• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

ALŽIR - 9 DANA

ALŽIR - 9 DANA

ALŽIR - 9 DANA

 

 

TERMINI:

 

 

25. APR – 03. MAJ  |   Aktuelna cena 1299 eur – PROMOTIVNA AKCIJA ZA PRIJAVE DO KRAJA MARTA!

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – ALŽIR (grad)

Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. U popodnevnim časovima se ukrcavamo na let za Alžir. Let iz Beograda sa presedanjem. U večernjim časovima stižemo Alžir. Transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 2

ALŽIR

Doručak. Celodnevni obilazak grada Alžira. Produžena ruka Andaluzije sa jakim arapskim uticajem predstavlja jedan od bisera arhitekture. Grad je smešten između Sredozemnog mora s jedne, i strmih, šumom obraslih brda s druge strane. Uz obalu se nalazi moderniji deo, dok se stari kvartovi penju uz strma brda. Grad karakteriše mnoštvo džamija, a ulice između gusto zbijenih zgrada čine pravi lavirint. Zovemo ga Blistavi, češće Beli Alžir. Svakako je jedna od najlepših mediteranskih gradova severne Afrike. Razgledanje i obilazak centra grada, spomenika i muzeja mučenika kao i botaničke bašte. Poseta Kasbi, srednjovekovnom lavirintu ulica, malih intimnih kuća, tragova i džamija. Čitav deo grada je pod zaštitom UNESCO-a zbog izrazitog primera arapske dekoracije umetnosti. Posetićemo i jedna od najzanimljivijh turističkoh delova grada – Babel-Oued, mesto koje obiluje prodavnicama i malim zanatskim radnjama, lokalnom robom od srebra i kože kamile. Nakon obilaska slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3

ALŽIR

Doručak. Fakultativni obilazak Tipaze i Šeršel-a. Stari rimski grad i luka važne istorijske uloge u širenju hrišćanstva u Africi. Obilazak hrišćanske grobnice ’’ Tombeau de la Chretinne’’ i potom grada Šeršela. Poseta veličanstvnim rimskim ruševinama koje se nalaze u podnožju planine Šenua. I još jedan od UNESCO-vih bisera na našem putovanju kroz neverovatni Alžir. Povratak u grad Alžir. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 4 

ALŽIR – DŽAMILA – KONSTANTIN

Doručak. Napuštamo grad i krećemo ka istoku zemlje. Prva stanica je Džamila poznata po čuvenom rimskom lokalitetu CUICUL – UNESCO-ov grad, stara rimska prestonica koja se nalazi na fantastičnih 900 m nadmorske visine. Predstavlja sjajan primer rimske arhitekture pa ćemo biti u prilici da posetimo ruševine grada s forumom, hramovima, bazilikom, privatnim kućama, trijumfalnim vratima. Grad datira iz 96-98 g.n.e. a osnovao ga je car Nerva. Zbog svog geogarfskog i starteškog položaja predstavljao je važan odbrambeni bedem. Obilazak arheološkog muzeja. Grad poseduje impresivnu zbirku mozaika kolekciju mitološke umetnosti. Nastavak puta ka Konstantinu. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 5

KONSTANTIN

Doručak. Konstantin – grad mostova, čuven po neobičnoj arhitekturi, mnoštvu visećih mostova i velikom kanjonu. Svoje ime duguje rimskom imperatoru Konstantinu Velikom. Tokom obilaska posetićemo i džamiju Amra Abdel-Kadera, muzej Sirte, muzej antičke i moderne umetnosti, rimski akvadukt i deo starog grada sa visećim mostovima. Jedan od najčuvenijih mostova – Bab el-Kantara, datira još iz rimskog doba. Svaki ostali most ima svoj naziv iza koga stoji velika istorija i zanimljiva priča. Tu su Đavolji most, Slapovi, Sisi Msida sa koga ćemo posmatrati zalazak sunca. Sve u gradu je u vezi sa mostovima koji su čitavom gradu dali neobičan i prepoznatljiv izgled. Prve mostove su pravili Rimljani, potom Osmanlije, pa na kraju Francuzi. Dovoljno da prisustvujemo istoriji koja se ovde značajno prepliće. Planirana je i poseta kanjonu Konstantina. Nakon toga slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 6

KONSTANTIN – BATNA

Doručak. Fakultativni obilazak Timgad-a i Batne. Još dva veoma značajna lokaliteta koja datiraju iz rimskog doba. Timgad je čuveno arheološko nalazište jednog od najpoznatijih rimskih gradova koje je osnovao car Trajan. Takođe ovo je lokalitet gde su najbolje sačuvani rimski ostaci u severnoj Africi pa možemo videti prepoznatljivi tip grada u obliku vojnog logora, sa ulicama koje se seku pod pravim uglom i tako prave gradske četvrti. Još jedan u nizu UNESCO-vih lokaliteta na našem putovanju. Rimski car je grad osnovao „ex nihilo“ („ni iz čega“) kao koloniju vojnih veterana. Predstavlja je znaćajno uporište u odbrani od naleta Berbera. Tu obilazimo i numidijsku grobnicu Medracen, kao i vojni grad Lambezis. Nakon toga izlet nastavljamo ka Batni prelepom gradu sa jakim francuskim uticajem , koji se ističe po još jednom važnom lokalitetu – rimskom pozorištu. Povratak u Konstantin. Noćenje.

 

Dan 7

KONSTANTIN – SETIF – ALŽIR

Nakon doručka krećemo ka glavnom gradu Alžiru. Usput ćemo posetiti još jedan važan grad – Setif. U Arheološkom muzeju grada nalaze se izuzetno značajni i raznovrsni mozajici uključujući i ’’ Trijumf Dionisa’’ koji važi za najznačajniji i najizvrsnijih od svih mozaika u celom rimskom carstvu. On bogato prikazuje trijumfalnu povorku u čast božijeg osvajanja Indije. Nastavak puta ka Alžiru. Smeštaj u hotelu. Slobodno vereme. Noćenje.

 

Dan 8-9

ALŽIR – BEOGRAD

Slobodan dan u Alžiru. Prilika za kupovinu suvenira. Večernji organizovan transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 25-04-2024 - datum povratka: 03-05-2024
Cena putovanja po osobi: 1299 eur PROMO CENA VAŽI ZA PRIJAVE DO KRAJA MARTA!1499 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1599 eur Regularna cena - za prijave od 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Alžir – Beograd sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 8 noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* prema programu putovanja
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Viza za Alžir
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike i nacionalne parkove
 • Individualni troškovi za vreme putovanje
 • Fakultativni izleti

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Od 01.10.2022. godine avio kompanije ne sprovode Kovid politiku, za destinacije za koje je PCR test i dalje uslov za ulazak. Savetujemo putnike da pronađu druge načine osiguravanja svog putovanja.

Smeštaj

ALŽIR – HOTEL 3*

Hotel se nalazi u širem centru grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i besplatnim WiFi internetom. Sve sobe su klimatizovane i imaju terasu. U okviru objekta se nalazi restoran gde se služi doručak.

 

KONSTANTIN – HOTEL 3*

Hotel je lociran u samom srcu grada, na pešačkoj udaljenosti od najznačajnijih gradskih znamenitosti. Moderno je opremeljen, a sve sobe su klimatizovane i imaju besplatan WiFi. Doručak se služi u restoranu gde su ponudi lokalna kao i mediteranska jela.

 

BATNA

Hotel kategorije 4* je centralno lociran i iz soba se pruža poged na grad. Sve sobe su klimatizovane. U okviru objekta se nalazi restoran gde se služi doručak na bazi švedskog stola.

Fakultative

Timgad i Batna

Još dva veoma značajna lokaliteta koja datiraju iz rimskog doba. Timgad je čuveno arheološko nalazište jednog od najpoznatijih rimskih gradova koje je osnovao car Trajan. Takođe ovo je lokalitet gde su najbolje sačuvani rimski ostaci u severnoj Africi pa možemo videti prepoznatljivi tip grada u obliku vojnog logora, sa ulicama koje se seku pod pravim uglom i tako prave gradske četvrti. Još jedan u nizu UNESCO-vih lokaliteta na našem putovanju. Rimski car je grad osnovao ex nihilo („ni iz čega“)  kao koloniju vojnih veterana. Predstavlja je znaćajno uporište u odbrani od naleta Berbera. Tu obilazimo i numidijsku grobnicu Medracen, kao i vojni grad Lambezis. Nakon toga izlet nastavljamo ka Batni prelepom gradu sa jakim francuskim uticajem , koji se ističe po još jednom važnom lokalitetu – rimskom pozorištu. Celodnevni izlet. U cenu izeta je uključeno: svi transferi, ulaznice za lokalitete, pratnja stručnog vodiča.

 

Cena izleta: 50€‎

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Tipaza i Šeršel

Stari rimski grad i luka važne istorijske uloge u širenju hrišćanstva u Africi. Obilazak hrišćanske grobnice ’’ Tombeau de la Chretinne’’ i potom grada Šeršela. Poseta veličanstvneim rimskim ruševinama koje se nalaze u podnožju planine Šenua. I još jedan od UNECO-vih bisera na našem putovanju kroz neverovatni Alžir. Nakon celodnevnog izleta povratak u grad Alžir.  U cenu izeta je uključeno: svi transferi, ulaznice za lokalitete, pratnja stručnog vodiča.

 

Cena izleta: 50€‎

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook