• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

FILIPINI - 15 dana

FILIPINI - 15 dana

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – MANILA

Skup na aerodromu u dogovoreno vreme. Ukrcavamo se na let za Manilu ( preko konekcionog grada ) i naša avantura može da počne.

 

Dan 2 -3

MANILA (2 noćenja)

U popodnevnim časovima slećemo u Manilu, glavni grad Filipina, zemlje koja je sa svojih 7.107 ostrva po mišljenju mnogih, jedna od poslednjih neotkrivenih rajskih destinacija. Unutrašnjost Filipinskog arhipelaga, koji je okružen Filipinskim i Južnim kineskim morem, puna je različitih plemenskih zajednica koje jako teško čuvaju svoj kulturni identitet. Filipinci su izuzetno ljubazni, miroljubivi i blagi ljudi čija će vas skromnost i jednostavnost zadiviti. 

 

Ostrva krase terasasta pirinčana polja stara nekoliko stotina godina koja su danas pod zaštitom UNESCO-a, na njima raste i najveći cvet Rafflesia, nastanjuje ih i raznoliki životinjski svet sa retkim egzotičnim vrstama kao što su najmanji primati Tarsiusi, leteći lemuri i retka vrsta filipinskih krokodila… I podvodni svet čini jednu unikatnu celinu. Filipinski koralni grebeni visoko su cenjeni među roniocima, koji pored bogate faune pronalaze i flote potopljenih japanskih vojnih brodova.

 

Obilazak ovog grada počinjemo šetnjom po starom delu Manile, Intramuros koji krasi španska arhitektura iz kolonijalnog doba. Odlazimo do gradskog trga Rizal, do kineskih vrtova, finansijske moderne četvrti Makati i prestižne četvrti Bonifacio. Obilazimo i područje gde se nalazi najveće američko groblje izvan SAD-a. U večernjim satima uživamo u krstarenju brodom manilskim zalivom uz zalazak sunca… 

 

Dan 4 

MANILA – BORACAY (1 noćenje)

U prepodnevnim časovima napuštamo užurbanu Manilu i letimo do Kaliba odakle imamo transfer do Boracaya. Smeštaj u hotel na Boracayu u popodnevnim časovima i slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom.

 

Dan 5 – 11

BORACAY (7 noćenja)

Boracay je malo ostrvo udaljeno 320km od Manile, dugačko je samo 7 km i široko 4 km. Obale ovog magičnog ostrva krasi nestvarna priroda i zapljuskuje more prepuno ribica raznih boja. Četiri kilometra duga White Beach (Bela plaža) smeštena na malenom Boracayu, sa puderastim belim peskom ubraja se među najlepše plaže na svetu. Tropska priroda, koralni grebeni, skrivene pećine i nasmejani meštani, čine ovo ostrvo posebnim. Moćićemo da uživavamo u svakom trenutku provedenom u ovom raju dok se izležavamo u lezaljkama ispod palmi. Pored dugačke „Bele plaže“ za koju slobodno možemo reći da je centar hedonizma i noćnog provoda na Boracayu, ovo ostrvo sastoji se i od drugih, manje poznatih plaža. Imaćemo priliku da odemo i na Bulabong Beach, deo Boracaya rezervisan za mnogobrojne vodene sportove. Smeštena na istočnoj strani obale, zapljuskuju je vetrovi i visoki talasi i jedno je od najboljih mesta na svetu za surfovanje i kajaking. Oni iskusni moćiće da pokažu sva svoja znanja i veštine, a znatiželjni i početnici da unajme instruktore i oprobaju se u ovim adrenalinskim sportovima. 

 

Pravu alternativu Beloj plaži pruža Diniwid beach, smeštena na severnom delu ostrva, sa kristalno čistim morem i belim, mekanim peskom. Posebna je po tome što je na njoj jedan od najlepših pogleda na zalazak sunca. Imaćemo priliku i da odemo do Puka Shell beach, koja je ime dobila po malim spiralnim školjkama koje prirodno nanizane jedna na druge, prave specifičan oblik i u svetu se koriste kao narukvice i ogrlice. Na samom ulazu u plažu čekaće nas mnogobrojne tezge i trgovci, pa gotovo je nemoguće da ih zaobiđemo i ne priuštimo sebi prelep komad unikatnog nakita. Tu je i Tambisaan beach, najbolja plaža na Boracayu za ronjenje, u čijoj blizini se nalazi ostrvo Krokodil, prepuno različitih vrsta ribica, rakova, školjki i korala. Idemo i na fakultativni izlet katamaranom oko ostrva, gde ćemo imati priliku da se kroz snorkeling upoznamo sa bogatim podzemnim svetom. Obilazimo i pijacu Talipapa, koja nudi najveći izbor suvenira koji izrađuju lokalci. Tu možete naći razne statuete napravljene od školjki, ogrlice i narukvice, torbe pletene od pruća, pamučne haljine i majice, magnete, drvene predmete… Tu se prodaje i kupuje sve što živi u moru oko Boracaya: ribe, školjke, rakovi, hobotnice, meso ajkule, sipe, i sve to možete da probate po vrlo pristupačnim cenama. 

 

Dan 12-14

MANILA (2 noćenja)

U prepodnevnim časovima se opraštamo od ovog prelepog ostrva i letimo nazad za Manilu. Transfer do hotela u Manili i smeštaj u večernjim časovima. Sutradan imamo slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Taal vulkana u gradiću Tagaitai. Unutar kratera Tall vulkana, jednog od najmanjih aktivnih vulkana na svetu nalazi se malo jezero, a pogled na njega ostaviće vas bez daha… U oklini vulkana možete pronaći i farme cveća nestvarnih boja, zippline-ove za one koje vole adrenalin, pregršt mesta sa neverovatnim pogledom i gomilom restorana egzotične filipinske kuhinje.

 

Dan 14- 15

MANILA – BEOGRAD

Napuštamo mističnu Aziju u kasnim večernjim časovima i putujemo za Beograd razmisljajući o sledećoj Disko Drugar avanturi. Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 29-01-2020 - datum povratka: 12-02-2020
Cena putovanja po osobi: 1199 eur - PROMO CENA ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1299 eur First minute - za prijave do 90 dana pre početka putovanja1399 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Manila – Beograd sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Manila – Kalibo - Manila sa svim taksama
 • 12  noćenja u hotelima 2 i 3* i (1/2, 1/3 sobe)
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Filipine 
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

MANILA 

Hotel kategorije 2* lociran je Makati-ju, turističkom delu Manile koji je poznat po dobrom provodu i shoppingu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

BORAKAJ

Hotel kategorije 3* lociran na 5 minuta hoda do plaže. Poseduje otvoreni restoran i bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom. Neke sobe poseduju terasu.

Fakultative

Arielin rt

Pravu Disko Drugar avanturu pružiće nam malo ostrvo udaljeno samo pola sata od Boracaya, u primorskom selu Buruanga. Arielin rt je odlično mesto za sve one željne adrenalina, jer je poznato kao jedno od najboljih predela na svetu za skakanje u vodu. Sa čak pet različitih nivoa litice, skokovi su pogodni i za one koji se plaše visine, zbog toga što je najniža tačka visoka samo 3m. Iako su najveći utisak ovog mesta skokovi, ovde ćemo pronaći i mnogobrojne druge atrakcije kao što su snorkeling, vožnja kajaka, kratke šetnje i planinarenje. Ni oni željni fotografije, sunčanja i plivanja neće ostati razočarani i uskraćeni za odmor i opuštanje. Predah pravimo ispijajući koktele dok uživamo u prelepom pogledu na pučinu i kristalno plavo more. U popodnevnim časovima povratak u hotel.

Cena izleta: 60 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Povratna vožnja brodom – katamaranom
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak
 • Piće
Biserne plaže Boracaya

Boracay se izdvaja po najlepšim plažama i predstavlja tropski raj na Filipinima, a najomiljenija aktivnost posetilaca je obilaženje ostrva katamaranom. Ovaj poludnevni izlet počinje u jutarnjim časovima isplovljavanjem katamarana i traje do kasno popodne. Kroz vožnju se prepuštamo beskrajnom plavetnilu i neverovatnim prizorima skrivenih plaža Puka Beach i Crocodile Beach. Takođe, obilazimo i Magic Island i snorklujemo okruženi šarenim koralima u kristalno čistoj vodi. Ovde ćete imati mogućnost da plivate sa retkim morskim stvorenjima kao što su nudibranch i lionfish, ali i da zaronite prste u beli pesak pomešan sa raznolikim školjkama. 

Cena izleta: 45 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Vožnja brodom – katamaranom
 • Obilazak plaža
 • Oprema za snorkeling
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Vulkan Taal ( privatna tura )

Odlazak na Filipine pruža vam jedinstvenu priliku da obiđete Taal vulkan, najmanji aktivni vulkan na svetu. Na ovaj fakultativni izlet krećemo u ranim jutarnjim časovima i vozimo se kombijem do grada Tagaitai, jednog od najživopisnijih gradova u unutrašnjosti Filipina. Pristižemo u luku odakle se brodićem vozimo po jezeru do vulkana Taal, visokog svega 300 m, što ga čini najnižim vulkanom na zemlji. Po iskrcavanju na tlo vulkana sledi treking do kratera koji je ispunjen jezerom ili jahanje konja do vrha vulkana. Ovo mesto je dobro kontrolisano od strane lokalnog stanovništva, tako da ćemo bez brige uživati u netaknutoj prirodi. Nakon ove nezaboravne avanture odlazimo u obilazak neke od brojnih cvetnih bašti gde se gaje ukrasne biljke nestvarnih boja, a za one koji svoju žeđ za adrenalinom nisu utolili trekingom na vukan, tu je i vožnja zippline-om za potpuni doživljaj Disko Drugar avanture.

Cena izleta: 60 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do vulkana Taal 
 • Vožnja brodićem po vulkanskom jezeru
 • Ulaznica
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook