Čili papričice, prelepe devojke, sombrero, marijači, tekila i širok osmeh – to je ono što ćete sasvim sigurno uočiti na ulicama jedne od najupečatljivijih severno-američkih država – MEKSIKA! Verovatno svi znate za čuvenog Santanu i još čuveniju Fridu Kalo, ali šta je to što možda do sada niste saznali o Meksikancima, iz svima nam dobro poznatih meksičkih sapunica? Krenimo redom.

1)Da li ste znali da su se prve kokice jele u Meksiku i to pre oko 9.000 godina?

2) U Meksiku postoji Muzej posvećen Fridi Kalo, umetnici meksičkog porekla. Poznat je i pod imenom “Plava kuća”, a zapravo se radi o kući u kojoj se Frida rodila, odrasla i provela godine sa mužem, Dijego Rivijerom.

Kankun Disko Drugar

3) Nisu samo kokice te koje su se PRVE probale baš u Meksiku. I omiljeni slatkiš ljudi širom sveta – ČOKOLADA – nastao je na tlu Meksika. Vezuje se za Maje i Asteke.

4) Kankun je trenutno NAJPOPULARNIJE MEKSIČKO LETOVALIŠTE! Tamo vas vodi i Disko Drugar, a ono što je nepoznato o njemu je da je do pre 50 godina bio SELO sa samo 120 stanovnika!

Kankun Disko Drugar

5) Cezar Salatu bi mnogi okarakterisali kao čuveno italijansko jelo. Ali, ne! Svoje poreklo ona duguje Meksiku, a ne Rimu kako većina misli.

6) Evo poslastice i za ljubitelje pasa. Najmanja rasa psa na svetu – čivava – dobila je ime po saveznoj državi Meksika – Čivava!

7) Svake godine, predsednik Naca iz Meksika i Naca iz SAD-a, odigraju odbojkaški meč između ograde koja razdvaja Meksiko i SAD.

8) Merida – jedan od gradova koji ćete obići u našoj Disko Drugar avanturi – ima svoj nadimak –“La Ciudad Blanca” – Beli grad. Hm, da li je još jedan od razloga zbog kojih treba posetiti grad koji BAR IMENOM podseća na naš Beograd 😊

Šta da vam kažemo – pakujte kofere, jer uskoro polećemo u Meksiko – zemlju koju IPAK nisu uspeli da slome! Hasta luego, idemo u Kankun!