• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

ALŽIR - 11 DANA

ALŽIR - 11 DANA

ALŽIR - 11 DANA

 

TERMINI:

 

20. OKT – 30. OKT |  Promo  1199 eur  |  First minute  1299 eur  |  Regular 1399 eur

 

*** Velika avantura sa obilaskom Sahare! ***

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – ALŽIR (grad)

Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. U popodnevnim časovima se ukrcavamo na let za Alžir. Let iz Beograda sa presedanjem. U večernjim časovima stižemo Alžir. Transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 2

ALŽIR

Doručak. Celodnevni obilazak grada Alžira. Produžena ruka Andaluzije sa jakim arapskim uticajem predstavlja jedan od bisera arhitekture. Grad je smešten između Sredozemnog mora s jedne, i strmih, šumom obraslih brda s druge strane. Uz obalu se nalazi moderniji deo, dok se stari kvartovi penju uz strma brda. Ovde je karakteristično mnoštvo džamija, a ulice između gusto zbijenih zgrada čine pravi lavirint. Zovemo ga Blistavi, češće Beli Alžir. Svakako je jedna od najlepših mediteranskih gradova severne Afrike. Razgledanje centra grada i obilazak spomenika i muzeja mučenika. Poseta Kasbi, srednjovekovnom lavirintu ulica, malih intimnih kuća, tragova i džamija. Čitav deo grada je pod zaštitom UNESCO-a zbog izrazitig primera arapske dekoracije umetnosti. Posetićemo i jedna od najzanimljivijh turističkoh delova grada Bab el-Oued, mesto koje obiluje prodavnicama i malim zanatskim radnjama, lokalnom robom od srebara i kože kamile. Nakon obilaska slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3

ALŽIR

Doručak. Fakultativni obilazak Tipaze i Šeršel-a. Stari rimski grad i luka važne istorijske uloge u širenju hrišćanstva u Africi. Obilazak hrišćanske grobnice ’’ Tombeau de la Chretinne’’ i potom grada Šeršela. Poseta veličanstvneim rimskim ruševinama koje se nalaze u podnožju planine Šenua. I još jedan od UNECO-vih bisera na našem putovanju kroz neverovatni Alžir. Povratak u grad Alžir. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 4 

ALŽIR – DŽAMILA – KONSTANTIN

Doručak. Napuštamo grad i krećemo ka istoku zemlje. Prva stanica je Džamila poznata po čuvenom rimskom lokalitetu CUICUL – UNESCO-ov grad, staroj rimskoj prijestolnici koja se nalazi na fantastičnih 900 m nadmorske visine. Predstavlja sjajan primer rimske arhitekture pa ćemo biti u prilici da posetimo ruševine grada s forumom, hramovima, bazilikom, privatnim kućama, trijumfalnim vratima. Grad datira iz 96-98 g.n.e. a osnovao ga je car Nerva. Zbog svog geogarfskog i starteškog položaja predstavljao je važan odbrambeni bedem. Obilazak arheološkog muzeja. Grad poseduje impresivnu zbirku mozaika kolekciju mitološke umetnosti. Nastavak puta ka Konstantinu.  Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 5

KONSTANTIN

Doručak. Konstantin – grad mostova, čuven po neobičnoj arhitekturi, mnoštvu visećih mostova i velikom kanjonu.  Svoje ime duguje rimskom imperatoru Konstantinu Velikom. Tokom obilaska posetićemo i džamiju Amra Abdel-Kadera, muzej Sirte, muzej antičke i moderne umetnosti, rimski akvadukt i deo starog grada sa visećim mostovima. Jedan od najčuvenijih mostova  Bab el-Kantara, datira još iz rimskog doba. Svaki ostali most ima svoj naziv iza koga stoji velika istorija i zanimljiva priča. Tu su Djavolji most, Slapovi, Sisi Msida sa koga ćemo posmatrati zalazak sunca…I sve u gradu je u vezi sa mostovima koji su čitavom gradu dali neobičan i prepoznatljiv izgled. Prve mostove su pravili Rimljani, potom Osmanlije, pa na kraju Francuzi. Dovoljno da prisustvujemo istoriji koja se ovde značajno prepliće. Planirana je i poseta kanjonu Konstantina. Nakon toga slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 6

KONSTANTIN

Doručak. Fakultativni obilazak Timgad-a. Još jedan veoma značajan lokalitet koji datiraji iz rimskog doba. Timgad je čuveno arheološko nalazište jednog od najpoznatijih rimskih gradova koje je osnovao car Trajan. Takođe ovo je lokalitet gde su najbolje sačuvani rimski ostaci u severnoj Africi pa možemo videti prepoznatljivi tip grada u obliku vojnog logora, sa ulicama koje se seku pod pravim uglom i tako prave gradske četvrti. Još jedan u nizu UNECO-vih lokaliteta na našem putovanju. Rimski car je grad osnovaor ex nihilo („ni iz čega“)  kao koloniju vojnih veterana. Predstavlja je znaćajno uporište u odbrani od naleta Berbera. Tu obilazimo i numidijsku grobnicu Medracen, kao i vojni grad Lambezis. Nakon izleta povratak u Konstantin. Noćenje.

 

Dan 7

KONSTANTIN – ALŽIR – GARDAJA

Nakon doručka krećemo ka glavnom gradu Alžiru. Usputni obilazak grada Setifa tokom pauze. Poslepodnevni let za Gardaju. Dolazak u Gardaju u večernjim časovim. Gardaja – prelepi gradić u srcu alžirske pustinje očaraće vas svojom lepotom i neobičnom arhitekturom. Okružena jedinstvenim pejzažima pustinje sa kojih se uzdižu i nižu zasebni delovi grada uobličeni u jednu celinu, omeđani zidinama. Svaki zasebni deo Gardaje nalazi se na uzvišenju, sa minaretom džamije u sredini na vrhu kao najvišom gradjevinom oko koga se nižu i spuštaju lokalne kuće. U središnjem delu nalazi trg/pijaca koja predstavlja centar trgovine i okupljanja lokalnog stanovništva. Gardaju drugačije zovu i vrata pustinje jer se nalazi na ulazu u veliku oazu M’zab. Smeštaj u hotelu. Noćenje

 

Dan 8

GARDAJA

Nakon doručka dan planiran za fakultativni izlet – Gradovi doline M’zab. Pored Gardaje njih čine – Beni Isgen, Melika, El Atef i Bu Nura. Naravno, nećemo ih obići sve ali svakako ćemo onjima čuti mnogo zanimljivosti. Stanovnici ovih gradova  poznati su kao veoma religiozni i konzervativni. Zovu ih i čuvarima alžirskog identiteta. Ovde možete srestit ’’jednooke žene’’ u beloj odeći koja ih sasvim pokriva osim jednog oka. Lokalno stanovništvo je veoma prijatno, nenapadno i u potpunoj suprotnosti onome što možete sresti u većini popularnih destinacija što Gardaju, dodatno, zaista čini jednstvenom. Nakon izleta povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 9

GARDAJA

Drugi dan boravka rezervisan je za fakultativni obilazak doline M’zab – čajanaka u Sahari. Već smo spomenuli da Gardaja predstavlja vrata pustinje, mesto odakle možete zakoračiti u nepregledne pejzaže Sahare. Imaćemo priliku da posetimo jednu od oaza gde se u hladu palmi, ispod šatora lenčari, ispija čaj od nane i grickaju urme, ritual koj će svakoga dovesti do opuštanja i užitka. Imajte na umu da je alžirski deo Sahare zaista jedinstve.  Nakon izleta povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje

 

Dan 10

GARDAJA – ALŽIR

Nakon doručka jutarnji let za Alžir. Po sletanju u glavni grad transfer do hotela. Dan planiran za nastavak istraživanja grada Alžira. Kasno većernji transfer na aerodrom.

 

Dan 11

ALŽIR – BEOGRAD

Let za Beograd. Dolazak u Beograd u  prepodnevnim časovima. Kraj programa.

Cene i uslovi

datum polaska: 20-10-2024 - datum povratka: 30-10-2024
Cena putovanja po osobi: 1199 eur PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1299 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1399 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Alžir – Beograd sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 10 noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* prema programu putovanja
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Viza za Alžir
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike i nacionalne parkove
 • Individualni troškovi za vreme putovanje
 • Fakultativni izleti

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja

Smeštaj

ALŽIR – HOTEL 3*

Hotel se nalazi u prelepom primorskom delu grada –  Zeraldi. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i besplatnim WiFi internetom. Sve sobe su klimatizovane i imaju terasu. Hotel je orijentisan prema moru. U okviru objekta se nalazi restoran gde se služi doručak.

 

KONSTANTIN – HOTEL 3*

Hotel je lociran u samom srcu grada, na pešačkoj udaljenosti od najznačajnijih gradskih znamenitosti. Moderno je opremeljen, a sve sobe su klimatizovane i imaju besplatan WiFi. Doručak se služi u restoranu gde su ponudi lokalna kao i mediteranska jela.

 

GARDAJA – HOTEL 3*

Hotel se nalazi u širem centru gradske oblasi, sa prelepim pogledom na panoramu Gardaje. Sobe su udobne i lepo opremljene u tradicionalnom stilu. Sve sobe su klimatizovane i imaju besplatan WiFi. Doručak se služi u hotelskom restoranu.

Fakultative

Timgad

Još jedan veoma značajan lokalitet koji datira iz rimskog doba. Timgad je čuveno arheološko nalazište jednog od najpoznatijih rimskih gradova koje je osnovao car Trajan. Takođe ovo je lokalitet gde su najbolje sačuvani rimski ostaci u severnoj Africi pa možemo videti prepoznatljivi tip grada u obliku vojnog logora, sa ulicama koje se seku pod pravim uglom i tako prave gradske četvrti. Još jedan u nizu UNECO-vih lokaliteta na našem putovanju. Rimski car je grad osnovaor ex nihilo („ni iz čega“)  kao koloniju vojnih veterana. Predstavlja je znaćajno uporište u odbrani od naleta Berbera. Tu obilazimo i numidijsku grobnicu Medracen, kao i vojni grad Lambezis.

 

Cena izleta: 50€‎

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Tipaza i Šeršel

Stari rimski grad i luka važne istorijske uloge u širenju hrišćanstva u Africi. Obilazak hrišćanske grobnice ’’ Tombeau de la Chretinne’’ i potom grada Šeršela. Poseta veličanstvneim rimskim ruševinama koje se nalaze u podnožju planine Šenua. I još jedan od UNECO-vih bisera na našem putovanju kroz neverovatni Alžir. Nakon celodnevnog izleta povratak u grad Alžir.  U cenu izeta je uključeno: svi transferi, ulaznice za lokalitete, pratnja stručnog vodiča.

 

Cena izleta: 50€‎

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Gradovi doline M'zab

Prilika da uz Gardaju posetimo i ostala 4 berberska grada doline M’zab od kojih svaki predstavlja poseban dragulj od veliog značaja za kulturu alžirskog naroda. Tu su: Beni Isgen – sveti grad, Melika – kraljičin grad, El Atef – grad dekana, i Bu Nura – svetleći gradč. Stanovnici ovih gradova  poznati su kao veoma religiozni i konzervativni. Zovu ih i čuvarima alžirskog identiteta. Deo izleta biće i obilazak glavnog jezgra Gardaje, gde ćemo posetiti centralni market, glavnu džamiju i biti u prilica da se upoznamo sa neobičnim načinom života lokalnog stanovništva.

Cena izleta: 50€‎

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Čajanka u Sahari

Kažu da se najlepša Sahara nalazi upravo u Alžiru, dok je regija M’zab centar te lepote. Imaćemo priliku da uživamo u pogledu na nepregledne peščane dine koje se nižu dokle naš pogled doseže. Posetićemo oazu u hladu palmi i uživati u šatoru ispijajući čaj od nane i sladeći se svežim urmama. Upoznaćemo se sa pustinjskim životom, običajima i navikama.

Cena izleta: 50€‎

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Čajanka
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook