ŠRI LANKA i MALDIVI - 15 dana

ŠRI LANKA i MALDIVI - 15 dana

ŠRI LANKA i MALDIVI - 15 dana

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – COLOMBO

Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme u prepodnevnim časovima. Let za Colombo, sa presedanjem u konekcionom gradu.

 

Dan 2

COLOMBO

U ranim jutarnjim časovima slećemo u Colombo. Transfer do hotela.

Colombo, najveći grad Šri Lanke je industrijski, trgovački i kulturni centar zemlje, a za razliku od ostalih gradova u unutrašnjosti odlikuje se modernom arhitekturom. U popodnevnim časovima idemo u obilazak grada koji započinjemo od poslovne četvrti – “Colombo Fort“ i orijentalnog bazara Pettah gde ćemo imati priliku da kupimo autenticne suvenire. Tokom obilaska videćemo i holandsku crkvu Wolfendhal iz 1749.godine, Davatagaha džamiju, B.M.I.C.H. (Bandaranaike Memorial International Conference Hall) u kojoj se nalazi replika Avukana bude, Trg nezavisnosti i hinduistički hram u Sea ulici koja je nanizana mnoštvom zlatara. Veče možemo provesti šetajući uz more na čuvenom Gale Face Green šetalištu. Noćenje.

 

Dan 3

COLOMBO – KANDY 

U jutarnjim časovima napuštamo Colombo i krećemo ka Kandy-ju, drevnoj prestonici i najvećem gradu centralne Šri Lanke. Za ovaj grad, kao i celu unutrasnjost karakteristična je bujna i raznovrsna vegetacija. Monsuni svake godine daju toliko vode ostrvu da ni jedan jedini delić zemlje ne može da bude druge boje osim zelene. Sve je prekriveno raznim biljkama, palminim i banbusovim drvećem. Na putu ka Kandy-ju postoji mogućnost fakultativnog obilaska sirotišta za slonove u Pinnawali. Ovo sirotište je osnovano 1975. godine i od tada zbrinjava napuštene i ranjene slonove. Trenutno tu zivi vise od 40 slonova uključujući i bebe koje se rađaju poslednjih godina, a tokom izleta ih možete maziti, hraniti i učestvovati u njihovom kupanju. Nakon obilaska ovog interasantnog mesta nastavljamo put ka Kandy-ju. Dolazak u hotel u kasnim popodnevim časovima i upoznavanje sa drevnom prestonicom. Noćenje.

 

Dan 4

KANDY 

Dan je rezervisan za fakultativni obilazak najvećih znamenitosti koje krase ovaj region. Naša prva stanica je Kraljevska botanička bašta – Peradeniya, koja se nalazi na površini od oko 150 hektara i poznata je po velikoj biljnom biodiverzitetu. Ova botanička bašta spada u najlepše bašte sveta i najpoznatija je u Aziji, sa preko 5000 različitih biljnih vrsta. Nakon obilaska botaničke baste, posetićemo Kraljevsku palatu u okviru koje se nalazi najznačajniji hram Šri Lanke – hram Budinog zuba. Prema legendi, Budin zub je tajno donesen u palatu u 4.veku pre nove ere i sakrivan je u kosi orisanske princeze. Relikvija se čuva u posebnoj prostoriji od zlata i slonovače i smatra se najvećim blagom Šri Lanke. U povratku sa izleta obilazimo Muzej dragog kamenja i Batik fabriku u okviru koje se nalaze i prodavnice u kojima možete kupiti unikatno oslikane tkanine i  garderobu. U večernjim časovima možemo otići i na neverovatnu predstavu Kendijskog plesa, u kojoj intersantno obučeni umetnici izvode akrobacije uz zvuk bubnjeva. Noćenje.

 

Dan 5

KANDY 

Slobodan dan tokom kog cemo uživati u prelepom Kandy-ju i njegovoj okolini. Možemo se Tuk-Tukom provozati kroz okolne džungle, kupati se na nekom od skrivenih vodopada, otkriti jos neki hram ili posetiti selo u blizini i družiti se sa lokacima… Noćenje.

 

Dan 6 

KANDY – SIGIRIJA I DAMBULLA

U jutarnjim časovima krećemo na fakultativni izlet u Sigiriju i Dambullu. Tokom izleta ćemo posetiti čuvenu “Sigiriya Rock Fortress”, koja predstavlja jedan od najvažnijih arheoloških lokaliteta u Aziji, a nazivaju je i osmim svetskim čudom. Postoje dokazi da su na području Sigirije ljudi živjeli još u vreme praistorije, a mnogi veruju kako je to legendarni Grad Bogova iz indijskog epa Ramayana. Sigiriju krasi vulkanska stena koja se strmo izdiže 200 metara visoko iznad džungle, a pogled sa nje ostavice vas bez daha. U njenom podnožju i na samom vrhu se nalaze ruševine kraljevskih vrtova, bazena, palata i hramova. Lavlja usta i prelepe bašte su najposećenije atrakcije na ovom lokalitetu, a  freske koje se mogu videti ovde su jedno od najvrednijih umetničkh dela Azije. Nakon Sigirije, putujemo ka Dambulli gde obilazimo pećinskie budističkie hramove sagrađene u I veku pre nove ere. Kompleks od 5 pećina, s preko 2000 m2 prekrasno oslikanih zidova, najveća je ikada oslikana površina u svetu. U pećinama se nalazi preko 130 statua Bude, od kojih je najveća 14 m dugačka kolosalna statua isklesana u steni. U večernjim časovima povratak u Kandy. Noćenje.

 

Dan 7 

KANDY – NUWARA ELIYA

Dan je rezervisan za fakultativni izlet u Nuwara Eliyu, najlepšu brdovitu oblast u Šri Lanci koja se nalazi na 1868. metara nadmorske visine i poznata je po plantažama najkvalitetnijeg crnog čaja na svetu.  Za ovu regiju su karakteristične kuće iz 19. veka koje su sagrađene od crvene opeke i podsećaju na engleski kolonijalni stil, pa zbog njih ovaj kraj nazivaju i „Mala Engleska“. Vlaga i niske temperature u ovom delu Šri Lanke pogoduju proizvodnji Cejlonskog čaja, koji osvaja savršenim ukusom i mirisom, a taj miris se koristi i kao tajni sastojak nekih od najpoznatijih svetskih parfema. Dok uživamo u predivnim pejzažima okruženi bujnom vegetacijom, imaćemo priliku da prošetamo kroz plantaže dok vredni berači rade svuda oko nas. Posetićemo i fabriku čaja gde ćemo naučiti postupke kojima se obrađuju listovi za dalju upotrebu i tu ćemo moći da kupimo najkvalitetniji čaj koji je proizveden u ovoj fabrici. U kasnim popodnevnim casovima vraćamo se u Kandy. Noćenje.

 

Dan 8

KENDY – COLOMBO – MALE

Nakon doručka napuštamo Kandy, transfer do aerodroma u Colombo-u. Let za Male u popodnevnim časovima. Transfer do hotela u Male-u, chek in u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

 

Dan 9

MALE – MAAFUSHI

Nakon doručka napuštamo Male, transfer do ostrva Maafushi ( brod ili gliser ). Check in u hotel u popodnevnim časovima. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 10 – 13 

MAAFUSHI (4 noćenja)

Maafushi je lokalno ostrvo udaljeno 26 kilometara od glavnog grada Male-a, koje naseljava oko 3000 stanovnika. Iako u prevodu znači “Veliko ostrvo” ne zauzima veliku površinu, dugačko je svega 1200 m a široko oko 250 m, tako da vam je potrebno čitavih 15-20 minuta laganog hoda da ga obiđete. Za vreme boravka na Maafushiju imaćete priliku da vidite kako živi lokalno stanovništvo na Maldivima. Nigde nema asfalta, staza za pešake, automobili su retkost, a glavna prevozna sredstva su motor i bicikl. Na ostrvu možete naći nekoliko malih prodavnica različite snabdevenosti i nekoliko suvenirnica. S obzirom na peščanu podlogu i sastav terena na Maldivima, tlo je posebno pogodno za kokosove palme, papaju i banane koje krase ostrva i u kombinaciji sa puderasto belim peskom daju posebni pečat egzotičnim plažama. Takođe, i podvodni svet Maldiva predstavlja pravu atrakciju i svrstava ih među najpoželjnije ronilačke lokacije na svetu. Teško je zamisliti nesvakidašnju lepotu veličanstvenog podvodnog sveta koja okružuje ostrva. Bilo da želite da se oprobate u ronjenju ili samo da plivate po površini, možete videti kornjače, delfine, šarene ribice i prelepe korale. Na izletima koji se organizuju sa Maafushija možete se susresti sa ribama hirurzima, tunama, ribama papagajima, ražama, kornjačama, a na nekim turama možete videti čak i ajlukule i plivati sa njima.

Takođe, sa Maafushija se organizuju i izleti do privatnih turističkih ostrva ili takozvanih “resorts islands”,  gde ćete videti prizore sa reklama i razglednica i uživati u luksuzu ovih magičnih ostrva… Pored klasičnih izleta i odlazaka do obližnjih rizortova, domaćini će vam ponuditi i odlazak na noćno pecanje, posmatranje hranjenja ajkula, iskrcati vas na peščane dine daleko od civilizacije ili vas odvesti na neko od pustih ostrva… Možete se susresti i sa čitavim jatom delfina koje pliva pored broda, posmatrati ove predivne životinje kako se igraju, iskaču i prave vratolomije na oduševljenje svih prisutnih. Još jedan od populanih izleta koji se odavde organizuju i biće još jedno iskustvo za pamćenje je plivanje sa mantama i kit ajkulama, koje su potpuno bezopasne i hrane se isključivo planktonima. Za vreme boravka na Maafushiju uspećete da doživite ovu predivnu zemlju na pravi način, prepustite se lokalnom načinu života, uživate u egzotičnoj hrani i još egzotičnijim plažama i ostrvima, upoznate novu kulturu i družite se sa stanovnicima koji naseljavaju dubine tirkiznog okeana…Noćenje.

 

Dan 14 – 15

MAAFUSHI – MALE – BEOGRAD

Poslednjeg dana, polako pakujemo stvari i opraštamo se od čarobnih ostrva. Slobodno vreme do leta. Transfer brodom ili gliserom do aerodroma u Male-u kasnim popodnevnim časovima. Let za Beograd sa presedanjem u konekcionom gradu u večernjim časovima. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 20-11-2020 - datum povratka: 04-12-2020
Cena putovanja po osobi: 1649 eur - PROMO CENA ZA UPLATU 50% CENE ARANŽMANA DO 1.9.1749 eur First minute - za prijave do 90 dana pre početka putovanja1849 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Colombo; Colombo – Male; Male – Beograd
 • Svi transferi na destinacijama prema Programu putovanja (kombi, mini bus i brod/čamac)
 • Smeštaj na bazi 12 noćenja u hotelima 3* i 4*, sa uslugom polu-pansiona na Šri Lanci i uslugom noćenja sa doručkom na Maldivima ( 1 noćenje Colombo, 5 noćenja Kandy, 1 noćenje Male i 5 noćenja Maafushi, 1/2 i 1/3 sobe)
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji i lokalni vodič

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Šri Lanku
 • Viza za Maldive (državljanima Srbije nije potrebna viza)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici koji nisu drzavljani Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

COLOMBO – HOTEL 4*

Hotel kategorije 4* lociran je na 10 minuta vožnje od komercijalnog centra Colombo-a. U sklopu hotela nalazi se restoran, bar, otvoreni bazen, teretana i sauna. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sef, klima-uređaj, flat screen TV, telefon, mini-bar, fen za kosu, besplatni Wi-Fi Internet i terasu.

 

CANDY – HOTEL 3*

Hotel kategorije 3* lociran je na 15 minuta hoda od centra Kandy-ja. U sklopu hotela nalazi se restoran, bar i besplatan parking. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sef, klima-uređaj, flat screen TV, telefon, mini-bar, fen za kosu i besplatan Wi-Fi internet.

 

MALE – HOTEL 3*

Hotel kategorije 3* je lociran u blizini Hulhumale luke. U sklopu hotela nalazi se restoran sa  pogledom na more. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sef, klima-uređaj, flat screen TV, telefon, fen za kosu i besplatni Wi-Fi Internet.

 

MAAFUSHI – HOTEL 4*

Hotel kategorije 4* je lociran pored Bikini plaže. U sklopu hotela nalazi se restoran na plaži i đakuzi na krovu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sef, klima-uređaj, flat screen TV, telefon, fen za kosu, besplatni Wi-Fi Internet i terasu.

Fakultative

Sigirija i Dambulla ( privatna tura )

Tokom celodnevnog izleta obilazimo drevni grad Sigirija, čije ime u prevodu znači Lavlja stena. Sigirija, koju nazivaju i osmim svetskim čudom, je kamena tvrđava koju je podigao kralj Kasapa koji je ziveo od 477.do 495. dogine pre Hrista. Tvrđava je podignuta na vulkanskoj steni koja se strmo izdiže 200 metara iznad džungle i odatle se pruža pogled koji će vas ostaviti bez daha. Sa spoljašnje i sa unutrašnje strane tvrđava je ograđena jarkom i zidinama, dok se u unutrašnjosti nalaze vrtovi za zabavu i odmor, ostaci vodoskoka, paviljona i kompleksa hramova. Ono sto je najkarakterističnije su freske devojaka (Devojke u oblacima) najčesće obnaženih grudi kojih danas ima 22, a restaurirane su 70-tih godina. Za Sigiriju ili u prevodu Lavlju stenu su ipak najkarakterističnija Lavlja vrata na severnoj strani, po kojima je i dobila ime.  Od Lavlje glave, kroz čija usta se nekada prolazilo, danas su ostale samo dve džinovske šape. Takođe, postoje i dokazi da su na području Sigiriye ljudi živeli još od praistorijskih vremena, a mnogi veruju kako je Sigirja legendarni Grad bogova iz indijskog epa Ramayana. Nakon Sigirije, putujemo ka Dambulli gde obilazimo pećinskie budističkie hramove sagrađene u I veku pre Nove ere. Kompleks od 5 pećina, s preko 2000 m2 prekrasno oslikanih zidova, najveća je ikada oslikana površina u svetu. U pećinama se nalazi preko 130 statua Bude, od kojih je najveća 14 m dugačka kolosalna statua isklesana u steni. U večernjim časovima povratak u Kendy.

 

Cena izleta: 75 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Snorkeling i peščani sprud

U toku izleta će nas lokalci odvesti gliserom daleko od obale Maafushija i zaustaviti se na mestu gde ćemo uskočiti u kristalno čistu vodu i naći se u jatu šarenih ribica najrazličitijih dimenzija i oblika, dok nas okružuju raznobojni očaravajući korali… Nastavljamo put ka drugoj lokaciji za snorkeling, na kojoj se možemo se susresti čak i sa morskim kornjačama, ribama hirurzima, tunama, ribama papagajima… Nakon što smo se isplivali sa preslatkim stvorenjima, iskrcavamo se na peščani sprud biserno bele boje i divimo se lepoti prozirnog Indijskog okeana. Fantastičan je osećaj naći se na ovakvom mestu, nigde palme, ni bilo kakvog traga da je neko tu kročio pre vas. Sa svih strana samo predivan beli pesak, koji se gubi u tirkiznom moru i negde u daljini stapa sa nebeskim plavetnilom. Tu će nas lokalci poslužiti lokalnim specijalitetima, nakon čega ćemo se vratiti na brod i uživati u vožnji do Maafushija. Usput zastajemo na mestu na kom se cesto skupljaju delfini, a ukoliko budemo imali sreće susrešćemo ih i uskočiti u vodu kako bismo plivali sa njima.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer gliserom
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak
 • Voda i sokovi
 • Peškiri za plažu i suncobrani
 • Podvodni snimci i fotografije
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Galle, Mirissa i ribari na motkama ( privatna tura )

Tokom celodnevnog izleta obilazimo Galle, grad gde su se Portugalci prvi put iskrcali na Šri Lanku davne 1505 godine. Galle je najlepši preostali primerak evropskog utvrđenog grada u južnom delu Azije. Zbog svoje čarobe arhitekture koja oduzima dah uvrscen u svetsku kulturnu bastinu pod zastitom Unesco-a. Tokom izleta obilazimo art galerije kojih ima svuda unaokolo, svetionik, penjemo se po zidinama tvrdjave… Svaki trenutak koristimo za uživanje u romanticnom gradu u kom se spaja moderno vreme i nekadašnja kultura. Naša sledeća stanica je Weligama, peščani zaliv između Gallea i Mirisse poznat po specifičnom ribolovu. Ovde pecaroši sede na motkama u moru, dvadesetak metara od obale i strpljivo čekaju da riba zagrize. Takođe, zahvaljujući svojoj zaklonjenoj poziciji, uvala je odlično mesto za surfere početnike koji love svoje prve talase. Nakon sto smo napravili interesante fotke i oprobali se i sami u pecanju na motkama, nastavljamo put ka plaži Mirissa, jednoj od najlepših plaža na Sri Lanci koja je poznata i po tome jer se u blizini nje organizuju izleti na kojima mozete videti kitove i delfine. Na ovoj prekrasnoj plazi provodimi ostatak dana izlezavajući se na puderastom pesku u hladu ispod palmi koje je okruzuju.

Cena izleta: 30 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Rezervat slonova u Pinnawali ( privatna tura )

Na putu ka Kandy-ju postoji mogućnost fakultativnog obilaska sirotišta za slonove u Pinnawali. Ovo sirotište je osnovano 1975. godine i od tada zbrinjava napuštene i ranjene slonove. Trenutno tu zivi vise od 40 slonova uključujući i bebe koje se rađaju poslednjih godina, a tokom izleta ih možete maziti, hraniti i učestvovati u njihovom kupanju. Nakon obilaska ovog interasantnog mesta nastavljamo put ka Kandy-ju.

Cena izleta: 25 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Plivanje sa kit ajkulama

Tokom izleta putujemo u južni Ari Atoll u kom ćemo se susresti sa veličanstvenim kit ajkulama. Kit ajkule nisu razlog za strah, ako zanemarimo njihovu zastrašujuću veličinu – one mogu biti dugačke poput autobusa, one su vrlo druželjubive. Srećom po ljude, hrane se samo planktonima i malim ribama, tako da su za nas potpuno bezopasne. S obzirom na to da vole ljude i da nemaju nikakav strah od njih,  možete im prići prilično blizu i čak se i slikati sa njima. Ovi nežni divovi su obično okruženi sa drugim ribama i morskim bićima koji traže zaštitu od predatora, tako da je plivanje sa njima pravi spetakl. Nakon što smo doživeli ovo nezaboravno iskustvo, nastavljamo put ka Manta pointu, gde ćemo ukoliko budemo imali srece, susresti predivne mante. Mante su raže koje mogu dostići dužinu i do sedam metara, ali nisu opasne po ljude i hrane se isključivo planktonom. Zadiviće vas njihova lepota i spremnost na interakciju sa ljudima. Dok ove veličanstvene životinje budu kružile oko vas, dozivećete iskustvo koje ćete dugo pamtiti. Nakon što smo završili sa snorkelingom, zastajemo na nekom od lolanih ostrvagde nam lokalci pripremaju ručak na plaži. Nakon ručka se vraćamo na gliser i puni ushićenja putujemo ka Maafushiju… 

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer gliserom
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak
 • Voda i sokovi
 • Peškiri za plažu i sucobrani
 • Podvodni snimci i fotografije
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Plivanje sa ajkulama i delfinima

Naša prva stanica je mesto na kom ćete se susresti i sa čitavim jatom delfina koje pliva pored broda i posmatrati ove predivne životinje kako se igraju, iskaču i prave vratolomije na oduševljenje svih prisutnih. Ukoliko budu raspoliženi da se igraju sa nama uskočićemo u vodu i plivati zajedno sa njima. Nakon druženja sa ovim divnim stvorenjima, vozimo se do tajne lokacije za koju znaju samo lokalci. Nakon duže vožnje zaustavljamo se na mestu, gde će vam biti dovoljno samo da stavite masku za snorkeling i prepustite se podvodnoj magiji Maldiva. Dok plivate pored šarenih ribica i prelepih korala u daljini se nazire nekoliko sivih ajkula  ( Nurse Sharks ) koje se polako približavaju brodu. Da bi ih namamili da priđu što bliže, lokalci počinju da ih hrane, a  vi ćete imati priliku da ih posmatrate sa broda ili plivate na samo nekoliko metara od njih… Prava poslastica za zavisnike od adrenalina 🙂 … Nakon ovog iskustva za pamćenje, pravimo pauzu za ručak na peščanom sprudu i divimo se lepoti nepreglednog okeana. Nakon ručka nastavljamo put ka još jednoj lokaciji za snorkeling gde ćemo imati priliku da plivamo nadomak olupine davno potonulog broda u kojem se kriju narazličitija morska stvorenja.

 

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer gliserom
 • Oprema za snorkeling
 • Ručak
 • Voda i sokovi
 • Peškiri za plažu i suncobrani
 • Podvodne fotografije i snimci
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Nuwara Elyia - Zemlja čaja ( privatna tura )

Tokom izleta obilazimo Nuwara Eliyu, najlepšu brdovita oblast u Šri Lanci koja se nalazi na 1868. metara nadmorske visine i poznata je po plantažama najkvalitetnijeg crnog čaja na svetu. Za ovu regiju su karakteristične kuće iz 19. veka koje su sagrađene od crvene opeke i podsećaju na engleski kolonijalni stil, pa zbog njih ovaj kraj nazivaju i „Mala Engleska“. Vlaga i niske temperature u ovom delu Šri Lanke pogoduju proizvodnji Cejlonskog čaja, koji osvaja savršenim ukusom i mirisom, a taj miris se koristi i kao tajni sastojak nekih od najpoznatijih svetskih parfema. Dok uživamo u predivnim pejzažima okruženi bujnom vegetacijom, imaćemo priliku da prošetamo kroz plantaže dok vredni berači rade svuda oko nas. Posetićemo i fabriku čaja gde ćemo naučiti postupke kojima se obrađuju listovi za dalju upotrebu i tu ćemo moći da kupimo najkvalitetniji čaj koji je proizveden u ovoj fabrici. U kasnim popodnevnim časovima vraćamo se u Kandy.

Cena izleta: 30 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Hram Budinog zuba, Peredeniya i Farma začina ( privatna tura )

Naša prva stanica je Kraljevska botanička bašta – Peradeniya, koja se nalazi na površini od oko 150 hektara. Ova botanička bašta spada u najlepše bašte sveta i najpoznatija je u Aziji, sa preko 5000 različitih biljnih vrsta. Poznata je po svojim tropskim i aromatičnim biljkama, izuzetnim palmama i egzotičnim orhidejama. U okviru bašte nalazi se I predivna avenija palmi, šuma šišmiša koji spavaju na granama drveća, šuma bambusa, a ovde možete sresti i majmune koji slobodno šetaju parkom. Nakon obilaska botaničke bašte, posetićemo farmu začina gde ćete imati priliku da se upoznate sa procesom njihove proizvodnje, a takođe i da ih kupite. Obilazimo i Muzej dragog kamenja i Batik fabriku u okviru koje se nalaze i prodavnice u kojima možete kupiti unikatno oslikane tkanine i  garderobu. Za kraj izleta ostavljamo jednu od najvećih znamenitosti Šri Lanke, Kraljevsku palatu u okviru koje se nalazi najznačajniji hram Šri Lanke – hram Budinog zuba. Prema legendi, Budin zub koji je pripadao Budi je tajno donet u palatu u 4.veku pre nove ere i sakrivan je u kosi orisanske princeze. Relikvija se čuva u posebnoj prostoriji od zlata i slonovače i smatra se najvećim blagom Šri Lanke. 

 

Cena izleta: 35 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Transferi
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook