• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

ŠRI LANKA - 14 DANA

ŠRI LANKA - 14 DANA

ŠRI LANKA - 14 DANA

 

TERMINI:

 

12. JAN – 25. JAN / 14 dana |  Promo 1499 eur  |  First minute  1599 eur  |  Regular 1699 eur

 

26. JAN – 08. FEB / 14 dana |  Promo 1499 eur  |  First minute  1599 eur  |  Regular 1699 eur

 

 11. FEB – 24. FEB / 14 dana |  Promo 1499 eur  |  First minute  1599 eur  |  Regular 1699 eur

 

28. FEB – 14. MAR / 15 dana |  Promo 1399 eur  |  First minute  1599 eur  |  Regular 1699 eur

 

* * * PAKET OD 10 OBILAZAKA (IZLETA) UKLJUČEN U CENU PUTOVANJA * * *

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – COLOMBO

Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme u popodnevnim časovima. Let za Colombo, sa presedanjem u konekcionom gradu.

 

Dan 2

COLOMBO

U ranim jutarnjim časovima slećemo u Colombo. Transfer do smeštaja.

Colombo, najveći grad Šri Lanke je industrijski, trgovački i kulturni centar zemlje, a za razliku od ostalih gradova u unutrašnjosti odlikuje se modernom arhitekturom. U popodnevnim časovima idemo u obilazak grada koji započinjemo od poslovne četvrti – “Colombo Fort“ i orijentalnog bazara Pettah gde ćemo imati priliku da kupimo autenticne suvenire. Tokom obilaska videćemo i holandsku crkvu Wolfendhal iz 1749.godine, Davatagaha džamiju, B.M.I.C.H. (Bandaranaike Memorial International Conference Hall) u kojoj se nalazi replika Avukana Bude, Trg nezavisnosti i hinduistički hram u Sea ulici koja je nanizana mnoštvom zlatara. Veče možemo provesti šetajući uz more na čuvenom Gale Face Green šetalištu. Noćenje.

 

Dan 3

COLOMBO – KANDY

U jutarnjim časovima napuštamo Colombo i krećemo ka Kandy-ju, drevnoj prestonici i najvećem gradu centralne Šri Lanke. Za ovaj grad, kao i celu unutrasnjost karakteristična je bujna i raznovrsna vegetacija. Monsuni svake godine daju toliko vode ostrvu da ni jedan jedini delić zemlje ne može da bude druge boje osim zelene. Sve je prekriveno raznim biljkama, palminim i banbusovim drvećem. Obilazak počinjemo sa upoznavanjem  drevne prestonice Kandy.  Posetićemo Kraljevsku palatu u okviru koje se nalazi najznačajniji hram Šri Lanke – hram Budinog zuba. Prema legendi, Budin zub je tajno donešen u palatu u 4.veku pre nove ere i sakrivan je u kosi orisanske princeze. Relikvija se čuva u posebnoj prostoriji od zlata i slonovače i smatra se najvećim blagom Šri Lanke. U povratku sa izleta obilazimo Muzej dragog kamenja i Batik fabriku u okviru koje se nalaze i prodavnice u kojima možete kupiti unikatno oslikane tkanine i  garderobu. Noćenje.

 

Dan 4

KANDY

Dan je rezervisan za fakultativni obilazak Sigirije i Dambulle. Tokom izleta ćemo posetiti čuvenu “Sigiriya Rock Fortress”, koja predstavlja jedan od najvažnijih arheoloških lokaliteta u Aziji, a nazivaju je i osmim svetskim čudom. Postoje dokazi da su na području Sigirije ljudi živeli još u vreme praistorije, a mnogi veruju kako je to legendarni Grad Bogova iz indijskog epa Ramayana. Sigiriju krasi vulkanska stena koja se strmo izdiže 200 metara visoko iznad džungle, a pogled sa nje ostavice vas bez daha. U njenom podnožju i na samom vrhu se nalaze ruševine kraljevskih vrtova, bazena, palata i hramova. Lavlja usta i prelepe bašte su najposećenije atrakcije na ovom lokalitetu, a  freske koje se mogu videti ovde su jedno od najvrednijih umetničkh dela Azije. Nakon Sigirije, putujemo ka Dambulli gde obilazimo pećinskie budističkie hramove sagrađene u I veku pre nove ere. Kompleks od 5 pećina, s preko 2000 m2 prekrasno oslikanih zidova, najveća je ikada oslikana površina u svetu. U pećinama se nalazi preko 130 statua Bude, od kojih je najveća 14 m dugačka kolosalna statua isklesana u steni. U večernjim časovima povratak u Kandy. Noćenje.

 

Dan 5

KANDY

Nakon doručka polazimo na fakultativni izlet najvećih znamenitosti koje krase ovaj region. Naša prva stanica je sirotište slonova u Pinnawali. Ovo sirotište je osnovano 1975. godine i od tada zbrinjava napuštene i ranjene slonove. Trenutno tu zivi vise od 40 slonova uključujući i bebe koje se rađaju poslednjih godina, a tokom izleta ih možete maziti, hraniti i učestvovati u njihovom kupanju. Nastavljamo ka Kraljevskoj botaničkoj bašti – Peradeniyi, koja se nalazi na površini od oko 150 hektara i poznata je po velikom biljnom biodiverzitetu. Ova botanička bašta spada u najlepše bašte sveta i najpoznatija je u Aziji, sa preko 5000 različitih biljnih vrsta.

Posetićeno i Spice Garden, popularnu turističku atrakciju koja pruža uvid u bogatstvo začina koje se uzgajaju na ovom području. Ovi vrtovi su mesta gde možete naučiti o različitim vrstama začina, njihovim lekovitim svojstvima i načinima na koje se koriste u kulinarstvu, tradicionalnoj medicini i kozmetici. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 6

KANDY – NUWARA ELLIYA

Danas idemo u Nuwara Eliyu, najlepšu brdovitu oblast u Šri Lanci koja se nalazi na 1868. metara nadmorske visine i poznata je po plantažama najkvalitetnijeg crnog čaja na svetu.  Za ovu regiju su karakteristične kuće iz 19. veka koje su sagrađene od crvene opeke i podsećaju na engleski kolonijalni stil, pa zbog njih ovaj kraj nazivaju i „Mala Engleska“. Vlaga i niske temperature u ovom delu Šri Lanke pogoduju proizvodnji Cejlonskog čaja, koji osvaja savršenim ukusom i mirisom, a taj miris se koristi i kao tajni sastojak nekih od najpoznatijih svetskih parfema. Dok uživamo u predivnim pejzažima okruženi bujnom vegetacijom, imaćemo priliku da prošetamo kroz plantaže dok vredni berači rade svuda oko nas. Posetićemo i fabriku čaja gde ćemo naučiti postupke kojima se obrađuju listovi za dalju upotrebu i tu ćemo moći da kupimo najkvalitetniji čaj koji je proizveden u ovoj fabrici. Posećujemo i vodopade Ramboda. Noćenje.

 

Dan 7

NUWARA ELIYA – ELLA

Ovaj dan je rezervisan za fakultativni izlet vožnje vozom do Elle koji vam pruža priliku da doživite jedno od najčarobnijih putovanja železnicom na Šri Lanci. Putovanje započinjemo na železničkoj stanici Nanu Oya, gde ćemo se ukrcati na slikoviti voz. Voz kreće polako i vozi kroz zapanjujuće pejzaže, uključujući prostrane plantaže čaja, zelena brda i prelepe vodopade. Vožnja vozom do Elle takođe nudi neke spektakularne trenutke, kao što je prolazak kroz tunele i prelazak preko visokih mostova. Ovi delovi puta pružaju nam uzbuđenje i nezaboravne prizore dok se voz provlači kroz planinske predele.  Kao vrhunac vožnje, stižemo do gradića Ella.

Poseta Malom Adamovom vrhu i Ravana vodopadima omogućuje nam da se povežemo s prirodom, uživamo u prelepim pejzažima i stvorimo nezaboravne trenutke tokom boravka u regiji Ella na Šri Lanci.  Povratak u Nuwara Eliy-u. Noćenje.

 

Dan 8

NUWARA ELIYA – HIKKADUWA

Napuštamo Nuwara Eliyu i putujemo u Hikkaduwu, mesto koje krase najlepše plaže na Šri Lanci. Dolazak u smeštaj u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

 

Dan 9

HIKKADUWA

Slobodan dan za uživanje na plaži i individuale aktivnosti. Noćenje.

 

Dan 10

HIKKADUWA

Odlazimo do mesta Balapitiya gde se ukrcavamo u čamce I uživamo u vožnji kroz Zelenu lagunu reke Madu.

Nakon vožnje kroz lagunu posetićemo Rudnik Meseca  i farmu kornjača. Ovi izleti pružaju nam priliku da istražimo bogatstvo prirodnih resursa i zaštićenih vrsta na Šri Lanci i omogućuju nam da se povežemo s lokalnom kulturom, prirodom i životinjskim svetom, istovremeno podržavajući napore za očuvanje ovih vrednih resursa. Povratak u Hikkaduwu. Noćenje.

 

Dan 11

HIKKADUWA  – GALLE, MIRISSA

Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u romantični grad Galle, poznat po tome da je bio prvo mesto na kom se Portugalci prvi put iskrcali na Šri Lanku davne 1505 godine. U ovom gradu svaki trenutak koristimo za uživanje u romantičnom gradu u kom se spaja moderno vreme i nekadašnja kultura. Tokom izleta obilazimo i Weligamu, peščani zaliv između Galle-a i Mirisse poznat po specifičnom ribolovu. Ovde pecaroši sede na motkama u moru, dvadesetak metara od obale i strpljivo čekaju da riba zagrize, a tu se mozete i sami oprobati u pecanju na motkama. Poseticemo i jednu od najlepših plaža na Šri Lanci – Mirissu, koja je poznata i po posmatranju kitova. Slobodno vreme. Povratak u Hikkaduwu. Noćenje 

 

Dan 12 – 13

HIKKADUWA (2 noćenja)

Slobodni dani za uzivanje u beskrajno dugim plažama i predivnoj prirodi ove interesantne zemlje. Noćenje.

 

Dan 14

HIKKADUWA – COLOMBO – BEOGRAD

Ranojutarnji transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj programa.

Cene i uslovi

datum polaska: 12-01-2025 - datum povratka: 25-01-2025
Cena putovanja po osobi: 1399 eur - PROMO CENA ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1499 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1599 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd - Colombo - Beograd sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* Colombo (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* Kandy (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* Nuwara Eliya (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu 3* Hikkaduwa (1/2 sobe)
 • Svi transferi na destinaciji prema programu putovanja (kombi ili mini bus)
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka
 • Paket obilazaka i atrakcija:

- Obilazak Colomba

- Hram Budinog Zuba

- Muzej dragog kamenja

- Batik fabrika

- Panoramsko razgledanje Kendija

- Obilazak Nuwara Eliye

- Plantaža čaja i fabrika čaja

- Ramboda Vodopad

- Vožnja katamaranom kroz zelenu lagunu reke Madu

- Rudnik meseca i farma kornjača

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Šri Lanku
 • Zdravstveno osiguranje
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Doplata za hotele 4* sa doručkom
 • Doplata za uslugu polu-pansiona u hotelima 3*
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
  Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

COLOMBO

Hotel kategorije 3* sa odličnom lokacijom je idealno polazište za istraživanje grada. U sklopu hotela nalazi se restoran, bar, otvoreni bazen i teretana. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sef, klima-uređaj, flat screen TV, telefon, mini-bar, fen za kosu i besplatni Wi-Fi Internet.

 

KANDY

Hotel kategorije 3* je lociran u centru Kandy-a. Nudi jedinstven spoj tradicionalnog šarma i suvremenog luksuza. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom, klima-uređajem, frižiderom, TV-om i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

NUWARA ELIYA

Hotel kategorije 3* novo izgradjeni hotel smešten u prekrasnom planinskom delu Nuwara Eliye. Hotel je okružen bujnim čajevima plantažama i nudi panoramski pogled na planinske pejzaže, pružajući miran beg od užurbanosti grada.  Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom, mini barom, sefom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

HIKKADUWA

Hotel kategorije 3* je elegantan i moderan hotel smešten na samoj plaži. Nudi prostrane sobe sa modernim enterijerom, privatnim balkonima i pogledom na more. Hotel ima bazen i bar na plaži. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom, mini barom, sefom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

HIKKADUWA

Hotel kategorije 4* lociran je 100 metara od plaže. U sklopu hotela nalaze se restoran, bar i otvoreni bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sef, klima-uređaj, flat screen TV, telefon, fen za kosu, mini-bar, besplatni Wi-Fi Internet i terasu.

Fakultative

Ella

Izlet počinje u Nuwara Eliyi, slikovitom brdskom gradu poznatom po svojoj prelepim plantažama čaja. Tu ćemo se ukrcati na voz koji će nas odvesti do Elle, gradića koji je smešten na visokoj nadmorskoj visini i nudi spektakularne poglede na okolne planinske vrhove, doline i plantaže čaja. Vožnja vozom je sama po sebi izuzetno iskustvo, jer ćemo prolaziti kroz tunele, mostove i zelene pejzaže koji će nas očarati.  Nakon obilaska Elle, krenućete u posetu Malom Adamovom vrhu, jednom od najpoznatijih prirodnih čuda Šri Lanke. Ovaj stenoviti vrh pruža zadivljujući panoramski pogled na okolinu, uključujući prelepe doline, šumovite planine i spektakularne vodopade. Sledeće odredište su Ravana vodopadi. Ovi vodopadi su jedni od najimpresivnijih na Šri Lanci, sa visinom od oko 25 metara. Možete se diviti silovitom padu vode i osetiti osvežavajući sprej koji se podiže iznad njih. Okolina vodopada je takođe prelepa, sa bujnom vegetacijom i mirnom atmosferom.

 

Cena izleta:  70 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Vožnja vozom
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Adamov Vrh - Šri Pada (privatna tura)

Adamov Vrh ima religijsku važnost za hinduse koji smatraju da otisak stopala sa Adamovog vrha pripada bogu Šivi ali i za hrišćane koji veruju da je otisak zapravo Adamov prvi korak nakon što je prognan iz raja. Šri Pada predstavlja sveto mesto za mnoge religije i vernike širom sveta.

Cena izleta: Na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Sigirija i Dambulla (privatna tura)

Tokom izleta ćemo posetiti čuvenu “Sigiriya Rock Fortress”, koja predstavlja jedan od najvažnijih arheoloških lokaliteta u Aziji, a nazivaju je i osmim svetskim čudom. Postoje dokazi da su na području Sigirije ljudi živjeli još u vreme praistorije, a mnogi veruju kako je to legendarni Grad Bogova iz indijskog epa Ramayana. Sigiriju krasi vulkanska stena koja se strmo izdiže 200 metara visoko iznad džungle, a pogled sa nje ostavice vas bez daha. U njenom podnožju i na samom vrhu se nalaze ruševine kraljevskih vrtova, bazena, palata i hramova. Lavlja usta i prelepe bašte su najposećenije atrakcije na ovom lokalitetu, a  freske koje se mogu videti ovde su jedno od najvrednijih umetničkh dela Azije. Nakon Sigirije, putujemo ka Dambulli gde obilazimo pećinskie budističkie hramove sagrađene u I veku pre nove ere. Kompleks od 5 pećina, s preko 2000 m2 prekrasno oslikanih zidova, najveća je ikada oslikana površina u svetu. U pećinama se nalazi preko 130 statua Bude, od kojih je najveća 14 m dugačka kolosalna statua isklesana u steni.

 

Cena izleta:  115 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Pinnawali i Peradeniya

Obilazak najvećih znamenitosti Kandy-a. Naša prva stanica je sirotište slonova u Pinnawali. Ovo sirotište je osnovano 1975. godine i od tada zbrinjava napuštene i ranjene slonove. Trenutno tu zivi vise od 40 slonova uključujući i bebe koje se rađaju poslednjih godina, a tokom izleta ih možete maziti, hraniti i učestvovati u njihovom kupanju. Nastavljamo ka Kraljevskoj botaničkoj bašti – Peradeniyi, koja se nalazi na površini od oko 150 hektara i poznata je po velikom biljnom biodiverzitetu. Ova botanička bašta spada u najlepše bašte sveta i najpoznatija je u Aziji, sa preko 5000 različitih biljnih vrsta.

Posetićeno i Spice Garden, popularnu turističku atrakciju koja pruža uvid u bogatstvo začina koje se uzgajaju na ovom području. Ovi vrtovi su mesta gde možete naučiti o različitim vrstama začina, njihovim lekovitim svojstvima i načinima na koje se koriste u kulinarstvu, tradicionalnoj medicini i kozmetici.

Cena izleta: 90 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Galle i Mirissi (privatna tura)

Romantični grad Galle, poznat po tome da je bio prvo mesto na kom se Portugalci prvi put iskrcali na Šri Lanku davne 1505 godine. U ovom gradu svaki trenutak koristimo za uživanje u romantičnom gradu u kom se spaja moderno vreme i nekadašnja kultura. Tokom izleta obilazimo i Weligamu, peščani zaliv između Gallea i Mirisse poznat po specifičnom ribolovu. Ovde pecaroši sede na motkama u moru, dvadesetak metara od obale i strpljivo čekaju da riba zagrize, a tu se mozete i sami oprobati u pecanju na motkama. Poseticemo i jednu od najlepših plaža na Šri Lanci – Mirissa, koja je poznata i po posmatranju kitova.

Cena izleta: 75 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook