• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

INDIJA - 15 DANA

INDIJA - 15 DANA

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – NEW DELHI

Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let do New Delhija sa presedanjem u konekcionom gradu.

 

Dan 2

NEW DELHI

Dolazak u New Delhi u ranim jutarnjim časovima i smeštaj u hotel koji se nalazi u najživopisnijem delu grada Paharganju. U narednim danima obilazimo drugi najmnogoljudniji grad na svetu i kroz bogato istorijsko nasleđe se upoznajemo sa jednom od najstarijih kultura. Poslepodne je rezervisano za upoznavanje sa kvartom i isprobavanje  ukusne i autentične indijske kuhinje. Noćenje.

 

Dan 3

NEW DELHI

Drugi dan u prestonici Idnije je rezervisan za upoznavanje Novog Delhija, u čiji obilazak krećemo od Muzeja Indire Gandi – jedine žene premijera u istoriji Indije. Put nastavljamo ka Hummajan hramu i Lotosovom hramu, arhitektonskom remek-delu i duhovnom centru Bahai pokreta, u kome su otvorena vrata za vernike svih religija. Belina i monumentalnost ovog zdanja će vas ostaviti bez daha. Za kraj ture ostavljamo arheološko nalazište Qutub Minar i interesantne priče koje se pletu oko ovog najvišeg minareta u Indiji, a koji je obeležio dolazak Islama u ovu hinduističku zemlju. Relaksaciju od bučnog delhijskog saobraćaja nalazimo u nekoj od egzotičnih bašti novog dela grada. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 4

NEW DELHI

Trećeg dana boravka u ovom fascinantnom gradu idemo u razgledanje Starog Delhija. Obilazak započinjemo  odlaskom u Jama Masid, džamiju koja je najveća u Indiji, a usput ćemo saznati zašto je neverovatan splet uskih ulica koje čine Chadni Chowk najupečatljiviji deo grada. Nakon toga idemo do Raj Mandira, grobnog mesta velikog indijskog vođe Mahatme Gandija, a u povratku odlazimo do Parlamenta i India Gate-a. Posle razgledanja starog grada vraćamo se u hotel.  Za one koji su spremni da krenu putem svakog Indusa i prisustvuju magičnoj ceremoniji Arti na reci Gang, predstoji dvodnevni fakultativni izlet u najsvetiji grad Indije Varanasi. Noćenje.

 

Dan 5

NEW DELHI

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak u najmlađi hram u Delhiju – Aškadram. Noćenje.

 

Dan 6

NEW DELHI –  JAIPUR

Odjavljujemo se iz hotela u ranim jutarnjim časovima i krećemo za Jaipur. Na putu ka Jaipuru idemo fakultativno u Agru i obilazak jedne od najpoznatijih građevina na svetu – Taj Mahala. Taj Mahal je u 17. veku sagradio mogulski vladar Šah Jahan svojoj voljenoj ženi Mumtaz i do dana današnjeg je ostao najveći spomenik ljubavi. Izgrađen je u potpunoj simetriji, od belog mermera u stilu „pietra dura“  gde su dragim kamenjem formirani mozaici, koji prekrivaju unutrašnjost hrama. Na putu ka Jaipuru fakultativno posećujemo i nekadašnju prestonicu Mogulskog vladara Akbara Velikog, koji važi za jednog od najpoznatijih vladara indijskog podkontinenta. Akbar je bio poznat kao veliki filozof i mislilac, imao je četiri žene, a svaka je bila druge religije. Danas je nekadašnja prestonica poznata kao grad duhova, koji pleni svojom veličanstvenom raskoši i arhitekturom. Još jedna atrakcija koju ćemo obići na ovom fakultativnom obilasku je pustinjski bunar Chad Baori. Zadivljujuće zdanje, koje datira iz 9. veka, je zbog svog impresivnog izgleda poslužilo Holivudskim rediteljima za snimanje filma Betmen. Dolazak u Jaipur u večernjim časovima i smeštaj u hotel. Noćenje.

 

Dan 7

JAIPUR

Slobodno pre podne za lagano istraživanje glavnog grada Rajastana, takozvanog „pink grada“. Popodne je rezervisano za fakultativni obilazak jedne od najlepših tvrđava Radžastana, Amber tvrđave odakle su maharadže vladale do 17. veka. Neverovatne prostorije, paviljoni, odaje u ogledalima i vrtovi, ostaviće vas bez daha. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 8

JAIPUR

Jutarnji obilak grada počećemo od Kraljevske palate u kojoj je izložena impresivna kolekcija teksitila, slika i izvezenih minijatura na svili, rukopisa i neobičnog oružja. Razgledanje nastavljamo u Jantar Mantar observatoriji, koju je napravio maharadža Jai Sing u 17. veku, a čiji masivni instrumenti za merenje vremena su i danas nepogrešivo tačni. Sledeće odredište nam je Palata Vetrova, nadaleko poznata po svojoj romantičnoj arhitekturi sa oko 1000 čipkasto dekorisanih prozora, odake su žene iz kraljevske palate mogle da posmatraju život na ulici. Sledi slobodno vreme na bazaru i kupovina začina, nakita i suvenira.  Noćenje.

 

Dan 9

JAIPUR – JODHPUR

Odjavljujemo se  iz hotela u ranim jutarnjim časovima i krećemo za Jodhpur. Jodhpur, koji je poznat i po imenu „Plavi grad„ nalazi se na ivici Tar pustinje i drugi je grad po veličini u Radžastanu. Nakon dolaska u Jodhpur i smeštaja u hotel sledi  slobodno vreme koje koristimo za upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 10

JODHPUR 

U jutarnjim časovima krećemo u obilazak Jodhpura. Nakon razgledanja grada, fakultativno obilazimo Mehrangarh tvrđavu, Jaswant Thad i Maharadžinu palatu. Mehrangarh, jedna od najvećih tvrđava u Indiji, nalazi na visini od 125 metara i dominira celim gradom sa svojih sedam monumentalnih ulaza. U unutrašnjosti celog kompleksa nalazi se veliki broj palata i hramova, kao i bogat muzej oružja i raznih stvari koje su pripadale kraljevskoj porodici. Odatle se pruža fantastičan pogled na plavi grad koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Noćenje.

 

Dan 11

JODHPUR – UDAIPUR

Odjavljujemo se iz hotela u ranim jutarnjim časovima i krećemo za Udaipur. Udaipur je bio ponosan glavni grad nekadašnjeg carstva Mewar. Sa pravom se naziva i „Beli grad“. Sa svojim uskim i krivudavim uličicama, kompleksom Maharadžine palate i novim luksuznim hotelima u tradicionalnom stilu, Udaipur deluje kao biser u školjci pustinje. Nakon što smo se smestili u hotel, idemo u razgledanje grada, koji će tada odisati posebnom energijom i magijom Divali festivala. U svim okolnim kućama i na gradskim trgovima Indusi pale sveće kojima se priziva ponovno rađanje sunca, a sunce je simbol kosmičke i životne energije, i darivanja plodova“. Noćenje.

 

Dan 12

UDAIPUR

Dan je rezervisan za fakultativni obilazak Palate na vodi, Princezinih Vrtova, Gradske palate ili slobodno vreme koje možemo iskoristiti za odmor u nekom od romantičnih restorana kraj jezera. Uveče odlazimo na nesvakidašnju  predstavu „Plesne igre iz Rajastan-a“. Noćenje.

 

Dan 13

UDAIPUR – NEW DELHI

Odjavljujemo se iz hotela u jutarnjim časovima. Koristimo slobodno popodne za uživanje u ovom romantičnom gradu. U večernjim časovima se ukrcavamo na noćni voz za New Delhi. Noćna vožnja.

 

Dan 14

NEW DELHI

Dolazak u New Delhi u prepodnevnim časovima i smeštaj u hotel. Sledi slobodno vreme na bazaru, kupovina suvenira i opraštanje sa gradom. Noćenje.

 

Dan 15

NEW DELHI – BEOGRAD

Check out iz hotela u ranim jutarnjim časovima, transfer do aerodromaa. Let za Beograd sa presednjem u konekcionom gradu. Dolazak u Beograd  u večernjim časovima. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 17-10-2019 - datum povratka: 31-10-2019
Cena putovanja po osobi: 999 eur PROMO CENA - važi za prvih 6 prijava1099 eur First minute - za prijave do 90 dana pre početka putovanja1199 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd - New Delhi - Beograd sa svim taksama
 • 12 noćenja u hotelima 3* (1/2, 1/3 sobe)
 • Svi transferi prema programu putovanja (kombi, autobus i voz sa spavaćim ležajem na relaciji Udaipur - New  Delhi)
 • Organizovanje putovanja
 • Vodič

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Indiju 50 dolara
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice za kulturno - istorijske spomenike
 • Individualni troškovi
 • Doplata za avio transfer na relaciji Udaipur - New Delhi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

DELHI 

Hotel kategorije 3* se nalazi u Novom Delhiju na jednom od najprometnijih i najposećenijih mesta- Main Bazaru na samo 1 km od Central Parka i Canaught Placea.  Recepcija radi 24h  i wi –fi je dostupan u holu hotela. Hotel je lepo opremljen i relativno nov. Sobe su poseduju sopstveno kupatilo, klima uredjaj i TV. Na poslednjem spratu hotela se nalazi restoran sa odličnom hranom.

