovanja po osobi: 1299 eur PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1399 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1499 eur Regularna cena - za prijave od 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Malaga – Beograd sa svim taksama;
 • Avio karta na relaciji Malaga – Fes – Malaga sa svim taksama;
 • Smeštaj na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Malagi (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Fes-u (1/2 sobe)
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije/vodič na destinaciji

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Viza za Maroko (4950 RSD)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike i nacionalne parkove
 • Individualni troškovi za vreme putovanje
 • Fakultativni izleti

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur po osobi - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur po osobi mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

MALAGA – HOTEL 3*

Smeštaj je centarlno lociran, a takođe se nalazi i u neposrednoj blizini plaže Playa de la Malagueta i Pikasovog muzeja. Sve sobe su dvokrevetne ili trokrevetne, udobno opremljene imaju klimu i besplatan WiFi internet. U okviru hotela nalazi se restoran gde se služi doručak, kao i ponuda jela internacionalne i mediteranske kuhinje.

FES – HOTEL 3*

Smeštaj je dobro pozicioniran u novom delu grada. Sve sobe su dvokrevetne ili trokrevetne, udobno opremljene imaju klimu i besplatan WiFi internet kao i balkon/terasu. U okviru hotela nalazi se restoran gde se služi doručak. Na samo 10 minuta hoda se nalazi stara Medina.

Fakultative

Obilazak Fesa

Poznat kao kulturni i religijski centar Maroka, Fes se od ostalih gradova ove afričke zemlje izdvaja po najdužoj i najstarijoj Medini, koja je najbolje očuvana na ovim prostorima. Šetajući se unutar zidina Medine bićemo opčinjeni šarmom uličnih prodavaca na bazarima prepunih šarenolikih đakonija. Prolazićemo kroz mnogobrojne uličice poznatije kao sokaci (natkrivene pijace) i imati priliku da od trgovaca kupimo različite začine, šarene ešarpe i marame, stvari od kože i keramiku. Posetićemo magičnu „medresu“ (mesto učenja) Bou Inanina, prelepu arapsku građevinu koja je ranije bila škola, a sada je poznata po svojoj jedinstvenoj arhitekturi i smaragdnim bojama. Put nastavljamo do Andaluzijske džamije, Nejarinine fontane kao i Bahta palate, koja je danas muzej umetnosti i tradicije. Ono što nikako ne smemo zaobići u ovom gradu jesu kvartovi koji su poznati po hemijskoj preradi kože, gde ćemo od starih marokanskih zanatlija videti autentičan način prerade kože. Izlet uključuje obilazak svih gradskih znamenitostri uz pratnju stručnog vodiča.

Cena izleta: 20 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Granada sa posetom Alhambre

Alhambra je možda i najznačajnija znamenitost čitave Andaluzije i poslednja arapska palata na tlu Španije –raskošnih vrtova i dvorišta, skrivena u lavirintu tornjeva i kula koja krije tajne mavarske prošlosti i bogatstva kroz nenadmašni arhitektonski poduhvat i jedinstveno umetničko delo. Provodimo ceo dan diveći se lepoti srednjovekovne prošlosti koja promiče pod našim koracima. Obilazimo i bašte Heneralife kroz kompleks kraljevske palate. Razgledanje i šetanja prelepom Granadom. Planirana je i pauza za ručak (nije uključen u cenu).

Izlet uključuje sve ulaznice za lokalitete, za Alhambru, prevoz, stručnog lokalnog vodiča.

 

Cena izleta: 110€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Sve ulaznice za lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Sevilja

Glavni grad Andaluzije jedan od najlepših gradova Španije. Poznat kao rodno mesto Don Žuana, takođe pozant po koridi, Seviljskom berberinu, prvoklasnom tapasu i neobičnoj arhitekturi gde se ističu čuvena gradska katedrala izgrađena na mestu gde se nalazila stara džamija, potom Alkazar – stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji. Nakon šetnje po gradu pauza za ručak (nije uključen u cenu). Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. U cenu izleta su uključeni transfer, sve ulaznice, stručni lokalni vodič.

Cena izleta: 95€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Marbelja i Ronda

Marbelja je poznato mondensko letovališe, dom mnogih slavnih ličnosti koje su u ovom ambijentu večno blage klime i prelepe mediteranske obale pronašle svoje mir – ukratko samo ime ovog mesta se prevodi kao predivno more, koje ovde to zaista i jeste. Imaćemo priliku da prošetamo najlepšim delovima mesta, plažom i centralnim šetalištem. Pauza za ručak (nije uključen u cenu). Nastavljamo dalje prema Rondi, jedinstvenom mestu karakteristične panorame koja se uzdiže iznad dubokog klanca reke El Taho. Mnogo je neodoljivih tačaka sa kojih se ovaj prizor može posmatrati, dok je svakako najbolje sa mosta Puente Nuevo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Obilazak Lara Ronda muzeja. Cena izleta uključuje: transfer, sve ulaznice za lokalitete, stručnog vodiča.

Cena izleta: 80€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Kordoba

Obilazak kraljevskog grada i još jednog bisera Andaluzije. Planirano je šetanje veličanstvenim ulicama i romantičnim gradskim jezgrom neverovatnog šarma i arhitekture. Oduševiće nas prijatni i nasmejani lokalci. Obilazimo Veliku džamiju Mezkitu (Mosque-Cathedral of Cordoba), rimski most (Ponte Romano) preko reke Gvadalvikir, Torre de Calahorra… Prilika da u najintimijoj atmosferi osetimo i tu romantičnu stranu Andaluzije, da prošetamo uskim gradskim ulicama, uredim i naročito lepim sa posebnim šarmom prošlosti i velike istorije Kordobe koje kriju. Pauza za ručak (nije uključen u cenu).  Izlet obuhvata transfere, ulaznice za lokalitete, pratnju stručnog vodiča.

Cena izleta: 85€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Mekneš i Rabat

Mekneš je još jedan carski grad i zbog  širokih bedema, impresivnih palata, džamija, medresa, bašti, bazena i muzeja je očaravajuć za posetioce. Utvrde ovog grada dugačke su gotovo 40 km, a preseca ih 20 utvrđenih kapija, kula i bastiona. Posetićemo i Volubilis, najveće arheološko nalazište u Maroku iz perioda Antičke Grčke. Tokom izleta obićićemo i najznačajnije istorijske tačke Rabata, Hasanovu tvrđavu i mauzolej Muhameda V koji se smatra remek delom moderne arhitekture dinastije Alauiti i pokazuje svu veštinu marokanskih umetnika. Šetaćemo gradiskom ulicama koje odišu prestižom gde su mir i privatnost sinonimi elegancije i životnog stila. Povratak u Fes u večernjim časovima.

Cena izleta: 50 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Šefšauen

Šefšauen – umetničko, bledo plavo planinsko selo. Njegova istorija datira još iz 15. veka, a ime je dobio po planini Rif na kojoj se nalazi, odnosno po obliku planinskih vrhova iznad grada koji podsećaju na dva kozija roga. Šefšauen je jedan od najlepših gradova u Maroku i poznat je kao mesto dobre hrane, zahvaljujući svojim bogatim i zdravim proizvodima. Nakon celodnevnog izleta povratak u Fes.

Cena izleta: 60 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook