MEKSIKO - 17 dana

MEKSIKO - 17 dana

MEKSIKO - 17 dana

MEKSIKO - 17 dana

MEKSIKO - 17 dana

 

Plan i program putovanja

 

Dan 1

BEOGRAD – BUDIMPEŠTA – KANKUN

Sastanak na dogovorenom mestu u ranim jutarnjim časovima. Transfer do aerodroma u Budimpešti, odakle u prepodnevnim časovima imamo let za Kankun (preko konekcionog grada). Karibi here we come 🙂 !

Dolazak u Kankun u večernjim časovima. Transfer do hotela koji je smešten u Downtown-u. Noćenje.

 

Dan 2 – 4

KANKUN ( 3 noćenja)

Kankun se u poslednjih 20 godina razvio od malog ribarskog grada u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Sa svojim dugim peščanim plažama i tirkizno-plavom bojom mora on je pravi biser Kariba. Grad je podeljen na gradsku i hotelsku zonu, a spaja ih bulevar Kakulcan koji se pruža duž celog poluostrva. Na 23 km dugoj obali smešteno je čak 150 hotela, od manje luksuznih, preko svetski poznatih hotelskih lanaca kao što su Intercontinental, Hilton, Hyatt, Holiday Inn, do najluksuznijeg Moon Palace hotela. U gradu koji nikad ne spava, zagarantovane su dobre žurke u čuvenim klubovima Coco Bongo, Playboy, Mandala…
Pored dobre zabave i prelepog karipskog mora, Kankun poseduje i kulturno-istorijske spomenike. Ukoliko ste obožavalac istorije, Museo Maya de Cancun je pravo mesto za vas. U ovom muzeju možete saznati mnogo toga o Majama i njihovoj civilizaciji. Tokom dana na raspolaganju su nam najrazličitije vrste zabave poput skijanja na vodi, paraglajdinga, ronjenja, druženja sa delfinima ili bliski susreti sa ajkulama. Tu su i luksuzni tržni centri i mnogobrojni restorani svih svetskih kuhinja.

 

Za vreme boravka u Kankunu fakultativno obilazimo ostrvo Isla Mujeres (Ostrvo žena), koje se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini. Ostrvo je dugačko 8 km i široko 800 m (u najširem delu) i za razliku od Kankuna, Isla Mujeres je uspelo da zadrži svoj stari duh, tradiciju i običaje. Najveća atrakcija ostrva je podvodni muzej Musa, sa zbirkom od preko 500 skulptura potopljenih u more – savršeno mesto za ljubitelje ronjenja i snorkelinga. Ostrvo je i mesto okupljanja mladih ljudi, bekpekera i avanturista iz celog sveta. Uživaćemo u miru i tišini i pijuckati koktele.

 

Dan 5 – 7

MERIDA (3 noćenja)

Nastavljamo sa istraživanjem Meksika i krećemo ka glavnom, ujedno i najvećem gradu Jukatana. Merida je osnovana 1542. godine, kada je španski osvajač Fransisko de Monteho zauzeo drevni majanski grad T’ho. Ovaj kosmopolitski grad sa muzejima, galerijama i impozantnim građevinama duž avenije “Paseo Montejo” neće vas ostaviti ravnodušnim. Merida se odlikuje autentičnom španskom arhitekturom iz 16-og veka, iz kog datira i najstarija katedrala na kontinentu San Ildefonso, sagrađena od blokova porušenih majanskih piramida.  Na 30 km od grada nalazi se Meksički zaliv i njegov najlepši deo – Obala flamingosa, koja se proteže između luke Progreso i Celestun rezervata, a koju svakako treba posetiti.

 

Iz Meride pravimo celodnevni fakultativni izlet u Chichen Itzu – arheološko nalazište iz doba civilizacije Maja. Chichen Itza je pod UNESCO zaštitom, a 2007. godine proglašena jednim od sedam svetskih čuda novog sveta. Obići ćemo piramide El Kasitiljo, Hram 1000 stubova, Hram ratnika, opservatoriju, ženski manastir… Upoznaćemo se sa životom i običajima majanskog naroda, videćemo kako su prognozirali vreme i predviđali događaje svojim čuvenim kalendarom.

 

Dan 8 – 14

PLAYA DEL CARMEN (7 noćenja)

Napuštamo Meridu i putujemo u letovalište Playa Del Carmen. Stižemo u Playa-u u večernjim časovima, transfer do hotela. Žurimo u neki od mnogobrojnih klubova i beach barova u kojima ćemo ispijati koktele do ranih jutarnjih sati. Beskrajno duga peščana plaža, tirkizno plavo more, beli pesak, suvenirnice, meksičke kantine, marijači, tequila… Viva la Playa!!! Viva la Mexico!!! Playa Del Carmen je magnet za avanturiste i glavna stanica svih putnika koji posete Jukatan.  

 

Možemo organizovani izlete u okolna mesta, nacionalne parkove, Cenote (pećine ispunjene kristalno čistom vodom), i stare majanske gradove. Trudimo se da obiđemo što više, uživamo u predivnoj prirodi, učimo o civilizaciji koja je živela na ovim prostorima, istražujemo okolinu. Organizovaćemo fakultativni izlet u Tulum, stari majanski grad koji je udaljen 70 km od Playe. Arheološka zona Tuluma se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca, sa spektakularnim pogledom na Karipsko more. Ispod ruševina se nalazi jedna od najlepših plaža na svetu. Pogled na nju ostavlja bez daha. Ovde će iguane slobodno šetati pored vas, a možda ćemo videti i kako morske kornjače polažu jaja u pesku. Okolina Playa-e je raj za ronioce, ljubitelje životinja, i ljude istraživačkog duha. Možemo posetiti i ekološko-arheološki park Xcaret, nacionalni park Xel-Ha, ostrvo Cozumel. Na raspolaganju su nam Xplor avanturističke ture, kupanje u Cenotama, plivanje sa delfinima.

 

Dan 15

KANKUN – BUDIMPEŠTA

Pakujemo stvari i putujemo do Kankuna, odakle u večernjim časovima imamo let za Budimpeštu (preko konekcionog grada).

 

Dan 16 – 17

BUDIMPEŠTA – BEOGRAD

Dolazak u Budimpeštu u kasnim večernjim časovima. Transfer kombijem do Beograda.

Cene i uslovi

datum polaska: 28-01-2020 - datum povratka: 13-02-2020
Cena putovanja po osobi: 1399 eur PROMO CENA - važi za prvih 6 prijava1499 eur First minute - za prijave do 45 dana pre početka putovanja1599 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Budimpešta – Cancun – Budimpešta 
 • Povratni transfer kombijem od Beograda do Budimpešte 
 • Svi transferi u Meksiku prema programu putovanja (kombi ili mini bus)
 • Smeštaj na bazi noćenja u hotelima 2* i 3* ( 14 noćenja u 1/2 ili 1/3 sobama )
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza ( za drzavljane Srbije viza je besplatna)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Fakultativni izleti i ulaznice sa kulturno - istorijske spomenike
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

KANKUN

Hotel kategorije 2* lociran je u Downtown-u Kankuna. Poseduje bar, restoran, otvoreni bazen, spa i velnes centar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

 

MERIDA

Hotel kategorije 3* lociran je u starom delu grada, u blizini centralnog trga Zocalo i katedrale San Ildefonso. Poseduje restoran, bar i bazen.  Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom,  TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

 

PLAYA DEL CARMEN

Hotel kategorije 3*  je lociran na 5 minuta hoda od plaže i La Quinta Avenida ulice. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sefom, klima-uređajem, TV-om, frižiderom, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom. Neke sobe poseduju i terasu.

 

Fakultative

Isla Mujeres (privatna tura)

Celodnevni izlet uključuje obilazak jednog od najlepših ostrva u Meksiku – Isla Mujeres (Ostrvo žena). Ovo malo ribarsko ostrvo nadomak Kankuna je čuveno po tome što je uspelo da zadrži svoj stari ritam, tradiciju i običaje. Tokom izleta ćemo golf kolima obići uzduž i popreko ostrvce dugačko svega 8 km i široko 800 m (u najširem delu ).  Odlazimo i do najjužnijeg dela ostrva na kom se nalazi arheološko nalazište Punta Sur. Tu će vas zadiviti pogled niz litice o koje se lome talasi tirkiznog mora i nećete odoleti da napravite što više fotki… Nastavljemo ludu vožnju po ostrvu i zaustavljamo se na plaži Playa Norte, gde ćemo pijuckati koktele, izležavati se na belom pesku i uživati u plavetnilu karipskog mora.  Nakon zalaska sunca, idemo u istraživanje Downtowna ostrva, provlačimo se kroz uske uličice u kojima su nanizane male meksičke kuće drečavih boja, kupujemo autentične suvenire i uživamo uz muziku marijačija… 

 

Cena izleta: 40€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do luke
 • Povratni transfer trajektom od Cancuna do Isla Mujeresa
 • Obilazak ostrva Golf kolima ( najam kola od 09:00h-17:00h)
 • Ulaznica u Punta Sur arheološko nalazište
 • Pratnja vodiča tokom izleta
Chichen Itza i Cenote Ik Kil (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak Chichen Itze i Cenote Ik Kil. Chichen Itza je  arheološko nalazište iz doba civilizacije Maja, pod zaštitom je UNESCO-a i proglašena je jednim od sedam svetskih čuda novog sveta 2007. godine. Uz pratnju stručnog vodiča obići ćemo najznačajnije piramide i hramove u Chichen Itzi i čuti interesantnu priču o životu i običajima majanskog naroda.  Nakon što smo istražili čuveni majanski lokalitet otići ćemo da se osvežimo u kristalno čistoj vodi Cenote Ik Kil. Na poluostrvu Yucatan nema reka tako da su pećine cenote, kojih ima nekoliko hiljada, vekovima korisćene kao jedini izvor vode za piće i navodnjavanje. Lepota i misticnost ovih pećina ce vas zadiviti i shvatićete zasto ih je narod sa ovih prostrora smatrao svetim mestima i u njima izvodio religijske rituale.

Cena izleta:  70€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznica u Chichen Itzu
 • Ulaznica u Cenote Ik Kil
 • Ručak
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Lokalni stručni vodič u Chichen Itzi
Tulum (privatna tura)

Tulum je mali grad u državi Quintana Roo, koji je poznat po rajskim plažama sa sitnim belim peskom i bogatoj istoriji. Između 13-og i 15-og veka majanski grad Tulum je bio centralna luka države Coba i uspešno se branio od španskih osvajača skoro 100 godina. Arheološka zona Tuluma se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca, sa spektakularnim pogledom na karipsko more. Ispod ruševina se nalazi jedna od najlepših plaža u Meksiku. Pogled na nju ostavlja bez daha. Ovde će iguane slobodno šetati pored vas, a možda ćemo videti i kako morske kornjače polažu jaja u pesku… Uživaćemo u svakom trenutku provedenom u ovom neobičnom mestu prožetom čarolijom i tajnama koje znaju samo Maje.

Cena izleta: 30€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Tuluma
 • Ulaznica u arheološku zonu
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Xcaret nacionalni park ( Deluxe paket)

Xcaret je ekološko-arheološki park u kome ćete imati priliku da plivate podzemnom rekom, hodate kroz džunglu, vidite na stotine vrsta životinja i biljaka karakterističnih za ovo podneblje i upoznate se sa majanskom kulturom… Ni na jednom drugom mestu Meksiko nije tako dobro predstavljen kao u Xcaretu…U parku postoji nekoliko katedrala, majansko groblje i selo u džungli u kome se svakodnevno održavaju ceremonije i rituali koji će vas vratiti daleko u prošlost… Tu je i plivanje sa delfinima (fakultativno), sea tracking (fakultativno), akvarijum, vrt leptirova, botanička bašta… Kada se umorite od istraživanja okoline možete da se izležavate zavaljeni u lezaljke u lagunama ili odete u neku od skrivenih pećina na masažu. Na kraju dana se u Gran Tiacho teatru održava spektakl sa preko 300 izvođača, koji prikazuje život na ovim prostorima vekovima u nazad… Nakon odgledane predstave sabiramo utiske i fascinirani smo time što smo videli i naučili o Meksiku u samo jednom danu…

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do X-careta
 • Ulaznica u X-caret ( od 09:00h do 21:00h)
 • Ručak (švedski sto)
 • Oprema za snorkeling
Uxmal i Loltun (privatna tura)

Celodnevni izlet počinjemo obilaskom najveće podzemne pećine povezane sa drevnim čovekom u Puuc brdima središnjeg Yucatana. Iz ogromne komore unutar ulaza, hodnici vode u različitim smerovima poput latica ogromnog cveta, pa je teko i nastao naziv, „Loltun“, što znači „Cvet u kamenu“. U stalaktitima, stalagmitima i kamenim stubovima, urezane su gigantske statue životinja, ljudi i bogova. Neki su Majanskog porekla, ali postoje i čudni stariji, zagonetni petroglifi, koji nisu ni na koji način slični rezbarijama Maja.  Današnje Maje kažu da oni nemaju baš nikakve veze sa tim rezbarijama u Loltunu. Kažu da su to učinili „prvi stanovnici“ Yucatana, mali ljudi zvani Púus. Nakon obilaska Loltuna nastavljamo put ka Uxmalu, još jednim u nizu starih gradova Maya. Ovaj drevni majanski grad predstavlja jedno od najvažnijih arheoloških nalazišta Yucatana. Upravo zbog svoje veličine i načina gradnje danas privlači brojne naučnike i istraživače željne odgovora kako su takva zdanja mogla biti izgrađena u vremenu kada nije bilo alata i načina transporta kakvi postoje danas. 

 

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ručak
 • Ulaznica u pećinu Loltun
 • Ulaznica u Uxmal
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Lokalni stručni vodiči u Loltunu i Uxmalu
Share on TwitterShare on Facebook