 

JAIPUR

Hotel kategorije 3* se nalazi u širem centru Jaipura, na samo  10 minuta od svih znamenitosti. Hotel je novijeg datuma i uređen je u indijskom stilu sa prelepom baštom i vrtom na vrhu gde se nalazi i restoran. Svaka soba ima klimu, TV i sopstveno kupatilo i izuzetno su lepo dekorisane.

 

JODHPUR

Hotel kategorije 3* se nalazi u centru grada, na 10 minuta hoda od Addabazar pijace. Zgrada hotela stara je 450 godina i nekada je pripadala porodici  Brahmin. Svaka soba poseduje klima uređaj, TV i sopstveno kupatilo. U okviru hotela nalazi se restoran, a Wi fi internet je dostupan u holu.

 

UDAIPUR

Hotel kategorije 3* se nalazi  pored jezera Pichola, u blizini Gradske palate. U zgradi hotela, koja je stara 150 godina nalazi se i Spa centar. Sobe su opremljene sopstvenim kupatilom,  klima uređajem i TV-om. Na krovu hotela nalazi se bazen sa prelepim pogledom na Jezero. U holu hotela dostupan je Wi fi internet.

Fakultative

VARANASI

Tokom dvodnevnog fakultativnog izleta obilazimo  Varanasi, najsvetiji i najautentičniji grad Indije. Prvog dana izleta, u popodnevnim časovima, imamo let iz New Delhija do Varanasija. Nakon dolaska u Varanasi i transfera do smeštaja idemo na večernju vožnju brodićem po reci Gang. Varansi koji još zovu i Benares je jedan od nastarijih gradova na svetu i neprestano postoji već 3 000 godina. Kroz njega protiče reka Gang koju Hindusi smatraju svetom rekom i u ovaj grad dolaze na neku vrstu hodočašća. U njemu se nalazi preko 2000 hramova , a stepenice koje se spuštaju u  reku, arhitektura grada, sveti ljudi koji u šatorima žive na gatovima i šareni sariji koji se suše duž obale će vas navesti na pomisao da ste na trenutak zavirili u neki drugi univerzum. Drugog dana izleta idemo na ranojutarnju vožnju brodićem po Gangu, posmatramo ovaj magični grad kako se budi u svoj svojoj lepoti. Slobodno prepodne za istraživanje grada. Popodne polazak na aerodrom i let do New Delhija.

Cena izleta: na upit!

U cenu izleta je uključeno:

 • Avio karta na relaciji New Delhi – Varanasi – New Delhi sa svim taksama
 • Povratni transferi od hotela do aerodroma u Delhiju i Varanasiju 
 • 1 noćenje u hotelu u Varanasiju ( 1/2 ili 1/3 sobe )
 • Voznja brodom po Gangu
 • Pratnja stručnog vodiča u Varanasiju
TAJ MAHAL, FATEHPUR SIKRI I CHAND BAORI

Naša prva stanica tokom izleta je Agra, jedan od najposećenijih gradova u Indiji.  Grad je osnovan za vreme hinduskog vladara u 16. veku, a milionsku posećenost duguje nalepšem biseru među hramovima, unikatnom i vanvremenskom Taj Mahal-u. Taj Mahal je sagrađen u  17.veku, a sagradio ga je mogulski vladar Šah Jahan  svojoj voljenoj ženi Mumtaz. Do dana današnjeg se smatra jednim od arhitektonskih čuda, kako u građevinskom, tako i u umetničkom smislu. Hiljade radnika su ga gradili čak 21 godinu, a građen je od čisto belog mermera. Ono što je posebno zanimljivo su senke zbog kojih izgleda drugačije u zavisnosti od doba dana – za vreme rađanja Sunca dobija nežno roze boju, dok će vas boja koju dobija tokom bakarno crvenog zalaska sunca potpuno očarati. Sam mermer je ukrašen rezbarijom, dragim kamenjem i kaligrafijom. Nakon Taj Mahala, obilazimo dva lokaliteta koja su pod zaštitom UNESCO-a :  Fatehpur Sikri – grad duhova i Chand Baori – stari pustinjski bunar koji svojom arhitekturom podseća na izvrnutu piramidu. Fatehpur Sikri je nekadašnja prestonica velikog mogulskog cara, dede Šaha Jahana, Akbara Velikog. Pored fantastične džamije koja je još u upotrebi, svojom lepotom i monumetalnošću plene i tri paviljona za Akbarove tri omiljene žene koje su bile hrišćanske, muslimanske i hindu vere. Poslednja stanica tokom izleta je Chand Baori, najveći i po mnogima najlepši bunar u Indiji. Bunar je dubok oko 30 m, sa preko 3 500 uskih stepenica koje se spuštaju prema vodi u perfektnoj simetriji, zbog cega podseća na obrnutu Piramidu. 

 

Cena izleta: 55€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice 
 • Ručak
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
AMBER FORT I SELO SLONOVA

Amber tvrđava se nalazi na desetak kilometara od Jaipura i skrivena među brdima predstavlja pravu oazu umetnosti i raskoši. Sagrađena je u 17. veku kao splet fantastičnih vrtova i prelepo dekorisanih palata od žutog peščara i belog mermera. Nakon obilaska tvrđave, selimo se u Selo slonova koje se nalazi nadomak nje. U selu živi oko 1000 slonova i svi uglavnom služe u turističke svrhe. Svake godine u martu mesecu, u Jaipuru se održava veliki Festival slonova, gde mozete videti na stotine okićenih i išarenih slonova kako paradiraju ulicama. Ako se odlučite, možete jahati slonove i tom prilikom napraviti interesantne fotografije za uspomenu.

Cena izleta:  30€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
PALATE JODHPURA

Prva tačka obilaska na ovom fakultativnom izletu je, po mnogima najlepša tvrđava Radžastana – Mehrangarh. Tvrđava je sagrađena je u 15 veku i unutar nje se nalazi izuzetno bogat muzej,  gde možemo naučiti puno o životu maharadža i o običajima u Radžastanu. Tu se nalazi zbirka kraljevskog oružja, kao i kolevke u zlatu za prinčeve i princeze, a po mnogima je najinteresantnija kolekcija nosiljki za slonove i njihova modernizacija kroz vekove. U blizini Mehrangarh tvrđave se nalazi mauzolej kraljevske porodice Jaswant Thada koji važi za remek delo mogulske arhitekture. Naredna stanica je rezidencijalno naselje u okviru kojeg se nalazi Maharadžina palata – Umaid Bhawan Palace. Sagrađena je  1927. i predstavlja miks evropske i indijske arhitekture. Kako broji preko 350 soba važi za jednu od najvećih rezidencijalnih palata na svetu. Jedna trećina palate je i dalje u posedu kraljevske porodice dok su ostali delovi pretvoreni u hotel i muzej. Za kraj izleta smo ostavili posetu izuzetnoj i egzotičnoj bašti Mandore koja se nalazi na 10 km od Jodhpura. 

Cena izleta:  35€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
BISERI UDAIPURA

Udaipur je grad koji mnogi nazivaju “Venecija Indije” zbog svog romantičnog izgleda, a smešten je na jezeru Pičola. Krasi ga veličanstvena palata u sredini jezera u kojoj se danas nalazi Lake Palace, jedan od najromantičnijih i najskupljih hotela u Indiji. Tokom fakultativnog izleta prvo se obilazi Gradska palata, koja je glavno obeležje grada. U palati se nalaze brojne dvorane, kraljevske odaje, muzej i engleski vrtovi po kojima slobodno šetaju paunovi. Zatim se ide u vožnju brodićem do Jag Mandir palate, letnje palate kraljevske porodice. Vožnja brodićem traje oko 30 minuta i tom prilikom se prolazi  kraj čuvenog hotela Lake Palace, u kom je sniman jedan od filma o Dzejmsu Bondu. Na kraju obilazimo Princezinine vrtove, prelepi park na obodu grada koji datira iz 18. veka. Pored raznovrsnog zelenila, tu su i brojne fontane i skulpture, koje ovaj park čine jednim od najlepših u Indiji.

Cena izleta:  35€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznice
 • Vožnja brodićem
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook