Kolumbija ima bogatu istoriju, raznovrsnu kuhinju i poznata je po kafi, smaragdima i vesele muzike i plesa. Zemlja je sa otprilike 50 miliona stanovnika, čime je četvrta najmnogoljudnija zemlja u Južnoj Americi. Bogota je glavni grad i kulturni centar zemlje, dok se Medellin i Cartagena ističu kao turistički atraktivni gradovi. Kolumbija, dragulj Južne Amerike, očarava svojom raznolikošću, spajajući prirodnu lepotu sa bogatom kulturnom baštinom. Njeni slikoviti pejzaži, raznoliki ekosistemi i srdačni ljudi sigurno će vas osvojiti. Na severu Kolumbije pruža se spektakularno Karipsko ostrvo, gde bele peščane plaže, kristalno čisto more i šareni koralni grebeni stvaraju bajkovite scene. Ovde ćete doživeti jedinstvenu mešavinu indijanske, afričke i španske kulture, koja se ogleda u umetnosti, muzici i ukusnoj kuhinji.

U centralnom delu Kolumbije možete uživati u slikovitim vrhovima Anda koji dosežu nebo, kao i u kolonijalnoj arhitekturi koja vas vraća u prošlost. Poseta prestonici Bogoti pružiće vam živopisan doživljaj, spoj modernog urbanog života sa očuvanim istorijskim blagom. Naravno, ne smemo zaboraviti i poznate kolumbijske plantaže kafe, koje proizvode jedan od najcenjenijih kafa na svetu. Putovanje kroz Kolumbiju pružiće vam priliku da uživate u sveže pripremljenom kafi, koja je sastavni deo kolumbijske kulture. Ipak, najvrednije blago Kolumbije je njen narod. Kolumbijci su srdačni, gostoljubivi i ponosni na svoju zemlju, uvek spremni da podele svoje priče, tradiciju i običaje sa strancima.
Ova prelepa zemlja ima mnogo toga da ponudi – od zadivljujućih prirodnih lepota do bogatstva kulture. Kolumbija je prava paleta emocija koja će vas očarati svojom jedinstvenošću i neodoljivom privlačnošću.