Upoznajte Destinaciju

Upoznajte Destinaciju

Evo zašto na Filipine

Koliko vam je razloga potrebno da uživate u prelepim plažama, koje se svake godine nalaze na listi najlepših plaža na svetu...

PROČITAJ VIŠE
Vozom kroz Indiju
Putovanje vozom u bilo kojoj državi jeste nesumnjivo zabavno, ali, verujte nam na reč, nigde nije kao u Indiji.
PROČITAJ VIŠE
Najlepše plaže na Tajlandu
Saznajte koje su najlepše plaže na Tajlandu i pronađite savršenu plažu za sebe. Ove nestvarne plaže su razlog zašto se putnici opredeljuju za Tajland.
PROČITAJ VIŠE
Tajlandska kuhinja
Na Tajlandu svakako nećete ostati gladni. Pogledajte zašto tajlandska kuhinja spada u najbolje kuhinje na svetu i koja su najbolja tajlandska jela.
PROČITAJ VIŠE
Šta treba da znate o Kubi

S tim u vezi dajemo vam nekoliko saveta i informacija koji će vas pripremiti za vaš put na Kubu.

PROČITAJ VIŠE
Šta ne smete da propustite u Havani?
Lista stvari koje ne treba da propustite kada se nađete u Kubi
PROČITAJ VIŠE
Podvodni muzej Musa
Podvodni muzej Musa je jedna od atrakcija koje ne smete propustiti ako se nađete na ostrvu Isla Mujeres: ova magična izložba smeštena je osam metara ispod vode i pravi je primer pomeranja granica u interaktivnosti posmatrača i umetničkog dela.
PROČITAJ VIŠE
“Must Try” na Kubi
Čuveno sveto kubansko trojstvo predstavljaju tri stvari u kojima svaki Kubanac uživa: Cuba Libre (rum-kola, koji bi se takođe mogao nazvati i rum sa mrvom kole J), kubanske cigarete (koje Ameri toliko kupuju pa onda odlaze u Dominikansku republiku kako bi nalepili njihove markice) i kubanski ples.
PROČITAJ VIŠE
Najveće zablude o Indiji

U narednim redovima ćemo razotkriti mitove koji se najčešće vezuju za zemlju začina...

PROČITAJ VIŠE
Saveti za Bali
Zato vam dajemo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se snađete.
PROČITAJ VIŠE
Plaže na Baliju
Nesumnjivo je da će svako ko poseti ovo „Ostrvo bogova“ uživati u lepotama tropskog mora i u beskrajnom izležavanju na peščanim plažama koje oduzimaju dah.
PROČITAJ VIŠE
Ubud – Bali
Grad Ubud, kulturni epicentar Balija, mnogima će biti poznat kao krajnja destinacija slavne autorke bestselera Jedi, moli, voli- Elizabete Gilbert (koju u filmskoj verziji tumači Džulija Roberts).
PROČITAJ VIŠE
Šta sve treba da znate o Zanzibaru

Stoga, u narednim redovima vam dajemo neophodne informacije koje će vam poboljšati boravak na Zanzibaru.

PROČITAJ VIŠE
Ljubav u Bangkoku
Stoga, pružamo vam nekoliko ideja šta biste sve mogli kao par zajedno raditi i videti u Bangkoku, a što će produbiti vašu ljubav i stvoriti lepe zajedničke uspomene.
PROČITAJ VIŠE
Kule Petronas
Kule Petronas, koje krase prestonicu Malezije, grad Kuala Lumpur, držale su status najviše građevine na svetu u periodu od 1998. do 2004. godine.
PROČITAJ VIŠE
Zanzibarska vrata
Najupečatljiviji detalj Zanzibara, a moglo bi se slobodno reći i simbol ovog ostrva predstavljaju Zanzibarska vrata, masivna izrezbarena drvena vrata koja krase ulaze mnogih lokalnih kuća. Što je vlasnik bogatiji i na boljem socijalnom položaju, to su vrata veća i veštije izrezbarena.
PROČITAJ VIŠE
Nezaboravni festivali na Tajlandu

Yi Peng i Loy Krathong predstavljaju definitivno jedne od najlepših festivala u Tajladu, koje morate posetiti ako hoćete iz prve ruke da upoznate zanimljivu kulturu ove zemlje.

PROČITAJ VIŠE
Ronjenje na Baliju
Bali predstavlja odličan izbor za odmor ako želite da uživate na plaži i pijete koktel pod suncobranom, gledate zalaske sunca i uživate.
PROČITAJ VIŠE
Hram Bajon
Bajon je famozni, bogato ukrašeni kmerski hram koji je sagrađen krajem XII veka u Angkoru.
PROČITAJ VIŠE
Avenija Bukit Bintag – KL
Četvrt Bukit Bintag u srcu grada Kuala Lumpur je nezaobilazno mesto za svakog šoping entuzijastu željnog dobrog provoda...
PROČITAJ VIŠE
Majmuni sa Balija

Stoga, budite ljubazni prema njima, ponesite višak hrane ako želite i ostavite je pored puta, već posle nekoliko sekundi će ona sasvim sigurno nestati.

PROČITAJ VIŠE
Songkran festival
Ovaj praznik predstavlja veoma veliku zabavu kako za lokalce tako i za turiste.  Svi su tog dana nasmejani i uživaju što su barem malo osveženi tokom sušnog perioda u aprilu, nakon kog polako počinje doba monsuna.
PROČITAJ VIŠE
Meksiko

Prema Svetskoj turistučkoj organizaciji Meksiko je glavna turistička atrakcija u Latinskoj Americi i deseta najposećenija zemlja na svetu. Za tu posećenost najviše su zaslužne kulturne i prirodne lokacije koje je Unesko svrstao kao Svetsku baštinu.

PROČITAJ VIŠE
Vijetnam
Zapanjujuće egzotična i krajnje neodoljiva, Vijetnam je zemlja od čijih prirodnih lepota zastaje dah, i sa neverovatnim istorijskim nasleđem koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim...
PROČITAJ VIŠE
Malezija

Malezija je predivna zemlja puna pojedinosti za posetiti. Različite oblasti, svaka sa svojim karakteristikama, čine ovu zemlju savršenom turističkom destinacijom....

PROČITAJ VIŠE
Tajland
Tajland je zemlja koja važi za jednu od najatraktivnijih destinacija u poslednjih deset godina. Zabavna, egzotična, istorijski i kulturološki potkovana, ova pretežno budistička zemlja ne ostavlja nikoga ravnodušnim...
PROČITAJ VIŠE
Indonezija

Republika Indonezija, sa glavnim gradom Džakartom, sastoji se iz mnoštva manjih i većih ostrva, od kojih su najveća Java, Sumatra, Celebes, Borneo i Nova Gvineja....

PROČITAJ VIŠE
Kambodža
Kambodža broji oko četrnaest miliona stanovnika, uglavnom budističke veroispovesti. Glavni grad je Pnom Pen, a konstituisana je kao ustavotvorna monarhija na čelu sa premijerom i kraljem koji ima reprezentativnu ulogu...
PROČITAJ VIŠE