• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

MALEZIJA I SINGAPUR - 15 DANA

MALEZIJA I SINGAPUR - 15 DANA

MALEZIJA I SINGAPUR - 15 DANA

 
 
TERMINI:

 

   03. DEC – 17. DEC | Promo  1799 eur  |  First minute  1899 eur |  Regular 1999 eur

 09. JAN – 23. JAN | Promo  1799 eur  |  First minute  1899 eur |  Regular 1999 eur

 

* * * PAKET OD 7 OBILAZAKA (IZLETA) UKLJUČEN U CENU PUTOVANJA * * *

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – KUALA LUMPUR

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme. Let do Kuala Lumpura , sa presedanjem u Dohi. Slobodo vreme za istraživanje Dohe. Nakon pauze u Dohi, nastavljamo put ka Maleziji.

 

Dan 2 – 3

KUALA LUMPUR (2 noćenja)

U večernjim časovima dolazak u Kuala Lumpur i transfer do hotela. Kuala Lumpur je glavni i najveći grad Malezije, nalazi se na 35 km od obale Malajskog poluostrva. U ovoj azijskoj metropoli susreću se brojne kulture. Pored mnogobrojnih džamija, crkvi, kineskih pagoda i indijskih hramova, grad je poznat  i po svojoj modernoj arhitekturi i oblakoderima. Živopisni kvartovi male Indije i kineske četvrti odišu arhitekturom 19-og veka, a u delu grada koji se naziva Golden Triangle nalazi se najveća atrakcija grada, Petronas kule visoke 452 m koje spadaju u jednu od najviših građevina na svetu. Kule su povezane mostom (Skybridge) na 41 – om i 42 – om spratu koji je otvoren za javnost. Sa njega se posetiocima pruža spektakularni pogled na grad.

Tokom boravka u Kuala Lumpuru imaćemo priliku da posetimo Masijid Jamek džamiju, staru i novu kraljevsku palatu, kineski hram  Tean Hou, nacionalni spomenik i nacionalnu džamiju. Grad je poznat i po povoljnom šopingu, a tu su i na desetine luksuznih tržnih centara i čuveni Central Market  u kineskoj četvrti gde možete kupiti suvenire i autenični malezijski nakit. Kad sunce zađe idemo u Bukit Bintang aveniju koja je poznata po dobrom noćnom provodu. Realizujemo fakultativni izlet u Batu Caves, hinduističko svetilište u pećini, na čijem se ulazu nalazi 42 m visoka statua indijskog boga rata Murugana. Ovaj hram je mesto gde se održava jedan od najvećih Hindu festivala – Thaipusam. Da biste se popeli do hrama morate savladati 272 stepenika i mnoštvo majmuna koji će Vas pratiti do vrha… Nasmejani, ljubazni, raznobojni,  raznih vera i jezika, Malajci će Vas stalno držati u dobrom raspoloženju, osvojiće Vas radost življenja koja je zarazna. Trudićemo se da obiđemo što više i uživamo u ovom impresivnom gradu punom kontrasta.

 

Dan 4 – 9

KUALA LUMPUR- LANKAVI (6 noćenja)

Nakon doručka se opraštamo od Kuala Lumpura, i ukrcavamo se na let za Lankavi. Po samom dolasku na ovo ostrvo sam pejzaž će nas ostaviti bez teksta. Kedah,  država kojoj pripada Lankavi je arhipelag od 99 ostrva, okružen tirkiznim morem i belim puderastim peskom. Osim kupanja i sunčanja na magičnim plažama, imaćemo priliku da isprobamo i neke vodene sportove.  Sa druge strane ,prašume koje okružuju ovo fascinantno ostrvo stare su preko 500 miliona godina. Zbog neverovatnog ekosistema na ostrvu možemo videti neke od nejneobičnihi životinja poput lemura, šišmiša, kao i mnoge druge. Organizovaćemo fakultativni izlet „Sky Bridge“. Ovo je jedno od najposećenijih turističkih mesta na ostrvu. Most je izgrađen na vrhu planine Mat Čing Čang, a do samog mosta dolazimo žičarom, kojom možemo produžiti i do najviše tačke odakle se pruža nestvaran pogled na ostrvo i more koje ga okružuje. Pored rajskih plaža, ovo nestvarno ostrvo pruža mnoštvo mogućnosti, a mi ćemo se truditi da iskoristimo svaki trenutak našeg vremena kako bismo istražili i upoznali ovu divnu zemlju. Uživaćemo u slikovitim i spektakularnim prizorima krečnjačkih stena koje izviru iz močvare mangrova. Ova fascinantna geološka čuda su dobila različita imena poput Temple Of Borobodur, Elephant Stone i Hanging Gardens. Istražićemo pećinu slepih miševa (Gua Kelavar) i uživati u bajkovitim i miserioznim pričama o ovom mestu. Za sam kraj ostavljamo posmatranje uzgoja ribe u specijalizovanim farmama na otvorenom moru.

 

Dan 10

LANKAVI – SINGAPUR

U popodnevnim časovima, napuštamo Maleziju i selimo se u jednu od najlepših i najuređenijih država na svetu – Singapur. Nakon sletanja u Singapur, pažnju će Vam privući aerodrom koji spada u jeedan od najvećih i najlepših na svetu. Na celom aerodromu možete videti raznovrsne tropske biljke, akvarijume sa životinjama i naravno najveći vodopad na zatvorenom se nalazi upravo ovde. Nakon forografisanja, transfer do hotela. Check in u hotel koji se nalazi u širem centru grada i naša avantura može da počne. Popodne ostavljamo rezervisano za upoznavanje grada. Odlazimo do najpoznatije bašte na svetu – Garden By the Bay, odnosno grada u samom gradu koje je okruženo zelenom površinom sa tematskim sadržajima, džinovskim drvećem koje godišnje obiđe više od 6 miliona turista. U večernjim časovima u ovoj bašti se održava spektakularna predstava muzike i svetala kojiima je obavijeno drveće, pa sam prizor podseća na bajku (Noćenje).

 

Dan 11 – 12

SINGAPUR (2 noćenja)

Nezaobilazna je i poseta najslikanijem hotelu Marina Buy Sands, koji je u obliku daske za surfovanje i nejpoznatija je građevina u Singapuru. Nadalje imaćemo priliku da vidimo najveću botaničku baštu na svetu – National Garden. Na nekoliko hektar prostire se botanička bašta u kojoj se nalaze najrazličitije vrste tropskih biljaka. Poseban deo je predviđen za ljubitelje cveća – jer se u delu za orhideje nalazi nekoliko stotina različitih vrsta orhideja. Slobodno vreme takođe koristimo za obilazak Chine Town- a, gde ćemo probati obilje različitih specijaliteta kineske kuhinje, kupiti suvenire i obići nekoliko hramova u neporednoj blizini: Buddha Tooth Relic Temple and Museum , Sri Mariamman Temple.. Nezaobilazan je i obilazak hrama Sri Veeramakaliamman koji se nalazi u Indijskoj četvrti i pored hrama ovde se nalazi pregršt indijskih resorana sa fantastičnom lokalnom kuhinjom. Možemo fakultativno otići na krstarenje Bumboar čamcem, obići Universal studio, odnosno jedan od najvećih akvarijuma na svetu, delfinarijum gde se može gledati nastup pink delfina i foka.

 

Dan 13

SINGAPUR – KUALA LUMPUR

Nakon doručka napuštamo Singapur i vraćamo se u Kuala Lumpur da se još jednom pozdravimo sa ovom predivnom zemljom. Noćenje.

 

Dan 14 – 15

KUALA LUMPUR – BEOGRAD

Pakujemo se, opraštamo od Malezije i obećavamo da ćemo se bar još jednom vratiti. Čeka nas transfer do aerodroma. Let za Beograd, preko Dohe. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 03-12-2023 - datum povratka: 17-12-2023
Cena putovanja po osobi: 1799 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1899 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1999 eur Regularna cena - za prijave od 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Kuala Lumpur – Beograd sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Langjawi – Singapur sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Singapur – Kuala Lumpur sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja u hotelu kategorije 4* u Dohi (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4* u Kuala Lumpuru (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4* na Lankaviju (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja u hotelu kategorije 3* u Singapuru (1/2 sobe)
 • Svi transferi na destinaciji prema programu putovanja (kombi ili mini bus)
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji
 • Paket obilazaka:

- Obilazak Singapura

- Obilazak najpoznatije bašte na svetu (Garden By the Bay)

- Obilazak Merlion parka

- Poludnevni obilazak Lankavi ostrva

- Trg orla

- Obilazak grada Kuah

- Obilazak Atma Alama

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetne soba (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 15 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
  Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

KUALA LUMPUR

Hotel kategorije 4*, lociran je na samo 5 minuta hoda od Kula Petronas. Hotel poseduje bazen na krovu, a takođe i bazen za decu. U okviru hotela nalaze se dva restorana i besplatan Wi-Fi. Sve sobe su dvokrevetne i trokrevetne, klimatizovane, sa flat – screen Tv-om i sefom. Gostima je na raspolagnju i mini bar.

 

LANGKAVI

Hotel kategorije 4* smešten u centru Kuaha, nudi gostima elegantne sobe sa panoramskim pogledom na planine ili more. Poseduje 3 restorana, otvoreni bazen i veliki welnes centar. Besplatan Wi-Fi je dostupan u celom kompleksu. Sve sobe su dvokrevetne i trokrevetne, klimatizovane, sa flat – screen Tv-om i sefom. Gostima je na raspolagnju i mini bar.

 

SINGAPUR

Hotel kategorije 3*, lociran u širem centru Singapura u neposrednoj blizini glavnih turističkih atrakcija. Sve sobe su dvokrevetne i trokrevetne, klimatizovane, sa flat – screen Tv-om i sefom. Putnicima je na raspolaganju mini frižider, ketler.

Fakultative

Svetilišta Kuala Lumpura

U toku fakultativnog izleta posetićemo svetilište Batu Caves, kineski hram Thean Hou, Nacionalnu džamiju (Masjid Negara) i ručati u indijskom kvartu Little India. Batu Caves je hinduističko svetilište u pećini nadomak Kuala Lumpura, na čijem se ulazu nalazi 42 m visoka statua indijskog boga rata Murugana. Ovaj hram je mesto gde se održava jedan od najvećih Hindu festivala-Thaipusam. Da biste se popeli do hrama morate savladati put od 272 stepenika i mnoštvo majmunčića koji će vas pratiti do vrha… Nakon obilaska ovog fascinantnog svetilišta posetićemo kineski hram Thean Hou koji je izgrađen u kombinaciji modernih arhitektonskih tehnika i autentičnog tradicionalnog dizajna, sa impozantnim stubovima, spektakularnim krovovima i ornamentnim rezbarijama. Obilazimo i nacionalnu džamiju i time upotpunjujemo sliku o verskim različitostima ovog azijskog grada. Izlet završavamo ručkom u indijskom kvartu Little India, gde ćete moći da probate neobične specijalitete indijske kuhinje.

Cena izleta: 55€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni trasnfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice
 • Ručak
OBILAZAK KUALA LUMPURA

Izlet započinjemo obilaskom impozantne građevine Malezije – Petronas kula (Petronas Twin Tower). Imaćemo priliku da se prošetamo mostom koji povezuje kule bliznakinje i napravimo spektakularne fotografije. U pratnji lokalnog vodiča postepeno ćemo upoznavati ovaj grad pun kontrasta, pa ćemo tako nastaviti naš put do Merdak Trga (Merdeka Square) koji predstavlja srce kolonijalnog Kuala Lumpura. Sledeća stanica je Muzej čokolade koji predstavlja najinteraktivniji muzej u jugoistočnoj Aziji. Postoji više od 100 brendova čokolade koji su ovde dostupni po veoma povoljnim cenama. Imaćemo priliku da vidimo proizvodnju čokolade, celokupan postupak i krajnji proizvod. Takođe u muzeju se prodaju sveže napravljene čokolade, pa ćemo iskoristiti priliku da kupimo neki suvenir.

Nastavljamo ka nacionalnom spomeniku, koji je napravljen u znak sećanja na poginule vojnike tokom Drugog svetskog rata, kada je Japan okupirao ovaj deo jugoistočne Azije. Spomenik je jedna od najvećih bronzanih statua na svetu, visoka 15,5 metara i simbolizuje slobodu. Za kraj ostavljamo posetu kraljevskoj palati (King Palace). Ova palata služi kao zvanična rezidencija vrhovnog kralja Malezije. Nažalost u palatu nije moguće ući, ali ova građevina je neverovatnog izgleda, pa ćemo moći da vidimo samu arhitekturu spoljašnjosti i smenu vojnika koja se dešava na svakih sat vremena.

 

 

Cena izleta: 45 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznica za Petronas kule
OBILAZAK LANKAVIJA

Poludnevni izlet započinjemo obilaskom takozvanog „Trga orla“ na kom se nalazi  statua orla koja predstavlja jednu od najpoznatijih turističkih atrakcija. Veličanstveni crvenkasto braon orao  privlači pažnju velikom broju turista, a s’obzirom na to da je statua visoka 12 metra može se videti i iz velike visine . Statua je okružena morem i mostovima pa je idealno mesto za fotografisanje. 

Zbog kupovine suvenira, odvajamo malo vremena za obilazak Kuah-a, najvećeg mesta na Lankaviju. Odlazimo i do Atma Alama gde ćemo videti tradicionalnu tehniku bojenja tkanine voskom. Ovo selo je nastalo prvenstveno iz turističkih razloga, pa ćemo ovde obići radionicu, izložbeni salon, umetničku galeriju i imati priliku da vidimo izložbu rukotvorina. Ovde možemo kupiti visokokvalitetne i pristupačne lokalne proizvode poput odeće, zavesa, tašni, itd. Obilazimo fabriku tradicionalnih lekova i saznajemo zašto meštani tako snažno veruju u isceliteljsku moć veoma traženih „gamata“ odnosno morskog krastavca. Videćemo proces kako se gamat priprema sa raznovrsnom mešavinom ostalih začina za proizvodnju napitaka koji se koriste za lečenje širokog spektra bolesti.

 

Cena izleta: u paketu programa!

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice za sve lokalitete
AZIJSKO SELO I VOŽNJA ŽIČAROM

Najbolji način da doživimo svu lepotu Lankavija jeste da ostrvo posmatramo sa 708 metra nadmorske visine. Izlet započinjemo istraživanjem orijentalnog sela, najpoznatije turističke atrakcije Lankavija. Nalazi se u podnožiju planine Mačingčang, a sastoji se od mnoštova prodavnica, resotrana, kioska sa suvenirima kao i lokacija na kojima možete napraviti fenomenalne fotografije. Nakon obilaska sela, ulazimo  u gondolu koja će nas odvesti na slikovitu vožnju pokrivajući preko 1700m  udaljenosti. Poslednjih 100 metara moraćemo da pređemo peške kako bismo došli do samog vrha. Uživamo u magičnim predelima istočne litice planine i pogledu od kog zastaje dah.  Provodimo dan na vrhu, uživajući u pejzažima koji nas okružuju. Odlazimo na ručak, i uživamo u tradicionalnoj hrani sumirajući utiske. Povratak u hotel.

 

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice za žičaru
 • Ručak
OBILAZAK LANKAVI OSTRVA

Naš obilazak započinjemo u ranim jutarnjim časovima. Prva stanica nam je Pula Daiang Bunting, a usput ćemo se zaustaviti da nahranimo slavne orlove Langkavija, koji će veličanstveno zaroniti u vodu kako bi uzeli komade hrane. Posle 20 minuta vožnje, stići ćemo u netaknuti raj Pulau Daiang Bunting, poznat po svom ogromnom slatkovodnom jezeru, okruženom sa svih strana šumovitim planinama. Nakon istraživanja područja i uživanja u bujnim vidicima, vratićemo se do čamca koji ide za Pulau Singa Besar, jedno od netaknutijih ostrva u arhipelagu Langkavija. Ovde ćemo imati priliku da vidimo životinje poput paunova, majmuna i praistorijskih guštera kako slobodno šetaju pored nas. Poslednja stanica na našem obilasku je Pulau Beras Basah, malo ostrvo poznato po peščanim plažama, prepunim palmama i kristalno čistom moru. Ostavljamo slobodno vreme za kupanje.

 

 

Cena izleta: 45€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Vožnja čamcem
ISTRAŽIVANJE PEĆINA MANGROVA

Poludnevnu avanturu započinemo ukrcavanjem na čamac i plovidbom duž reke Kilim. Imaćemo priliku da vidimo krečnjačke formacije koje okružuju samu pećinu, proces hranjenja orlova, kao i rastinje mangrova. Obilazimo pećinu krokodila i Kilim Geo Park.

Dok uživamo u vožnji privatnim čamcem pejzaži koji nas okružuju neće nas ostaviti ravnodušnim. Smaragdno zelena rečna voda, netaknute šume mangrova i visoke krečnjačke stene svakako će vam privući pažnju. Ukoliko budemo imali sreće videćemo neverovatne životinje kao što su brahmini zmajeve, bele orlove, egzotične ptice, rakove, majmune i različite vrste guštera. U vodama ima mnogo vrsta riba, a možda i uočite neku vidru. 

Cena izleta: 45€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Vožnja čamcem
Share on TwitterShare on Facebook